A carpalis alagút szindróma tüneteinek csökkentése |
2024-02-24 21:48:45 |
A carpalis alagút szindróma tüneteinek csökkentése helyes táplálkozással A carpalis alagút szindróma egy fájdalmas állapot, hiszen ennél a betegségnél a csukló duzzadt és gyulladt állapotba kerül, ilyenkor az inak, az izmok és az ujjak is fájnak, szinte lehetetlenné téve minden alapvető, kisebb-nagyobb mozgást. A carpalis alagút szindróma kialakulásában sok tényező, illetve... |
Spárgás-tonhalsaláta |
2024-02-09 20:31:54 |
SPÁRGÁS-TONHALAS SALÁTA HOZZÁVALÓK 1 csomag zöld spárga 8 db újkrumpli (közepes) 2 db tojás 1 db tonhalkonzerv (sós lében) 2-3 db paradicsom 5-6 db salátalevél Az öntethez: ½ citrom leve 2 tk. magos dijoni mustár 2 ek. olívaola... |
Az egészség haj kulcstáplálékai |
2024-02-04 19:04:00 |
Az egészség haj kulcstáplálékai : halak, joghurt, sütőtök, zöld leveles zöldségek A hajunk egészségi állapota nagyon sok mindenen múlhat. Leginkább az életvitelünktől és többnyire attól, milyen táplálékokat fogyasztunk és milyen hajápolási termékeket használunk. A haj egészségét elsősorban a megfelelő táplálékok biztosítják. Mutatjuk is, melyek ezek. A halak az egyik legegés... |
Gyulladásra - gyógynövények |
2023-12-11 21:33:10 |
Kurkuma, gyömbér, brokkoli, cékla - mind jó gyulladásra Amikor meghalljuk azt a szót, hogy gyulladás, akkor kicsit megijedünk, pedig nem kellene, hiszen mindenki szervezetében alakulhat ki gyulladás. Csak nem mindegy, hogy ez mennyi ideje tart és milyen tünetekkel jár együtt. Mi is az a gyulladás? Mit is nevezünk gyulladásnak? A testben akkor alakul ki gyulladás, ha valamily... |
Egészséges haj és egészséges táplálékok |
2023-03-23 21:56:12 |
A haj egészségének fenntartása nem olyan bonyolult feladat, mindössze arra van csak szükség, hogy egészségesen táplálkozzunk. Mutatjuk is, hogy milyen táplálékok tesznek jót a haj szerkezetének, és miket együnk, hogy a hajkoronánk sokáig egészséges maradjon. Hajunk egészségének fenntartásához sok fehérjére és omega-3 zsírsavra van szükségünk. Mindkét tápanyag megtalálható a hal... |
Gyulladáscsökkentés vitaminokkal |
2023-02-23 22:05:49 |
Mint mindennel, a vitaminokkal kapcsolatban is folytak és folynak a kutatások. A vitaminok olyan alapvető tápanyagok, amelyekre nagy szüksége van a szervezetünknek. Léteznek zsírban oldódó és vízben oldódó vitaminok. Mindegyik fajta vitaminra szüksége van a szervezetünknek. Egyes vitaminokkal kapcsolatban az bizonyosodott be, hogy remekül csökkentik a szervezetben kialakult gyulla... |
Miért fontosak az omega zsírsavak? |
2023-02-18 19:28:24 |
Néhány éve hallhatjuk, hogy az omega zsírsavak fogyasztása különösen hasznos és szükséges is. De vajon miért olyan hasznos és mit tehetünk azért, hogy elegendő mennyiség jusson belőle a szervezetünkbe? Mi a különbség az omega-3, -6- és -9 zsírsavak között és miből mennyit fogyasszunk? Utánajártunk a válaszoknak! Mi a különbség az Omega -3, -6 és -9 zsírsavak között? A háromfél... |
A tápanyaghiány egyértelmű jelei |
2022-11-16 21:56:12 |
A szervezetünk nem minden vitamint és ásványi anyagot képes tárolni, ezeket pedig mindennap be kell vinnünk a szervezetünkbe. Legjobb, ha táplálékok útján tesszük ezt, de étrend-kiegészítőket is fogyaszthatunk. Amennyiben a szervezetünk nem kap elegendő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, különféle tünetekkel kell szembenéznünk. Mutatjuk is, hogy milyen jelei lehetnek annak, h... |
Egészséges haj és egészséges táplálékok |
2022-11-14 23:08:58 |
A haj egészségének fenntartása nem olyan bonyolult feladat, mindössze arra van csak szükség, hogy egészségesen táplálkozzunk. Mutatjuk is, hogy milyen táplálékok tesznek jót a haj szerkezetének, és miket együnk, hogy a hajkoronánk sokáig egészséges maradjon. Hajunk egészségének fenntartásához sok fehérjére és omega-3 zsírsavra van szükségünk. Mindkét tápanyag megtalálható a hal... |
Gyulladáscsökkentő táplálékok |
2022-09-22 12:41:57 |
Gyulladáscsökkentő táplálékok - brokkoli, cseresznye, szeder A gyulladás veszélyes, hiszen sokféle krónikus betegség kialakulásában játszik központi szerepet, mint például rákos megbetegedések, cukorbetegség és szívbetegségek. Ezért is nagyon lényeges, hogy zömében olyan táplálékokat fogyasszunk, amelyek segítenek a gyulladás csökkentésében, azaz gyulladáscsökkentő hatáso... |
|