Savas reflux csökkentése |
2024-04-05 22:43:37 |
Brokkolival, zöldbabbal, uborkával, karfiollal és spárgával is csökkenthető a savas reflux Azok, akik a savas reflux nevű betegségtől szenvednek, gyakran tapasztalnak meg kellemetlen tüneteket. Ilyenkor fájdalmas és égő érzés jelentkezhet a nyelőcsőben, a gyomorban, de még a mellkasban is. Ezek a tünetek akkor alakulnak ki, amikor a gyomorsav tartalma a nyelőcsőbe kerül, és ezz... |
Koleszterin és a fejfájás |
2024-02-09 20:40:00 |
Mi köze a magas koleszterinnek a fejfájáshoz? A legutóbbi kutatások is azt bizonyítják, hogy bizony a magas koleszterinszint igenis veszélyes. Nemcsak szív- és érrendszeri problémákat, de makacs fejfájást is okozhat. De nézzük is, mi a koleszterin, és hogyan is okozhat fejfájást? A koleszterin egy olyan anyag a szervezetben, amelynek számos szerepe és feladata van. Segít a s... |
A gyulladás veszélyes. Mit tehetünk ellene? |
2024-01-07 21:47:36 |
A krónikus gyulladás nagyon veszélyes, hiszen megzavarja a szervezet normális működését és sokféle betegség kialakulását segítheti elő, mint például az ízületi gyulladás vagy a 2-es típusú cukorbetegség. A krónikus gyulladásnak nagyon sokféle jele lehet. Fontos tünet, ha valaki túlsúlyos és elsősorban hasra hízik. Ha emésztési problémái vannak, például IBS-e, székrekedése vagy... |
A gyulladás károsítja a testet - hogyan előzhetjük meg? |
2023-12-25 23:29:31 |
A gyulladás nem egy ördögtől való dolog, hiszen ha gyulladás keletkezik az emberi testben, ez azt jelenti, hogy a szervezet védekezik, és a gyógyulási folyamat is elkezdődött. Ilyenkor valamilyen fertőzés ellen küzd a szervezet, vagy pedig valamilyen sérülést szeretne kijavítani. Azonban nemcsak egyes betegségek miatt keletkezhet gyulladás a szervezetben, hanem az egészségtelen... |
A májat sok minden károsíthatja- májtámogató gyógynövények |
2023-12-23 22:41:15 |
A máj a legnagyobb szervünk. Igaz, hogy nagyon könnyen regenerálódik, azonban egy idő után már képtelen lesz erre, így ez a nagyon fontos szervünk - természetesen minden szerv nagyon fontos - előbb-utóbb megbetegszik, és többé nem tudja ellátni a funkcióit, és ennek következtében visszafordíthatatlan károsodások keletkezhetnek benne. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy t... |
A máj és a szervezet „méregtelenítése” |
2023-12-04 23:51:26 |
A máj és a szervezet ,,méregtelenítése" egyszerű módszerekkel - böjt, egészséges táplálkozás A májra sok feladat hárul. Egyik kiemelt dolga, hogy eltávolítsa a szervezetből azokat a toxikus anyagokat, amelyek betegségeket okozhatnak. A májnak több más funkciója is van a méregtelenítésen kívül. A máj termeli a zsíremésztéshez szükséges epét, ezen kívül a szervezetb... |
A koleszterinszint csökkentése egyszerűen és gyorsan |
2023-11-05 21:27:50 |
A magas koleszterinszint sok-sok veszélyt hordoz magában az egészségünkre nézve. A magas koleszterinszint miatt szenvedő emberek körében kétszer gyakrabban fordul elő szívbetegség, mint azoknál, akik nem küzdenek ezzel az egészségi problémával. Már néhány életmódbeli szokással is nagyon sokat tehetünk a koleszterinszint csökkentése érdekében. Mutatjuk is, melyek ezek. A magas k... |
Az őszi depresszió leküzdése szőlővel |
2023-11-05 20:05:02 |
Bizonyára mindenki ismer a környezetében legalább egy olyan személyt, akire hatással van az időjárás. Most nem a frontokról van szó, hanem a szezonális depresszióról. Sok ember elsősorban ősszel és télen hajlamosabb a szezonális depresszióra. Hiszen ez egy olyan időszak, amik... |
A gyulladás és megelőzése |
2023-05-02 22:08:40 |
A gyulladás károsítja a testet - hogyan előzhetjük meg? A gyulladás nem egy ördögtől való dolog, hiszen ha gyulladás keletkezik az emberi testben, ez azt jelenti, hogy a szervezet védekezik, és a gyógyulási folyamat is elkezdődött. Ilyenkor valamilyen fertőzés ellen küzd a szervezet, vagy pedig valamilyen sérülést szeretne kijavítani. Azonban nemcsak egyes betegségek m... |
A nátrium glutamán kárős hatásairól |
2023-04-05 18:19:55 |
A cikk hosszú de érdemes elolvasni és megfontolni ( CzI ) Dr.Linda J. Dobberstein: A nátrium glutamát rejtett veszélyei Hivatalosan veszélytelen, valójában alattomos hatású adalékanyag. A nátrium glutamát az élelmiszeripar által leggyakrabban használt élelmiszeradalékok egyike. Az 1908-ban Japánban kifejlesztett anyag hamar megjelent az amerikaiak étkezőasztalán, és bele... |
|