Előző
Következő
|
A cukkiniről |
2020-08-30 22:34:37 |
A cukkini a vetést követően nagyon hamar csírázni kezd, néhány hét múlva pedig rengeteg termést hoz. Én minden nyáron ültetek a kertembe, mert nagyon szeretem, finom és sokféle étel készíthető belőle. Nincs külön kedvencem, mivel szeretem a belőle készült leveseket, köreteket... |
A csalán |
2017-08-26 22:11:46 |
A csalán egyike a méltatlanul mellőzött gyógynövényeinknek, holott minden része - gyökere, szára, levele és virága is gyógyhatású. Milyen ételeket készíthetünk belőle? A nagy csalán (Urtica dioica) az egyik legjobb vértisztító, salaktalanító és kiváló fájdalomcsillapító gyógynövényünk. Felhasználási módjainak se szeri, se száma, így használjuk a konyhában és a fürdőszobában... |
CSALÁN RECEPTEK - Gyógyhatású alapreceptek |
2017-02-22 07:25:40 |
Tea 2,5 dl forró vízbe tegyünk egy teáskanálnyi csalánt, 4 percig lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük. Javíthatjuk ízét édesköménnyel. 3-4 hetes teakúra a körömgombásodás és ekcéma ellen is javasolt. Alkalmazható fejfájás, migrén és allergia esetén is. Reggel éhgyomorra egy, napközben 1-2 csészényi tea fogyasztása javasolt. Tinktúra A kiszedett gyökeret alaposan megmossuk,... |
Illatos ibolya: gyógyít, ízesít és dekorál |
2016-08-23 21:12:47 |
Az illatos ibolya az ibolyafélék családjába tartozik, melybe körülbelül ezer faj sorolható. Az illatos ibolya Európában és Ázsiában őshonos, de szinte a világ bármely táján megél és nagyon közkedvelt, szeretett virágról van szó. Valószínűleg a termete, a szemet gyönyörködtető... |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből |
2015-04-25 22:37:21 |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből A citrusfélékből viszonylag könnyen készíthetünk jól ízesíthető lekvárokat. A citrom, zöld citrom, mandarin vagy a kumquat tökéletesen alkalmas arra, hogy önmagában vagy közös erőből kényeztessen minket. A legendás narancslekvárról nem is beszélve. A citruslekvárok készítésénél elsődleges szempont, hogy amennyibe... |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből |
2013-12-27 23:54:32 |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből A citrusfélékből viszonylag könnyen készíthetünk jól ízesíthető lekvárokat. A citrom, zöld citrom, mandarin vagy a kumquat tökéletesen alkalmas arra, hogy önmagában vagy közös erőből kényeztessen minket. A legendás narancslekvárról nem is beszélve. Citruslekvárok, avagy gasztro ajándékok a tél gyümölcseiből A c... |
Előző
Következő
|
|