Szász Károly versei |
2020-03-14 21:30:05 |
SZÁSZ KÁROLY VERSEI Szemerjai Szász Károly (Nagyenyed, 1829. június 15. - Budape... |
Örök második |
2018-02-05 16:08:32 |
Örök második Soha ne állj be, abba a megszámozott sorba, ahol örök másodikként vagy csak besorolva, mert másodikként már úgy sem azt kapod, amivel az elsőszámú babért aratott. Kun Magdolna ... |
Miért nem fagy meg a pingvinek lába a Déli-sarkon télen? |
2018-01-26 08:01:09 |
Miért nem fagy meg a pingvinek lába a Déli-sarkon télen, pedig állandóan hóval meg jéggel érintkezik? A pingvin szervezete vigyáz arra, hogy ne veszítsen túl sok hőt, és 40 oC körüli testhőmérséklet alakuljon ki. A láb persze gondot okoz, mert nem borítja hőszigetelő toll vagy zsírréteg, és nagy a felülete (ugyanez a helyzet például a jegesmedvével is).... |
Miért nem fagy meg a pingvinek lába a Déli-sarkon télen? |
2018-01-26 08:01:06 |
Miért nem fagy meg a pingvinek lába a Déli-sarkon télen, pedig állandóan hóval meg jéggel érintkezik? A pingvin szervezete vigyáz arra, hogy ne veszítsen túl sok hőt, és 40 oC körüli testhőmérséklet alakuljon ki. A láb persze gondot okoz, mert nem borítja hőszigetelő toll vagy zsírréteg, és nagy a felülete (ugyanez a helyzet például a jegesmedvével is).... |
Imádság békességért |
2018-01-24 21:06:45 |
Keresztury Dezső Imádság békességért Ki lélek és test vagy mibennünk, kit istenné, törvénnyé tettünk: halottak élő hagyománya, mag, fény a jövendő homályba: - vadon veszejt, ijeszt a sárkány, kereszten halsz, megégsz a máglyán, s mind újra szebben, erősebben születhetsz derék emberekben: - légy bennünk játék, alkotó láz, testvér-vágyból felépülő ház, szív, iga... |
RUMOS MAZSOLÁS - Elálló, vendégváró sütemény |
2017-12-14 16:31:44 |
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, folyamat... |
|