dalszöveg |
2024-01-14 16:24:53 |
Ott, ahol a holnap gyakran másolja a tegnapot Mert az ember a hibáiból tanulni nem szokott. Ott ahol a béke folyton pengeélen tántorog A fehér galambot is ,,vadasan tálalod". Ott ahol mindenki, mindenkinél, mindent jobban tud.. .. Kowalsky... |
Kowalsky tollából |
2021-01-10 13:50:21 |
"...Ott, ahol a holnap gyakran másolja a tegnapot Mert az ember a hibáiból tanulni nem szokott. Ott ahol a béke folyton pengeélen tántorog A fehér galambot is ,,vadasan tálalod". Ott ahol mindenki, mindenkinél, mindent jobban tud... Kowalsky ... |
Sertésszűz vadasan orsótésztával |
2018-07-27 09:40:02 |
Sertésszűz vadasan orsótésztával Hozzávalók egy nagyobb adaghoz: - 1 kg sertésszűz - két evőkanál sertésszír - őrölt fekete bors - só A vadas mártáshoz: - 2 fej vöröshagyma - 5 közepes sárgarépa - 3 közepes fehér répa - só - 1 evőkanál... |
Kíváncsi őz |
2018-03-23 00:24:29 |
Rákos Sándor Kíváncsi őz Szeretsz, tudom, lőtávolon kívül is gyönyörködni bennem, többé-kevésbé önzetlenül. Ám romlott érzékeid még jobban szeretnének sültként, áfonyával, netán vadasan vagy másként, a tányérodon birtokukba venni, miután megölettem és tűzön feláldoztattam az ínyesség kegyetlen szertartásai szerint. Szeretlek én is, bár megenni semmiképp nem tudnálak... |
Mai ebéd................................... |
2018-02-17 07:15:44 |
Gomba vadasan krumpligombóccal Megtisztítjuk, fölkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 2-3 percig kevergetve pirítjuk 1 evőkanál olajon, aztán fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleszórunk 1 kávéskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat meg a babérlevelet, és puhára pároljuk a répaféléket. (Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.)... |
Tizenötmillióból egy |
2017-12-21 18:14:49 |
A nagy szavak bár szépek de senkiért még semmit nem tettek de az aki, az életedért akár a halállal szembe néz. Döntsd el te, melyik mennyit ér! Egy csillag vagy Tizenötmillióból a fényünk összeér Egy csillag vagy Tizenötmillióból Neked ez mennyit ér? Mondd, neked mit jelent, hogy annál nagyobb szeretet n... |
Müller Péter : A neved árulkodik rólad |
2016-04-23 21:34:45 |
Te feltetted már magadnak a kérdést, hogy ki is vagy valójában? ''Mami'', ''Anyuka'', ''Nagyika'' vagy egy ízig-vérig nő, aki próbál megfelelni a különböző szerepeknek? Ahhoz, hogy egy nő újjászülethessen, olykor nagy árat kell fizetni. Müller Péter elárulja, hogy miért. Borika hat... |
Májgomba |
2016-02-07 09:24:34 |
Májgomba Jellemzés: Májra emlékeztető, nyelv alakú, nagy termetű, főleg csak fák oldalán fejlődő gomba. Húsa a nyers húsra emlékeztet, rostos, és vöröses levet tartalmaz. Termőréteg: Csöves, likacsos szerkezetű, a csövek nyílásai aprók. A csöves rész a... |
Csirkemell falatok vadasan |
2015-11-07 19:06:49 |
4 ek étolaj 2 db csirkemell filé 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 vöröshagyma, 1 dl száraz vörösbor 3 db babérlevél 5 szem boróka bogyó őrölt bors 3 ek cukor só 1 citrom 1-2 ek mustár 2 dl tejföl 2 ek almaecet Egy edényben karamellízálom a cukrot, rádobom a felaprított zöldségeket a nagyobb darabokra vágott hagymát, babérlevelet, borókabogyót, bort, mustárt, ec... |
Édeni régi étkek - receptes könyv |
2015-07-30 08:15:48 |
Üregi Éva: Édeni régi étkek Jó étvágyat! Kertünk kincsei Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők! Paprikás krumpli Hozzávalók: 1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy 6-8 db virsli, olaj. Fűszerek: bors, babérlevél, édes-nemes... |
|