Gesztenyelekvár |
2022-12-10 11:53:07 |
Elkészítés: A gesztenye tetejét vagdosd be éles késsel, kereszt alakban, majd főzd meg 20 perc alatt. Szűrd le, és pucold meg még melegen. A vékony hártyától is szabadítsd meg a szemeket. A ge... |
Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különl |
2019-01-12 10:39:57 |
A darált húsból készített ételek minden formában csábítóak. Csak leveles tészta kell hozzá, és villámgyorsan kész a finom fogás. Milyen ötletes! A darált húsból ne csak fasírtot készíts, hisz sokféleképpen felhasználható, variálható. Leveles tésztába töltve laktató fog... |
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT |
2018-02-12 13:27:19 |
Farsangi fánk Hozzávalók: 50 dkg finomliszt fél liter tej 6 tojás sárgája 3 dkg élesztő 7 dkg vaj 1 evőkanál cukor 1 evőkanál rum 1 zacskó vaníliás cukor 1 mokkáskanál só olaj a sütéshez Az élesztőt morzsold szét, majd cukorral elkevert, pohárnyi langyos tejben oldd fel, majd letakarva futtasd fel, vagyis várd meg, amíg buborékos lesz. Közben az átszitált lisztet tedd... |
Sörben sült, malacsült káposztával. |
2016-10-16 16:36:51 |
A kb 2 kg - os malachúst jól befűszerezed, sóval, majoránnával, bőrét bevagdosod és tepsibe fekteted. Ízlés szerint tegyél mellé félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, rozmaring ágat, zsályát! Önts rá fél üveg sört, Kb. 2 - 2,5 - óráig süsd é... |
Ezért vagdosd be a citromot, és tedd az éjjeli szekrényre! |
2016-10-09 23:25:27 |
Ezért vagdosd be a citromot, és tedd az éjjeli szekrényre! A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcs. Mindenki tudja, hogy antioxidáns és egészséges, de van olyan hatása is, amin meg fogsz lepődni. A citrom illata miatt valam... |
Bólétippek szilveszterre |
2015-12-27 08:20:48 |
Alkoholos vagy alkoholmentes, mindegy: bólé és puncs nélkül nincs szilveszter. Ha alkoholosak, akkor azért, mert annyira a fejedbe szállnak, hogy egy évben csak egyszer engedheted meg magadnak; ha alkoholmentes, akkor azért, mert erre az alkalomra illenek igazán. A bólék és puncsok az emberi kreativitás és ko... |
pogácsa |
2015-12-13 22:12:32 |
Hozzávalók: 375 g főtt, áttört, kihűlt burgonya 660 g liszt 380 g hideg vaj 62 g tojássárgája (kb. 4 db) 22 g só 40 g élesztő 20 g kristálycukor A kenéshez: 1 tojás Tedd fel főni a sós vizet, és amikor a víz elkezd lobogni, tedd bele a krumplit. Főzd puhára a burgonyákat. A megfőzött burgonyára engedj hideg vizet, majd ha kissé visszahűlt, hámozd meg, törd át al... |
25 trükk nagyanyáinktól az ünnepi sütés-főzéshez |
2015-12-10 19:41:21 |
A karácsonyi készülődés egyik legnagyobb kihívása az ünnepi menü elkészítése. Már hetekkel korábban elkezdődik a felkészülés, listaírás, anyagbeszerzés, majd beindul a nagyüzem, egyszerre sül, fő százféle leves, hús, köret, sütemény. Nem csoda, ha néha kisebb bakik becsúsznak... Ilyenkor jönnek jól nagyanyáink apró trükkjei, amelyek segítenek a kisebb hibákat elfedni, vagy é... |
karácsonyi dísz tortaalátétből |
2014-11-17 23:05:36 |
Így készíts hófehér karácsonyi asztaldíszt tortaalátétből! Az én ötletem olcsó és egyszerű, ugyanakkor nagyon mutatós téli hangulatot varázsol a nappaliba . lépésről-lépésre fotókkal il... |
Így készíts poncsót házilag: még varrni sem kell! |
2014-10-19 13:25:56 |
Így készíts poncsót házilag: még varrni sem kell! Idén ősszel is nagyon divatos a poncsó. Még boltba sem kell érte menned, néhány mozdulattal elkészítheted! Szerző: Marton Adrienn Forrás: Retikül.hu Visszatért a divatba a kényelmes, meleg és nagyon csinos poncsó. A ruhadarabot az üzletekben is beszerezheted, de házilag is elkészítheted. A következő módszerrel percek alatt... |
|