Kijevi csirkemell |
2023-10-07 13:36:38 |
Hozzávalók: 20 dkg vaj 1 csokor petrezselyem 4 gerezd fokhagyma só, cayenne bors 4-5 szelet bacon 4-5 csirkemell panírozáshoz liszt, Tojás zsemlemorzsa olaj Elkészítése: Először készítsük el a tölteléket. Ehhez a puha vajba elkeverjük az aprított petrezselymet, a préselt fokhagymát, majd a megsütött és felaprított bacon szalonnát. Sózzuk borsozzuk majd... |
hajtogatott pogácsa |
2018-11-08 18:41:11 |
Hozzávalók: 70 dkg liszt 1 kis pohár tejföl 2 tojássárgája 1 kocka élesztő 25 dkg vaj 12 dkg zsír 2 kk. só 1,5 dl tej Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy kis cukorral, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt, a feldarabolt hideg vajat, a 2 kávéskanál... |
Citrompite habcsókkal |
2017-04-07 23:44:58 |
Citrompite habcsókkal Hozzávalók A pitetésztához: 34 dkg liszt 1 tk só 2 ek cukor 22,5 dkg vaj A sütéshez: szárazbab A töltelékhez: 24 dkg cukor 4 dkg kukoricakeményítő só 4 db tojássárgája 1,2 dl friss citromlé 1 db citrom reszelt héja 4 dkg vaj A habcsókhoz: 3 db tojásfehérje 15... |
A klasszikus karácsonyi desszert lépésről-lépésre |
2015-12-22 09:04:28 |
Bejglikészítés profitól kezdőknek Harmadik éve készítek bejglit. Tudom, sokaknak évtizedes, sőt, még nagyobb jártassága van benne és ez alapján jogosan gondolhatnák, hogy még gyakoroljak :) De rám rögtön az első évben lecsaptak az ismerősök, így sikerült azon a karácsonyon összesen 104 db-ot sütnöm, szóval azt hiszem, itt az ideje, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat. Miv... |
Bejglikészítés profitól kezdőknek |
2015-12-03 09:41:20 |
Hozzávalók 4 db, fél kg-os bejglihez való tésztához: 52 dkg liszt 1 tojás + 1 a kenéshez 16 dkg vaj (vagy margarin, ettől jobb lesz az állaga) 10 dkg zsír (fontos, rengeteget dob az ízén!) 1 csomag vaníliás cukor 1-1 citrom és narancs lereszelt héja 1 dkg élesztő 1 csipet só 1 dl tej 5 dkg porcukor A töltelékhez (ez az adag két bejglire elegendő, a fenti tésztaadagh... |
Tippek,trükökk |
2013-06-21 13:17:21 |
A rántással nemcsak sűrűsítjük az ételt, hanem ízesítjük is. A meleg zsírba tegyük bele a lisztet, és az étel jellege szerint világosra vagy zsemleszínűre pirítsuk. A kész rántásba tehetünk pirospaprikát, fokhagymát, köménymagot vagy különböző fűszereket. A főzéshez használjunk fedőt, az étel ízletesebb lesz, a vitamin is jobban megmarad benne, és a konyha sem lesz tele gőzzel... |
Tippek,trükökk |
2013-06-16 09:37:36 |
A rántással nemcsak sűrűsítjük az ételt, hanem ízesítjük is. A meleg zsírba tegyük bele a lisztet, és az étel jellege szerint világosra vagy zsemleszínűre pirítsuk. A kész rántásba tehetünk pirospaprikát, fokhagymát, köménymagot vagy különböző fűszereket. A főzéshez használjunk fedőt, az étel ízletesebb lesz, a vitamin is jobban megmarad... |
Kecskesajtos hagymatorta recept |
2013-04-03 09:15:07 |
előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc hozzávalók 6 főre A tésztához: 15 dkg liszt 50 g vaj (hideg legyen) csipet só fél dl hideg víz (kiváltható 8 db réteslappal!!!) A töltelékhez: 5 nagy fej lilahagyma (kb. 50 dkg) 20 g vaj 1 dl extra szűz olívaolaj víz só, bors néhány loccsintás balzsamecet (elhagyható) 2 tojás 15 dkg zsíros, lágy kecskesajt... |
Beigli |
2011-12-21 09:05:54 |
Hozzávalók: A tésztához: Élesztő nélkül készült! 30 dkg Schär glutén és laktózmentes süteményliszt, 5 dkg rizsliszt 5 dkg kukoricaliszt 10 dkg gluténmentes kenyérliszt (élesztő nélküli legyen, pl. Mester kenyérliszt) 25 dkg teavaj vagy laktózmentes vaj 2 tojás sárgája 1 csomag gluténmentes sütőpor ½ citrom reszelt héja (kezelés nélküli) ½ dl laktózmentes tej... |
Loire menti csuka vajmártásban |
2010-12-09 17:54:45 |
Hozzávalók: 1 konyhakész csuka (1-1,3 kg), a tálaláshoz citromgerezdek és petrezselyem. A hal főzőlevéhez: 1 l víz, 7 dl száraz fehérbor, 1,5 dl borecet, 2,5 dkg tengeri só, 1 sárgarépa, 2 vöröshagyma, 1 babérlevél, 1 ágacska kakukkfű, néhány szál petrezselyem, 2 szem szegfűszeg. A vajmártáshoz: 25 dkg sótlan vaj, 4 salotta-hagyma (apró hagyma), 1 dl borecet, 0,5 dl L... |
|