Ricset |
2017-01-17 09:54:12 |
Hozzávalók: 50 dkg szárazbab, 1,5 kg füstölt disznóhús (tarja, csülök, oldalas - ami épp van), de liba- vagy pulykahús is, 2-2 nagy sárgarépa és petrezselyem-gyökér, 1 termetes vöröshagyma, 25 dkg árpagyöngy (gersli), só 6-7 dkg zsír vagy 6 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál nem csípős pirospaprika 1. A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk... |
Öt étel, amit 50 felett minden nap enni kell |
2015-10-04 13:58:18 |
Öt étel, amit 50 felett minden nap enni kell A régi példabeszéd, miszerint "az vagy, amit megeszel", csak részben igaz, mert azok is vagyunk, amit a génjeink diktálnak. Mégis egyértelmű, hogy mindaz, amit beviszünk a szervezetünkbe, jelentősen befolyásolja egészségi állapotunkat és általános jó... |
Öt étel, amit 50 felett minden nap enni kell |
2015-09-26 08:29:37 |
A régi példabeszéd, miszerint "az vagy, amit megeszel", csak részben igaz, mert azok is vagyunk, amit a génjeink diktálnak. Mégis egyértelmű, hogy mindaz, amit beviszünk a szervezetünkbe, jelentősen befolyásolja egészségi állapotunkat és általános jólétünket. Különös tekintettel igaz ez akkor, amint az idősebb korosztályba lépünk. Számtalan diéta kínálja a legjobb megoldást, de et... |
Egyben sült fasírt |
2015-06-29 07:45:09 |
Hozzávalók 8 főre 1 kg darált sertéscomb 4 tojás 4 ek zsemlemorzsa 1 közepes hagyma 2-3 gerezd fokhagyma só bors majoránna zsír Az így elkészített fasírt nagyszerű hidegtálra, ugyanis belseje homogén, nem törik, nem morzsálódik, és hajszálvékony szeletekre lehet vágni. Gusztusosabb és jobban adagolható, ha a masszát igyekszünk szögletesre formázni. Ebből a menny... |
Trükkök az élelmiszer iparban |
2015-04-16 13:59:00 |
Az NDR észak-német televízió egy 45 perces dokumentumfilmet mutatott be az élelmiszeripar leggyakoribb fogásairól, melyek egytől-egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. ,,Ragasztott" sonkák A németek, akárcsak a magyarok nagyon kedvelik a sertés sonkát. Most olyan sonkákról lesz szó, amelyek előre csomagolva, vékonyra szeletelve kaphatóak a diszkont... |
Feta, a görög mítosz |
2014-08-21 23:35:52 |
Feta, a görög mítosz A feta sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög salátaként aposztrofált horiatiki salátához vásárolunk fetát vagy hozzá hasonló sajtokat, de Görögoszágban és a környező vidékeken igen sokféle ételt készítenek fetával és annak rokonaival. A feta sajt eredete a múlt ködébe vész. Egyes legendák szerint az o... |
Levendula receptek: |
2014-08-20 20:06:50 |
Levendula méz: A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta... |
Az élelmiszeripar trükkjei |
2014-05-12 18:23:02 |
Az élelmiszeripar trükkjei Tudnod Kell Az NDR észak-német televízió egy 45 perces dokumentumfilmet mutatott be az élelmiszeripar leggyakoribb fogásairól, melyek egytől-egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. A film általában véve szemléletes és hiteles. Vannak benne érzékszervi tesztek, megszólalnak szakemberek, készültek laboratóriumi tesztek és... |
Öt étel, amit 50 felett minden nap enni kell |
2014-03-01 21:57:26 |
Öt étel, amit 50 felett minden nap enni kell Különösen idősebb korban, 50 év felett ajánlott nagyon odafigyelni arra, hogy az ember mit eszik, iszik. Az egyszerű víz, a diófélék, a kelkáposzta, a lenmag és a frissen elkészített ételek csodára lehetnek képesek. A régi példabeszéd, miszerint ,,az vagy, amit megeszel", csak részben igaz, mert azok is vagyunk, ami... |
Trükkök az élelmiszer iparban. |
2013-11-17 08:06:25 |
Az NDR észak-német televízió egy 45 perces dokumentumfilmet mutatott be az élelmiszeripar leggyakoribb fogásairól, melyek egytől-egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. ,,Ragasztott" sonkák A németek, akárcsak a magyarok nagyon kedvelik a sertés sonkát. Most olyan sonkákról lesz szó, amelyek előre csomagolva, vékonyra szeletelve kaphatóa... |
|