Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4409432 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 155
Előző Következő
Gyulladás ellen cseresznye 2019-07-26 22:27:40
Egy tál frissen mosott cseresznye. Mivel a cseresznye gyulladásgátló hatásokkal rendelkezik, így segíthet megelőzni az olyan betegségek kialakulását, mint szív- és érrendszeri betegségek vagy cukorbetegség. Tény, hogy a cseresznye tele van olyan polifenolokkal és mikrotáp...
Az öregedést késleltető áfonya 2019-07-26 22:09:55
Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs az egész világon. Tápértéke olyan magas, hogy beválasztották a szupertáplálékok sorába. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, így eredményesen harcol a káros hatással rendelkező szabad gyökökkel szemben és az oxidatív stresszel is er...
A hagymák gyógyhatásairól 2019-05-22 13:12:47
A fokhagymától eltekintve nincs a vöröshagymánál egészségesebb étel. Évezredek óta ismert gyógyhatását már híres ókori orvosok pl. Dioszküridész és Plinius feljegyzései is dicsérik. A vöröshagymát, amely gyógyhatását legerőteljesebben nyers állapotban fejti ki, manapság már...
A tojás gyógyhatásairól 2019-04-10 00:49:02
A tojás manapság rossz hírében áll a tojássárgája magas koleszterinszintje miatt, habár a fogyasztása az alacsony sűrűségű lipoproteinek, a ,,rossz fehérjék" szintjét nem emeli látványosan. A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyi...
Articsóka gyógyhatásairól 2019-02-28 17:12:50
Az Észak-Afrikában őshonos articsóka (zöldség és gyógynövény) különleges népszerűségnek örvend Európában, az olasz és francia konyha pótolhatatlan részét képezi, fontos eleme a mediterrán étrendnek. Az articsóka egészségre gyakorolt pozitív hatásai: 1, Rák megelőzés és g...
A hagyma - nagyanyáink antibiotikuma 2019-01-27 20:21:31
A vöröshagyma, botanikai nevén Allium cepa, a hagymafélékhez tartozik. Nagyobb hagymája és cső alakú virága, amelyen egy fehér ernyővirágzat ül, egyértelműen megkülönbözteti más hagymaféléktől. A fokhagymától eltekintve nincs a vöröshagymánál egészségesebb étel. Évezredek ót...
A dió és a gránátalma - érdekesség 2018-10-09 19:24:00
Semmi sem írja le jobban, milyen csodálatos a természet, mint az, hogy számos gyógyhatású táplálék kinézetre hasonlít a belső szervekhez. Habár leggyakrabban az emberek azt gondolják, hogy csak a véletlen műve, és ezért nem is nagyon foglalkoznak vele, a dió érdekes, különleges alakja mégis hátborzongatóan emlékeztet a koponyára, amely körülveszi a zsírsavban gazdag, két agyfélte...
Fűszerezze az egészségét fahéjjal! 2018-06-03 14:00:05
Fűszerezze az egészségét fahéjjal! A fahéj egy megosztó fűszer, hiszen nagyon sokan kedvelik, viszont sokan idegenkednek is ettől a gyógyszerként és fűszerként is használatos gyógynövénytől. Már az ókorban is felismerték az egészségre gyakorolt pozitív hatásait, éppen e...
Fekete szeder, a természet csodája 2018-06-03 13:52:45
Fekete szeder, a természet csodája A fekete szeder a rózsafélék családjába tartozik és nagyon gazdag vitaminokban, illetve ásványi anyagokban. Megtalálható benne többek között az A-, B1-, B6- és a C-vitamin, illetve van benne folsav, kalcium, kálium, foszfor, magnézium,...
Május kincse: az eper 2018-05-30 23:51:50
Május kincse: az eper Mindenki kedvence, a tavaszi napsütés egyik első ajándéka. Mennyei csemege a hideg hónapok után kiéhezett szemnek, szájnak. A legjobb talán frissen, de fogyaszthatod lekvárként, újabban pedig chutney-ként is. Tejszínhabbal vagy pezsgővel pedig egy más dimenziót nyit meg előtted... az eper. Miért nagyszerű? Amint megérkezik a szép idő, megjelenik...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.