Szőlőtő |
2018-05-14 07:29:55 |
Szőlőtő "Én vagyok az igazi szőlőtő..." János 15,1 A szőlőtő nem szép. A szőlőtő törzséből nem jutsz faanyaghoz. Szemre az valami egymásba csavarodott vesszőkből áll. Jézus is."Nem volt néki alakja, és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kívánatos" (Ézs 53,2). A szőlőtőből szőlővesszők fakadnak. Szép leveles szőlővesszők. Igen, de nem a szép levelek a fontosak, ha... |
Nálam nélkül semmit! |
2018-05-08 17:23:22 |
Nálam nélkül semmit! (Jn 15,1-8) A szőlőtő a mélyben rejtve munkál. Halott a vessző, ha róla lemetszik. Ki Bennem marad, az terem gyümölcsöt. Általam mindent - Nálam nélkül semmit. Siklós József... |
Pató Selam |
2016-04-08 11:49:45 |
VIGASZ Égnek a fények - lángol a távol Messze iramlik vágyam a mától Tüzes szekerek zarándokolnak Vérereimben - Mit hoz a holnap Mit rejt a tegnap jégkristály-titka Melynek könnyeit föld fel nem issza Talán párája száll fel az égbe S ott öltözik át felhő-fehérbe S hogy a világot megitathassa Esővé válik ismét egy napra Leveti magát újra a mélybe - Egy dobbanás a vi... |
2015. május 6. Szerda |
2015-05-06 00:18:48 |
2015. május 6. Szerda Evangélium: Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is be... |
A színes-ízes török konyha |
2015-04-26 23:00:59 |
A színes-ízes török konyha A török konyha népszerűsége egyszerűségében és hihetetlen változatosságában rejlik. A török gasztronómia égisze alá tartozik a Távol-Kelettől a Földközi-tenger vidékéig elő népek konyhája, a török hódoltságnak köszönhetően a közép-ázsiai konyha nyomai még az európai gasztronómiában is utolérhetőek. A hatalmas földrajzi kiterjedésnek köszönhetőe... |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből |
2015-04-25 22:37:21 |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből A citrusfélékből viszonylag könnyen készíthetünk jól ízesíthető lekvárokat. A citrom, zöld citrom, mandarin vagy a kumquat tökéletesen alkalmas arra, hogy önmagában vagy közös erőből kényeztessen minket. A legendás narancslekvárról nem is beszélve. A citruslekvárok készítésénél elsődleges szempont, hogy amennyibe... |
A színes-ízes török konyha |
2014-07-09 21:47:51 |
A színes-ízes török konyha A török konyha népszerűsége egyszerűségében és hihetetlen változatosságában rejlik. A török gasztronómia égisze alá tartozik a Távol-Kelettől a Földközi-tenger vidékéig elő népek konyhája, a török hódoltságnak köszönhetően a közép-ázsiai konyha nyomai még az európai gasztronómiában is utolérhetőek. A hatalmas földrajzi kiterjedésnek köszönhetőe... |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből |
2013-12-27 23:54:32 |
Citruslekvárok, avagy gasztroajándékok a tél gyümölcseiből A citrusfélékből viszonylag könnyen készíthetünk jól ízesíthető lekvárokat. A citrom, zöld citrom, mandarin vagy a kumquat tökéletesen alkalmas arra, hogy önmagában vagy közös erőből kényeztessen minket. A legendás narancslekvárról nem is beszélve. Citruslekvárok, avagy gasztro ajándékok a tél gyümölcseiből A c... |
|