Barackos csirkemell |
2021-08-01 22:56:17 |
A barack nem csak édességnek, desszertnek használható fel, hanem csirkemellen raguként, mint főétel valami isteni. Elsőre kicsit furának és gejnek látszik a recept, mert egy kis lekvárt használtam, hogy jó szaftos legyen, de almaecettel egy kis savat kapot, és a friss rozmaring teljesen kiegészíti. Hozzávalók 3 adag 600 g csirkemell 4 evőkanál olíva étolaj 4 db őszibarack... |
Firenzei citromos csirke |
2020-08-23 07:00:22 |
Hozzávalók: 70 dkg csirkemell filé 2 közepes, kezeletlen héjú citrom 1 ek friss, aprított rozmaring 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl olaj (ízlés szerint napraforgó vagy olíva) Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors Elkészítés: Az egyik citrom levét kifacsarom, a másikat karikára-, majd négybe vágom. Hozzá adom az olajat, a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot, az... |
Évközi 26. vasárnap 09.29 |
2019-09-28 22:33:57 |
OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből A próféta azzal fenyegeti meg a dőzsölő gazdagokat, hogy megszégyenülnek és számkivetésre jutnak. Jaj a gondtalanul élőknek Sionban, és Szamária hegyén az elbizakodottaknak! Elefántcsont ágyban alusznak, fekvőhelyeiken henyélnek, lakmároznak a nyáj bárányaiból és a csorda ökreiből. Hárfaszó mellett nótáznak, mint Dávid, hangszert csinálnak maguk... |
Dió és mák töltelékes szaloncukor süti |
2018-12-08 13:35:47 |
Ahogy nálam készül: A felsorolásra kerülő mennyiségből, kb. 24 db lesz. Hozzávalók: 50dkg leveles tészta, 10dkg dió, 10dkg mák, 10dkg kristálycukor, 4dkg zsemlemorzsa, 1dl tej, 1csomag vaníliáscukor, 2dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja, nyújtáshoz kevés liszt, kenéshez 1db tojás. Először a töltelékeket készítem el, az alábbi módon: Mindkettő ugyanolyan formán készül cs... |
REBARBARÁS süti 2. |
2018-04-26 15:40:06 |
Hozzávalók 8 személyre: - 3 bögre cukor - 4 tojás -1 bögre olaj -1 bögre tej vagy ásvány viz -1 sütőpor -4 bögre liszt -8 szál rebarbara -(a bögre 250 ml ) Előkészületi idő: 15 perc Sütési idő: 60 perc Elkészítés: Meghántom a rebarbarát és darabokra vágom. 2 bögre cukrot a tojások sárgáját az olajat(vagy tejet) jól kikavarom ezután hozzáadom a lisztet és sütőpor... |
Máglyarakás |
2018-03-11 19:50:40 |
Egy normál kis tepsihez: 1 nagy bagett leszetelve. 6 tojássárgáját 6dkg vajjal és 5dkg cukorral és egy kis vanliás cukorral elkeverek és hozzáöntök kb 6dl langyos tejet. Ezzel a keverékkel leöntöm a bagettet. A tepsit kivajazom, bele a bagett, rá egy kis darált dió, 6 kisebb alma szelteve. az almát megszórom egy kis fahéjjal és pici cukorral. Egy üveg... |
Rákóczi-túrós |
2018-02-22 12:55:53 |
Tészta h.v.:20dkg liszt,1csapott kávéskanál sütőpor,10dkg kristálycukor,10g vaníliáscukor,12dkg vaj,1 citrom leve,1 db tojás. Töltelék: 1kg félzsíros tehéntúró 10dkg búzadara 25dkg kristálycukor 1 db tojás 1 teáskanál citromhéj(reszelve) 1 teáskanál vaníliáscukor Kenéshez: 3 evőkanál sárgabarck lekvár Tetejére: 4 tojásfehérje 4 evőkanál kristálycukor Sárgabarack dzsem... |
Fehérboros csirkesült |
2018-01-11 12:40:44 |
Hozzávalók: 3 csirkecomb (forgónál kettévágva) 2 nagyobb fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl száraz fehérbor 2-3 szelet bacon 20 dkg gomba 10 dkg reszelt sajt csirke fűszersó majoránna Elkészítése: A szalonnát szélesebb csíkokra vágom és beleszórom a tepsibe. Erre fektetem a fűszersóval és majoránnával megszórt csirkecombokat... |
Aggodalmaim doboza |
2017-12-08 18:19:39 |
Aggodalom az, ami megosztja és összetöri a lelket, visszatart bennünket jelenbeli feladataink elvégzésétől olyan jövőbeli félelmek miatt, amelyek talán soha nem következnek be. Ahhoz hasonlít, mintha azelőtt akarnánk átkelni a hídon, mielőtt odaérnénk. Aggodalmaim doboza Van egy szív alakú, szalaggal átkötött ,,AGGODALMASKODÓ" dobozom, amelyet az íróasztalom föl... |
A nyomozó nyomozó - Kolompár felügyelő |
2017-09-09 18:33:59 |
Kolompár felügyelő A hatalmas ház előtt már számos rendőrségi autó parkolt - néhány elegáns limuzin társaságában - amikor a még hatalmasabb park nyírott sövénylabirintusába bekanyarodott egy ütött-kopott, rozsdás, szürke járgány. A már említett bekanyarodás óta fél óra sem telt el, mire vezetője megtalál... |
|