Ropogós narancsos fahéjas Elefántfül |
2018-06-06 22:32:56 |
Ropogós narancsos fahéjas Elefántfül Hozzávalók 1 db leveles tészta 1-2 narancs reszelt héja 1 bögre cukor 1-2 tk fahéj 20 g olvasztott vaj Elkészítés Első lépésként vágok egy darab átlátszó fóliát a tészta alá, mert mikor meg kell fordítanom, sokkal könnyebb lesz a fóliát megfogva. Az egy bögre cukorból, úgy kb. két evőkanálnyival megszórom a tésztát, mindkét o... |
Eper-szerelem |
2018-05-30 23:54:54 |
Eper-szerelem Az eper igen régóta velünk együtt él, ám áltermésének, majdnem-bogyójának fogyasztása mégis csak néhány évszázados múltra tekint vissza. A magjait kívül hordó bogyó története szorosan összefonódott az európai történelemmel. Eper-történelem Az eper már az időszámításunk előtti időszakban megtalálható volt a mediterrán térségben, bizonyíthatóan Itáliában,... |
Rákóczi-túrós |
2018-02-22 12:55:53 |
Tészta h.v.:20dkg liszt,1csapott kávéskanál sütőpor,10dkg kristálycukor,10g vaníliáscukor,12dkg vaj,1 citrom leve,1 db tojás. Töltelék: 1kg félzsíros tehéntúró 10dkg búzadara 25dkg kristálycukor 1 db tojás 1 teáskanál citromhéj(reszelve) 1 teáskanál vaníliáscukor Kenéshez: 3 evőkanál sárgabarck lekvár Tetejére: 4 tojásfehérje 4 evőkanál kristálycukor Sárgabarack dzsem... |
Kakaós csiga |
2018-02-20 12:04:45 |
Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 db tojás sárgája 1 kocka élesztő 4 dkg vaj 4 dkg cukor 2,5dl tej + pici cukor csipetnyi só Töltelék: 15 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 10-15 dkg vaj 2-3 evk. kakaó Ha megsült: 2 dl meleg tejszín 5 dkg cukor Elkészítés: Az élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttatjuk, a tészta hozzávalóit belerakom a kenyérsütő gép tartályába,... |
Piskóta alapok |
2017-11-22 13:51:20 |
Egyszerű piskótatészta Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt. A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot v... |
Eper-szerelem |
2017-06-08 23:48:31 |
Eper-szerelem Az eper igen régóta velünk együtt él, ám áltermésének, majdnem-bogyójának fogyasztása mégis csak néhány évszázados múltra tekint vissza. A magjait kívül hordó bogyó története szorosan összefonódott az európai történelemmel. Eper-történelem Az eper már az időszámításunk előtti időszakban megtalálható volt a mediterrán térségben, bizonyíthatóan Itáliában,... |
Lecsós csirke Koltai módra |
2017-05-18 14:32:50 |
Lecsós csirke Koltai módra Koltai Róbert, Érdemes Művész és Jászai Mari-díjas színművész receptje Hozzávalók: 4 személyre A LECSÓS CSIRKE - őrölt pirospaprika - piros arany - mell, comb, szárny tetszés szerint, 1 kg csirke - őrölt bors - 3-4 zöldpaprika - 1 nagyobb vöröshagyma - 2 közepes paradicsom - 2 dl fehérbor - 1 szelet kenyérszalonna - 1 evőkanál olívaol... |
Húsvét a világ körül |
2017-04-15 22:54:51 |
Húsvét a világ körül: Nyúl, tojás, sonka, édes péksütemények - a világ így várja a tavaszt. A nemzetközi nagy tavaszvárás jegyében kis kitekintés, ki hogyan és milyen finomságokkal ünnepli a tavaszi napfordulót. A karácsonyi sokszínűség után, a húsvét sokkal egységesebb elemekkel rendelkezik a világban. Az új élet szimbóluma, a tojás szinte mindenütt főszerepet kap. Melle... |
Aszaltgyümölcsös pulyka |
2017-01-30 09:56:19 |
gyönyörű pulykamellfilét vásrolok/mennyiséget sajna nem tudok .én ezt szemre szoktam Fejenként 2-3 tekercsre valót/ Tervezett sütés előtt 3 nappal a húst felszeletelem - nem kell hajszálvékonyra ,és kiklopfplom. Olajos pácot készítek a következő képpen:-semleges ízű étolaj/annyi,hogy majd teljesen ellepje a hússzeleteket,-1-1 mokkáskanál őrőlt fahéj,szegfűszeg,gyömbér, 2-3 evők. m... |
|