Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4531471 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 398
Előző Következő
Az újhagyma javítja a szívfunkciókat, megerősíti a csontokat 2024-03-09 20:18:13
Az újhagyma javítja a szívfunkciókat és megerősíti a csontokat - fokhagymás-újhagymás mártogatósrecepttel A hagymacsaládba tartozó újhagymát már mindenki nagyon várja a tavaszi hónapokban, aki kedveli ezt a zöldséget. Egy igazi vitaminbomba a hosszú és hideg tél után...
Együnk több zöldborsót - gyógyulhatunk vele 2024-02-16 19:26:23
A zöldborsó nem csak finom zöldség, hanem csodálatos gyógyhatással rendelkező vitaminbomba is. Lágy, üde ízének köszönhetően az egyik legkedveltebb zöldségféle. A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű, a sok esszenciális, nélkülözhetetlen amino...
Daganatok ellen - Vöröskáposzta vagy lilakáposzta 2024-02-14 21:55:15
A káposztát már a kőkorszakban is ismerték. Egyes adatok szerint a mai fajtákhoz hasonló egyedek az ókori Egyiptomban jelentek meg először. Az egyiptomiak szent növényként tartották számon, betegségek kezelésére is használták. A vöröskáposzta őshazája Kis-Ázsiában találh...
Cékla, a gyógyító táplálék 2024-02-12 20:42:58
A zöldségek vörös démona és a tél vitaminbombája ez a csendes gyógyító A cékla régóta ismert salátanövény. A népgyógyászat régóta alkalmazza a cékla főzetét daganatos betegségek kezelésére, de általános fiatalító szerként is fogyasztják. A sárgarépa után a cékla a legked...
A sokoldalú sárgadinnye 2024-02-03 21:42:50
A sárgadinnye számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gyógynövényként is ismert. Finom, édes ízével nyaranta meghatározója étrendünknek. Ehetjük lehűtve, felkockázva, gyümölcssalátaként, vagy készíthetünk belőle hűsítő italt, sorbetet. Meg is süthetjük, vagy grillezh...
Petrezselyem: gyomorerősítő, vesetisztító és étvágygerjesztő 2024-01-21 23:31:50
Ízesítőképessége miatt a petrezselyem a magyar konyha nélkülözhetetlen zöldségei közé tartozik. A jó húslevesnek fontos kelléke a petrezselyemgyökér és annak a lombja is. A helytelenül fehérrépának és gyökérnek is nevezett petrezselyem a zellerfélék családjába tartozó, kb...
Még az agyban is lassítja az öregedést: brokkoli 2024-01-11 22:53:36
A brokkoli nemcsak az agyban zajló öregedési folyamatokat lassítja, hanem a testben végbemenő öregedési folyamatokat is, merthogy az egyik olyan zöldség, amely olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek lassítják a sejtek elöregedését. A brokkoli tehát jó hatással van az...
Az étkezési élesztő hatásai szervezetünkre 2023-11-14 21:42:46
Az élesztő szó kapcsán elsőre általában a boltokban kapható sütőélesztőre gondolunk, amelyből friss kenyeret, pogácsát vagy kalácsot tudunk készíteni odahaza. Az élesztő valójában a gombák közé sorolt, különböző egysejtű mikroorganizmusokat foglalja magába. A belőle előállított étkezési élesztő fogyasztása jótékony hatással rendelkezhet. Miért érdemes fogyasztani, és kiknek kell...
Dió - Az egyik legértékesebb gyümölcsünk 2022-10-04 21:00:15
DIÓ - AZ EGYIK LEGÉRTÉKESEBB GYÜMÖLCSÜNK Szerző: WEBBeteg - T. A., újságíró A dió az egyik legértékesebb gyümölcsünk A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is....
A gránátalma gyógyhatásairól 2022-07-10 21:46:41
Mélybordó színű, rostokban és vitaminokban gazdag, egzotikus, savanykás ízű gyümölcs - mi az? A válasz nem lehet más, mint a gránátalma. A Keletről származó gyümölcs magas antioxidáns-tartalma mellett ásványi anyagokban is gazdag, rendszeres fogyasztásával hozzájárulha...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.