Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 11
Előző Következő
'56 a Moson Megyei Műhely 2012-2017-ben 2017-05-19 04:52:49
A mosonmagyaróvári Moson Megyei Műhely c. tudományos és kulturális folyóirat 2012-2017 összevont számában olvasható Dr. Nagy Miklós 2014. évi ötvenhatos könyvének bemutatóján elhangzott köszöntő beszéd, Balázs Szalay csornai történelem tanár előadásában. A könyvbemutatót az Óvári Gazdászok Szövetsége szervezte a Cselley-házban. A beszéd 2016. július 15-e óta olvasható és letöl...
Tárgylista 2016. október 20. 2016-10-22 06:55:07
Tárgylista az 1956 emlékezete Mosonmagyaróváron és környékén 1986-2016 című kiállító teremben ( Mosonmagyaróvár, Hansági Múzeum, Szent István király út 1.) Ha valamit kihagytam és észreveszem természetesen azonnal hozzáírom. Peter, Fryer: HungarianTragedy, ( új kiadás) 1997 Kövy Zsolt: Gulyás Lajos emlékezete,1999 Böröndi-Garamvölgyi: Dokumentumok, 2006 Zétényi Zsolt: Több f...
Könyvbemutató 2014. október 28. 2016-07-15 15:16:13
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Megjelentek! Kérem higgyék el, amikor azt mondom, óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy itt állhatok Önök előtt. A csornai gimnázium történelem tanáraként már régóta figyelemmel kísértem Nagy Miklós élénk közéleti tevékenységét, amikor 2008-ban megkerestem levelemmel: elmondaná-e mire emlékszik a csornai 56- tal kapcsolatban. Ebben a tém...
Ajánlott irodalom 2015-09-05 05:12:41
Balsay Endre - Varga András: Menekülés a Hazából Déli-Hanság 1956. november-december, Kapuvár, 2011 Banai, Barczy, Blank, Gazda, Móricz: Remember Hungary, 1956. USA, 1975 Megtekinthető a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum Fő utcai épületében. Bartalos Martina: Interjú a mosonmagyaróvári sortőz túlélőivel - A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium Évkönyve 2002-200...
Hiányos képmelléklet 2014-09-08 04:28:23
Nem általános a könyveknél az, hogy az illusztrálásra szánt képek külön kötetben jelennek meg. A walleshausen Gyula jegyezte A magyaróvári agrárfelsőoktatás 175 éve című könyvnél mindenesetre így van, s egy vékony kiadványban megtalálhatók az intézmény alapítóinak,vezetőinek portréi, a helyi várban működő akadémia életképei a kezdetektől a 90-es évekig, a híressé vált hallg...
1956.október 26. Az Akadémia leggyászosabb napja. 2014-09-07 17:51:02
Még az aug.25-ei, Ötvenhat az évkönyvekben című blog bejegyzésemben ígértem, hogy a helyi Mezőgazdasági Akadémia 175 emlékkönyv és képmellékletről külön írok majd. Bevezetésként. A könyv szerzője, Dr. walleshausen Gyula ( 1923-2010) könyvtári főigazgató, történész, a gödöllői egyetem címzetes egyetemi tanára, a magyar könyvtárügy kiemelkedő egyénisége volt. 1993-ra, írta meg...
Irodalom 2014-07-19 14:55:22
Irodalom 135 éve megszületett Móra Ferenc író, újságíró, muzeológus (Kincskereső kis ködmön). Szegényparaszt családból származott. Tanulmányait - a család szegénysége miatt - nehéz körülmények között végezte. A budapesti egyetemen földrajz-természetrajz szakos tanári diplomát szerzett, de csupán egy évig tanított. A Szegedi Napló c. lapnak 1913?1919 között főszer...
Móra Ferenc 2012-02-08 16:40:31
Meghalt Móra Ferenc író, újságíró, muzeológus, 78 éve, 1934.02.08 - án. Szegényparaszt családból származott. Tanulmányait - a család szegénysége miatt - nehéz körülmények között végezte. A budapesti egyetemen földrajz-természetrajz szakos tanári diplomát szerz...
Egy nap Éva életéből 2011-01-30 14:23:01
Walleshausen Rolla Egy nap Éva életéből A nap erősen tűzött, a lugast körülölelő kis veteményes kertben a hőségtől elfáradva, ráncosan, tikkadtan simultak össze a salátalevelek. Minden fáradt volt és csendes; csak két rikító sárga napraforgó kacagott gőgösen a n...
Nagy emberek kedvenc étkei 2007-05-18 00:47:53
Mátyás király a sáfrány ízét szerette A legkorábbi magyar étkezést bemutató gasztronómiai beszámolók Mátyás király idejéből származnak. A királyi udvarban szerették a válogatott, finom ételeket. A zöldségfélék fogyasztása mellett nagy gondot fordítottak a kovászos magyar kenyér és a sajtok elkészítésére. Jellemző volt a sáfrányban gazdag fűszerezés, a bortól, ecettől, tejföltől...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.