Áfonyás sajttorta |
2024-02-10 21:56:14 |
ÁFONYÁS SAJTTORTA HOZZÁVALÓK A torta alapjához: 120 g Korpovit keksz 90 g dió 20 g xilit 90 g vaj A krémhez: 60 g zsírszegény túró 150 g zsírszegény mascarpone 40 g natúrjoghurt 3 tojás 20 g xilit 40 g eritrit 1 tk. útifűmaghéj 1... |
Citromos-bazsalikomos sütemény |
2024-02-10 21:50:52 |
CITROMOS-BAZSALIKOMOS SÜTEMÉNY HOZZÁVALÓK 100 g barna rizsliszt 100 g kölesliszt 2 db tojás 80 g light margarin (tejmentes) ½ csomag sütőpor 1 db nagyobb citrom leve és reszelt héja kb. 25 db nagy bazsalikomlevél 50 g xilit... |
Fruktózintolerancia - okok, felismerés, kezelés |
2023-01-14 23:14:19 |
A fruktózintolerancia a napjainkra jellemző megnövekedett cukorfogyasztásnak köszönhetően egyre gyakrabban fordul elő. Az új esztendő beköszöntével sokan tesznek újévi fogadalmat, melynek tárgya gyakran a több mozgás és az egészségesebb életmód. Ezekhez azonban hozzátartozik az is, hogy oda kell figyelünk testünk jelzéseire, hiszen a visszatérő, akár kisebb panaszok is az elője... |
Aszpartám és a viselkedési zavarok |
2023-01-08 16:15:03 |
Több kutatás is beszámolt már az aszpartám agyunkra gyakorolt egészségromboló hatásairól. Lássuk mik ezek és miért ajánlott elkerülnünk ezt a mesterséges édesítőszert! Mi az az aszpartám? Az aszpartám egy mesterségesen előállított édesítőszer, mely összetételét tekintve fenilalaninból, aszparaginsavból és metanolból áll. A fenilalanin fontos szerepet játszik a neurotranszmi... |
Kognitív problémák esetén ne együk ! |
2023-01-07 22:51:18 |
Ezeket az ételeket mellőzzük a kognitív problémák elkerülése érdekében! Ebben és ebben a cikkben már írtam az agyműködést fokozó és a memóriát javító ételekről és hatóanyagokról, e bejegyzésben viszont azokról a készítményekről tudhatunk meg többet, amelyek negatív hatással vannak az agyunkra. Erre az “anti-bevásárlólistára" olyan élelmiszerek kerültek fel, amelyek... |
Az adalékanyagokról |
2022-01-15 21:49:29 |
Adalékanyagok. Kell ez nekünk? - interjú Dr Németh Alíz gasztroenterológussal A mai kor emberének táplálkozására jellemző, hogy a boltokban kapható élelmiszerek sok cukrot, tartósítószert, adalékanyagot és színezéket tartalmaznak. Dr Németh Alíz gasztroenterológust, hepatológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük arról, hogy ezek a feldolgozott élelmiszerek menn... |
Az édesítőkről |
2020-01-30 21:15:21 |
Mivel édesítsünk? Ha nincs szeretet, cukortól is édes az élet? A rossz hír az, hogy a szervezet számára a cukor méreg, a jó hír az, hogy nem muszáj fogyasztani. A cukorról Étkezésekhez használt cukorként a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből többféle termék is készül, ilyenek például a kristálycukor, porcukor, koc... |
A kristálycukor helyettesitése |
2019-06-07 12:48:46 |
Mivel helyettesítsd az egészségtelen kristálycukrot a táplálkozásodban Egészségünk egyik első számú közellensége a cukor. Nem elég, hogy elhízáshoz vezet, de lelassítja a gondolkodást és korunk népbetegségeinek nagy százalékáért is felelőssé tehető. Elnyomja ugyanis az immunrendszert, gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosít és őszülünk miatta, elősegíti a fogszuvaso... |
Sütőben sült mustáros csirkemell |
2019-04-01 16:06:21 |
Hozzávalók (2 adag): 300 g csirkemell filé (2 darab) 2 ek dijoni mustár (kb. 60 ml) 30 ml xilit 1 tk vörösborecet só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 dl tejszín Elkészítés: 1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk. 3. Betoljuk a 22... |
A cukor az oka mindennek? Nem biztos… Elmondom |
2019-01-28 08:57:11 |
A cukor az oka mindennek? Nem biztos... Elmondom mire gondolok. Akkor olvasd végig, ha van 5 perc nyugi körülötted. Szóval... 1992-ben végeztem a cukrász suliban Fehérváron. Akkor egy szelet süti súlya 5-6 deka volt. Senkinek nem volt kicsi, ezt szoktuk meg, ez volt a normális. Busszal, biciklivel és gyalog jártunk suliba. Na és utána edzésre. Vagy fociztunk a barátokka... |
|