Parmezános marhahús golyók |
2015-07-01 07:52:23 |
25 dkg darált marhahús egy kevés olívaolaj 1 csokor petrezselyem parmezán A darált marhahúshoz adunk egy evőkanálnyi olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Belekeverünk egy maréknyi reszelt parmezánt. Kis gombócokat formázunk, amiket egy kevés olíva olajban kisütünk. A megsült húsgolyókat az elkészült rizottó tetejére tálaljuk. ... |
Zöldborsó pesztós linguine |
2011-08-05 18:29:01 |
* 60 dkg fejtett zöldborsó * 2 gerezd zúzott fokhagyma * 2 ek kesudió vagy fenyőmag, esetleg tökmag * 3 dkg sós, kemény sajt reszelve - pl. parmezán * 35 dkg linguine * olívaolaj * só * bors * menta elkészítés 1. Forrásban lévő, sós... |
leves... |
2011-02-16 09:18:00 |
Zöldborsós csirkemájleves Hozzávalók : * 1/2 kg csirkemáj * 2 szál répa, felkarikázva * 2 szál zöldség, felkockázva * 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk * 2 gerezd fokhagyma * 6 db burgonya, negyedelve * 3 db közepes paradicsom (házi) * 2 db TV paprik... |
Zöldborsófőzelék |
2010-10-23 19:23:07 |
Zöldborsófőzelék Elkészíthető mirelit borsóból is, de természetesen a friss, zsenge zöldborsóból az igazi! Hozzávalók: 40 dkg borsó kis olaj 3 ek liszt tej só, majoránna, petrezselyem Kevés olajban a borsót lefedve pároljuk 5-6 percig, sózzuk, majoránnát szór... |
Zöldborsós-csirkés fusill |
2010-10-16 10:48:58 |
hozzávalók 4 főre 40 dkg csirkemell 50 dkg fusilli 40 dkg zöldborsó 5 dkg parmezán sajt olívaolaj só fehér bors elkészítés A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldborsóval együtt. (Ha fagyasztott zöldborsót használunk, csak azután tesszük bele, mikor már a csirkét lepirítottuk.) Sózzuk, borsozzuk. Közben forrásban... |
Főzelék |
2010-09-07 23:14:43 |
A magyar konyha egyik specialitása a főzelék. Míg más nemzetek leginkább párolva, főzve, sütve vagy salátaként fogyasztják a zöldséget, a magyar konyhában elterjedtebb a zöldségek főzelékként történő elkészítése, amely az egyszerű főzésnél többet jelent. Szükségünk lehet hozzá néhány hasznos főzelék tippre és bevált... |
Főzelékek sűrítése |
2010-09-07 23:08:05 |
A főzelékek fontos szerepet játszanak táplálkozásunkban. Elkészítésük egyszerű és gyors, kiadósak, az alapanyagok könnyen és viszonylag olcsón beszerezhetők. A főzelék, mint zöldséges főétel megfelelően elkészítve vitamin- és ásványi anyag tartalmával hozzájárul a kiegyensúlyozott táplá... |
Zöldborsós csirkemájleves |
2010-08-24 05:37:33 |
hozzávalók 6 főre * fél kg csirkemáj * 2 szál répa, felkarikázva * 2 szál zöldség, felkockázva * 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk * 2 gerezd fokhagyma * 6 db burgonya, negyedelve * 3 db közepes paradicsom (házi) * 2 db TV paprika (házi) * 1 csokor petrezselyem, finomra vágva * 25 dkg zöldborsó fri... |
Zöldborsós csirkemájleves |
2010-08-23 22:48:18 |
* 1/2 kg csirkemáj * 2 szál répa, felkarikázva * 2 szál zöldség, felkockázva * 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk * 2 gerezd fokhagyma * 6 db burgonya, negyedelve * 3 db közepes paradicsom (házi) * 2 db TV paprika (ház... |
Zöldborsófőzelék |
2010-07-04 22:15:40 |
Zöldborsófőzelék 8-12 hónaposnak * 15 dkg zöldborsó * 15 dkg krumpli * 1 tk finomra vágott petrezselyem * 1 tk olaj elkészítés 1. A borsót annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. Szitán átpaszírozzuk. 2. A megpucolt és kockákra vágott krum... |
|