Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4409072 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 2244
Előző Következő
Tízórai 2019-08-11 15:57:38
Tízórai ...vajaskenyér és zöldpaprika: diákkori íz az ínyemen, elém villan ma is, ha eszem nagyon boldog sok szeptemberem: az iskola vadszőlős fala, az ablakok mélyedései, ahol a tízórainkat ettük, "Szondy két apródja" rímei, fizikapéldák, francia szavak, bonyolult kémia képletek, aranyporzós régi krónikák, aranyporos gyönyörű reggelek... Nem számolom, hogy hány é...
Betyárleves... vagy pandúrgulyás? 2019-04-23 17:42:54
Hozzávalók: 30 dkg. sertésvelő, 1 kg. sertéslapocka, 3 db. vöröshagyma, 10 dkg. füstölt szalonna, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db. zöldpaprika, 1 db. nagyobb paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, só, őrölt bors 25 dkg. csiperkegomba, 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab, 2 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyemgyökér, 2-3 babérlevél,...
korhely harcsa leves gyufatésztával 2019-02-24 14:29:30
Hozzávalók: 1 nyúzott afrikai harcsatörzs 1 db vöröshagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom pirospaprika só babérlevél csípős halászlékocka tejföl pici liszt ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint feldaraboljuk, félretesszük. A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felönteni ann...
cukkini krém 2019-01-24 20:30:19
Hozzávalók: 2,5 kg cukkini 3 fej vöröshagyma 2 db erős zöldpaprika 5 gerezd fokhagyma bazsalikom petrezselyem só bors pirospaprika olívaolaj Elkészítés: A cukkinit megmossuk, bőrét megszurkáljuk több helyen, és sütőpapíros tepsibe tesszük, kb. 45 perc alatt 170 fok...
Zsírégető krémleves főzés nélkül! 2019-01-03 08:58:02
Amire szükséged lesz: - 6 paradicsom - 4 zöldpaprika - 4 evőkanál olívaolaj - 2 gerezd fokhagyma - 1 uborka - 1 vöröshagyma - 1 evőkanál borecet - kevés pirospaprika - petrezselyem - só - bors Így csináld: 1. A paradicsomot, a zöldpaprikát és az uborkát vágd kisebb darabokra. 2. A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel. 3. Szórd bele a zöldségeket a tur...
Aranyló húsleves 2018-09-22 23:55:06
Aranyló húsleves Hozzávalók: kb. 1,70 kg vegyes csontos hús (nálam 1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont) 30 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 10 dkg zellergumó szelet 10 dkg karalábé szelet 10 dkg kelkáposzta cikk 1 nagy vöröshagyma 4 duci gerezd fokhagyma 1 zöld paprika (csípős) 1 paradicsom kb. 1 mokkáska...
Paprikás csirke galuskával 2018-09-15 23:43:44
Paprikás csirke galuskával Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb vagy 1 nagyobb csirke (összesen 1,2-1,3 kg) 1 nagy fej hagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 evőkanál olaj vagy zsír 1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika 3+1 dl tejföl A galuskához: 1 tojás 2-3 dl tej 1 csapott mokkáskanál só 25 dkg liszt 3 dkg ma...
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad! 2018-08-23 10:39:02
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kiho...
Konyhai turpisságok! 2018-08-04 17:49:09
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki. Ha sok petrezselyem gyűlik össze! Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban. Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szük...
Ahány ház annyi féle lecsó 2018-07-28 13:03:45
ALAPLECSÓ Egy fej felkockázott hagymát kevés zsíron vagy olajon megfonnyasztunk, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, és ráteszünk 60 dkg lecsumázott, kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Kevés ideig együtt pároljuk, majd 40 dkg lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárolo...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.