Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4393995 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 2510
Előző Következő
A spenótról jó tudni 2020-01-17 23:03:02
A spenót valóságos természetes vitamin és ásványianyag forrás. Ásványianyagok egész tárházát tartalmazza: ként, mangánt, rezet, cinket, jódot, vasat, magnéziumot, foszfort, kálciumot, nátriumot és persze sok hasznos vitamint is, mint: A, B1, B2, B12, PP, C, E, és K Vitamint, valamint folsavat, szénhidrátokat, zsírsavakat, aminósavakat, rostokat, szaponint és ami nagyon érdekes a s...
Tárkonyos tejszínes csirkeraguleves 2019-12-12 06:39:33
A tárkony Erdélyben az egyik legismertebb és legkedveltebb fűszernövény. Levesek, mártások, saláták, sültek, vadas húsételek, zöldbab, borsó, burgonya főzelékek fűszerezésére frissen vagy szárítva kiváló. hozzávalók / 8 adag 50 dkg csirkemell filé 2 közepes db sárgarépa 2 közepes db fehérrépa 50 dkg gomba 30 dkg zöldborsó 1 nagy db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma...
Időskori helyes táplálkozás 2019-11-04 19:02:26
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyú...
A cékla hatásai 2019-09-07 09:54:49
Fogyaszd ezt és nem kell többé orvoshoz menned! Javítja a látást, tisztítja a beleket és a májat! 2019-09-06 Hirdetés A tudósok rengetegszer elemezték már, mivel a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően elképesztő hatásai vannak. A cékla a fogyásban is segít, de rákmegelőző hatású is, a termelésével nincs sok gond, mégis csodás hatásai vannak. Szerencsére a céklát nem...
Miért együnk Levest, 2019-08-29 08:29:13
Számtalan előnye van, ha levest eszünk! Kalóriát spórolhatunk vele, és akár nassolnivalónak is jó. Egy tál meleg leves - ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is. Elűzi a megfázást. Egy kiadós csirkeleve...
Miért egészséges a kefír? 2019-08-25 09:19:39
Ha az egészséges táplálkozásról beszélgetünk, amely elősegíti a megfelelő emésztést is, akkor rövid időn belül a kefir is szóba kerül, amit már több évszázada ismernek az emberek. De mit kell feltétlenül tudnunk róla? Miből készül a kefír? A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az él...
Rozs - az izomerőt fokozó gabona 2019-06-06 13:55:05
Jelentőségében a kenyérgabonák sorában a rozs mindjárt a búza után következik. Igaz, hogy hosszú ideig igencsak megvetéssel tekintettek rá Európa-szerte, de mára egyértelműen az egészségtudatos táplálkozás meghatározó kenyérgabonája lett. A rozs egy univerzális gabonafél...
Megint Bécs - Száznyolcadik nap 2019-04-13 18:17:48
Tegnap Bécsbe kellett mennem, Ernő tanulmánykötetét beszéltük meg a lektorával Csire Mártával, aki a Tudományegyetem finnugor tanszékén dolgozik,De jó, hogy van Bécsben ilyen tanszék! S Márta kedves, jó fej. Ebédeltünk a szokásos belvárosi éttermünkben. Én Ferenc Jóska kedvenc ételét rendeltem:Főtt marhahús zöldségekkel, almás tormával, s röstivel. Kellemes nap volt, sok beszédd...
Dióval töltött pulykarolád 2019-04-02 16:27:54
Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 35 dkg dió, 4 fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 3 ek. olívaolaj, 10 dkg szeletelt bacon, só, bors Elkészítés: A pulykamellet félbevágjuk, kinyitjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a ledarált diót száraz serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk az olajon kissé megpirított apróra vágott hagymát, zúzo...
A sárgarépa gyógyhatásairól 2019-03-03 22:11:41
A sárgarépa kivételesen gazdag az A vitamin elővitaminjában (karotinban), B1-, B2-, és C- vitaminban, közvetlenül felhasználható cukrokban (gyümölcscukor és szölőcukor) ásványianyagokban (kálium, vas, foszfor, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, kén, réz, bróm, arzén), aszp...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2020 TVN.HU Kft.