Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4447665 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 199
Előző Következő
Mogyoró gyógyhatásai 2021-01-16 23:23:40
A legtöbb rezet tartalmazó élelmiszerek között első helyen áll a mogyoró. A csontok szilárdságához, az agy fejlődéséhez, a szív és az izmok összehúzódásához, a vörös és a fehér vérsejtek fejlődéséhez, a vas szállításához szervezetünknek szüksége van rézre. Ez a nyomelem e...
A lepényfa gyógyító hatásairól 2020-12-25 23:11:50
Gledícsia, lepényfa - ehető, vadon termő Az Észak-Amerikából származó gledícsia közismert növény, a természet ajándéka. Mindenki ismeri hosszú, csavarodott, barna hüvelytermését, amely nyár végére megbarnulva, nagy számban lóg a fákon, és tél közepétől hullik le a földre....
A kelkáposzta egészségünk megőrzésére 2020-12-09 17:20:20
A kelkáposzta nagyon gazdag vitaminokban. 100%-ban fedezi egy átlagos ember napi A- és C-vitamin szükségletét. A kelkáposzta nagy mennyiségben tartalmaz még K-vitamint, mely a normál véralvadás, az egészséges csontok és az antioxidáns aktivitás szempontjából nagyon fontos...
Csipkebogyó olaj: az univerzális csodaszer 2020-10-28 22:31:34
A csipkebogyó számos gyógyhatásairól már mindenki hallott, azt viszont már kevesen tudják, hogy a belőle készült olaj szuper hatásokkal rendelkezik. A vadrózsa áltermése a csipkebogyó vagy más néven hecsedli. Magyarországon hagyományosan élelmiszereket készítenek belőle (...
Erdei mogyoró – a tél agyfrissítő nasija 2020-10-14 23:36:50
Az erdei mogyoró energiában, fehérjében, zsírokban, ásványi anyagokban, vitaminokban igen gazdag növény, melynek terméseit és leveleit egyaránt hasznosíthatjuk. Csonthéjas terményeit étkezésre, leveleit pedig teaként, borogatásként, vagy fűrdőkbe alkalmazza a népgyógyászat....
Lúgosító élelmiszerek 2020-09-21 20:50:44
Bár tudjuk, hogy bizonyos élelmiszerek mennyire mérgezőek, még mindig azokat fogyasztjuk, mert finomak. Feldolgozott és génmódosított élelmiszer, gyorsételek, desszertek - folyamatosan mérgezzük a testünket és ráadásul, ezt tudjuk is jól. A mérgező ételek megváltoztatják a test pH-értékét, mégpedig elképzelhetetlen mértékben. Az emberi test jó esetben lúgos, de folyamatos...
Az étkezés és a vírusszövődmények 2020-09-14 21:37:25
1917-ben, az első világháború vége fele jelent meg a spanyol-nátha, mely, mint később kiderült, egy világjárványt okozó A típusú (H1N1) influenza vírus okozta betegség volt. Par év alatt a járvány áldozatainak a száma megközelítette a százmillió főt. Volt azonban Európában egy ország, Dánia, ahol a betegség sokkal kevesebb áldozatot követelt, mint más országokban. A kérdés az: mi...
Fogyást segítő tápanyagok 2020-02-07 16:26:08
Mindenképpen ajánlott felkeresni egy orvost, aki pontos vérképet tud végezni és meg tudja mondani, melyik vitaminokra lenne szüksége szervezetének. 1. Afrikai mangó Irvingia néven is ismert gyümölcs, amely nem azonos az üzletekben kapható mangóval, bár nagyon hasonlít rá. Ha fogyni szeretne, mindenképp keressen olyan étrendkiegészítőt, amely az afrikai mangó gyümölcskivo...
Omega 3 és Omega 6 - fontos az arányuk 2019-08-16 22:20:25
Miért fogyasszunk több Omega 3-at mint Omega 6-ot? Omega-3 zsírsav fogyasztásának fontossága: Fontos szerepet játszik a magzat és csecsemő fejlődésében; nélkülözhetetlen a magzat agyszövet és szemideghártya érésében. Fontos szerepet játszik a magzat és csecsemő optimális szellemi funkciók kialakulásában; a sejthártyák felépitésében; a zsírok szervezeten belüli szállításában;...
Az öregedést késleltető áfonya 2019-07-26 22:09:55
Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs az egész világon. Tápértéke olyan magas, hogy beválasztották a szupertáplálékok sorába. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, így eredményesen harcol a káros hatással rendelkező szabad gyökökkel szemben és az oxidatív stresszel is er...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2021 TVN.HU Kft.