Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval |
2019-01-06 16:41:59 |
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval A banános-krémes csoda reszelt csokoládéval nem hiába kapta ezt a fantázianevet, mert egyszerűen, kevés energiával fantasztikus édesség készíthető. A puha kakaós tészta képezi az édesség alap rétegét, amit a friss banán, és a gyümölcsös joghurttal elkevert tejszínhab tesz különlegessé. Én még egy jó adag csokoládét is reszeltem ebbe... |
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet |
2018-07-26 13:46:59 |
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet Hozzávalók Tészta: 5 db tojás 300 g kristálycukor 125 ml olaj 125 ml víz 3 ev. kanálkakaó 200 g rétesliszt 1/2 csomagsütőpor Krém: 500 g lágy túró 100 g porcukor 1 db citrom leve 6 db zselatinlap 400 ml habtejszín Öntet: 200 g étcsok... |
Epres szelet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel |
2018-07-22 15:56:26 |
Epres szelet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel Szinte luxusnak számít ez a desszert! A két pompás réteg tökéletes, frissítően hat az emberre. Hozzávalók Alaphoz: 360 g kakaós háztartási keksz 125 g vaj 1. réteghez: 500 g túró (magasabb zsírtartalommal) 100 g kristálycukor 6... |
Egyszerű kávés panna cotta |
2018-03-14 23:25:33 |
Egyszerű kávés panna cotta Hozzávalók 2 db zselatinlap 1 db vaníliarúd 2 dl habtejszín 5 dkg kávéízű étcsokoládé 1/2 dl erős presszókávé csokoládé vagy kávészemek a díszítéshez Elkészítés A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük va... |
Házi eperparfé |
2017-06-08 23:22:53 |
Házi eperparfé Hozzávalók 50 dkg eper 3 db zselatinlap 6,5 dl habtejszín 8,5 dkg porcukor balzsamecet vagy balzsamecetkrém Elkészítés A megmosott, kicsumázott és feldarabolt epret turmixgépben pürésítjük. A zselatinlapokat meleg vízbe áztatjuk. Az eperpüré 1/3-át egy lábaskában közepes tűzön felmelegítjük. Amikor forrni kez... |
Spárga aszpikban |
2017-05-26 22:09:15 |
Spárga aszpikban Hozzávalók 30 dkg fehér spárga 30 dkg zöld spárga 1 ek só + az aszpikhoz 1 ek cukor 2 ek citromlé 1 ek vaj 6 db zselatinlap 1/2 csokor metélőhagyma Elkészítés A spárgát megmossuk, majd a fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket pedig az alsó harmadukon meghámozzuk. A fás végeket levágju... |
Joghurtos bodzavirág fagylalt |
2017-05-25 22:08:51 |
Joghurtos bodzavirág fagylalt Hozzávalók 6 db bodzavirág tányér 1 db lime 1/2 dl almalé 2 ek méz 3 dl joghurt (1,5%-os) 1,5 dl főzőtejszín (15%-os) 1 ek porcukor 1 db zselatinlap folyékony édesítőszer Elkészítés A lerázott bodzavirág tányérokat a szárak levágása után egy tálban megöntözzük a lime kifacsart levével... |
Epres kosárka |
2017-05-20 22:29:17 |
Epres kosárka Hozzávalók A tésztához: 16 dkg vaj 24 dkg rétesliszt (+ a formákhoz és a nyújtáshoz) 1 db tojás 8 dkg porcukor A krémhez: 1 db vaníliarúd 3 db zselatinlap 2,5 dl tej 1 dl habtejszín 7 dkg finom szemcséjű kristálycukor 1 tasak vaníliás cukor 1 db tojás 2 db tojássárgája 25 dkg apró szem... |
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei |
2017-05-11 08:45:51 |
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h... |
Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü |
2016-12-10 23:51:16 |
Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü A karácsony drága dolog, és sajnos mostanság elég lapos a pénztárca. Sok mindenre kell költeni, de a menüt kiadósan is megoldhatjuk. Receptek, tippek, trükkök összeállításunkban! A karácsonyi időszakban költünk a legtöbbet, ételre, italra, ajándékra, dekorációra, csomagolásra... Pedig a karácsony nem a pénzről, sokkal inkább a csal... |
|