Előző
Következő
|
Töltött karalábé |
2010-12-16 05:32:28 |
Gyenge karalábét meghámozunk, a gyenge leveleket félre rakjuk. Alul felül egyenesre vágjuk, s kiszúró kanállal a tölteléknek lyukat vágunk bele. 10 percig vízben forraljuk és lehűtjük. Most nyers húsból fasirozottat csinálunk és ezt a kalarábékba töltjük. A kalarábé kivájt részét és a leveleket apróra összevágjuk ezt vajjal kikent edénybe helyezzük. Kissé megsózzuk és cukroz... |
Zsemlyés krumplis gombóc |
2010-12-16 05:25:43 |
1 kockára vágott, zsírban megpirított zsemlyét kis vajat, 1 egész tojást, kevés zsírt, főtt szitán áttört krumplit 1-2 kanál lisztet összekeverni, gombocnak kicsinálni, kifőzni.... |
Disznótoros |
2010-11-10 19:07:23 |
Disznótor hajdanán A sikeres disznóvágás feltételét, mindenkor a gondos előkészületek jelentették és jelentik ma is. Arra törekedjünk - írja továbbá az ismeretlen böllér - hogy fiatal és jó hízott disznót kapjunk, mert csak az ad bőséges zsírt. (A múlt század derekáig a disznóz... |
Vészi Endre |
2008-08-20 19:03:29 |
Vészi Endre Tétova reggel Igazi téli reggel, mélyen korombarna, amelybe csak keskeny folyosókat hasítanak a lámpák. A nagy hivatali szobában is, ahol sűrű szomszédságban, az ügyfeleket elválasztó farácsos pult mögött vagy nyolcan dolgoznak, minden asztal, írógép felett sárga égők világítanak. A kézi számológép lassított ütemben kattog, egy-két összehajló... |
Előző
Következő
|
|