Szymborska - Az első szerelem |
2022-02-23 23:36:59 |
Szymborska - Az első szerelem [Pierwsza miło¶ć] Azt mondják, az első szerelem a legfontosabb. Ez nagyon romantikus, de nem az én esetem. Volt is, nem is valami köztünk, megesett és kiesett. Nem remeg a kezem, amikor emléktárgyakra bukkanok, és zsineggel átkötö... |
Karácsonyi asztaldíszek gyógynövényekből,gyümölcsökből |
2019-01-04 13:37:04 |
Gyógynövények, fűszernövények és gyümölcsök a tökéletes karácsonyi asztal díszítéséhez: Sokan várják és sokan szeretik a karácsonyt. Bárki, aki nagy karácsonyi ebédet vagy vacsorát tervez, szüksége lesz az asztalon valamilyen központi elemre. De egyáltalán nem kell drága... |
Citromos-kakukkfüves csirke |
2018-04-24 23:40:42 |
Citromos-kakukkfüves csirke Hozzávalók 1 db konyhakész csirke só frissen őrölt bors 2 tk szárított, morzsolt kakukkfű 3 db biocitrom, esetleg -lime 1 fej hagyma 1 cserép friss kakukkfű 4 ek olívaolaj 1,5 dl tyúkhúsleves-alaplé 3 ek aprított petrezselyemlevél Elkészítés A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben... |
Göngyölt töltött sertésdagadó |
2018-03-18 00:28:56 |
Göngyölt töltött sertésdagadó Hozzávalók 5 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db alma 20 dkg darált sertéshús 12 dkg csirke vagy sertés máj 5 dkg zsemlemorzsa 1 db tojás 20 dkg szárított vörös áfonya 1 tk őrölt gyömbér ½ tk őrölt szegfűszeg 1 ek petrezselyem 1 ek kakukkfű 1 ek metélőhagy... |
Kumihimo alapok – zsinórfonás |
2018-02-28 08:47:31 |
Kumihimo alapok - zsinórfonás kumihimo magyarra lefordítva: fonott zsinór. A zsinórkészítés egy kevésbé ismert formája, amely egy tradicionális japán kézműves technika. Ezeket a fonatokat - amelyeket hagyományosan selyemszálból készítettek - általánosan kardmarkolatok betekerésére, övek készítéséhez, valamint lószerszámok készítésére használták. A kumihimo e... |
Tallóztam |
2017-12-31 07:29:31 |
Pérignon atya , aki 29 éves korában lett az apátság pincemestere , karácsony közeledtével újborral akarta meglepni rendtársait , ezért felnyitott egy meg nem erjedt cukrot tartalmazó borospalackot , ami szüret óta hevert a pince mélyén , s belekóstolt , nem vall - e szégyent vele . Ahogy nyelte a gyöngyöző bort , csodát érzett és látott , s akkor hangzott el az a nevezetes mo... |
A pezsgő története |
2017-12-31 02:06:59 |
A pezsgő története Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti. Vannak olyan - nem egészen megalapozatlan - feltételezések, hogy először Londo... |
Apátságból az ünnepi asztalra : a pezsgő története |
2017-12-28 20:26:59 |
Pérignon atya , aki 29 éves korában lett az apátság pincemestere , karácsony közeledtével újborral akarta meglepni rendtársait , ezért felnyitott egy meg nem erjedt cukrot tartalmazó borospalackot , ami szüret óta hevert a pince mélyén , s belekóstolt , nem vall - e szégyent vele . Ahogy nyelte a gyöngyöző bort , csodát érzett és látott , s akkor hangzott el az... |
Olasz csokiszalámi (Salame di cioccolato) |
2017-12-14 22:52:45 |
Olasz csokiszalámi (Salame di cioccolato) Hozzávalók 5 dkg mogyoró 8 dkg mandula 35 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 6 dkg fehér csokoládé 4 dkg mandulás csók (amaretti) 0,25 db narancs porcukor Elkészítés A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15... |
Bélszín egyben grillezve |
2017-08-19 22:53:50 |
Bélszín egyben grillezve Hozzávalók 1 1/2 tk durva szemű tengeri só 1 ek tarka bors 2 tk aprított rozmaring 1 tk aprított petrezselyem 2 tk nyers nádcukor 1/2 ek fokhagyma-granulátum (tasakos) 1/2 tk őrölt fahéj 1 kg marhabélszín (vesepecsenye) 2 gerezd fokhagyma 8 ek olívaolaj 1 db bagett só Elkészítés... |
|