Előző
Következő
|
Spanyol zöldborsó |
2015-07-16 07:17:15 |
Spanyol zöldborsó ...... ............ Hozzávalók: fél kg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta. Elkészítése: Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet.... |
Kukoricagombóc |
2015-07-16 07:14:05 |
Kukoricagombóc ...... ......... Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt bors, vegeta. Elkészítése: 1 liter forrásban lévő, sós vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a vegetát, a sót és a vajat, majd a t... |
Olasz spagettisaláta |
2015-07-16 07:02:37 |
Olasz spagettisaláta ...... ........... ..... Hozzávalók: 1 csomag spagetti száraztészta, 20 dkg trappista sajt, 1 nagy paradicsompüré-konzerv, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, vegeta. Elkészítése: A spagettit kb. 3 cm-es darabokra tördeljük és sós vízben kifőzzük. (Érdemes csak félig megfőzni és utána fedő alatt... |
szeretettel |
2011-07-21 12:04:48 |
"Rómeó, (kicsit másképp. ) (bejön létrával a kezében, hasra esik) De kuss, Júlia vetkezik! (sztriptíz következik) Látom amint ruhája, omlik a válláról S tar fejét megfosztja parókájától. Kinyitja az ablakot,... |
Nyikolaj Gumiljov |
2011-01-25 08:43:26 |
Gizella Lapu................................................................................. (#11) 2011-01-25 06:30:20 Nyikolaj Gumiljov NYIKOLAJ GUMILJOV VERSEI BAKA ISTVÁN FORDÍTÁSÁBAN ANNYENSZKIJ EMLÉKÉNEK Ki megdöbbentő lázálom-dalokkal Az elménk mélyébe hatolt, Utolsó hattyú Cárszkoje Szelóban Innokentyij Annyenszkij volt. Emlékszem jól: a do... |
román húsgombócleves |
2009-11-29 14:38:09 |
román húsgombóc leves Hozzávalók 4 fő részére: 25dkg darált hús (kétszer darált borjúhús), 1 kis fej hagyma, 1 púpozott evőkanál rizs, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 zellergumó, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, 3 l víz, só, bors, paprika, mokkáskanál lestyánka, kevés olaj A gombóc elkészítése: A 25 dkg darált húst a sóval, borssal összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Közben a... |
Előző
Következő
|
|