Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533364 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 4
Előző Következő
Rántotta régen és most 2018-02-21 13:58:15
Rántotta régen és most Tikmonyból hig rántott sülve... Az igen szép tiszta vajat olvaszd meg, szürd egy tiszta mázos serpenyőben, de az vaj igen meleg ne legyen, hanem csak az mint megolvad, az tikmonyat verd bele az vajban; de az tikmonynak szemét kihányjad, borsold, gyömbérezd, sózd meg, tedd szénre, valamig fő, mindaddig tiszta kanállal...
Acsalapu (Petasites officinalis) 2015-10-26 17:50:14
Az acsalapu folyók, patakok partján, árkokban és erdőszéleken nő. Lényegesen nagyobb, mint a martilapu, amelynek a családjába tartozik. Kalapnagyságú levelei enyhén fogazott szélűek, fonákuk szürkés-molyhos. A piszkosfehértől a halványrózsaszínbe játszó fészekvirágzata laza fürtben virít a szár csúcsán. A lázcsillapító hatású gyökerét gyűjtjük,...
Mária Treben 2011-02-01 19:43:32
..................................... ...........................................ACSALAPU ............... Acsalapu (Petasites officinalis) Az acsalapu folyók, patakok partján, árkokban és e...
A forgácsfánk. 2007-02-04 01:03:29
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 dkg cukor, 1/2 citrom, só, 1/2 dl rum, 1 dl tejföl, 4 darab tojás, 80 dkg zsír, 40 dkg íz, 10 dkg vaníliás cukor. Elkészítése: 40 dkg lisztet a gyúrótáblára szitálunk, ebben 2 dkg porcukrot és egy csepp sót elkeverünk, elmorzsoljuk benne a 10 dkg vajat, közepébe egy kis gödröt csinálunk, beleöntjük a 4 tojássárgáját, a rumot és ann...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.