Előző
Következő
|
Sült ponty hagymaszósszal |
2010-11-04 04:56:03 |
Sült ponty hagymaszósszal ......................... Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors. Elkészítése: Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varrjuk be. Tegyük... |
Bodzaviráglé |
2010-09-24 14:03:52 |
Bodzaviráglé Elkészítése: Szedjünk le 5-6 fej tenyérnyi méretû fehér bodzavirágot. Ügyeljünk arra, hogy akkor gyûjtsük, amikor a legtöbb sárga virágpor van rajta, mert ez adja az ivólé sajátos muskotályos ízét és illatát. A virágfürtöket tördeljük le a közös szárról, majd egy tésztaszûrőben hideg vízzel alaposan mossuk át. A megtisztított virágot teg... |
Bodzaviráglé |
2010-09-22 18:49:23 |
Bodzaviráglé Elkészítése: Szedjünk le 5-6 fej tenyérnyi méretû fehér bodzavirágot. Ügyeljünk arra, hogy akkor gyûjtsük, amikor a legtöbb sárga virágpor van rajta, mert ez adja az ivólé sajátos muskotályos ízét és illatát. A virágfürtöket tördeljük le a közös szárról, majd egy tésztaszûrőben hideg vízzel alaposan mossuk át. A megtisztított virágot teg... |
Előző
Következő
|
|