Előző
Következő
|
Harlekin |
2010-12-21 04:57:54 |
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 42 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 tojás, pici!! sütőpor (ha szükséges, tejföl), savanyú és édes lekvár. Elkészítés: �--sszegyúrjuk, ha szükséges, tejfölt is adunk hozzá. 3 egyforma cipóba osztjuk. 30 percig pihentetjük. Elnyújtjuk a lapokat. Az alsó lapra savanykás, a középső lapra édes lekvárt kenünk. A harmadik lappal beborítjuk. Több helyen me... |
Mézes keksz |
2008-12-21 21:19:34 |
50 dkg liszt,15 dkg vaj v. Rama, 15 dkg cukor. Ezeket összemorzsolni. Jó, ha a zsiradékot kicsit megolvasztjuk. Majd ebbe jönnek a következők: 1 dl méz, 1dl tejszín, 1 tojás, 1kávéskanál szódabikarbóna, 1kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék. �-sszegyúrjuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Ez egy adag. Lehet duplázni!. Különböző figurákkal kiszaggatjuk, vajazott, lisztezet... |
Mézesek |
2008-12-11 20:16:25 |
Szaggatott mézes 10 dkg zsír,10 dkg cukor,25 dkg méz,10 szem őrölt szegfűszeg,fahéj,1 tojás,2 tojás sárgája,50 dkg liszt,1 kk.szódabikarbóna.�-sszegyúrjuk,pihentetjük egész éjszaka.Kisodorjuk,tojással megkenjük,cukros dióba mártjuk.Jó ha 1-2 nap puhul. Puha mézeskalács 2 tojás,5 dkg porcukor,2 késhegynyi szódabikarbóna,20 dkg méz,25 dkg liszt,1-1 késhegynyi fahéj és... |
Előző
Következő
|
|