Mikor és mennyit együnk? |
2015-09-30 20:16:53 |
Az evés örömélményt nyújt az embernek, melytől semmi esetre sem szabad megfosztani. Ezért aztán a diéta fogalmát nem úgy fogjuk kezelni, mint a táplálék megvonását, hanem mint optimálisan kiegyensúlyozott, teljes értékű táplálkozást. Természetgyógyászati tevékenységem során hegynyi szakirodalmat olvastam át, táplálkozástudományi szakemberekkel találkoztam, mégsem... |
A gyógyitó konyha |
2015-05-03 00:46:35 |
A GYÓGYÍTÓ KONYHA 34 Tisztítja és tonizálja az egész emésztőrendszer t. Erősíti a hajszálerek falát és szabályozza áteresztőképességüket. A szív és a tüdő mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali zálja a rendszeresen, de mértékkel... |
A GYÓGYÍTÓ KONYHA 26 |
2015-05-03 00:42:51 |
AZ ÉDESGYÖKÉR A cukorbetegeknek sem kell lemondaniok az édességrő l. Próbálják ki az édesgyökeret. Az édesgyökérnek kifejezett édes íze van, 150x édesebb , mint a cukor. Ráadásul az édes anyag a glicirizin kémiailag nem cukor , hanem a glicirizinsav kálium és kalcium sója. A r égi görögök és rómaiak tonizálóként alkalmazták.... |
PH - érték meghatározása |
2013-11-11 07:56:07 |
PH -érték meghatározásának - mérésének leírása Lúgosításról, savtalanításról, a savasító jellegű és lúgosító jellegű ételekről és italokról, mozgás és légzéstechnikáról, kellő mennyiségű folyadék fogyasztásról szóló leírások során egyre többször halljuk és értjük ezen tényezőknek a jelentőségét, a megelőzés lehetőségei között, ill. az... |
Gyógyító gyümölcsök-őszibarack |
2011-09-07 15:06:58 |
AZ ŐSZIBARACK GYÓGYHATÁSAI 1. véd az erős napsugárzás ellen, 2. erősíti az immunrendszert, 3. kivédi a szabad gyököket, 4. jó hatással van a kötőszövetekre, erekre, 5. hasznos a szívnek, a vérkeringésnek, 6. igazi "stresszgyümölcs" - fokozza a sz... |
Őszibarack |
2011-07-20 05:51:19 |
Forrás: Wikipédia Egy cikket hoztam ide a Vitamin Szigetről: Őszibarack és a nektarin címmel érdemes beleolvasni . . . [... |
Őszibarack befőtt |
2011-07-16 16:17:19 |
* 5 kg őszibarack (kemény, magvaválós) * 3 l víz * 90 dkg cukor * 1 kisebb citrom leve (ettől nem fog megbarnulni) * szalicil * 7 db befőttes üveg (7,2 deciliteresek) * befőző celofánlapok elkészítés 1. A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk és leválasztjuk a... |
Őszibarack |
2011-06-18 22:02:12 |
leírás Őshazája Kína, a jelenleg is termesztett fajták pedig Olaszországból, Oroszországból, Kínából, az USA tagállamaiból és Kanadából származnak. Az őszibarack termesztése nálunk a 16. században indult meg, de akkor még csak a főúri kertekben és szinte kizárólag a délre néző falak előtt nevelték. Gyümölcse drága csemegének számított. Az őszibarackból kiváló befőttet, dzsemet... |
x |
2011-03-19 16:34:39 |
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... Biryani másképp Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, ½ kk őrölt kardamommag, 1 db fahéj... |
|