Előző
Következő
|
Rétestészta, ahogy régen készítették |
2014-06-30 10:36:06 |
Dolecskó Terézia (1821-83) szakácsnőként dolgozott a szegedi piaristáknál, receptjeit 1876-ban adták ki először. A rétestésztát így készítette: "Végy fél kg lisztet, tedd a gyúródeszkára, s dörzsölj el benne egy evőkanál zsírt. Ekkor csinálj kezeddel a liszt közepébe egy gödröt, tégy bele két tojást, két evőkanál telfölt, kevés sót és langyos vizet. Dolgozd el kezeddel addig, m... |
Citromtorta |
2011-09-05 21:18:38 |
Hozzávalók: - 10 dkg cukor - 10 dkg liszt - 1 késhegynyi sűtőpor - 3 tojás - 3 ek. víz A krémhez: - 10 db babapiskóta - 1 cs. vaníliás cukor - 12 dkg cukor - 1 cs. zselatin - 1 nagy doboz 20 %-os tejfől - 5 dl tejszín - 2 citrom A piskótához a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Beáztatjuk a zselatint egy... |
Bátori-tokány |
2010-10-11 19:04:34 |
Bátori-tokány Üveges zöldbab kell hozzá. Hagymát pirítani, mintha pörköltet csinálnál, karikára vágott virsli vagy lecsókolbász, vagy maradék párizsi kockára vágva, és ráönteni a zöldbabot úgy ahogy van, összeforralni és már kész. Telfölt rá, és nagyon finom! Vegák csinálhatják husi nélkül is. Katfiolból is nagyon jó!... |
Szétesett voltam ma |
2010-09-10 20:28:29 |
egész nap. Ez az időjárás ez valami borzasztó. Ilyenkor mindig eszembe jut egy vágyam... nyitott hagyományos kandalló... hasogatott fahasábokkal... hallani a pattogó tüzet, nézni a vibráló lángokat... hallgatni egy kellemes csendes zenét, összebújva és szavak nélkül behúnyt szemmel érezni a másik közelségét.... Ma volt két beszélgetésem míg hazajöttem, mégse egy iskola folyosój... |
Zagorjei strukli |
2010-09-09 13:59:11 |
Hozzávalók: * A tésztához: * 50 dkg liszt, * 1 tojás, * só, * 2 kanál étolaj, * 1 kanál 10%-os ecet * és egy kis langyos víz * A töltelékhez: * 10-15 dkg magrarin, * 60 dkg friss túró, * 1 dl tejföl, * 10 dkg cukor, * 4 tojás * A sütéshez: * kb. 1/2 liter tejszín Elkészítés: A tészta hozzávalóibó... |
Savanyú tojás |
2010-07-02 05:52:24 |
Savanyú tojás / 4 főre / Engem a konyhában nem kellett tanítani semmire. Egyszerűen ott nőttem fel. Mindig anyukám mellett voltam, és szinte ragadt rám a tudás. És nem rántott húst meg pörköltet készítettünk! Nálunk mindig nagy volt a rokonság, és amikor hétvégén látogatóba jöttek, állandóan kerestük az új ízeket. Természetesen engem leginkább a sütemények vonzottak, mégpedig e... |
A mama kedvence |
2010-01-13 17:24:57 |
A mama kedvence Írta: Dián Tamás, fotók: Fazekas István, TV Paprika Magazin NÉMETH ANDREA, a Bagolyvár étterem séfje Engem a konyhában nem kellett tanítani semmire. Egyszerűen ott nőttem fel. Mindig anyukám mellett voltam, és szinte ragadt rám a tudás. És nem rántott húst meg pörköltet készítettünk! Nálunk mindig... |
Rakott krumpli olcsón |
2009-11-02 16:23:09 |
Rakott krumpli olcsón Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 vagdalthús konzerv (450 gr-os) 1 pohár tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma olaj só bors pici sajt (nem kötelező) Elkészítés A krumlit héjában megfőzöm, pucolom, szeletelem. A hagymát, fokhagymát apróra vágom, olajon megpirítom, hozzáadom az összedarabolt konzevhúst, ami lassan megolvad, szétfolyik. Só, bors, meg ol... |
Előző
Következő
|
|