Tejjel és juhtúróval felöntött leves |
2015-03-26 08:12:19 |
Tejjel és juhtúróval felöntött leves (Začhordži zumin thudeha the bryndzaha) Hozzávalók: 200 g juhtúró, tej ízlés szerint, 100 g darás liszt, 1,5 l víz, 1 tojás, 30 g füstölt szalonna, pirospaprika, só. Elkészítése: A juhtúrót sós vízben szétfőzzük. Lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, apróra reszeljük és a szétfőtt juhtúróba főzzük. Hozzáadjuk a megpirított, összevág... |
Hatlapos sütemény |
2015-01-05 21:50:11 |
Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 10 dkg zsír vagy Rama margarin 12 dkg porcukor 1 cs szalakáli 2 tojás kb 4 dl tej (amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen) Krém: 4 csomag főzős vaníliás pudingpor 2 ek kakaópor 1,7 l tej zlés szerint cukor 1 cs vaníliás cukor... |
káposzta pakora |
2014-09-16 10:02:51 |
1 kisebb fej káposzta Liszt: 220 gm kurkuma por: 1 teáskanál Vörös chili por: 1 teáskanál só zlés szerint olaj a sütéshez római kömény mag por: 1 teáskanál hagyma : 1 db (apróra vágott) chili: 4 db (apróra vágott) reszelt gyömbér 1 evőkanál a káposztát legyalulom , s összekeverem a fűszerekkel , liszttel, ha sürü kevés vizet öntök rá, kikeve... |
gombás csirke |
2013-10-30 14:49:47 |
Csirkecomb 2 db Gomba 3. db Szárított gomba 5 húsleves 500ml chili paprika gyömbér 3 cm bor 5 evőkanál Fekete szezámmag olaj 2 evőkanál 3 evőkanál szójaszósz só ízlés szerint cukor zlés szerint a csirkét kicsontozom , darabokra vágom fel. a pa... |
ír receptek ! |
2012-01-08 12:03:47 |
Fodorkeles burgonyapüré (Colcannon) Hozzávalók: 2 kg burgonya, fél kiló fodorkel v. kelkáposzta, 3 dkg vaj, 2,5 dcl tej, 6 szál karikára vágott újhagyma Elkészítése: A burgonyákat megfőzzük, és gondosan összetörjük. A tejhez hozzáadjuk a felkarikázott újhagymákat, és felforraljuk, majd hozzákeverjük a tört burgonyát, és habosra keverjük. Egy másik edényben kevés vízben... |
óvári tokány ! |
2009-07-31 14:53:43 |
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 25 dkg tarhonya, 3 paradicsom, 10 dkg reszelt óvári sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál olaj, 5 dkg füstölt szalonna, í zlés szerint törött fekete bors, só. A húst megmossuk, letöröljük, majd vékony laskára metéljük. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát az apró kockákra vágott füstölt sz... |
Különleges bableves |
2007-11-17 12:00:49 |
Hozzávalók: 7,5 dkg vaj- és fehérbab vegyesen, 1 kávéskanál olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 25 dkg kockákra vágott sárgarépa, 1 kierezett, kockákra vágott zöldpaprika, 1/4 kávéskanál szerecsendió, 1 kávéskanál őrölt ánizsmag, 1/2 kávéskanál finomra vágott zellerszár, 1/2 dl sovány tej, só, bors. Elkészítése: A beáztatott babot leszűrjük, és friss vízben odatesszük főn... |
Bécsi gulasch |
2007-11-15 00:42:36 |
Két evőkanálnyi olajon egy nagy fej karikára vágott vöröshagymát világosra fonynyasztjuk, megszórjuk 2 evőkanálnyi édesnemes paprikával, és feleresztjük 3-4 evőkanálnyi (kockából készült) húslevessel. Tíz deka sovány, csíkokra vágott sertéshúst, evőkanálnyi sűrített paradicsomot vagy egy friss paradicsomot dobunk bele, 1-2 teáskanálnyi morzsolt majoránnával ízesítjük.... |
|