Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     33/65 oldal   Bejegyzések száma: 648 
Bölcs tippek az élethez
  2015-10-03 13:30:28, szombat
 
 Ha nem tudsz változtatni a helyzeten, változtass hozzáállásodon! - 5 tipp, hogyan csináld

Néha egyszerűen lehetetlen változtatni a fizikai körülményeken, vagy legalábbis nem belátható időn belül, esetleg drasztikus fordulat nélkül - mégis boldogtalannak érzed magad. Nem találod a megfelelő állást, folyton belebotlasz egy rosszakaróba. Mit tehetnél ilyenkor?
áltoztass felfogásodon, vagy véleményeden a helyzettel kapcsolatban - ez pedig segít változtatni hozzáállásodon is.

Több mint 2000 évvel ezelőtt Epiktétosz, a görög filozófus így fogalmazott: ,,Az embereket nem a velük történő dolgok zavarják, hanem az azokkal kapcsolatos véleményeik és elveik. Mikor akadályoznak, zavarnak vagy bántanak minket, hadd ne mások hibáinak tulajdonítsuk ezeket, hanem önmagunkénak; vagyis saját elveinknek és véleményeinknek."

A modern viselkedéstudomány pedig egyetért ezzel. Albert Ellis, aki a racionális érzelmi viselkedésterápia kifejlesztéséért lett híres, elmondta: az, ahogyan az emberek bizonyos dolgokra reagálnak, leginkább az események látásmódjától, és nem pedig maguktól az eseményektől függ.

Lássunk 5 tanácsot, hogyan lehet változtatni felfogásunkon és a dolgokhoz való hozzáállásunkon:

Valld be magadnak, hogy nem vagy boldog.
Semmin sem változtathatsz addig, amíg nem tudatosítod, hogy változtatni kell rajta. Ne szajkózd tovább, hogy bárcsak másképp alakultak volna a dolgok. Inkább irányítsd tudatosan az események és emberek által kiváltott gondolataidat és reakcióidat.

Tudd, hogy az optimizmus mindig egy lehetőség.
Senki sem született alapból jó vagy rossz hozzáállással. Ez olyasmi, amit személyes tapasztalataid alapján alakítasz ki. Nagyon kevés a reménytelenül menthetetlen helyzet - mindig próbálj valami pozitívumot találni a kihívó helyzetekben, és írd is le ezeket, hogy később is emlékezz rájuk.

Használj pozitív szavakat.
Egész nap használj olyan kijelentéseket, hogy ,,bizakodó vagyok", vagy ,,majd találok rá megoldást". A kimondott szavaknak óriási hatása van viselkedésedre és érzelmi állapotodra.

Lazíts pozitív kisugárzású emberek társaságában.
Próbáld körülvenni magad olyan barátokkal, akikből pozitív energiák áradnak. Figyeld meg, milyen szavakat használnak ők, miközben veled beszélnek. Meglátod, mennyire egyszerű rájönnöd arra, hogy pozitív vagy negatív hatással vannak-e rád.

Mondj egy napi bölcsességet.
Találj egy idézetet, egy aforizmát, ami sokat jelent számodra, és ismételd ezt minden reggel. A ,,valami jó fog ma velem történni" például pozitív irányú energiákkal tölt fel. Lehet, hogy kicsit ,,zenül" hangzik, de ez igazán egyszerű és hatásos módja a tudatalattid átalakításának - amit egyébként ősi és tudományos tanok egyaránt javasolnak.

Ha tehát legközelebb feszült helyzetben találod magad, próbáld inkább moderálni hozzáállásodat. Lehet, hogy a helyzeten nem fogsz tudni változtatni, de egészen biztosan megválaszthatod a mentális és fizikai válaszodat. Ahogy pedig telik az idő, te magad is változásokat tapasztalhatsz magatartásodon.
Egyed Zsuzsanna Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A pozitív gondolkodás 12 pontja
  2015-10-03 13:19:25, szombat
 
 A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Boldoggá, mert úgy nézhetsz majd magadra mindig, ahogy csodára nézni illik. A pozitív gondolkodás a boldogság mágnese. Ha valamire gondolsz, azt vonzani kezded. Ha gondolataid szépek, akkor szép dolgokat vonzol, míg ha pesszimistán látod a világot, akkor a tragédia lesz maga az életed. Változtasd meg, és boldog leszel!

Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: Két lehetőséged van. Választhatsz, hogy jó- vagy rosszkedvű akarsz-e lenni. Minden alkalommal, ha történik valami, magam választhatok, hogy elszenvedője legyek a helyzetnek, vagy tanuljak belőle. Minden alkalommal, ha odajön valaki hozzám, hogy panaszkodjon, elfogadhatom a panaszkodását vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod." - az ismert internetes körlevél pozitív gondolkodó főhősének mondatai nagyon sok ember gondolkodását változtatták meg. A pozitív gondolkodás nagyszerű példája igen jó hatással van ránk.

Aki önbizalmát növelné, pozitívabban szeretne gondolkodni, annak csupán néhány alapvető dologra kell figyelnie:
Kevesebb NEM, kevesebb NE, kevesebb DE!

Figyelj arra mit mondasz, hogy fogalmazol! Idővel ki lehet takarítani szavaid közül azokat a mondatokat, melyek negatívan programozzák az életedet.
-Ha a gyerekedre nem szólsz rá többé így: Ne mássz fel, mert leesel! (persze hogy leesik, hisz ezt várod tőle!) hanem azt mondod ehelyett: Ügyes vagy, kapaszkodj erősen, két kézzel! - pozitív gondolkodó vagy!
-Ha ahelyett a mondat helyett, hogy Én ezt nem tudom, azt gondolod végig, hogy tudnád megoldani, megcsinálni, pozitív gondolkodó vagy.
-Ha ahelyett a mondat helyett: Igen de.. azt mondod inkább. Igen, és ... - pozitív gondolkodó vagy!
-Ha ebben magadra ismertél, az alábbi 12 pont Neked csak önismeretre, önmegerősítésre fog szolgálni.

A pozitív gondolkodás 12 pontja

1.Úgy nézek magamra mindig, ahogy csodára nézni illik - mert minden ember megismételhetetlen és egyedi. (Szécsi Margit verse nyomán)
2.Egyenrangúak vagyunk! - Nem helyezem magam alád, de föléd sem!
3.Én én vagyok, Te pedig te! Azért vagyok a világon, hogy beteljesítsem küldetésem, nem pedig hogy megfeleljek elvárásaidnak!
4.Képes vagyok elérni, amit akarok!
5.Problémáim kihívások, melyeknek megoldására képes vagyok magam, vagy szeretteim segítségével
6.Elérem, amit igazán akarok - olyasmit akarok, ami előnyömre válik és előre visz.
7.Meg akarom változtatni ami változtatásra szorul, elfogadom ami megváltoztathatatlan - képes vagyok különbséget tenni a kettő között.
8.Hibáimmal és gyengeségeimmel együtt szeretem magam - mert tisztában vagyok tökéletességeimmel és erősségeimmel. Ugyanígy tekintek másokra is! Erényem a megbocsátás.
9.Fenntartom a jogot arra, hogy változtassak véleményemen, mert a fejődésem során gyakorlásra, tapasztalásra és belátásra van szükségem.
10.A negatív gondolkodók, elviselhetetlen emberek, szélsőséges kritizálók számára ajándékom egy mosoly, s a magam számára ajándékom a lehetőség, hogy bármikor otthagyhatom őket.
11.Szeretem magam, jól kijövök magammal, képes vagyok csendben egyedül lenni, s úgy bánok másokkal, ahogy elvárom, hogy velem is bánjanak.
12.Testem, lelkem, értelmem egységet képez.


Ha ezt a 12 pontot élni akarod, a könyvjelzőid közé teszed, (felül kis narancssárga csillag) kinyomtatod, vagy minden nap elolvasod, akkor életed boldogabbá, teljesebbé és harmonikusabbá válik. Mondd el véleményed a pozitív gondolatokról, fogalmazd meg, mit jelent számodra a pozitív gondolkodás! Véleményed megosztásával segíthetsz magadon és másokon!
Forrás: http://www.harmonet.hu/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mágikus mantrák
  2015-10-02 22:48:55, péntek
 
  A mantrák a hindu és a buddhista vallásgyakorlat tudatot tisztító, gyógyító, a képzeteket megtisztító erejű mágikus szavai, mondatai, gondolatai. A leghíresebb mantrájuk az Om mantra.

A mantrák világa visszanyúlik az ősidőkbe. A mindennapi ember életét is átszövik ugyanazon gondolatoknak a folyamatos kántálása, melyek meghatározzák az élet folyamatát, a bekövetkező eseményeket az egyén életében. Nem mindegy tehát, hogy milyen mantrákat ismételünk minden pillanatban. Most a gyógyító erejű mantrákat mutatjuk be.

OM
Az Ayurvéda első elemének, az Éter elemnek a lététtől függő mantra. Az éter elem volt az első a teremtésben, mely a hang létrejöttéhez biztosítja a teret. Ezért az érzékszervi érzékelések közül az első volt a hang, és a hangok közül is az OM hang. Az OM mantrát a jóga gyakorlatában is ,,rezegtetik", ismétlésével az ember a tökéletes alkotásra, teremtésre, a mindent átható Univerzumra fordítja figyelmét.

OM MANI PADME HUM
Tibeti eredetű mantra. A 6 szótagból álló mantra mindegyik szótagjának külön jelentése van, de valamennyi az emberi lét szenvedését okozó 6 okra ad felszabadító intelmet. A 6 szenvedést okozó emberi cselekedet: büszkeség (OM szótag a felszabadítója), féltékenység (MA szótag a felszabadítója),vágy (NI szótag a felszabadítója), előítéletek (PAD szótag a felszabadítója), birtoklási vágy (ME szótag a felszabadítója), gyűlölet és agresszió (HUM szótag a felszabadítója).
Om Mani Padme Hum Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-02 23:20:31
feltöltő: pacsakute
nézettség: 2496
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Mantra,
kategória: tudomány/technika
leírás: Tibeti eredetű mantra. A 6 szótagból álló mantra mindegyik szótagjának külön jelentése van, de valamennyi az emberi lét szenvedését okozó 6 okra ad felszabadító intelmet. A 6 szenvedést okozó emberi cselekedet: büszkeség (OM szótag a felszabadítója), féltékenység (MA szótag a felszabadítója),vágy (NI szótag a felszabadítója), előítéletek (PAD szótag a felszabadítója), birtoklási vágy (ME szótag a felszabadítója), gyűlölet és agresszió (HUM szótag a felszabadítója).

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!

LOKAH SAMASTA SUKHINO BHAVANTU:Jelentése: ,,A világon minden élőlény találjon békére". A mantra ismétlése segít harmóniában élni a környezettel, segít megvalósítani békés szerepünket az Univerzumban, ráhangol a másokkal való békés együttélésre.

RA MA DA SA SA SE SO HUNG
Gyógyító mantra, jelentése: RA - Nap, MA - Hold, DA - Föld, SA - Végtelen, SE - A végtelen egyetemessége, SO HUNG - Én te vagyok. A Ra Ma Da Sa szókapcsolat teremt gyógyulást a Földön, a Sa Se So Hung pedig a Világegyetemben.

Ha szimpatizálsz ezekkel a pozitív gondolatokkal, akár létrehozhatod a saját inspiráló mantráidat is. Íme, egy mantrasor, mellyel a 7 csakrához tartozó lelki kihívásokat lehet harmonizálni.

Isten kielégíti minden szükségletemet!
Elfogadom Önmagam!
Pozitívan törekszem!
Harmóniában élek önmagammal és a környezetemmel!
Képes vagyok kifejezni Önmagamat!
Felelősséget vállalok önmagamért és a tetteimért!
Isten és én egyek vagyunk!

A mantrákat nem csak hangosan, de mormolva és magunkban kántálva is alkalmazzák. Mantrának minősül az is, amikor valaki tartva egy folyamat végkimenetelétől, folyamatosan magában ismételgeti az ,,úgysem fog sikerülni" vagy az ,,nekem mindig minden sikerül" igéket. A mantrákat szabad akaratunkból válasszuk meg, és hatásuknak szabad akaratunkból hajtunk fejet. Érdemes tehát tudatosan kiválasztani a létet támogató mantrákat szemben a korlátozó erejű igék ismétlésével.
Írta: Horváth-Kovács Diána- Ayurvedika.hu Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
5 stratégiai útmutató
  2015-10-02 22:15:36, péntek
 
  5 stratégia, ami segít megsúgni a következő lépést az életedben, ha elakadtál!

1.Vedd fel a futócipőd, irány a természet és tisztítsd ki az agyad!

Nem tudni, mit is akarsz, sokkal jobb, mint pontosan tisztában lenni azzal mit akarsz, de nem tudod megkapni azt, viszont legalább van remény"- Ismeretlen forrás

Volt egy nagyon izgalmas és érzelmes időszak az életemben. Ebben az intervallumban, minden, amire képes voltam az annyi, hogy azon elmélkedjek, mit is várok el a következő naptól. Semmiféle jövőkép nem lebegett a szemem előtt, csupán egyetlen kérdés: hogyan vagyok képes boldogulni egyik napról a másikra...

Ha hasonló helyzetben vagy, semmi okod a pánikra! Csakis arra koncentrálj, amit az adott napon meg akarsz csinálni és véghez akarsz vinni. Nem volt ez egyszerű időszak számomra sem, de a rendszeres mozgás segített továbblépnem. Minden reggel, pontban 6-kor megszólalt a vekker. Határozott mozdulattal ugrottam ki az ágyból, vettem föl a futóruhám, cipőm, és kocogtam 45 percet. Miután hazaértem a futásból, lezuhanyoztam, megittam a jól megérdemelt protein turmixom, megvártam, amíg a gyerekeim fölébrednek, majd belevágtam a napi eseményekbe.

Nagyon hosszú ideig (bevallom) igen nehéz volt korán reggel fölkelni, és legszívesebben elbújtam volna valahová. Néhány hónap után azonban (igen, hónapokba telt!), arra figyeltem föl a reggeli rutinom során: futás előtt rettenetesen érzem magam, gyomorgörcs, miegymás, de amikor a 45 perc végére érek, ez a feszültség oldódik, és a nyomasztó érzés a gyomrom tájékáról elillan. Sőt, egy idő után kifejezettem vágyakozva gondoltam a reggeli futásra, sokkal energikusabbá váltam és éjjel jobban aludtam.

Nemrég beszélgettem egy lélekgyógyásszal, hogyan is sikerült túlélnem az életem nagy kihívásait, miként voltam képes átvészelni ezt az időszakot. Azt mondta, hogy a mozgás, a sport kiváló gyógyír a belső, érzelmi fájdalmakra. Megemlítette, igen szerencsés vagyok, amiért egy számomra igen jól működő megoldást találtam ennek eloszlatására, képes vagyok kezelni az érzelmi blokkjaimat. Nos, elégedettem jelentem ki, tovább tudtam lépni életem következő állomásához, és kibogozni, mit is akarok kezdeni vele.

Körülbelül 1 év alatt jutottam el arra a pontra, hogy készen állok a ,,jövőmre". Ez volt a következő szakasz, a ,,kibontakozás" szakasza, és tényleg nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatom veled hogyan is fedeztem fel, mire vagyok hivatott az életemben.

2.Ébreszd föl a tudatos gondolkodásmódod a tudatos elméd!

,,Senki sem fogja az életed megoldani és élni helyetted. Saját magadnak kell ezt megtenned, az hogy épp gazdag vagy e, vagy szegény, hogy van e pénzed vagy kifogytál belőle, vagy a vakszerencse vagy egy szörnyű igazságtalanság kegyeltje. Csinálnod kell, élned, függetlenül attól, mi az igazság. Nem számít, milyen nehéz. Nem számít, milyen igazságtalan, peches, szomorú dolgokat élsz át. Az önsajnálat zsákutca. Mindig van választásod, hogy végigmész e rajta. A döntést csak Te hozhatod meg: leparkolsz ebben a zsákutcában, és ott maradsz. Vagy megfordulsz és kifarolsz belőle. - Cheryl Stryed.

Az élet nem egy előre megjósolható ,,dolog", és a választ a nagy kérdéseire nem mindig pompás csomagolásban kapjuk meg. Nincs követendő írott szabály, nekünk kell meghatároznunk a saját utunkat, útvonalunkat. Az elme tudatos ébredése a realitás elfogadása, a változások és kiszámíthatatlanság tudomásul vétele, befogadása pedig az első lépés afelé, hogy megfejtsük a következő lépést az életünkben!

Nekem az egyik legnagyobb falatot az önmagam korlátozó félelmek, hiedelmeim jelentették, ami valljuk be, a tudatos gondolkodás egyik legnagyobb gátja. Fogalmam sem volt a jövőm illetően, azt sem tudtam én ki vagyok valójában és mit is akarok. Ennek tükrében érthető, hogy képtelen voltam épkézláb döntéseket hozni a sorsommal kapcsolatban.

A legnehezebb dolog volt kitalálnom, mi is a szívem vágya, de amibe igenis örömmel vágtam bele: rájönni, hogyan is lehetnék végre önmagam és hogyan hihetnék végre magamban.

Emlékszem, egyszer azt olvastam valahol, ha bármilyen döntés vagy választás előtt állunk az életünkben, egyszer csak túlterheltté, fáradttá válunk, így hát inkább nem teszünk semmit, hiszen nehéz, és fárasztó lépésnek tűnik. Szinte bénulttá válunk, ahelyett, hogy a szabad akaratunk, választásunk lehetőségét ünnepelnénk.

Mivel nem tudtam, mit akarok, így optimális döntéseket sem tudtam meghozni, fogalmam sem volt, milyen irányba tereljem az életem...egyszerűen csak sodródtam. Azonban igencsak elégedetlenné váltam annak következtében, amit a ,,sodródás" eredményezett, illetve amilyen irányba mozdultam el, így öntudatlanul.

Észbe kaptam tehát, amilyen gyorsan csak tudtam, ugyanis a hitemből már csak morzsányi maradt, az önbizalmamat inkább hagyjuk, a jövőre vonatkozó elképzeléseim pedig kilátástalanok voltak. Össze voltam zavarodva, tele ellentmondással, reményveszetten...

A tudatos gondolkodásom, elmém konkrét, biztos megoldásért kiáltott, azonban a szívem, nos, a szívem az álmaim akarta követni. Nem könnyű követni a szív szavát, felülkerekedni a félelmeken, majd megtalálni a valódi hatalmunkat, erőnket. Pedig képes vagy rá és meglátod, egyik lépés jön majd a másik után! Apró lépések adják meg a lendületet a változtatáshoz!

3.Ragadd meg az apró lépésekben rejlő erőt, egy 30 napos kihívás által!

Első lépésként újraprogramoztam a tudatom, miszerint egy 30 napos kihívás elé állítom magam.

Leírtam 3 célt, amellyel jobbá tudom tenni az életem, és kitűztem az 1 hónapos határidőt, hogy el is érjem azt. Ez a 3 dolog a következő volt: 1. fogyni 2 kg-ot, 2. feliratkozni, és elkezdeni a tréninget a maraton lefutásához, fél éven belül 3. egyedül eltölteni egy hétvégét, miközben a Jövőképemről alkotott elképzeléseim vetem papírra.

Az első két elképzelésem könnyű volt elérni, a 3. vett igénybe leginkább, de a végére sikerült az is! Ez a 30 nap egy olyan erős, kezdeti lökést adott, amivel el tudtam indulni azon az úton, hogy rájöjjek, mit is akarok kezdeni az életemmel. A 3 kitűzött cél elérése önbizalmat, magabiztosságot adott, hogy folytassam tovább, hiszen már tudtam, ha csak tétlenül ülnék, az élettől csupán nyugtalanságot, boldogtalanságot, szomorúságot és reménytelenséget várhatok el. Az esélyét sem adtam meg, hogy ez megtörténjen!

4.Kutasd olyanok tudását és bölcsességét, akik jártak más hasonló cipőben előtted!

,, Minél nagyobb egy férfi tudása azáltal, amit már véghezvitt, annál nagyobb a hatalma azon tudás felett, hogy a jövőben mit tegyen" - Benjamin Disraeli

Előszeretettel olvasom más emberek történeteit, hogyan is élik az életüket, mi az életfilozófiájuk, és hogyan néztek szembe a kihívásaikkal. Ezek a történetek folyamatosan inspiráltak és motiváltak engem, különösen akkor, amikor bizonytalan voltam a ,,következő lépésem " illetően. Továbbá segítettek megalapozni a saját tudásom, amellyel már képes voltam rendezni a zűrzavart a fejemben és a szívemben egyaránt, és azt is tudtam, mi legyen a következő mozzanat. A könyvek közül a következő kettő tette egyértelművé számomra életem célját: Nelson Mandela: A szabadság útján, és Richard Branson egyik nagyszerű műve.

Merőben különbözik egymástól, de amit az írók megosztanak a közönséggel: megfizethetetlen!

5.Olyan dolgokat csinálj, ami által megismered önmagad!

,,Döntéseink pillanatában a legjobb, amit tenni tudunk, éppen az a megfelelő dolog, a következő legjobb döntés már a rossz döntés, a legrosszabb dolog azonban az, ha nem csinálunk semmit" - Theodore Roosevelt.

Kitalálni, ki is vagy, mi a szenvedélyed és mit szeretnél csinálni az életedben szorosan, összefügg azzal, hogy először is önmagad ismerd meg, és tudd ki is vagy valójában. Ahhoz, hogy tovább tudj lépni, el kell engedned a múltat és nyitni a változások felé. A változások velejárója az újrafelfedezés. Ha nem tudod ki vagy és mit akarsz, akkor valóban nehezebb továbblépni.

Ha viszont van elképzelésed az életedről, vannak céljaid, és azzal is tisztában vagy, hogyan szeretnél élni, akkor leszel képes csak megteremteni az alapjait a magadba vetett hitednek, önbizalmadnak, rugalmasságodnak, és kiszámíthatóságodnak.

Biztosan lesz majd olyan pillanat az életedben, amikor elakadsz ismét, vagy nem a megfelelő döntést hozod. Semmi baj. A már meglévő céljaid és jövőképed tudatában ezek a helyzetek nem fognak ismét lebénítani, mint korábban, és a félelmeid sem fognak meggátolni semmiben. Úgy állsz hozzá, mint egy kiváló lehetőséghez az élettapasztalatod bővítésére.

Ha úgy érzed, valami nem működik az életedben pillanatnyilag, ne szomorkodj, és ne add fel, mindig van választásod, hatalmadban áll másképpen is dönteni! Én első lépésem afelé, hogy megtudjam, mit is akarok az életben, a 30 napos kihívásom teljesítése volt, és elérni a kitűzött 3 célt! És megcsináltam! Aztán elkezdtem szervezni a saját kis világom, életem, új lehetőségek után kutattam, amelyek által önismeretre tettem szert, amelyek segítettek rávilágítani életem céljára, és a szenvedélyeimre...

Legalább 2-3 évembe telt, míg eljutottam eddig a pontig. Rengeteg könyvet olvastam el, és kutattam a világhálón is. Beszélgettem emberekkel, és részt vettem személyiségfejlesztő tréningeken, míg meg nem találtam a számomra legtesthezállóbbat!

Nem mondom, hogy minden tökéletesen működött, és olajozottan ment, de amikor a következő nagy kihívással vagy kérdéssel találkoztam a sorsom illetően, már sokkal felkészültebb, tájékozottabb voltam és rugalmasabban oldottam meg azokat. Természetesen mindig akadtak fájdalmas és érzelmes pillanatok, de tökéletesen tudatában voltam, mit kell tennem a következő percben, hogy tovább tudjak lépni.

Ha fogalmad nincs, mit kezdj az életeddel, fontold meg a tapasztalataimat és a tanácsaimat, hiszen ezért is osztottam meg veled. A bejárt utam igen kemény, de kifizetődő ,,kirándulás" volt, amely során fölfedeztem az életem valódi célját, és ráleltem a szenvedélyeimre. Meglátod, te is pontosan fogod tudni, mit kell tenned, hogy, megkapd, amire vágysz!

,,Tekints vissza az életedre és kérdezd meg: mi az, amit egészen mostanáig igazán szerettél, mi emelte föl a lelked, mi vezérelt és ugyanakkor tett téged boldoggá? Állíts ezeket, mint nagyrabecsülésed tárgyait önmagad elé, és lásd, hogyan formálnak egy létrát, amelyen végiglépkedve eljutsz az igaz önvalódig"- - Friedrich Nietzsche
Fordította: Lázár Judit Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
10 tanács a csodák eléréséhez
  2015-10-02 22:11:31, péntek
 
 Lásd meg és fogadd el a csodákat, a varázslatot:
1 Vedd elő a bátorságot és indulj el! Anyai és apai áldást kaptál az életedre, semmi baj nem érhet!
2. Keresd meg a saját utadat és azon haladj előre!
3. Ha tudsz, segíts másoknak és amikor szükséged van rá, akkor hagyd, hogy neked segítsenek mások!
4. Maradj mindig hiteles, jóságos és őszinte! Sokan azt gondolják, hogy ez így nem éri meg és nem lehet, de ez nem igaz! Csak az érheti el a célját, aki megőrzi ezeket a minőségeket.
5. Tudd, hogy nem vagy legyőzhetetlen, és ne csodálkozz ha valaki ellenségesen viselkedik. Készülj fel arra, hogy megvédd igazságodat, önmagadat!
6. Küzdj azért, ami igazán fontos neked és ha már minden tőled telhetőt megtettél, engedd el!
7. Mutasd ki érzéseidet, mert így leszel sebezhetetlen!
8. Soha ne ítélkezz! Nézz a dolgok mögé, lásd meg a lényeget!
9. Ha kudarc ér tudd, hogy a győztesek azok akik a legtöbb kudarcot szenvedték el...de nem álltak meg, tovább mentek.
10. Tudd, ahogy fent, úgy lent...minden adottságod és lehetőséged meg van ahhoz, hogy boldog, elégedett életet élhess!

Vedd fel a varázsköpenyedet, tedd a fejedbe süvegedet, és pálcát a kezedbe...aztán varázsold meg az életedet!
Váradi Andrea - Talentumok Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az olvasás szeretetéről
  2015-10-02 22:01:26, péntek
 
 10 dolog, amire az olvasás szeretete által tehetünk szert

A könyvek ismernek engem. Szeretnek engem. Minden megkapok, amire csak vágyom, ha közöttük és velük töltöm el az időmet. Miért is kellene hát feladnom ezt a szokásom?

És te? Miért nem vágsz bele te is? Az olvasás kitágítja az Univerzumot, az egész világot! Lásd, hát, hogyan is teszi ezt, milyen előnyök birtokába jutsz általa:

1.Egy biztonságos sziget, ahová bármikor el tudsz menekülni, ha úgy érzed gondterhelt, túlterhelt vagy, vagy csak egyszerűen unatkozol!
Az eddigi károsnak vélt szokásaid helyett itt az ideje, hogy a pénzed másra költsd. Vásárolj olvasójegyet a könyvtárba, vagy ha szimpatikusabb, tölts le interneten könyveket, bár én személy szerint jobban szeretem a ,,kézzel fogható", könyvillatúakat olvasgatni. Éld bele magad a történetbe, hagyd, hogy magával ragadjon! Lépj be egy egészen más világba vezető kapun... Azonosulj bármelyik szereplővel a regényben, majd formázd meg a sajátod is!
Az olvasás nagyszerű. Hiszen bármikor megteheted. Nem kell óriási összegeket költened rá. És az olvasnivalód bárhová magaddal viheted. Ez a te ,,menekülési útvonalad",ha besokalltál. És ki is fog lenézni,bírálni amiatt,amiért olvasol? Nos,te sokkal intelligensebb vagy ,mint ők,nem kell ezzel foglalkoznod. Én pedig ígérem,nem mondom el senkinek. ;)

2.Magadénak tudhatsz egy ,,új" családot, közösséget.
Rendben, tisztában vagyok vele, hogy vannak szüleid, testvéreid, nagynénik, nagybácsik, miegymás. Vagy talán mégsem. Talán magányosnak érzed magad ezen a világon, megfosztva mindentől. Akár egy megtestesült árva madárnak képzeled magad, vagy csak kakukktojásnak a családodban, mohó olvasóként megtalálod azt a közeget, amibe igenis beillesz!
Ez egy világméretű, tárt karokkal váró valóban fantasztikus család! Ez a könyvimádók családja. Az olvasás szerelmeseié. Az irodalomfüggőké, könyvbarátoké. Amint ilyenné válsz, kibővíted a család fogalmát, és a csoport tagjait megtalálod bárhol a világon! Van persze egy közös, titkos jel, ami olyasmi, mint egy baráti kézfogás. Csak vedd elő a legutóbb olvasott könyved, és lapozz bele. Kezd el olvasni. Ez minden J
Ránk mindig számíthatsz, hiszen ismerünk téged, és ott leszül bárhol, bármikor, amikor csak szükséged van ránk.

3.Része leszel egy időtlen, mindent felölelő beszélgetésnek, párbeszédnek.
A könyvek utat nyitnak a múlt felé is. Időtlenek. Más kultúrákat ismerhetünk meg, nemzetközi határokat léphetünk át, eltörölve mindenféle társadalmi korlátot, különbséget egyaránt. A könyvek által egy egészen magával ragadó úton bepillantást nyerünk egymás életébe és a világ működésébe, természetesen tapintatosan, diszkréten. Valóban lenyűgöző módon.
Szerettél volna valaha is más bőrébe bújni, valahol máshol lenni, vagy belekóstolni mások életébe, a sajátod helyett? Végy elő egy könyvet... Most megteheted. Mire vársz még?

4.Sokkal választékosabban fogsz beszélni, fogalmazni.
Az olvasás az egyik legegyszerűbb módja a lexikális képességeink, nyelvtani tudásunk fejlesztésének. Ami persze azzal jár majd, hogy idő előtt kiszúrod mások nyelvtani hibáit, botlásait. Csak módjával. Nehogy igazi ,,nyelvtani zsarnokká" válj, ami titkos vágyaidban szerepelt valaha...

5.Megszépülnek a várakozással, sorban állással töltött perceid.
Ez vélhetően az egyik legnagyobb fordulópont lesz az életedben. Ahelyett hogy türelmetlenül topognál, sóhajtoznál, dúlnál, fúlnál, vagy egyébként kimutatnád a haragod és a dühödet, mint ahogyan eddig is tetted sorban álláskor és várakozáskor, nos... most egyszerűen csak olvasni fogsz. J De természetesen ehhez az szükséges, hogy a könyv, amiben teljesen elvesztél, veled legyen... Lapozd föl és hirtelen lesz szórakozásod, társaságod, és szellemi táplálékod. Valamint ne feledd, könnyű magaddal vinned bárhová, túl sok helyet igazán nem foglal el.
Egyik nagyon jó barátom mottója: ,,az olvasás az arra való képesség, hogy a nap bármely szakában, bárhol boldog tudjak lenni, amíg nevetségesen hosszú ideig kell várakoznom valahol."
Erre a mindent elsöprő képességre mindannyiunknak szüksége van. :-)

6.Kedvesebbé válsz, vonzóbb lesz a személyiséged.
Lehet, téged ez nem igazán foglalkoztat, de a körülötted lévő embereket minden bizonnyal igen.
Az olvasás a barátom szerint: ,,lehetővé teszi, hogy megtapasztaljam mások érzelmeit, amelyek által sokkal érzékenyebben reagálok a körülöttem lévő emberekre is."
És ez tényleg így van.
Talán sosem voltál tanúja olyan szörnyűségeknek, mint a megkülönböztetés, szegénység, és egyéb szomorú visszaéléseknek a világon. Talán azt sem tudod, mekkora fájdalommal jár egy viszonzatlan szerelem. Elképzelhető, könnyebb volt számodra kritizálni másokat, mint szimpatizálni...
Az olvasás természetesen nem változtatja meg mindezek teljesen, de segíthet leépíteni szépen lassan a bíráló éned. Sokat javít az empatikus készségeiden is.
Ugyanis, amikor mások életét éljük meg a könyvek által, megismerünk különböző élettörténeteket, sorsokat is a világban. És akkor jössz rá, hogy nem tudsz semmit. Megértőbbé, érdeklődőbbé válsz. Egyre többet fogod a ,,mi együtt" kifejezést használni az ,,ők" helyett.

7.Rengeteg dolgot fogsz tanulni.
Habár először csak feltételezésnek tűnhet, amit olvasol, távoli fikciónak, soha ne feledd, mennyit vagy képes tanulni különböző kultúrák szokásairól, emberi kapcsolatokról, történelemről, félelmekről, az emberi gondolkodásmódról, a szellemiség, spiritualitás kifejezési módjairól. A háborúk következményeiről, arról, hogy hogyan kezdi átvenni a mesterséges intelligencia a vezető szerepet, és azt is, hogyan tisztítják a szuperhősök a köpenyüket :-)
Mind, mind hasznos információk.
Még többre vágysz?
Válassz olyan könyvet, amelynek ,,kézzel fogható" alapjai vannak. Lehet ez egy önéletrajz, bármilyen történelmi sztori, vagy aktuális esemény. Csak viccelek, mármint az aktuális eseményeket illetően. Inkább mellőzd. Egy történelmi, régmúlt idők eseményeit feldolgozó könyv által többet tanulsz, mint a jelenkori tényeket feltáróakból...
Filozófia, pszichológia, útmutatások, memoárok, tudomány, felfedezések például. Biztos vagyok benne, hogy találsz az alábbi témákban kedvedre valót! De ha mégsem, eljött az ideje írnod egyet;)

8.Felfedezed, hogy tájékozatlanabb voltál, mint azt hitted volna.
Míg mohó olvasóvá válásod előtti időben azt gondoltad, micsoda csodás, nyitott gondolkodással rendelkezel, és mennyi mindent tudsz a világról?
Gyerünk, nekem beismerheted! Ígérem, nem nevetlek ki...
Azt gondoltad, mennyi mindent tudsz, és igen sokféle megközelítésből tudod szemlélni az életet, és mindenre rálátsz, jó alaposan kerek e világon. És aztán... rátaláltál az olvasásra. Meglehet, az első 3 könyv talán nem is volt érdekfeszítő, vagy nagydolog az életedben. Minden bizonnyal még a komfortzónádon belül tartottak téged. Aztán egyik lelkes barátod, az új ,,családodból" ajánlott egy művet. ,,Olvasd el, barátom. Egy igazán nagyszerű mű". Megtetted.
Aztán fölfedezted: amiről azt hitted, tökéletesen tudod, hogyan, miként működik, és hited töretlen volt, nos, most megtört. Úgy érezted picit, mintha az az elmédben megtört volna jég, persze képletesen...
Mintha egy leheletnyi fény szivárgott volna az apró, jégtörés által okozott réseken, és elkezdted látni elméd belsejében a való világot. Kendőzetlenül. Sötét, poros, zsúfolt, tele feltételezésekkel. Minél többet olvasol, annál tisztábban látsz. És a leheletnyi fény egyre növekszik, és csak növekszik. A levegő pedig egyre tisztább lesz körülötted.
Elkezdted elméd és gondolataid tárházát különböző dolgokkal ,,benépesíteni": képekkel, beszélgetésekkel, észrevételekkel, felismerésekkel, mindenféle adatokkal. Költészettel. Életünk töredékét éljük csak meg igazán, de valamiképpen a könyvek által is tapasztalatra tehetünk szert. Azokat az érzelmeket, amelyek nem tartoznak hozzád, nem is tudod úgy átélni, de a könyvek által, igen mélyen meg tudod élni.
Valós értékek egy létező világból, a már régi,"porhanyós", megkopott feltételezések és elvárások helyett. Ez az élmény vár rád.

9.Sokkal kreatívabbá válsz.
Amint feltöltötted elméd a könyvekből nyert friss tudásanyaggal, csodálatos események veszik kezdetüket.

Fölébred a tudatod.

A kreativitás tényleg a kapcsolatokról szól. Az igazán kreatív embereket a találékonyságuk miatta csodáljuk. Ők azok, akik kiválóan tudnak kapcsolatokat kiépíteni és teremteni. Széleskörű tudásbázissal rendelkeznek, és nem zavarja őket sem a dolgok ,,címkézése", sem összemosódása. Hagyják, hogy a költészet és a tudomány alkalmanként ötvöződjön, vagy a hit és a történelem egy cipőben járjanak. Megértik, hogy valójában az egyes kategóriák, címkék igazából az emberek által meghatározott dolgok.
Mi csupán azért címkézünk fel mindent, mert úgy gondoljuk, csak így érthetjük meg a dolgok működését és miértjét, pedig ezzel sokszor inkább az ellenkező hatást váltjuk ki. Az olvasás segít abban, hogy a levetkőzzük a ,,címkézési" szokásunk. Továbbá feltölti elméd és szellemed olyan erőforrásokból, amilyenből csak akarod, majd hagyja, hogy a sok csodás dolog keveredjen, úgy ahogyan neked a legjobb.

10. Ötletgazdaggá, fantáziadúsabbá és picit különccé válsz.
Minden egyes könyv egy másik ember, vagyis az író képzeletének, fantáziájának a szüleménye. Amint olvasni kezdesz, átéled az élményt, és a saját képzeletedre is egyre hitelesebben támaszkodsz és használod is azt! Ugye milyen nagyszerűen hangzik? Végre használni tudjuk a képzeletünket őrült, nyugtalanító, ragyogó dolgokra!

Kapcsold be az agy e funkcióját, és ha némi zűrzavart érzel, kezdj csak el olvasni. Meglátod, ha már túlleszel pár szürrealista, tudományos fantasztikus példányon, rájössz, az életed tulajdonképpen teljesen átlagos, sőt mi több, hétköznapi.

Egyre többet és többet akarsz olvasni, és fogsz is. Amikor a saját képzeleted és a regényekben átélt élmények kezdenek el keveredni, majd ezt kiegészíted az egyedülálló információ halmazoddal, tapasztalataiddal, tudásoddal, és a személyiségeddel... És ki tudja, mi lesz az eredménye? Minden vágyad, hogy kitaláld?

Akkor itt az ideje, hogy kinyisd a könyved!
Fordította: Lázár Judit Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mesterszámok
  2015-10-01 21:47:59, csütörtök
 
  A korai számmisztikai tanításokban mesterszámként a 11, 22 és a 33 szerepelt. Lynn Buess azonban 11-től 99-ig vizsgálta a mesterszámok rezgését.

Mi a mesterszám?
Az esetek többségében egy öreg lélekre utal, aki azzal küldetéssel jött a Földre, hogy hozzájárulhasson az emberiség fejlődéséhez a spiritualitás, a tudomány, a vallás, az oktatás stb. terén, amihez felszínre hozhatják előző életeik során megszerzett tudásukat (akár misztérium iskolákban beavatások által szerzett tudást). Olyan dinamikus lelkekre is utalhatnak, akik más bolygókról vagy naprendszerből azért születtek a Földre, hogy egy meghatározott küldetést teljesítsenek. Ugyanakkor fontos tudnunk, hogy a mesterszám jelenléte a születési képletben nem jelenti azt, hogy a tudás az ölünkbe hullik. A szám által hordozott magasabb rezgés csakis az egyén által tudatosan a lélek felébredése felé megtett lépésekkel bontakozhat ki. A mesterszám jelenléte egyrészről lehetőség, másrészről kötelesség is. Azt se felejtsük el, hogy minden ember képlete más és más, és minden esetben a számok egymásra hatását kell figyelembe vennünk.

Lássuk a számokat! Elsőként a rezgés harmonikus megnyilvánulását írom le, és csak ezt követően térek ki röviden az eltúlzott és a passzív jelenlétére.

11
Harmonikusan: médiumi vagy tisztánlátó képesség, a magasabb tudatosság kifejezésére törekszik.
Eltúlozva: fanatikus, szélsőséges vallási kultuszokhoz vagy szektákhoz csatlakozik, eszméket jobban tiszlet embereknél
Passzívan: inspirációit figyelmen kívül hagyja, túlérzékeny, fél a spirituális tudástól

22
Harmonikusan: magasabb bölcsességét egy szervezet élén kamatoztatja, személyes büszkesége fölé helyezve az egyetemes célt
Eltúlozva: túlértékeli önmagát, tudását és képességeit, visszaél bölcsességével
Passzívan: érzéketlen mások igényeivel szemben, féltékeny mások sikereire

33
Harmonikusan: remek tanácsadó, humanitárius szolgálatot végez, "kozmikus gondnok"
Eltúlozva: intoleráns nézetek és szokások iránt, mások ember problémáit meglátja, erőszakosan akar segíteni, miközben saját problémáival nem akar szembesülni
Passzivan: kerüli a felelősséget, mártíromságra hajlamos, nem akar változni

44
Harmonikusan: belső bölcsességét használva képes a megfelelő alapok, a stabilitás megteremtésére, gyakorlatias jövőbelátóként működik, a csoporttudat kialakításában kulcsszerepe van
Eltúlozva: merev ideológia és hitrendszer, pénzen keresztül irányít, közömbösen nézi, ha mások hiányt szenvednek valamiben
Passzívan: jót ötleteinek kivitelezését másoktól várja, nem viseli jól a fegyelmet, kritizálja a sikeres embereket

55
Harmonikusan: saját akaratát az isteni akarattal kívánja összhangba hozni, ösztönöz másokat is a reformokra, változtatásra, az új gondolkodásmódok kialakítására
Eltúlozva: kerüli a felelősséget, az elköteleződést, kishitű, türelmetlen, kritizál másokat
Passzívan: élete negatív történéseiért a sorsot vagy másokat okol, túlzott agresszióra hajlamos

66
Harmonikusan: segíti az embereket, az állatokat, a bolygót akár szervezett formában, kiváló tanácsadó és gyógyító, válhat belőle ihletett művész
Eltúlozva: bizonytalan, kétségbeesett, érzelmileg zavaros
Passzívan: képtelen felismerni saját érzelmi blokkjait, a csendes, szenvedő áldozat szerepében tetszeleg

77
Harmonikusan: embereket szolgáló rendszereket hoz létre, intuícióját ötvözi műszaki - tudományos ismereteivel
Eltúlozva: az intellektuális elithez akar tartozni, elvonul az elefánt csont tornyába, ahol elméleteknek él
Passzívan: barátságtalan, közönyös, pesszimista, megtagadja az érzelmeit

88
Harmonikusan a vezetői módszerek javítását célzó törvényeket tanítja, feladatait úgy delegálja, hogy mindenki érezhesse személyes hatalmát
Eltúlozva: hatalmi komplexusa van, gőgös és arrogáns, fondorlatos módon igyekszik a csúcsra kerülni
Passzívan: nem bízik intuíciójában és a magasabb tudatosságban, mások meggyőződéseire nincs tekintettel, a hatalommal szemben passzívan ellenáll

99
Harmonikusan: bepillantást nyer a bolygónkra vonatkozó nagy tervbe, és a felemelkedésért dolgozik, az öntudatosság és önismeret kiváló tanára
Eltúlozva: önző, a csoportot használja fel saját felelősségének elkerülésére, kapcsolataiban ideálisnak mutatja magát
Passzívan: hajlamos depresszióra, fájdalmaiban, sérüléseiben elmerülni, búskomor, nem tud szívből örülni mások boldogságának

10X10=100
Az az evolúciós rezgésszám, amely megnyitja a tudatfejlődés útjának új szintjéhez vezető ajtót.
Forrás: Lynn Buess illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A bőség áramlása vs szegénységtudat
  2015-10-01 21:35:25, csütörtök
 
 Az ember hitét, gyümölcseiről lehet megismerni. Akinek élete virágzik, a béke és szeretet megtartása mellett tud érvényesülni, annak van hite. Akinek az életét a kétely, az aggódás, a félelem és a konfliktusok jellemzik, annak nincs, még akkor sem, ha Istenre vágyását, vagy Istentől való félelmét gyakran hitnek nevezi. A szegénységtudat ,,ápolása" helyett válaszd a hit megszerzésének az útját, ha megszerezted, a dolgaid könnyedén rendeződnek. Amíg nem szerezted meg, addig az utad szenvedésekkel és verejtékkel teli.
Forrás: http://ayurvedika.hu/ illetve Link
Mindkét helyen részletesebben lehet olvasni a témáról
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
10 dolog a boldogsághoz
  2015-10-01 21:12:49, csütörtök
 
 10 dolog, amit el kell kezdened, ha boldog akarsz lenni

Mindannyian vágyunk arra, hogy boldog életünk legyen. Sokan azt gondolják, az, ha partikra járnak, drága nyaralásokra mennek, vagy csúcstechnológiájú kütyüik és autójuk van, elég ahhoz, hogy boldognak érezhessék magukat. Azonban ez nem elég.
--- Sőt, nem is igazán ezek fognak Neked boldogságot okozni. Hiszen ezektől nem leszel sem több, sem jobb. Olyan szokásokat kell bevezetned az életedbe, amitől jobb és elégedettebb leszel.
--- Hangsúlyozom: szokásokat. Nem elég az, ha azt mondod, majd holnaptól. Talán eleinte nehéz lesz ezeket a változásokat végrehajtanod, de garantálom, sokkal boldogabb leszel.

Íme, a 10 módszer:

1 - Tanulj minden nap valami újat
Annyiszor mondtam már, hogy a könyöködön jöhet ki. Mégis, nem lehet elégszer elmondani, hogy minden nap tanulni kell valami újat. Ne feledd, amit megtanultál, már el nem veheti senki...
Tanulj meg minden nap valamit arról, ami előrébb vihet pl. a karrieredben: egy új módszert, egy jobb kommunikációs formát, hogyan kell jó emaileket írni, stb.
Ha esetleg otthon gondok vannak a családban, olvass olyan könyveket, amik a megértésről. vagy a jó - családon belüli - kommunikációról szólnak.
Ha pedig ezek mind rendben vannak, szakíts időt arra, hogy másban légy jobb: tanulj meg úszni, vagy tanulj meg táncolni.

2 - Menj el egy nyaralásra
Most még talán van annyi a nyárban, hogy egy pár napot el lehet tölteni valami szép helyen. Ha van párod, menjetek el csak ketten, ha pedig egyedül vagy, az sem gond: menj egyedül.
Csak olyat csináljatok, amihez tényleg kedvetek van! És most az egyszer - kérlek! - ne nézzétek az árakat! Tudom, nem ettől leszel több, hogy hazahozol mindenféle szuvenírt, de ne kelljen már megint az árakat nézned, és azt, hogy vajon megengedheted-e Magadnak! Ha úgy tartja kedved / kedvetek, üljetek be egy hangulatos vendéglőbe vacsorázni, vagy sétáljatok egyet a városban. Fedezzetek fel új helyeket!

3 - Menj ki a természetbe
Ezt is rengetegszer mondtam már... Talán pont azért, mert sokat segíthet, nem gondolod?
Nagy természetimádó vagyok, tisztelet és szeretem a természetet. Kevés szebb látvány van a naplementénél, vagy annál, amikor eső után megcsillannak a fűszálak.
A természet nagyon sokat segíthet azon, hogy elfelejtsd a stresszt, a feszültséget, és végre boldognak érezhesd Magad!
Most ne arra figyelj, ami nyomaszt, bánt, vagy feszültté tesz: ülj le a fűbe, akár vigyél Magaddal fényképezőgépet, és figyeld meg a körülötted lévő világot: a fákat, a virágokat, a bogarakat, a madarakat, az eget, a felhőket, bármit, amit látsz.

4 - Szeresd a tested
Akkor is, ha nem vagy modell alkat!
Ha pedig nem tetszik, amit a tükörben látsz, tegyél ellene. Nem kell hozzá sok! Elég naponta többet mozognod, és kevesebbet enned. Nem kell több! Igazából nem is talán az fog boldoggá tenni, hogy a tested megváltozik, hanem az, hogy tudod, teszel érte.
Egyél jókat, de mértékkel. Figyelj arra, hogy mikor mit eszel.
Lassan azt fogod érezni, hogy frissebb, aktívabb és szebb vagy. ..

5 - Kezdj el főzni
Múltkor láttam egy riportot, amiben megkérdezték az utca emberét, hogyan kell például palacsintatésztát csinálni. A válasz: palacsintaporból. Ledöbbentem!
Már nem tudnak a nők főzni? Hát Te ne szaporítsd ezeknek az embereknek a hosszú sorát, és tanulj meg főzni!
Mi köze ennek a boldog élethez? Elég sok: például vond be a párod, és főzzetek együtt! Vagy hívd meg a barátaidat, és velük főzz. Vagy próbálj ki másféle ételeket: olasz, ázsiai, bármilyen ízvilág jöhet, amire kicsit is kíváncsi vagy.
Kutatások kimutatták, hogy sokkal jobbat tesz a szervezetednek az otthon elkészített étel, mint ha étteremből rendelsz. Nem is beszélve a mindenféle tartósított vagy előrecsomagolt ételekről.

6 - Küzd le a félelmedet
Ez kemény tud lenni.
Félsz mondjuk a magasságtól? Hát küzd le! Nyilván nem kell mindjárt bungee jumping-gal kezdened, elég ha csak olyan magasra mész, ahol már nem érzed Magad biztonságban. Nézz körül itt, és gondolkodj el rajta csak egy percig, mitől is félsz valójában. Attól, hogy leesel? De hát kapaszkodsz... Hát gondolj erre, és arra, hogy biztonságban vagy.
Nézz szembe valójában azzal, amitől félsz, keresd meg a valódi okokat, aztán gondolkozz el rajta, mi történik, ha tényleg bekövetkezik az, amitől félsz...
Viszont, ha leküldöd a félelmedet, ha sorban ugrod meg az akadályokat, észre fogod venni, hogy nem lesz többé semmi, ami megállíthat! Nem lesz többé: nem merem megtenni!
Hát mi az igazi szabadság, ha nem ez?

7 - Kezdj el nyelvet tanulni
Nem kell hangsúlyozni, mennyi új lehetőséget adhat az, ha beszélsz más nyelveken is.
Az én személyes értékrendemben igenis fontos helyen áll a nyelvtanulás, hiszen olyan kapcsolatokra tehetsz szert vele, amiről álmodni sem mertél. Ezek a kapcsolatok aztán hozzásegíthetnek olyan lehetőségekhez, amik boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet eredményeznek.

8 - Menj el vásárolni
Itt most nem feltétlenül ruhákra, cipőkre, táskákra, stb. gondolok. Menj ki pl. a bolhapiacra, vagy egy könyvesboltba.
Nem az számít, mire mennyit költesz: csak az érzés számít, amit a vásárlás okoz.
Gondolj csak bele, mekkora örömet okozhat az, ha megtalálsz egy olyan tárgyat, ami a gyermekkorodra emlékeztet!

9 - Hallgass zenét, és ha kedved van, táncolj
Rendben, talán rettenetes napod volt a munkahelyeden, vagy összerúgtad a port a pároddal. Hallgass valamilyen olyan zenét, ami megnyugtat, ellazít, és ha kedved van, táncolj, akár egyedül is.
Mind a zene, mind a mozgás igen jótékony hatással lehet a kedvedre, és ha csak néhány pillanatra is, de boldog leszel tőle.
Persze, nem fogja megoldani a problémádat, de más lelkiállapotban más szemmel fogod látni a dolgokat, és talán megtalálod a megoldást is.

10 - Nevess!
Emlékszel még arra, hogy mikor nevettél utoljára úgy, hogy már a gyomrod is belefájdult?
Hát hívd fel egy régi barátodat, és elevenítsd fel vele, milyen jók voltak azok a régi idők. Vagy nézz meg egy vígjátékot!
Ez ki fog zökkenteni a jelenlegi élethelyzetedből. és szintén máshogy fogod látni a világot.
Igyekezz minden nap valami jót találni, és erre összpontosítani, nem pedig a rossz dolgokon rágódni.
Forrás: http://www.mesterelmekepzo.hu/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szépségünkért mantra - önbizalomhiányra
  2015-09-30 08:10:28, szerda
 
 "Szép vagyok attól, ahogyan viselkedem. Attól, hogy jelen vagyok. Az energiám szép, akárcsak az szemeim és az ajkaim. Szép vagyok azért, mert együttérzek mindennel és mindenkivel." - így hangzik egy igazán erős mantra, amely képes meggyógyítani és egészségessé tenni a legsebzettebb szívet is.

Szépek vagyunk, erősek, csillogóak és varázslatosak. A rebellesociety.com oldalon SR Atchley egy rendkívüli mantrát ajánl a figyelmünkbe, amelynek erős hatása van a lélek gyógyulására. Továbbá hasznos önbizalomnövelő is, segít erősíteni a hitet a saját képességeinkben. Olvasd el annyiszor, ahányszor szükséged van ahhoz, hogy annak lásd magad, aki valójában vagy!

Szép vagyok!
Szép vagyok attól, ahogyan viselkedem. Attól, hogy jelen vagyok. Az energiám szép, akárcsak az szemeim és az ajkaim. Szép vagyok azért, mert együttérzek mindennel és mindenkivel.

Erős vagyok!
Erős vagyok azért, mert annak kell lennem. Állhatatosságról és belső határozottságról teszek tanúbizonyságot. Minden egyes napon megmutatkozom, még a legrosszabb, legnehezebb napokon is. A sírást a zajosabb napokra hagyom.

Csillogó vagyok!
Fényes csillag vagyok fenn az égen, amit mindenki lát. A fényem pedig beragyogja a legsötétebb éjszakákat, és kalauzolja az eltévedt vándort.

Lenyűgöző vagyok!
Elképesztő nő vagyok! Elképesztő anya, testvér, gyermek. Elképesztő szerető. Magamat is leveszem a lábamról, mennyire varázslatos vagyok, és mennyire okosan használom az erőm arra, ami jó és helyes.

Szeretetre méltó vagyok!
Szeretetet tükrözök. Szeretetet mutatok ki, ajándékozok és nevelek. A szeretet pedig sosem hal meg, a fizikai halál, az levesztés ellenére sem. A viták és füstbe ment próbálkozások dacára sem.

A szeretet örökké él.
Én pedig szép vagyok, mert tudatában vagyok ennek.

Forrás: http://twice.hu/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     33/65 oldal   Bejegyzések száma: 648 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 43196 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 186
  • e Hét: 4257
  • e Hónap: 58197
  • e Év: 602663
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.