Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vészhelyzet!!!
  2008-04-20 10:41:32, vasárnap
 
   
  Vészhelyzet!!!

Az úgynevezett Országos Területrendezési törvény-tervezetben (Ad T/5311) most nyilvánítják Magyarországot különleges NATO-katonai övezetté.

A 2008. április 22-i keddi parlamenti ülésen az ,,általános vita folytatására és lezárására" kerül sor az Országos Területrendezési Terv 2003. évi XXVI. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra (T/5311.sz.).
,,A törvényjavaslattal kapcsolatos módosító javaslatok benyújtási határideje: az ülésnap vége."

A T/5311. sz. törvényjavaslatot a Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjeszti elő.
A törvényjavaslatot az Országgyűlés Hivatala március 28-án érkeztette.
A keddi ülés 9 órakor kezdődik és kb 21 óráig, illetve a napirendi pontok megvitatásáig tart. Ezek a napirendi pontok pl. a T/5396. sz. az elektronikus információ szabadságáról szóló 2005. évi XC. Törvény módosítása lesz!!! Majd tervezik a T/5451. sz. a gazdasági reklámtevékenységről, valamint a T/5394. sz. törvényjavaslat megvitatását és elfogadását a közraktározásról.



Visszatérve a T/5311-es számú törvényjavaslatra, melynek előterjesztési anyagában az 1. § tartalmazza a fogalom meghatározások pontjait.
A 9. pont arról szól, hogy mi számít honvédelmi területnek.
A honvédelmi terület kiemelt térség és megyei területrendezési tervben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatait rendeltetésszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységének végzésére szolgál.
A 11. pontban folytatódik a kiemelt fontosságú honvédelmi terület-meghatározás. Melyszerint, az számít kiemelt fontosságú honvédelmi terület amelyikről az ,,Országos Területrendezési Tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyen a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók,..."


Milyen egy ördögi terv ez, hogy az Országos Területrendezési Tervbe bújtatva akarják megszavaztatni a képviselőkkel Magyarország egész területének NATO támaszponttá változtatásának törvényes feltételeit???

Milyen előkészítéssel készülhettek fel a képviselők az április 22-i parlamenti ülésre?

A T/5311. sz. törvényjavaslat mellékletein 1:500000-es kicsinyítésű térképeken és CD-n, vagyis sehogy sem nézhették meg. Pedig, ezek a mellékletek tartalmazzák a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezeteiről készített térképeket, melyeken a települések feliratai oly kicsik, hogy még nagyítóval sem lehet elolvasni.

Pedig, nem kevesebbről fognak a képviselők majd dönteni, mint pl ami a 37. § -ban olvasható: ,,Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben állapítsa meg a kiemelt térségi és megyei övezetek területi érintettségével kapcsolatosan állásfoglalásra jogosult államigazgatási szervek körét."

A 38. § szerint az OTrT. 1/1-10 sz. melléklete, a 2- sz rajzi melléklete és a 3/1-10. sz. rajzi melléklete helyébe a jelen törvény 1/1-13. sz. melléklete, 2. sz. melléklete és 3/1-11. sz. melléklete lép. (Ezeken a mellékleteken Magyarország térképe látható 1:500000-es kicsinyítésben.)

Felhívnám a figyelmet az 1/13. sz. mellékletre, melynek témája a Térségi övezetek és azok kapcsolata.
Ezen belül két nagy csoportra osztják az övezeteket.
Egyszer az Országos Területrendezési Terven belüli felsorolás tartalmazza a Kiemelt fontosságú honvédelmi terület-eket.
Második része a táblázatnak a Kiemelt és megyei területrendezési terv, melyben szerepel a ,,Rendszeresen belvízjárta terület", és itt is a ,,Honvédelmi terület".



20. § (3/9. sz. melléklet)
Az OTrT a következő 16/C §-al és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete
16/C. § (1) A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetét a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben a tényleges kiterjedésének megfelelően kell lehatárolni.
(2) Az (1) bekezdés kijelölt területeket a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület felhasználási egységbe kell sorolni!

A/35 §-hoz:
Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."

Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.

Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mint egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

De, sorra fogom venni és megvizsgálom az összes kiszemelt területet és azt is elküldöm.

Bp. 2008. április 19.

Bóna Mária Ilona

http://furaila.blog.xfree.hu
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Címkék: területrendezési, rendeltetésszerű, közraktározásról, tevékenységének, törvényjavaslat, horgásztanyákat, érintettségével, államigazgatási, változtatásának, állásfoglalásra, felhatalmazást, magyarországot, előterjesztési, meghatározások, előkészítéssel, szerződéseiben, megszavaztatni, székesfehérvár, alapfeladatait, kicsinyítésben, kiterjedésének, közigazgatási, teljesítésére, elhelyezésére, önkormányzati, képviselőkkel, mellékleteken, felhasználási, megvitatásáig, megállapított, szabadságáról, módosításáról, munkásemberek, kapcsolatosan, tiszaújváros, nyilvánítják, úgynevezett Országos, ülésnap vége, keddi ülés, napirendi pontok, elektronikus információ, fogalom meghatározások, honvédelmi terület, kiemelt fontosságú, számít kiemelt, nemzetközi szerződéseiben, ördögi terv, képviselőkkel Magyarország, április 22-i, mellékletek tartalmazzák, települések feliratai, képviselők majd, Országos Területrendezési, Országos Területrendezési Terv, Magyar Köztársaság Kormánya, Bajnai Gordon, Országgyűlés Hivatala, Magyar Honvédség, Országos Területrendezési Tervben, Magyar Köztársaság, Országos Területrendezési Tervbe, Országos Területrendezési Terven, Csepel Nemzeti Szabadkikötő, Bóna Mária Ilona,
BMI ****** (#1)   2008-04-20 16:28:01
Tragédia, ha ezt "keresztülverik" a parlamenten kedden!!!
Én nem akarok NATO-t! Semmilyen idegen hadsereget!!!
Elég volt a szovjetekből, a németekből, az osztrákokból, a törökökből, tatárokból meg mindenkiből, aki méltatlanul tiporta hazánk földjét valaha is!!!
Ilona
kardos erzsébet (#2)   2016-04-16 00:58:47
Ezt már nem kellene megengedni ! Mikor ébred már fel a "MAGYAR NÉP" !!! Elég volt a vérszivokbol, tolvajokból, a rabló hazug kizsákmányoló bandából !!!
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Márciusi eső  Keresd azt a valakit,...  Meghitt estéken . . .  Imádkozás Krisztus értelméért  Szabó Norbert – Szabadsá...  A csonk és a facsemete  Alvó baby  A halolaj és a hal még a migré...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Alvó baby  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Az ünnepről  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Rőzsehordó nő szobra  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Az embernek fiatal korában van  Dóró Sándor: Ma  Atyám !  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Meghitt estéken . . .  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szent Pio atya!  Cicus virággal  Isteni zsebkendők  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Alvó cica  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Dóró Sándor: Ma  Heltai Jenő: Szabadság  Atyám !  Szép estét kedves látogatóimna...  Imádkozás Krisztus értelméért  Nem foghatunk rá minden sérülé...  képre írva Március 15 -re emlé...  Nem mindegy  Cicus virággal  Ibolya  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nemzeti  A halolaj és a hal még a migré...  Magyarország ilyen hely.  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  William Shakespeare-től idéze...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Rejtő Jenő versei  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Könnyáztatta asszonysorsok  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Könnyáztatta asszonysorsok  Rőzsehordó nő szobra  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem kell ide békemenet  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Rőzsehordó nő szobra  Paul David Tripp Március 17  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
úgynevezett Országos, ülésnap vége, keddi ülés, napirendi pontok, elektronikus információ, fogalom meghatározások, honvédelmi terület, kiemelt fontosságú, számít kiemelt, nemzetközi szerződéseiben, ördögi terv, képviselőkkel Magyarország, április 22-i, mellékletek tartalmazzák, települések feliratai, képviselők majd, kiemelt térségi, jelen törvény, mellékleteken Magyarország, tényleges kiterjedésének, település közigazgatási, területeken élők, folyót szegélyező, felfűzött gyöngysor, munkásemberek által, összes kiszemelt, területrendezési, rendeltetésszerű, közraktározásról, tevékenységének, törvényjavaslat, horgásztanyákat, érintettségével, államigazgatási, változtatásának, állásfoglalásra, felhatalmazást, magyarországot, előterjesztési, meghatározások, előkészítéssel, szerződéseiben, megszavaztatni, székesfehérvár, alapfeladatait, kicsinyítésben, kiterjedésének, közigazgatási, teljesítésére, elhelyezésére, önkormányzati, képviselőkkel, mellékleteken, felhasználási, megvitatásáig, megállapított, szabadságáról, módosításáról, munkásemberek, kapcsolatosan, tiszaújváros, nyilvánítják, mellékletein, országgyűlés, elektronikus, magyarország, megvizsgálom, kicsinyítésű, készülhettek, megvitatását, tartalmazzák, támaszponttá, mellékletben, kötelességei, felsorolását, folytatására, meghatározás, rendszeresen, szabadkikötő, megbízásából, melyszerint, övezeteiről, részközpont, tervezetben, visszatérve, úgynevezett, logisztikai, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 61
  • e Hét: 220
  • e Hónap: 2465
  • e Év: 34195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.