Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Tragédia 2006. augusztus 20
  2006-08-21 23:27:24, hétfő
 
  Részletek különböző cikkekből.
A kormány felelős a tragédiáért?
A kormány azáltal, hogy nem tájékoztatott a közelgő veszélyről, és nem hozott megelőző intézkedéseket, életveszélynek tett ki több százezer gyermeket, és közvetlenül felelőssé tehető a Duna-parton bekövetkezett életvesztésekért, a tömeges személyi sérülésekért - véli Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.
Ismerve Magyarország polgárainak évtizedek alatt kialakult szokását, hogy óriási lélekszámban vonulnak a tűzijáték megtekintéséért a Duna-partra, magukkal víve gyermekeiket, a tűzijátékot megrendelő testületnek, Magyarország kormányának, azonnali kötelessége lett volna, a közszolgálati elektronikus médiumok műsorát megszakítva, a veszélyre figyelmeztetni a Duna-partra készülőket, különös tekintettel a gyermekekre. Ezzel szemben a kormány hallgatott, a pánik kitört, a tragédia elkerülhetetlenné vált - áll Patrubány közleményében. Hozzáteszi: ,,a polgárok százezreinek biztonságát veszélyeztető magatartásáért Gyurcsány Ferenc kormányának le kell mondania".

Nem találták még meg azt a két embert, akik egy kishajóról estek vízbe a vasárnap esti vihar alatt - hangzott el az InfoRádióban.
A tegnapi óriási viharban felborult kishajón öten tartózkodtak. Az öt emberből hármat a tűzoltóknak és vízirendőröknek azonnal sikerült kimenekíteniük a Dunából, azonban két embert magával sodort a folyó.
Az eltűntként nyilvántartott két személy keresése jelenleg is tart, bár az esély arra, hogy élve kerüljenek ki a folyóból kicsi.
(InfoRádió, HírTV

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 19 óra 39 perckor e-mailben piros szintű riasztást küldött a katasztrófavédelemnek,, de ezt csak 23 óra 30 perc körül olvasták el - közölte a tűzijáték alatt kitört viharpánik miatt indított vizsgálat részeredményeiről Szilvásy György kancelláriaminiszter. A tragédia halálos áldozatainak száma négyre emelkedett, miután megtalálták egy Dunába esett nő holttestét. Az e-mailben az OMSZ azt közölte, hogy "a közép-magyarországi régióban heves széllökésekkel kísért vihar várható". A kancelláriaminiszter szerint hiba volt, hogy idejében nem olvasták el a figyelmeztetést, de szerinte valószínűleg ez sem segített volna, mivel akkor már csak másfél óra volt a tűzijátékig, miközben egy milliós tömeg feloszlatása legalább 2-2,5 órát vesz igénybe.
Vasárnap estig az OMSZ tizenegy figyelmeztető előrejelzést küldött az illetékes hivataloknak - köztük az OKF-nek -, és ahogy közeledett a vihar, egyre pontosabban jelezték a zivatar várható erősségét és helyét. Másfél órával a széllökések, a zivatar és jégeső előtt rendkívül pontos előrejelzést készítettek. Dunkel elmondása szerint a rendőrség 20 óra 20 perckor kérte be az első prognózist és helyzetelemzést, majd húsz perccel később az újabbat, tehát a hivatalos szervek tudtak a készülő viharról.

Idézetek az olvasói levelekből
"Másfél éves kisgyerekünkkel rohantunk, a babakocsit vitte a szél. Borzasztó volt. Ilyet még sosem éltünk át!" - írta egyik olvasónk a tűzijáték alatti viharról. Több ezer ember próbált meg egyszerre elmenekülni a Duna-partról, sokan egymást taposták össze. "Próbáltunk előrébb jutni, de nem sikerült. Ekkor egy erős ütést éreztem a fejem hátsó részén. Egy faág fejbevágott. Abban a pillanatban azt hittem, hogy mindenki ott fog meghalni"
"Egy perc se telt el és már egyátalán nem látszódott a Gellért-hegy" - mondta a vihar kezdetéről egy fiatalember, aki a pesti rakpartról szerette volna nézni a tűzijátékot. "Ahogy elkezdett az eső is esni, mindenki futni kezdett, biztos, hogy volt, aki megsérült" - tette hozzá"
"Pillanatok alatt orkánerejű szél tombolt, futottunk valami menedék felé. A másfél éves kisgyerekünkkel rohantunk, a babakocsit vitte a szél. Borzasztó volt. Ilyet még sosem éltünk át! Az egyik irodaépület eresze alá tudtunk beszorulni, ahol a gyerekről lerángattuk a ruhát és átcseréltük szárazabbra. Iszonyatos volt, ahogy több ezer ember sikítva menekült egymás hegyén-hátán, a szülők ordibálták a gyerekük nevét, keresték őket. Mondhatom, túléltük..."
A Péterfy Sándor utcai kórházban fekvő egyik beteg az [origo]-nak elmondta: a szélvihar akkora volt, hogy a rakparton oszlopaival együtt felkapott egy sörsátort. A férfi barátnőjét próbálta védeni, így a repülő tartóoszlop őt találta el, a férfinak több bordája, valamint a lapockája eltört. A 25 év körüli férfi elmondta: amikor magához tért, elindult a villogó fények - egy rendőrautó - felé. A rendőrök azonban nem vitték kórházba a sérültet, arra hivatkozva, hogy nem hagyhatják el a helyszínt. A férfit így egy másik rendőrautó vitte a Rókus kórházba, onnan azonban az ügyeletes Péterfy utcai kórházba irányították a sérülteket szállító rendőröket .
"Eveztem már sötétben, esőben a Tiszán, síeltem már hófúvásban 2500 méter magasban, ahol visszafújt a szél a lejtőn, de ennyire még nem féltem a természet erejétől."
"Mi a Margit híd közepén álltunk,amikor elkezdett csöpörögni az eső... Időközben mindenki elkezdett futni, esernyőkkel viaskodtak. Amikor jött egy nagyobb széllökés, erősen csapódtak ránk a vízcsöppek, és akkor mindenki elkezdett sikítani, a gyerekek sírtak."
"Barátnőimmel a Vígadó téri hajóállomásnál álltam. (...) Iszonyatosan hideg, jeges eső ömlött ránk. Az orromig sem láttam, mindenem percek alatt csurom víz lett. A körülöttünk lévő kisgyerekek sikítani kezdtek, majd mindenki a jegypénztár felé kezdett rohanni, de ekkor egy férfi elkiáltotta magát, hogy bezárták a kaput. A tömeg teljesen megbolondult, először egymást kezdték a rácsokra nyomni, majd mikor már biztos volt, hogy itt nem lehet feljutni, tovább menekültek. Mi a padon egymáshoz bújva vártuk, hogy csillapuljon a vihar, és közben szólt a tűzijáték, mintha ágyúdörgés lenne. 9 óra 20-kor indultunk el a rakparton. Mindenhol szemét, felborult wc-k, széttört esernyők, kiabáló emberek. Ilyent csak a katasztrófafilmekben láttam. Teljesen le kellett mennünk a Petőfi hídig a zuhogó esőben, hogy kijussunk az alsó rakpartról. Néhány embert a falon húztak fel a felső részre. A tűzijáték fényében még ijesztőbb volt a látvány."
"A rendőrök nagyon készségesek voltak, segítettek mindenkinek, kisgyermekeket takartak el a ruhájukkal, és tették be a rendőrautókba, taxikba... Kinyitották egy építkezés belső udvarát, így az emberek bemehettek az el nem készült irodaházba az Akadémia mellett. Viszont egy dolog bántó, hogy az igényesebb éttermek és a Gresham szálloda tulajdonosai megtiltották a bemenetelt, és biztonsági őröket állítottak az ajtóba"
"Hirtelen minden elsötétült, és mint egy fátyol ült rá mindenkinek a szemére. A mi kapitányunk se látott semmit, mindenki a hangosbemondókba ordibált, hogy körülbelül betájolhassák egymást a hajók. A víz közben nagyon vert és ide-oda taszigálta a hajónkat. A mellettünk levő hajó olyan közel volt, hogy hallottuk, ahogy hangosan, elcsukló hanggal imádkoznak az emberek. "
(ORIGO)
Az idézetek íroinak nevét EGYÜTTÉRZÉSBŐL nem íromtam le.

Négy halálos áldozata és öt kórház adatainak összesítése alapján mintegy 300 sebesültje van a vasárnap esti, 120 kilométeres sebességgel süvöltő orkánnak, mely a budapesti tűzijátékra összegyűlt 1-1,5 milliós tömegre csapott le, szinte percre pontosan a tűzijáték kilenc órás kezdetekor. A halottak egyike egy 12 éves kislány. Őt, és egy 30-40 év körüli férfit egy a budai rakparton kidőlt fa alól nem tudták már élve kimenteni - mondta el az Indexnek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
A kórházban ápoltak közül 15-en súlyos, 4-5-en életveszélyes állapotban vannak. Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatójának tájékoztatása szerint kórházukban 136 sebesültet láttak el, az öt súlyos sérült közül kettő az intenzív osztályon, egy a szubintenzív osztályon fekszik, két ember már túl van az életveszélyen. Deák Tamás, a Szent János Kórház Ortopéd-traumatológiai osztályának adjunktusa 45 sérültről számolt be. Húsz ember súlyos sérüléseket szenvedett, közülük egy továbbra is az intenzív osztályon fekszik, két embert az idegsebészeten kezelnek Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe vasárnap este 55 sérültet szállítottak az intézetbe, akik közül 14-et felvettek. Öt sérültet megműtöttek. Egy ember továbbra is súlyos, életveszélyes állapotban van. Négy ember állapota súlyos, de nem életveszélyes. A Madarász utcai gyermekkórházban 30 sérült gyermeket láttak el. Négyen impressziós koponyasérülést, hárman végtagsérülést szenvedtek.
Mindenkinek, aki a tűzijáték ideje alatt a Dunaparton volt mielöbib felépülést kívánok. A testi sérülést szenvedőknek, pedig szövődmény mentes gyógyulást kívánok
ui. A képtáramban személyek nélküli képeket töltök fel a tüzijáték alatti vihar okozta károkról.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Aloe First
  2006-08-10 21:42:39, csütörtök
 
  Aloe First 473 ml.
Az Aloe First természetes anyagokat tartalmazó, helyi bőrápolásra szolgáló spray. A stabilizált Aloe Vera Gél hatékony enzimeket, valamin sokféle aminosavat, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Az Aloe First kitűnő gyógyszer a kisebb bőrirritációk kezelésére; mindössze néhány ráfújással gyors enyhülést lehet elérni még a legnehezebben hozzáférhető helyeken is. Fújjuk tehát be a viszkető helyeket, a kiütéseket, a rovarcsípéseket, a napon leégett bőrt, és az Aloe First megszünteti a kellemetlen érzeteket. Bőrre és nyálkahártyára fújva, vagy kenve, illetve öblögetni. Az alábbi betegségekben a First spray csak felületre használható.
Fogászatban alkalmazva. Vérzés és fájdalomcsillapító, gyulladás csökkenő hatása miatt kiválóan alkalmas a fogászati kezelések ideje alatt. Foghúzás, fogbeültetés s egyéb kezelések idején, fogínygyulladás szájsebészeti kezelések alatt.
Herpesz szimplex és szájzug repedésekor napi háromszor az oldattal öblögetni.
Alkalmazása: 1-2 nagykanál First-tel 5-10 percig kell öblögetni. Szájüreg Aftás fertőzésére lokálisan használva meg gyorsítja a gyógyulási folyamatot.
A nyelven lerakódott lepedék eltávolítására is alkalmas. Vatta pamacsra téve a First sprayt, utána a nyelvet finoman át kell törölni, akár naponta többször is.
Torok és garat gyulladás esetében a First sprayt a garatba kell fújni. Hányingert okozhat, főleg gyerekeknél.
Orr vérzését lehet csillapítani.
Bárányhimlő betegségnél, lokálisan használva a viszketést csökkenti, a fájdalom csillapodik, fokozza a bőr hámosodását,, és így a sebek bőrkárosodás nélkül gyógyulnak. First és Aloe Vera Gelly együtt alkalmazható. Téli náthás idő szakban a First az orrba cseppentve napi 3-4 alkalommal, javítja a hurutos állapotot, tisztábbá válik a légzés,
Nőgyógyászatban: gátmetszés utáni sebre,
A bőr berepedése esetén vagy ekcéma esetén First az enyhébb esetekben, Activator a súlyosabb esetekben. alkalmazzuk, plusz még az Aloe Vera Gelly krém (zöld) a mély sebek gyógyulását gyorsítja.
Égési sérülés estén 30 percenként az égett felületre kell fújni. Az égett területet megvédi a felül fertőzéstől, nem alakul a bőr fel hólyagosodása, fájdalmat csillapítja, a bőr hámosodását gyorsítja. Természetesen, mint elsősegélynyújtás kiváló, a súlyosabb és nagy kiterjedésű égési sérülés esetén AZ ORVOSI ELLÁTÁSIG feltétlen alkalmazható, megelőzi a felülfertőzést, és enyhíti a fájdalmat.
Mélyebb sebek (fekély, felfekvés) kiválóan fertőtlenít, fájdalmat csillapít, és elősegíti a seb gyógyulását. A sebbe Propolisz vagy a Zöld krémet kell kenni. Együtt a két szer tökéletes sebgyógyulást eredményez.
Kisebb horzsolásokra önmagában is kiváló fertőtlenítő, vérzéscsillapító, hámosító, fájdalomcsillapító. A seb tökéletes gyógyulását eredményezi.
Arcon lévő pattanások rendszeres használata estén a pattanásokat tökéletesen eltünteti.
Allergia esetén a garatba fújva, megszünteti a torokban lévő kaparó érzést.
Sömörös bőrelváltozásnál, szárítja, fertőtleníti a bőrt, és a fájdalmat jelentősen csillapítja. A sömör gyógyulásához szükséges a Lila krém, Zöld krém az Orbánc kezeléséhez.
Amiket tartalmaz:
Egyik legsokoldalúbban alkalmazható alaptermék. Olyan természetes alapú folyékony permetezhető, bőrápoló, nyugtató és hidratáló készítmény. Az Aloe Vera csodálatos hatóanyagainak (78%-ban tartalmaz tiszta, folyékony Aloe Vera Gélt). A speciálisan válogatott 11 gyógynövény (körömvirág-, kakukkfű-, cickafark - kóró, kamilla-, pitypang-, eukaliptusz-, Golgota-virág-, zsálya-, gyömbér-, borrágó fű-, szantálfa-kivonat), propolisz, természetes E vitamin tartalom miatt köszönhetően ideális elsősegélynyújtó szerként alkalmazható hámsérülések, vírusos, gombás, bakteriális fertőzések, égés, napégés, pattanások, szájnyálkahártya betegségek, ínygyulladás stb. esetén..
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2006.07 2006. Augusztus 2006.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1273
  • e Hét: 3043
  • e Hónap: 15719
  • e Év: 249466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.