Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/69 oldal   Bejegyzések száma: 686 
Megfigyelik az MPSZ számítógé
  2007-06-30 23:55:08, szombat
 
  Erdely.ma - Háromszék nyomán 2007. június 29. 11:25

Megfigyelik az MPSZ számítógépeit



Bizonyítékot találtak arra, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik az MPSZ sepsiszéki vezetőinek, szervezetének számítógépeit. Az elmúlt napokban derült ki, olyan chipeket helyeztek el a gépekben, amelyek lehetővé teszik a behatolást, a levelezés, beszélgetések ellenőrzését, láthatóvá válnak a tárolt dokumentumok.

"Létezik egy igen drága, speciális dekódoló, amely kimutatja az ilyen chip létezését. Ezzel ellenőriztük jogászunk, Kulcsár Terza József és jómagam gépét, illetve a székházban található számítógépet. Mindhárom esetben jelezte a szerkentyűk létét, megtaláltuk, és eltávolítottuk azokat" - mondta el Gazda Zoltán sepsiszéki elnök. Kifejtette, felháborítónak tartják az eljárást, és nem értik, miért váltak a hatalom számára oly fokozottan veszélyesekké, hogy lakásaikba, székházaikba is behatoljanak, és ,,ilyen fokozottan aljas módszerekkel" figyeljék meg őket.

Az MPSZ, illetve az SZNT vezetői régóta gyanítják, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik őket, erre bizonyítékul szolgált az a jelentés, amelyet idén március 28-án Petre Străchinaru képviselő interpellációjára adott az akkori igazságügyminiszter, Monica Macovei, és amelyből kiderül, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmusellenes Nyomozó­hatóság ügyészei elkezdték a bűnvádi eljárás elindításához szükséges iratcsomók összeállítását. Macovei válaszából kiderül: a Román Hírszerző Szolgálat több jelentést készített a székelyföldi autonómia-népszavazás ügyében.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akiknek semmi sem drága
  2007-06-30 23:50:00, szombat
 
  Akiknek semmi sem drága-Többszörösére emelhetik a fogyatékosok ápolási díja
2007.06.30. 21:10

Akár 150-200 százalékkal is emelkedhetnek a térítési díjak a szociális otthonokban, pszichiátriákon és fogyatékos intézetekben - értesült az RTL Klub Híradója. hirdetés Így rendelkezik az újonnan módosított szociális törvény. Eddig ugyanis az önkormányzatok szabták meg, hogy a bentlakóknak mennyit kell fizetniük, mostantól azonban már az állam dönt a térítési díjról.



Az önkormányzatok nagy része tiltakozik, a minisztériumban pedig állítólag már készül a módosítás - számol be az RTL Klub Híradója.

Egy anyuka két és fél éve adta bentlakásos otthonba súlyosan értelmi fogyatékos fiát. Addig egyedül nevelte, két másik gyerekével együtt. A Fogyatékosok Muraszemenyei Intézetétől néhány napja kapott értesítőt: ezentúl 38 ezer forint helyett, havonta 103 ezer 340 forintot kell fizetnie fia ápolásáért.

A térítési díjat eddig az önkormányzat állapíthatta meg. Mostantól az állam, amely egyből fel is emelte. A Híradó információi szerint a minisztériumban már készül a módosítás.

hírszerző

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Alkotmánybírósággal akadály
  2007-06-30 23:41:31, szombat
 
  Az Alkotmánybírósággal akadályoztatná meg a földprivatizációt a Márciusi Charta
() 2007-06-30 13:53:52


Elkészült a Márciusi Charta első alkotmánybírósági beadványa, amely az egészségügy átszervezését, és a magyar föld további privatizációját szeretné az alkotmány alapján megszüntetni - hangzott el Székesfehérváron szombaton, azon a rendezvényen, amelyen az alapítók a chartát mutatják be.

A Márciusi Chartát Budapesten több mint száz ismert közéleti személyiség alapította. A mozgalmat Csoóri Sándor író márciusban írt levele hívta életre. A charta célja a magyar társadalom, nemzeti közösség és szellemi élet újjáélesztése.

Csoóri elmondta: elidegenedtek egymástól az emberek, 1990-óta sokan elhitték, hogy nincs az irodalomnak szerepe. Márpedig ő ebbe nem tud beletörődni - mondta.
Hozzátette: az embereknek látni kell, hogy társadalom nélkül nem lehet eredményeket elérni, erre csak a politika képes. Ők a politikusokkal ellentétben, nem agresszívek, hanem szellemesek és okosak akarnak lenni - mondta.

Fejér megyében elsőként akartak a chartához csatlakozni, ezért rendezték meg itt a szombati előadássorozatot. A rendezvényre nemcsak a szellemi élet képviselői, hanem a mezőgazdaság szereplői is meghívottak. Az egészségügyről többek között Cser Ágnes, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egykori főigazgatója, Mikola István volt egészségügyi miniszter, a földkérdésről Ángyán József egyetemi tanár, a gödöllői Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének igazgatója és Für Lajos, az Antall-kormány honvédelmi minisztere beszél.

A rendezvényen jelentik be, hogy az Alkotmánybírósághoz fordult a Charta, mert szeretné, ha véget érne az egészségügy átszervezése és a magyar föld további privatizációja.

(lanchidradio.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Juhász Gyula: Trianon
  2007-06-30 23:40:16, szombat
 
  Juhász Gyula: Trianon

Nem kell beszélni róla sohasem,
De mindig, mindig gondoljunk reá.

Mert nem lehet feledni, nem, soha,
Amíg magyar lesz és emlékezet,
Jog és igazság, becsület, remény,
Hogy volt nekünk egy országunk e földön,
Melyet magyar erő szerzett vitézül,
S magyar szív és ész tartott meg bizony.
Egy ezer évnek vére, könnye és
Verejtékes munkája adta meg
Szent jussunkat e drága hagyatékhoz.

És nem lehet feledni, nem, soha,
Hogy a mienk volt a kedves Pozsony,
Hol királyokat koronáztak egykor,
S a legnagyobb magyar hirdette hévvel,
Nem volt, de lesz még egyszer Magyarország!
És nem lehet feledni, nem, soha,
Hogy a mienk volt legszebb koszorúja
Európának, a Kárpátok éke,
És mienk volt a legszebb kék szalag,
Az Adriának gyöngyös pártadísze!
És nem lehet feledni, nem, soha,
Hogy a mienk volt Nagybánya, ahol
Ferenczy festett, mestereknek álma
Napfényes műveken föltündökölt,
S egész világra árasztott derűt.
És nem lehet feledni, nem soha,
Hogy Váradon egy Ady énekelt,
És holnapot hirdettek magyarok.
És nem lehet feledni, nem, soha
A bölcsőket és sírokat nekünk,
Magyar bölcsőket, magyar sírokat,
Dicsőség és gyász örök fészkeit.
Mert ki feledné, hogy Verecke útján
Jött e hazába a honfoglaló nép,
És ki feledné, hogy erdélyi síkon
Tűnt a dicsőség nem múló egébe
Az ifjú és szabad Petőfi Sándor!
Ő egymaga a diadalmas élet,
Út és igazság csillaga nekünk,
Ha őt fogod követni gyászban, árnyban,
Balsorsban és kétségben, ó, magyar,
A pokol kapuin is győzni fogsz,
S a földön föltalálod már a mennyet!
S tudnád feledni a szelíd Szalontát,
Hol Arany Jánost ringatá a dajka?
Mernéd feledni a kincses Kolozsvárt,
Hol Corvin Mátyást ringatá a bölcső,
Bírnád feledni Kassa szent halottját?
S lehet feledni az aradi őskert
Tizenhárom magasztos álmodóját,
Kik mind, mind várnak egy föltámadásra?

Trianon gyászos napján, magyarok,
Testvéreim, ti szerencsétlen, átkos,
Rossz csillagok alatt virrasztva járók,
Ó, nézzetek egymás szemébe nyíltan
S őszintén, s a nagy, nagy sír fölött
Ma fogjatok kezet, s esküdjetek
Némán, csupán a szív veréseivel
S a jövendő hitével egy nagy esküt,
Mely az örök életre kötelez,
A munkát és a küzdést hirdeti,
És elvisz a boldog föltámadásra.

Nem kell beszélni róla sohasem?
De mindig, mindig gondoljunk reá!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogd a pénzt és fuss!
  2007-06-30 23:38:18, szombat
 
  Molnár Tamás: BEZÁRT A NAGYKOALÍCIÓS SIRALOMHÁZ


2007.06.28.

Fogd a pénzt és fuss!

Végre nem hasad tovább, elkezdődött a kiérdemelt nyári pauza. Szünetel a politikai tivornya, elcsendesedik a vircsaft, a gyengéden szívbemarkoló anyázás. A jól végzett közéleti dorbézolást követően -költségtérítés mellett-, hazamennek lepihenni -,,Tüzép-barokk" villáikba- a megfáradt, szochazás keretlegények. Testében és szellemében üresen gong most az elárvult törvényhozás. Szép évad volt ez ott a halálsoron, a kiglancolt Duna-parti siralomházban. Érdemes rá visszatekinteni.

Tavaly ősszel a fellázadt utcai ,,csőcselék" majdnem kiforgatta ezt a színtelen, szagtalan/?/ politikai bazárt. Aztán a szakadék peremén, a végső zuhanás előtt, Gyurcsány hazugságaival magához láncolta és leprivatizálta az öngyilkosok klubját. Felcsatolta képviselőtársai derekára a kioldott detonátort. Akár egy fanatikus szekta, olyan lett azzal a kicsikart hűségnyilatkozattal a szocialista párt. Közben kormányfői nyaka körül szorult a hurok, lábaira elkezdett feltekeredni a hínár. A magyar kormány bűzlő feje, megbízhatatlan és hazudós pojáca lett szerte a világban. Vergődött minden kormánytag -a messzi Sziklás hegységtől a távoli Urálig-, az egyre szorosabbra húzott pórázon. Eközben a leigázott csőcselék, félszegen tapsolhatott mindehhez! (Az elgyengülő népakaraton túl, mintha lassan felrémlene a szocialista áfium elleni orvosság!) Gyurcsány önerőből elérte azt, amire legszebb álmainkban sem gondoltunk. Egyre távolodó, fekete lyukként összezsugorodó, mindent elemésztő pártjában, megjelent vele szemben egy igen erős, belső ellenszél. Megjelent az eddig rendíthetetlennek hitt utódpárt gyengülő testén, a belső bomlás első, picinyke rothadó virága. -Valójában nem az MSZP az ellenzék legnagyobb ellensége, hanem a szocialisták önjáró vezére. -mondja álságosan Orbán. (Aki legalább olyan veszélyes saját pártja számára, mint riválisa.)

Mert az ellenzék az elmúlt időszakban sokszor nagyokat és némán hallgatott. A Fidesz vezetőinek nem volt a törvényhozás házában elhangzó véleménye a reformokba csomagolt népnyúzásról. Orbán, Kövér, Kósa, Deutsch-Für, Matolcsy, Rogán, Selmeczi és Wittner -nyilván előre megfontolt szándékkal-, mindvégig nem kommentálta az ámokfutást. Bár bejártak, mégsem szólaltak fel egyszer sem ebben a szánalmas évadban. Nyilván nem akarták szembesíteni a kormányt az általa teremtett szörnyű valósággal. Nyilván nem akarhatták, hogy ország-világ megtudja -miért nem támogatják még szavakban sem-, az azonnali mélyreható változást. Mert a szűkre szabott pártpolitikai érdek a forró őszt követően mást diktált. Kiélezett konfrontáció helyett hatékonyabbnak tűnt a békülékeny, nagykoalíciós mutyizás. Abból viszont volt bőven! Csak az utóbbi időkben együtt szavazott a két nagy, látszólag szembenálló tábor a digitális párt-tévék ügyében, a villamos-energia privatizáció és a rendőrségi törvény ügyében, az MFB pártoknak biztosított kedvezményes hitelei ügyében. Együtt mozogtak a Magyar Rádió, a Centrum Kft, a MOL érdekeltségei körül. Szorosan együttműködtek az ügynökügyek eltusolása, a rendőrség panaszbizottsága, a Zéró tolerancia kiáltványa, a Nemzeti Vágta rendezvénye, vagy most -a hazai politikai foglyok száműzése mellett-, a távoli kubai politikai elítéltek megsegítésének kérdésében. Ahol tetten érhetők a közpénzzel kapcsolatos pártpolitikai érdekazonosságok (pártfinanszírozás, számla nélküli költségelszámolás, képviselői fizetések, kampánypénzek), ott mindig létrejött a frigy, a nász, a nagykoalíciós egymásra borulás.

Nyilván idővel elsimul majd az önfejű Sólyommal szembeni kölcsönös bizalmatlanság, a kétpárti Alkotmánybíróság és OVB közötti mesterséges szembenállás, sőt kiszőkülnek még a most felbukkanó, penetránsan mocskos olajügyek is. Senkinek sem jó az elmérgesedett műbalhé, bármennyire élvezi is azt a bulvárra szomjazó lakosság. Úgy tűnik, hogy az ellenzék elemi érdeke egy visszaerősödött szocialista párt. Mindkét oldalnak szüksége van egy kiismert, kiszámítható, üzletileg megbízható partnerre, amely uralja az általa lefedett terepet. Ezért jó az is, ha csak a küszöb alatt bukdácsolnak a parlamenti cselédpártok. Ezért kell kézben tartani, eltaposni vagy integrálni a körön kívüli, picinyke politikai kezdeményezéseket. Oszd meg és uralkodj, nehogy megváltozzon a jelenlegi leosztás! Nehogy valaki beleköpjön a gőzölgő levesbe! Mert ebben a jól kitervelt színjátékban hol Gyurbán, hol Orcsány vezeti az orránál fogva -egészen a 2010-es választásig-, az ide-oda mozgó új többséget. Addig persze lesz még sok érdekesség. Jó sokáig elhúzott népszavazási-cécó fogja lázban tartani a lankadó közönséget. Aztán menetrendszerűen, egymást követően jön majd az európai és a magyar választási parádé. Három évig házhoz jön majd a puccos izgalom, miközben semmi érdemleges nem változik. Aztán? Aztán majd egy esetleges jobboldali győzelem esetén látszólag vége szakad a hátsó mutyizásnak, eljön végre a látványos kiegyezések ideje. Mert ez a nagy nemzeti kibékülés lesz az ország elemi érdeke -szajkózzák majd az ügyeletes, polgári okosok.

Most persze politikai csend van. Nyár, hőguta és agyhalál. Csak csillogó, flancos kerti partiktól hangos olykor a héthatár. A becsapott, egymással összeugrasztott kisemberek háta mögött, feje felett, vígan együtt bulizik a sok jómadár. Összejárnak, barátkoznak, csevegnek és csencselnek, ahogy az a régi/új arisztokratákhoz illik. A frissen felemelkedett urak nem keverednek a pórnép közé. A nagy és védett nyáresti bulikban, kánikulai fejek felett szerveződik újra az elosztás. A minap egy zártkörű elit-találkozón együtt pezsgőzött Leisztinger, Csányi és Veres. Koccintottak a kifosztott népre. Megbeszélték egymás között, a nekünk szánt végső, humánus megoldást.

Molnár Tamás/ÚDK
http://fusz.hu/node/5765
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén: Gyurcsány minisztereln
  2007-06-30 23:35:09, szombat
 
  Semjén: Gyurcsány miniszterelnöknek képzeli magát
(Cs.Zs.) 2007-06-30 17:39:00


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) készen áll a kormányzásra - jelentette be Semjén Zsolt pártelnök a KDNP országos gyűlésén. Semjén Zsolt kifejtette: a KDNP arra az útra akarja visszavezetni Magyarországot, amelyről az orosz megszállás és a kommunista diktatúra térítette el az országot.


A párt politikai célja a népszavazást követően az, hogy új választások eredményeképpen kormányra kerüljön - mondta a politikus a gyűlésen, amelyet abból az alkalomból hívott össze a pártvezetés, hogy a KDNP tagja lett az Európai Néppártnak.

Semjén Zsolt kifejtette: a KDNP arra az útra akarja visszavezetni Magyarországot, amelyről az orosz megszállás és a kommunista diktatúra térítette el az országot.

A KDNP elnöke szerint fontos, hogy megmondják az embereknek, mi az, amit tenni fognak, ha kormányra kerülnek.

A politikus közölte, hogy azokat nemzetstratégiai szempontból fontos cégeket, amelyeket magántulajdonba adtak, vagy adnak, visszaállamosítják, felülvizsgálják a privatizációs szerződéseket, biztosítani fogják a családi adózás választásának lehetőségét, érvényesítik azt a nyugdíj koncepciót, amelyet ősszel fognak benyújtani az Országgyűlésnek.

Semjén Zsolt szerint a miniszterelnök elhíresült balatonőszödi beszédének közismertté válását követően azért tudott a kormány hatalmon maradni, mert "az írástudók egy része, a lakájmédiával a hátuk mögött, nekiállt annak, hogy bemagyarázza a magyar társadalomnak, hogy a hazugság az igazság, a gyávaság a bátorság, az országvesztés az országépítés".

A KDNP elnöke szerint ennek az országnak a miniszterelnöke - "legalább is azt képzeli magáról, hogy az" -, sokkal durvább módon gyalázza a magyar nemzetet, mint "Jan Slota vagy George Funar valaha tette".

Semjén Zsolt a párt eredményeit összegezve közölte: a KDNP az ország harmadik legnagyobb pártja, országgyűlési frakciójuk a harmadik legnagyobb a törvényhozásban, jelen vannak a megyei és települési önkormányzatokban.

Mint mondta, az önkormányzatokban több képviselőjük van, mint az SZDSZ-nek és az MDF-nek együttesen.

Az Európai Néppárt vezetése május 14-vel ellenszavazat és tartózkodás nélkül tagjai közé emelte a Kereszténydemokrata Néppártot. A KDNP-vel 1997. szeptember 4-én szakította meg a kapcsolatot az Európai Kereszténydemokrata Szövetség (EUCD), amely szervezet 1999 februárjában egyesült az Európai Néppárttal.

Navracsics: Ázsia felé tartunk

Az Európát megtagadó és Ázsia felé haladó magyar kormányról beszélt Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus szerint a kormánykoalíció "szavakban ugyan nem, de tettekben egyre inkább" megtagadja Európát.

Nemcsak a gazdasági életben, nemcsak a társadalmi felelősségvállalás kérdésében, hanem az emberi szabadságjogok tekintetében is - mondta.

Navracsics Tibor szerint öt éve távolodunk Európából, "ami szocialista definíciót használva azt jelenti, hogy Ázsia felé tartunk".

A Fidesz célja, hogy ezen az úton visszaforduljon az ország - tette hozzá.

Magyarország ma kettészakadt, gyenge ország. A mai magyar állam nagy és gyenge. Beavatkozik, ahol nem kellene, viszont nem avatkozik be ott, ahol nagyon is kellene. Nincs eszköze arra, hogy megvédje a polgárait, nincs eszköze arra, hogy megvédje piacait, vállalkozóit, nincsen eszköze arra, hogy megvédje a magyar nemzetet - mondta a politikus.

A Fidesz frakcióvezetője abban kérte a KDNP támogatását, hogy ez a mai gyenge ország erős országgá válhasson, hogy az állam takarékos, de erős legyen, olyan, amelyik meg tudja védeni polgárait.
Kitért arra is, hogy nincs szükség olyan politikusokra, akik "hisztis dühkitöréseikkel folyamatosan terrorizálják a közvéleményt".

(inforadio.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztrájkkal fenyegetnek a felső
  2007-06-30 23:33:36, szombat
 
  Sztrájkkal fenyegetnek a felsőoktatási dolgozók
(Cs.Zs.) 2007-06-29 16:35:11


Sztrájkolni is kész a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, ha az egyetemek gazdasági társaságokká alakulhatnak. Ebben a kérdésben egyelőre a két koalíciós párt között sincs egyetértés.

Elfogadhatatlannak tartja a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete az SZDSZ terveit a felsőoktatás átalakításáról, és kész sztrájkolni is, ha a hétvégi koalíciós megállapodásnak, az SZDSZ előzetes terveinek megfelelően része lesz az is, hogy az egyetemek gazdasági társaságokká alakulhatnak. Kiss Papp László, az érdekvédők elnöke azt mondta, a szakszervezeti álláspont szerint ez a változás csak az első lépés lenne a magánosítás útján.

,,Kipakolják az oktatókat a közalkalmazotti körből, és féléves szerződéseket kötnek velük. Következő lépés az, hogy eladják az egyetemeket, és szépen az állami vagyon el fog úszni. Biztos, hogy most júliusban nem fogunk tudni sztrájkolni, majd meg fogjuk beszélni, hogy fogjuk az évet elkezdeni, vagy egyáltalán elkezdjük-e a szeptemberi tanévet" - mondta az érdekvédők elnöke.

Horn Gábor, SZDSZ ügyvivő, koalíciós államtitkár szerint megalapozatlanok Kiss Papp László aggodalmai. Példaként említette azt, hogy noha több tízmilliárd forintos bevétel is jelentkezhet az egyetemeknél a kutatásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően, az intézmények ezt a pénzt nem tudják hasznosítani, mivel ez bekerül az állami költségvetésbe. Horn Gábor szerint arra lenne szükség, hogy az egyetemek, főiskolák a saját hatáskörükben gazdálkodni kezdjenek ezekkel a lehetőségekkel.

Az, hogy a téma milyen formában lesz része a koalíciós megállapodásnak, egyáltalán része lesz-e, egyelőre nem tisztázott. Horn Gábor szerint az MSZP támogatja a javaslat lényegét, és az átalakítás irányát, de a részletkérdésekről még tovább tárgyalnak majd. Tatai Tóth András, a szocialista frakció oktatási szakpolitikusa viszont a Magyar Rádiónak azt mondta, hogy a miniszter nem fog támogatni egy elhamarkodott lépést ezen a területen, és a liberálisok javaslatát a szocialisták frakciója is vizsgálni fogja. ,,Azt hiszem, hogy komolyabb ez az ügy annál, minthogy egyes politikusoknak a rögeszméit akarjuk megvalósítani" - mondta Tati Tóth András.

A két párt abban egyetért, hogy akármilyen megállapodás születik, az a tandíj mértékét nem befolyásolja majd.

(radio.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány bírálja az Alkotmány
  2007-06-30 23:25:38, szombat
 
  Gyurcsány bírálja az Alkotmánybíróságot
(Cs.Zs.) 2007-06-30 19:37:13


Gyurcsány Ferenc kormányfő a Klubrádiónak adott nyilatkozatában azt mondta, nem tudja, hogy a jogi megfontolásokon túl milyen egyéb szempontok alapján engedte át az Alkotmánybíróság a vizitdíjra és a tandíjra vonatkozó népszavazási kérdést.

Gyurcsány Ferenc nem is nagyon burkoltan hangot adott annak a gyanúnak, amely a magyar politikai közösség egyik - kormánypárti - felében támadt az ügyben, hogy az Alkotmánybíróság (AB) politikai értékválasztás alapján döntött a népszavazási kérdésekről. A Klubrádió délutáni műsorában a miniszterelnök le is vezette mire is gondol. Az államháztartás részét képező szerveztek, így az egészségügyi és a felsőoktatási intézmények bevételei és kiadásai értelemszerűen a költségvetés részét képezik. Ezt az AB korábban így is kezelte egyes döntései során - például Solyom László híres mondása a láthatatlan alkotmányról azt fejezi ki, hogy az alkotmánynak van egy értelmezési kerete, s ebben értelmezendő. A testület többsége most úgy döntött, hogy nem veszi figyelembe ezt a körülményt - és hogy ennek során a jogi érvek mellett milyen egyéb szempontokra volt tekintettel, arra Gyurcsán, mint mondta, nem tud válaszolni.

Ugyanebben a műsorban Bihari Mihály, az AB elnöke elismételte érveiket. Ezek szerint a költségvetési törvény és a költségvetés nem azonos. Az előbbi tételeiről, illetve végrehajtásáról nem lehet népszavazást tartani, ám az olyan kérdésekről, amelyek érintik a költségvetés, már igen. A tandíjat például azért lehet megszavaztatni, mert a felsőoktatási törvényben szerepel, nem a költségvetési törvényben. Ha jövőre beteszik az utóbbiba, akkor tiltott tárgy lesz a népszavazás szempontjából. A vizitdíj és a kórházi napidíj pedig helyi bevételnek számít - mondta Bihari. Az AB elnöke a beszélgetés során többször elismételte, hogy a döntéshozatalkor a bíráknak figyelmen kívül kellett hagyniuk privát véleményüket, csak az alkotmányban szereplő megfelelő passzusokat vehették figyelembe.

A népszavazás tétje nem a vizitdíj, hanem a reformok továbbvitele - tette hozzá Gyurcsány Ferenc -, amit azonban a referendum nem akadályozhat meg, mert az a kormány és a mögötte álló pártok elhatározásán múlik 2010-ig. És ezek nem táncolnak vissza - állította a kormányfő.

(napi.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics: Magyarország Ázsia
  2007-06-30 22:51:07, szombat
 
 

Navracsics: Magyarország Ázsia felé tart

2007. június 30. FigyelőNet, MTI


Az Európát megtagadó és az Ázsia felé haladó magyar kormányról beszélt Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szombaton rendezett országos gyűlésén.



A frakcióvezető szerint a kormánykoalíció "szavakban ugyan nem, de tettekben egyre inkább" megtagadja Európát. Nem csak a gazdasági életben, nem csak a társadalmi felelősségvállalás kérdésében, hanem az emberi szabadságjogok tekintetében is.

A politikus hozzátette: Magyarországnak nincs szüksége olyan politikusokra, akik "hisztis dühkitöréseikkel folyamatosan terrorizálják a közvéleményt".

http://www.fn.hu/belfold/0706/navracsics_magyarorszag_azsia_fele_tart_166612.php
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: nem szerelemből va
  2007-06-30 22:47:23, szombat
 
  Gyurcsány: nem szerelemből vagyunk az SZDSZ-szel
2007. június 30. FigyelőNet, MTI




Gyurcsány: a koalíciós szerződés aláírásra van ítélve
Az MTI-nek nevük elhallgatása mellett nyilatkozó választmányi tagok elmondták, alapvetően nem volt vita a koalíciós szerződés mellékletének támogatásáról. Az ülésen felszólaló szocialista egészségpolitikusok ugyanakkor felhívták arra a figyelmet, hogy a megállapodásnak az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló része tulajdonképpen csak keretet ad, a részleteket majd a törvényalkotás során kell kidolgozni. Többen arra is figyelmeztettek, ebből még származhatnak viták az SZDSZ-szel.

A küldöttek alapvetően nem kritizálták a kormányt, a miniszterelnököt és a koalíciós partnert sem. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök kifejezetten erős, hatásos beszédet tartott, amit az MTI-nek többen az őszödi beszéd érzelmi felfokozottságához hasonlítottak.

A távirati iroda úgy tudja, a miniszterelnök a kisebbik koalíciós partnerről szólva beszédében azt mondta: a liberális párt racionális politikát folytat, melynek célja, hogy markánsan megkülönböztesse magát az MSZP-től és megerősítse szavazóbázisát. Úgy fogalmazott, "nem szerelemből" működik együtt a két koalíciós partner.

Választmányi tagok az MTI-nek azt is elmondták, hogy az ülésen felszólalt Szili Katalin házelnök is, aki arról beszélt, hogy a kormánynak nagyobb szociális érzékenységgel kellene politizálnia, és nagyobb figyelmet kellene fordítania a szociális kérdésekre.

A Magyar Hírlap szombaton, a választmány ülésének napján közölt terjedelmes interjút a házelnökkel, aki kifejtette, hogy az elmúlt időben a szocialista parlamenti képviselők olyan jelzéseket kaptak választókörzetükből, hogy muszáj változtatni, és az egyeztetések hiányosságai miatt "a döntési alternatívákat azok is idegenül fogadták, akiknek meg kellett volna szavazniuk."

http://www.fn.hu/belfold/0706/gyurcsany_nem_szerelembol_vagyunk_166619.php
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/69 oldal   Bejegyzések száma: 686 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.