Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Komment Kitoloncolták-hoz
  2008-06-10 14:20:55, kedd
 
  A cikk nagyon érdekes és részletesebb információval szolgál mint a rövidebb MNOból vett rövidke jelentés.

De bár elég alaposan tájékoztat a repülőtéri eseményekről és törvénytelenségekről és méltatlanságokról a leglényegesebb okok és okozatok felderitésével nem foglalkozik mivel nem is foglalkozhat mert nem tudhatja.

Nem tudjuk először is ki volt a besúgó rágalmazó hazudozó feljelentő személy. Valóban magyar hatóságok e? Ez nem valószinű mert akkor a kanadaiak nem fordultak volna a magyar hatóságokhoz hogy érdeklődjenek Toroczkai kilétéről. Azt nem mondhatták hogy magyarországi terrorista szervezet tagja vagy szervezője vagy vezetője mert ilyen nincs. Ezt abból is tudhatjuk mert elvégre úgy látszik nyugodtan átlépheti Szerbia Szlovákia Románia határait csak belépése után zaklatják. Ha ők is úgy tudnák hogy egy terrorista szervezet tagja akkor valószinűleg be sem engednék ezen államok területére. Beengedik, tehát nem terrorista gyanús. De zaklatják és kitoloncolják tehát nem kivánatos személy.
Viszont az Ajkler Béla féle ügy teljesen más dolog. Ha ez a személy valóban repülőgép szabotálásával vagy felrobbantásával fenyegetőzött akkor meg Ajkler Béla a terrorista és őt kéne őrizetbe venni letartóztatni és mint veszélyes repülőgép szabotálót eljárást inditani ellene és megbüntetni.

A szomorú dolog ebben az hogy mig a jogállamisággal valamelyest hadilábon álló szomszéd államok beengedik Toroczkait addig Kanada valamilyen elmebeteg magán feljelentgetés miatt meghurcolják kitiltják kitoloncolják és Kanadai törvények emberi jogok chartájával és az alkotmánnyal ellenesen a szólásszabadság korlátozásával fenyegetik.

Ilyen nincs Kanadában nem lehet valakinek szabad szólását korlátozni vagy megtiltani.

Felkérek mindenkit aki kanadai állampolgár hogy tiltakozzon a bevándorlási igazságügyi és főügyészi minisztereknél és kérje fel a két három feltehetően magyar Telegdi Szabó és Szikszay képviselőket hogy tegyenek fel kérdéseket ezeknek a minisztereknek a kanadai parlamentben e kérdésben.

Egyébként ennek a háromnak irtam már Wappellel együtt aki már visszavonult Alex Kindy nek is de az már régebben kilépett vagy megbukott akkor amikor a magyar vizum bevezetéséről volt szó és elékezdték korlátozni és kitiltani a magyarok látogatását vagy előadását.

A négy közül egyedül Telegdi válaszolt uriemberként és képviselői kötelességének eleget téve, a másik három válaszra sem méltott. De az ő válasza sem volt kielégitő és semmit sem tett a kérdés érdekében tehát még kérdést sem tett fel a parlamentben. Hogy aztán a háttérben valamelyik beszélt e az akkori miniszterrel nem tudom de azóta valami halvány mozgás észlelhető volt és mintha azt rebesgették volna hogy valamikor majd eltörlik a magyar vizumkötelezettséget Kanadába.
Ha igy volna talán nem volt értelmetlen felhivnom erre a kérdésre a négy magyar származású kanadai képviselő figyelmét

Egyébként nem értem e jelenlegi ügyet. Ha Toroczkai egy terrorista gyanús listán szerepel, akkor miért adtak neki kanadai vizumot?
Vagy esetleg már eltörölték a magyarok vizumkötelezettségét csak erről még nem tudtunk?

Ha valaki ezekről a dolgokról tudna tárgyilagos információt adni nagyon megköszönném.

Szerintem ezt nem kéne abbahagyni a kanadai szólásszabadság korlátozása tűrhetetlen és Magyarország besorolása valamilyen terrorista gyanús országok listájába elképzelhetetlen.

Nincs magyar ETA vagy IRA vagy Fekete Kéz akik gyilkolnak robbantanak és merényleteket meg világháborúkat robbantanak ki tehát tűrhetetlen Kanadában és Magyarországon hogy a két ország nagyon jó baráti és szövetségi viszonyát igy elmérgesitsék.

Akitől ezt a levelet hálásan fogadtam az sajnos nem mellékelte levelemet ezért most újra vagyok kényszeritve azt is legépelni itt és most.

Szobámban ahol ülök egy történelmi Magyarország térkép és egy Kossuth családi tabló van. Azonfelül valakitől kaptam egy nagycimert tehát amelyikben a kis ún Kossuth cimeren kivül Horvátország Erdély Szlavónia stb cimerei is láthatók. Nyugodtan mondhatom hogy egy szentimentális vagy történelmi elavult cimer és térkép gyűjtő vagyok aminek semmilyen politikai kilengése nincs.
Feltehetően a kétszázezer kanadai magyarból százezernek van valahol valamilyen 64 vármegyés cimere vagy még szörnyűbb Szent István koronája ami tulajdonképpen ugyanazt jelenti mint a nagycimer vagy a Nagymagyarország térkép. Hogy egy terrorista szervezet tagja
merthát akár kimondani is azt hogy hatvannégy vármegye már casus belli vagy legalább is casus Canadae expellendi.
Jablánczy Sándor
jó éjt kedves terrorista társaim

ui Komolyra forditva a szót minden eltökéltségem hogy az emlitett lépéseket megteszem mármint nem robbantok vagy merényletezek de a sajtó és kanadai parlament és képviselők útján az illetékesek tehát a kanadai szerveknél tiltakozok. Egyébként az sem világos számomra hogy
az RCMP vagy a ? CISIS vagy a határőrség foglalkozott e ilyen barátságosan Torockaival?

Egy mellékmondat még. Mindenféle levelezésből bármilyen faji vagy vallási megkülönböztető kitételt mellőzni kell erre semmi szükség és csak árthat ügyünknek ha van ilyen. Tehát hogy véletlenül vagy célzatosan szinesbőrűek voltak a rendőrők, ez mellékes, a kanadai hatóságokat képviselték mégha marslakók is lettek volna.
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Őrizetbe vették, kitoloncolták
  2008-06-10 14:12:28, kedd
 
  Felsőbb utasítás: őrizetbe vették és kitoloncolták Toroczkait Kanadából
2008-06-09. 13:57

Azt már megszokhattuk, hogy Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét a szomszédos országokban folyamatosan zaklatják a hatóságok, ám most Kanadában is olyan súlyos jogtiprás érte, mint Szerbiában vagy éppen a Slota-féle Szlovákiában - áll a HVIM sajtóosztályának közleményében, alább következik a folytatás.

Toroczkai kanadai magyarok meghívására érkezett az országba, hogy a kanadai magyarság központjában, a torontói Magyar Házban, majd Montreálban, Ottawában és máshol is előadásokat tartson az itthoni helyzetről. A budapesti Trianon-ellenes felvonulást követően, június 7-én hajnalban indult útnak, s magyar idő szerint este 7 órakor érkezett a kanadai Torontó repülőterére, ahol három kanadai rendőr a repülőgépből való kiszálláskor rögtön őrizetbe vette, miközben mellesleg Oszama Bin Laden-külsejű muzulmánok és afrikaiak tömege háborítatlanul lépett be Kanadába.

Toroczkait a repülőtér rendőrségi részlegébe vitték, ahol közölték vele, hogy terrorista-gyanús személynek számít. A három színesbőrű kanadai rendőr a legapróbb részletekig mindent tudott Toroczkairól s Kárpát-medencei tevékenységéről. Órákon át vizsgálták a személyi számítógépét, miközben többek között arról faggatták, hogy mit keresett többször Koszovóban, miért került összetűzésbe a magyar és a szomszédos országok hatóságaival, s mit akar a HVIM.

Toroczkai Trianonról és a Gyurcsány-kormányról mesélt nekik, de ezek az Észak-Amerikától távol zajló dolgok nem nagyon hatották meg az európai ősökkel láthatóan nem rendelkező rendőröket, akik le is vetkőztették Toroczkait, a teste teljes felületén tetoválásokat keresve. Öt órás kihallgatás után végül rabosították Toroczkait, így most már a kanadai bűnügyi nyilvántartásban is szerepel, majd egy helyiségbe kísérték, ahol a repülőtéren elfogott, megbilincselt, főként afrikai bűnözők ültek.

Egy kis idő múlva visszajöttek a rendőrök, s közölték vele, hogy két választása van: 1. A nemzetbiztonságra veszélyes személyként eljárást indítanak ellene, mely időre - kb. 6 nap - a reptéren elfogott bűnözőkkel együtt fogdába zárják, s az eljárás végén valószínűleg örökre kitiltják Kanadából 2. Aláír egy papírt, hogy most azonnal önként elhagyja Kanadát. Ebben az esetben nem tiltják ki, és visszajöhet egyszer, de kizárólag turistaként, beszédet soha nem tarthat Kanadában. A döntésre Toroczkai 3 percet kapott, s ő az utóbbi lehetőséget választotta, bár közölte a rendőrökkel, hogy magánemberként egyáltalán nem érdekli Kanada, s turistaként soha nem jönne ebbe az országba, ahogy az USA-ba sem. Kizárólag az itt élő magyarok hívására és értük jött volna, a magyar ügy elősegítése érdekében.

Amikor a rendőrök Toroczkait a repülőtér beléptető kapuin kívülre kísérték, hogy megkapja a jegyét, az őt ott 5 órája idegesen váró kanadai magyarok észrevették, s hozzá futottak. A rendőrök először meg akarták akadályozni a találkozást, végül feladták. A Toroczkait meghívó kanadai magyarok - miközben telefonon tartották a kapcsolatot a Magyar Házban Toroczkai előadására összegyűlt több száz magyarral - mintegy fél óráig vitatkoztak a rendőrökkel, ám azok hajthatatlanok voltak, s arra hivatkoztak, hogy felsőbb utasítást hajtanak végre. Végül a rendőrök annyit voltak hajlandóak elárulni, hogy Kanadából érkezett bejelentés alapján tudtak Toroczkairól, s a kanadai szervek a magyar hatóságoktól (nyilván az NBH-tól) kértek információkat róla, azok pedig - a jelek szerint - készségesen kiszolgáltattak egy büntetlen előéletű magyar állampolgárt egy idegen országnak.

A rendőrök feltették Toroczkait az első Európába induló repülőre, így másfél napos folyamatos repülőút és vegzatúra után vasárnap délben érkezett vissza magyar földre. A kanadai magyar vendéglátóitól - akik a kárba veszett repülőjegyet is fizették - megtudtuk, hogy Toroczkai érkezése előtt néhány nappal egy befolyásos, Magyarországról elszármazott kanadai férfi, bizonyos Ajkler Béla hívta fel őket, s Toroczkai meghívására utalva közölte, hogy jobb lenne, ha a meghívó házaspár ,,alacsonyabban szállna", mert még esetleg leesnek. Emellett Magyarországról elszármazott kanadai emberek igyekeztek sikertelenül megakadályozni, hogy Toroczkai a torontói magyar központban is felszólalhasson. A fenyegetőzések a végén, úgy tűnik, mégis beváltak.

Toroczkai egyébként elmondta, hogy természetesen panaszt tesz a kanadai külképviseleten, főként azért, mert - függetlenül a vele politikai okokból történt meghurcoltatástól - úgy értesült, hogy az utóbbi időben több nemzeti érzelmű magyar állampolgárral hasonlóan bántak el a kanadai és amerikai hatóságot. A jelek szerint tehát a Szilvási György titokminiszter által beígért, magyar hazafiakat tartalmazó ,,terrorista-listát" már hazaáruló módon le is adták az idegen hatóságoknak.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merjünk végre saját nagyságunk
  2008-06-10 13:09:40, kedd
 
  Merjünk végre saját nagyságunkhoz felnőni!

(Nyílt levél barátomnak)

Igen, szükség van arra a nemzetmentő programra, amely olyan eszmeiség
jegyében fogalmazódik meg, mely valóban felemelkedést jelent a hazánk
minden egyes állampolgára számára! Ezt az eszmeiséget számomra a
magyarság őstörténetéből meríthető lélekerősítés, a Szent korona
áldásos kisugárzásából meríthető lelki és szellemi megerősítés és a
klebelsbergi okt. és kultuszpolitikai megvalósítás következtében
kialakult polgárosodási folyamat jelenti.

Vagyis, a magyarság gyökereiben rejlő őskeresztyéni ERŐ megismerése,
továbbítása és a magyarság elhivatottságának erősítése a TUDÁS által.
Tehát, ne kicsik "merjünk lenni", hanem MERJÜNK VÉGRE A SAJÁT
NAGYSÁGUNKHOZ FELNŐNI!!!
Ezért tartom fontosnak, hogy az általad is abszolúte jónak tartott
nemzetmentő progik megfogalmazását befogadni, megérteni képes
szavazópolgárra lenne szükség. Ezért szorgalmaztam az MDF Pedagógus
Kollégiumában, majd a Fidesznél, végül Vona Gábornál a népfőiskolai
kurzusok beindítását!

Ezért tartunk ott a Szent Korona-tannal, és nemzeti jelképeinkkel ott,
hogy valósággal köpnek rá bizonyos életkörülmények között élő emberek
a nagyobb városokban...
És, igen is előbb a családi történeteket kell megismerniük ezeknek az
egymosott embereknek, mert addig, míg azt sem tudja - és nem is
érdekli - hogy ki fia-borja, minden erkölcsi alapja adott ahhoz, hogy
leszarja a magyar történelmet úgy, ahogy azt neki hazudják az
iskolákban évtizedek óta!

Pedig nagyon fontos lenne ismerni a családi, magántörténelmünket, mert
abból áll össze a haza történelme. Addig, bizony minden ismeret lóg a
levegőben és képtelenek felelősséggel megélni magyar
állampolgárságukat, és életidejüket.
Mert, ha ismernék hogy a szépapjuk, vagy ükkapjuk, dédanyjuk
történetét, azt, hogy melyik őse hogyan élte túl az I. v. a II.
világháborút, vagy a proletárdiktatúrát...akkor talán okulhatna őseik
sorsából és kialakíthatna egy olyan életfelfogást amelyikkel
megszülethet benne egy olyan életprogram igénye, amihez hozzáadhatná a
szavazófülkében a szavazatát... vagyis FELELŐSSÉGGEL TUDNA
VÁLASZ-TANI!!!

Ekkor már nem is lenne szükség arra, hogy törvényileg tegyük
kötelezővé a választásokon való részvételt!

Abban a szavazásban úgysincs köszönet, amit a TUDATLANSÁG és
FÉLISMERET motívál!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MNM-Hírlevél Megalakult a NESZ
  2008-06-10 12:56:45, kedd
 
  A parlament is rábólintott a TB-népszavazásra

A több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazás elrendeléséről döntött az Országgyűlés hétfőn. A képviselők 345 igen, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el határozatot.

A népszavazást kezdeményező Albert házaspár kérdése így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?"

A kezdeményezést támogató több mint félmillió aláírást a Liga Szakszervezetek és társult szervezetei gyűjtötték össze és adták át az Országos Választási Bizottságnak, amely a kezdeményezést érvényesnek minősítette.

MTI - STOP


Az írek megbuktatják a Lisszaboni Szerződést!

Váratlan fordulat következett be a június 12-ei ír referendummal kapcsolatban: a közvélemény-kutatások szerint biztos többségben vannak azok, akik nemmel szavaznak majd az uniót központosító Lisszaboni Szerződésre.

A neves TNS/mrbi közvélemény-kutató cég a legolvasottabb ír napilap, az Irish Times megbízásából készített felmérése szerint a szavazók 35 százaléka nemmel szavazna az uniós alkotmányra (az előző felméréshez képest + 17 százalék), az igennel szavazók aránya 30 százalékra csökkent (- 5 százalék), míg a bizonytalanok aránya 28 százalék (- 12 százalék).

Vagyis az elemzések beigazolják a NEM-kampány legerősebb szereplőjének, a civilekből álló Libertas elnökének legutóbbi nyilatkozatát, amely úgy szólt, hogy az emberek minél jobban ismerik a Lisszaboni Szerződést, annál inkább elutasítják. A tendencia azt mutatja, hogy az igennel szavazók aránya hónapok óta folyamatosan romlik, míg a bizonytalanok egyre kevesebben vannak.

Brian Cowen miniszterelnök, a jobboldali Fianna Fáil elnöke erre reagálva azt mondta, hogy "alapvető érdekünk az igen szavazat". A baloldali-nemzeti Sinn Féin a legerősebb parlamenti párt, amely elutasítja a Reformszerződést.

Mint ismert, az egész Európai Unióban csak Írországban tartották fontosnak, hogy megkérdezzék a nép véleményét arról a szerződésről, amely alapvetően megváltoztatja és központosítja az uniót, ezzel is lényegesen csökkentve a tagállamok külpolitikai, valamint jogalkotási hatáskörét.

Magyarországon minden parlamenti párt képviselője megszavazta a szerződést, mielőtt megkapta volna a hatalmas és szerteágazó jogszabály-gyűjtemény magyar fordítását, amelyből különben sem készítettek annyit, hogy minden egyes honatyánk jusson.

Barikád.hu kommentár: mindezidáig a magyar hírportálok egyike sem számolt be erről a jelentős fordulatról, miközben minden egyes kutatás eredményét bemutatták, amelyben többségben voltak az igenek.

Irish Times-Barikád.hu


Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz

Orbán Viktor hétfőn levelet küldött Fodor Gábornak, az SZDSZ hétvégén megválasztott elnökének, amelyben egy esetleges együttműködés feltételeiről ír. A Fidesz elnöke szerint az SZDSZ-nek is érdeke, hogy döntésképes kormány legyen Magyarországon és meglátása szerint a jelenlegi kisebbségi kormány nem az.

Fodor Gábor még a hétvégén beszélt arról, hogy az SZDSZ csak akkor támogathatja az előre hozott választásokat, ha a pártok megállapodnak abban, hogy a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási vagy az állampolgárságról szóló törvényt.

FH


Lehetetlen korrupciómentesen működni Magyarországon

Szinte lehetetlen korrupciómentesen működni a magyarországi üzleti életben a Transparency International (TI) hétfőn bemutatott tanulmánya szerint. A nemzetközi korrupcióellenes civil szervezet Korrupciós kockázatok az üzleti életben című helyzetelemző tanulmánya szerint sokkal nagyobb a korrupció az üzleti és a kormányzati, önkormányzati szektor között, mint az üzleti szektoron belül.

A vállalkozásokra és a versenyre vonatkozó közvetlen jogszabályi környezet megfelelő, a tágabb jogszabályi környezet azonban "sok esetben kifejezetten korrupciós mechanizmusokat generál" - mondta Alexa Noémi, a TI magyarországi tagozatának igazgatója. Úgy vélte, a reformra szoruló pártfinanszírozási törvény, a "közbeszerzési törvény kiskapui, a nem működő lobbitörvény és a rosszul működő csődtörvény" rendszerszerűvé teszi a korrupciót Magyarországon.

A kutatás szerint a jelenséget a szoros személyi összefonódások, az önkormányzatok likviditási nehézségei, a politikusok és önkormányzati tisztviselők alulfizetettsége, a kulturális beidegződések és a korrupció letörésére irányuló politikai akarat hiánya is erősíti.

A Transparency International becslése szerint a korrupció 20-25 százalékkal drágítja meg a közbeszerzéseket. A szervezet ajánlásában egyebek mellett a párfinanszírozás átfogó reformját javasolja.

MTI/Menedzsment Fórum


Úsznak a százmilliók - a kormány privatizálná a gyógyfürdőket is.

Eladná a fővárosi gyógyfürdők és strandok üzemeltetési jogát a budapesti önkormányzat, annak ellenére, hogy tavaly százmilliókat költött a felújításukra. Értékesítenék a Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Lukács üzemeltetési jogát is. A liberális és szocialista városvezetés azt állítja: nincs pénz a fejlesztésre, ezért elkerülhetetlen a privatizáció.

A fővárosi Fidesz azonban tiltakozik a terv ellen, Tarlós István felháborítónak tartja a városvezetés elképzeléseit.

hírTV


Uniós pénzt kaptak a miniszteri villa felújítói.

Szállodaépítésre kapott közel kétszázmillió forintot az a cég, amely Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter villáját is felújította. A társaság számos - hivatalos és magánjellegű - megbízást kapott a honvédségtől, és honvédelmi vezetőktől - írja a Magyar Nemzet.

Közel kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől az a cég, amely Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter villáját is felújította - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Toma-Bau Zrt. egy martfűi szálloda felépítésére kapta a pénzt. A Magyar Nemzet cikksorozatban számol be a cég és a honvédelmi vezetés kapcsolatáról, ebben egyebek mellett arról írnak, hogy a társaság százmilliós bevételekre tett szert laktanya-üzemeltetésből, és más honvédségi megbízások révén.

Korábban megírták, hogy a cég több hivatalos megbízást kapott a honvédségtől, illetve több magánjellegű megbízást honvédségi vezetőktől, például Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztertől, az MSZP elnökhelyettesétől, akinek XII. kerületi családi házát újították fel, de rajta kívül más katonai vezetőknél is vállalt munkákat. Például egy nyugállományú tábornoknál, akinek balatoni nyaralójának és barátja ausztriai szállodaüzletének építési munkálataiban is közreműködtek - írja a Magyar Nemzet, a cég egy volt építésvezetőjére hivatkozva.

Juhász a lap megkeresésére korábban úgy reagált, hogy annak idején az összes HM vezetői lakás a Katonai Biztonsági Hivatallal folytatott konzultáció után, a jelzett céggel lett felújíttatva. A céggel kapcsolatban Szekeres Imre jelenlegi honvédelmi miniszter is vizsgálódik.

[origo]



2008.06.07-én a Nemzeti Kávézóban Megalakult a Nemzeti Erők Szövetsége.


Balogh Béla
Magyar Nemzetért Mozgalom Hírlevél 2008.06.10.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 112
  • e Hét: 735
  • e Hónap: 3861
  • e Év: 35591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.