Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Borzasztó üzlet Kóka 100 milli
  2008-07-15 22:57:22, kedd
 
  Borzasztó üzlet Kóka 100 milliárdos sikersztorija

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 07. 15., 07:27 | Frissítve: 15 órája

A MÁV Cargo Zrt. értékesítésénél nem érvényesült a tartós állami tulajdonra vonatkozó jogalkotói szándék. Az aláírt szerződés a MÁV Zrt. számára indokolatlan kötelezettségeket tartalmaz, a vevő által vállalt kötelezettségek aggályosak és több ponton célszerűtlenek a magyar államra nézve - egyebek mellett ez áll a számvevőszék MÁV-ról készített jelentésében (amely pdf-ben itt olvasható). A számvevőszék a vasúti közlekedés egészéről lesújtó véleményt mondott.

Az Állami Számvevőszék jelentése megállapítja: a vasúti teherfuvarozási üzletág értékesítése célszerűtlen és ellentmondásos volt. A MÁV Zrt. példája is igazolja, hogy a törvények egyfajta értelmezésével országgyűlési kontroll nélkül kiszervezhető leánytársaságokba egy állami társaság valamennyi tevékenysége.
A vagyon elmegy, az árát felélik

A számvevőszéki összegzés szerint ezt követően - ugyanilyen döntési mechanizmus alapján - az állami vagyont a társasági tulajdonlás hangsúlyozása mellett privatizálhatják, majd a befolyt bevételt az anyacég felélheti. Így a tartós állami tulajdon egy kiüresedett, vagyonát vesztett, funkció nélküli, gazdasági stratégiai jelentőségét tekintve érdektelenné vált céggé válik - hangsúlyozza az ÁSZ jelentése.

Az ÁSZ ellenőrzése rávilágít arra: napjainkban nincs Magyarországon egységes vasúti járműnyilvántartás és nem kötelező az uniós országokban bevezetett időszaki hatósági járművizsga, amelyek lehetővé tennék a hazai forgalomban részt vevő vasúti járművek azonosíthatóságát, valamint az országban használt vasúti járművek rendszeres és kötelező ellenőrzését.


Az ÁSZ harmadik alkalommal ellenőrizte részletesen a vasúti közlekedést, a legutóbbi ellenőrzés kiterjedt a források felhasználására, a szervezeti átalakításokra, a korszerűsítés megvalósítására, a vasúti mellékvonalakra vonatkozó döntésekre. A mostani vizsgálat a 2002-2007 közötti időszakra terjedt ki, az ellenőrzött időszakban a vasúti korszerűsítést több átfogó fejlesztési koncepció is érintette, amelyek közös jellemzője az volt, hogy azokat forrásokkal nem támasztották megfelelően alá.
A vasútfejlesztéssel nem foglalkoztak

A döntéseknél a vasútfejlesztés nem kapott megfelelő figyelmet. A közszolgáltatási tevékenységgel kapcsolatos feladatok és kötelezettségek szerződésben való rögzítése elmaradt. A MÁV bonyolult szervezeti irányítása nem biztosítja a fejlesztési források átlátható és koncentrált felhasználását, nem hatékony a vasútfejlesztés finanszírozásának rendszere.

A MÁV Zrt. költségvetési finanszírozása az Rt.-vé alakulástól, azaz 1993. július 1-jétől 2007 végéig folyó áron 1.698 milliárd forintot tett ki, ebből beruházásra 294 milliárd forintot, működési támogatásra 957 milliárd forintot fordítottak, tőkejuttatás, hitelátvállalás, szanálás 405 milliárd forint volt. A MÁV Zrt. szervezetének átalakítását nehezítette, hogy 2002-2007 között az igazgatóságában 32 személy töltött be tisztséget, az igazgatóság összetétele 7 alkalommal módosult, részben a koncepcióváltások miatt.

Az időszak alatt 5 különböző Szervezeti és Működési Szabályzat határozta meg a társaság vezetői (igazgatói) körét, ahol 7-16 vezetői pozíciót mintegy 50 különböző személy, a vezérigazgatói posztot 4 személy látta el. A társaság vezetése 4 különböző stratégiai anyagot fogadott el különböző néven és különböző céllal.
Döntés megbízható adatok nélkül

A GKM mellékvonalakkal kapcsolatos döntés előkészítéseinél kockázatot jelentett, hogy a mellékvonalak költség- és eredményelemzés adatai nem megbízhatóak, nem készült hatástanulmány a térségek életének, gazdaságának hosszú távú fenntarthatóságára: a társadalmi egyeztetésre, az önkormányzati szándéknyilatkozatra rövid határidő állt rendelkezésre.

Az elmúlt évtizedek alatt a vasúti infrastruktúra műszaki állapota folyamatosan romlott. Az elhasználódás egyik alapvető oka, hogy a karbantartásra és a felújításokra, beruházásokra előirányzott források nem nyújtottak fedezetet a műszaki állapot szinten tartására sem. A személyforgalom területén a MÁV-nál valamennyi vontatási nemben csökkent a teljesítmény, összesen 4 százalékkal, a személyszállítási kínálatszűkítés eredményeként.

A GySEV Zrt. személyforgalma a dízelvontatás területén a vonalátvételek miatt megközelítőleg a kétszeresére, a villamos vontatásnál 76,2 százalékkal növekedett. Az áruforgalom területén valamennyi vontatási nemben növekedett a teljesítmény, a MÁV-nál 27,9 százalékkal, a GySEV-nél 41,6 százalékkal.

A vasúttársaságok 2002-2007 között a tervezett 636 milliárd forinttal szemben 377 milliárd forint ( 59,3 százaléknyi) fejlesztési forrást használtak fel. A források 24,9 százaléka (93,8 milliárd forint ) uniós támogatásból, 18,6 százaléka (70 milliárd forint) saját kockázatú, 19,8 százaléka (74,8 milliárd forint) állami kezességvállalás mellett felvett hitelből, 16,5 százaléka (62,3 milliárd forint) költségvetési forrásból (elsősorban tőkerendezésből), 10,3 százaléka (38,8 milliárd forint) egyéb forrásból, (például keretátvételből, vagyonhasznosításból) és 9,8 százaléka (37,3 milliárd forint) működési bevételből származott.
Kártérítés és büntetőügyek

A MÁV Zrt. ingatlangazdálkodását az ingatlanok és a felépítmények tulajdonjogi rendezésének hiánya, az áttekinthetetlen ingatlanvagyont terhelő korlátozások, az ingatlangazdálkodást érintő gyakori koncepció- és vezetőváltás jellemzi. Egy nyugati-pályaudvari ingatlan értékesítésnél a MÁV Zrt. hibájából a kizárt vevő 27 milliárd forint, az új vevő 17 milliárd forint kártérítési igényt jelentett be, említi példaként a jelentés.

A tulajdonosi felügyelet nem megfelelően működött. A MÁV Zrt.-nél a belső ellenőrzési szervezet feltárta a visszaéléseket, de érdemi intézkedés nem történt. A MÁV csoportnál az ellenőrzött témakörökben és időszakra vonatkozóan több hatósági eljárás volt, illetve van folyamatban, köztük büntető eljárások is - állapították meg a számvevők
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólalt az eszméletlenre ve
  2008-07-15 22:52:43, kedd
 
  Megszólalt az eszméletlenre vert polgármester

2008. július 15. 10:29 | Utolsó módosítás:2008. július 15. 15:54



Két, a helyi embereket előtt is ismert fiatalember verte eszméletlenre június 7-én az alsószentiváni polgármestert.

A Népszabadság riportjából kiderül: a megvert Nagy Lajos polgármester ismerte támadóit. ,,Mindketten durva, agresszív emberek, az elmúlt években a falubelieknek több összetűzésük volt velük" - mesélte a lapnak. Június 7-én a két fiatalember quadokkal randalírozott a helyi halastó környékén, ahol éppen egy horgászverseny zajlott: azzal ijesztgették az embereket, hogy nagy sebességgel közelítettek feléjük, majd az utolsó pillanatban hirtelen kifarolva kerülték el az ütközést.

A motorosok azt követően támadtak a polgármesterre, hogy Nagy Lajos arra kérte az egyiküket, hogy szelídebben motorozzanak, és vigyázzanak a természetre is, mivel a tó környéke tájvédelmi körzet. Erre a fiatalember elővett a zsebéből egy pénzköteget, és azt mondta: uram, mondja meg, mennyi a kár, kifizetem! - mesélte a Népszabadságnak a polgármester. Nagy Lajos erre azt válaszolta, ez nem pénzkérdés, szíveskedjenek abbahagyni a randalírozást. A faluvezetőnek többek között eltört a bordája, és számos zúzódást szenvedett, de a dühöngő motorosok egy asszonyt is megütöttek.

A támadókat a település polgárőrségének vezetője is ismeri. ,,Mindig rázták a rongyot, a presszóban például nemrég látványosan pénzt égettek, jelezve, hogy számukra nem probléma a pénzszerzés. A tavalyi falunapon több hölgyet is inzultáltak, egyikük pedig az ifjúsági csapat focimeccsén feltűnési viszketegségből bement a pályára a quadjával. Sajnos az idei horgászversenyen egyetlen polgárőr sem vett részt. Nem számítottunk balhéra" - mondta a lapnak Katona Sándor.


(Népszabadság)
http://hvg.hu/itthon/20080715_alsoszentivani_polgarmester_quad.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belgyógyászat helyett pszichiá
  2008-07-15 22:43:29, kedd
 
  Belgyógyászat helyett pszichiátriára utalták...
Sasinszki Klára - 2008.07.13 00:13

II. rész: Egy idős bácsiról szól a történet. Nem szeretném megnevezni a kórházat és a települést sem. Ennek az oka, hogy a bácsi még ott van, hétfő reggelig.


A történet szereplői végre megtalálták a kezelőorvost, aki közölte, hogy még nem tud semmi konkrétumot, mert át kell olvasnia a dokumentumokat, a hozzátartozó elmondása szerint az orvos nagyon zavarosan viselkedett és olyan volt mint, aki nem tudja, hogy mit beszél.


Miután a betegünk lánya kifakadt az orvosnak, hogy a múlthét pénteken az édesapja még a saját lábán jött be, akkor még el tudta látni magát. Ma már ülni sem tud, csak fekszik, nem eszik semmit, mert egyedül azt sem tud, csak akkor, ha ők ott vannak és megetetik.

Az orvos erre megkérdezte, hogy hol fekszik az édesapja, mutassa meg melyik kórteremben?

Egy kicsit elgondolkodtató, hogy a kezelőorvos, azt sem tudja, hogy kiről kérdezik és melyik kórteremben fekszik...

Ezek után végre megtudták, hogy a mellkas röntgen eredménye jó, valami más probléma lehet...

Hogy mi, azt még sajnos nem tudják, telefonáljanak be másnap 11 óra körül és akkor már többet fog tudni a bácsiról, mondta az orvosa.

Másnap délelőtt telefonon nem tudták elérni az orvost, mert éppen pihent, később sem tudták elérni. A nővérek szó szerint ezt mondták, hogy miét ebbe a kórházba hozták a bácsit?

A bácsi lányai elhatározták, hogy édesapjukat átvitetik egy másik kórházba, fel is vették a kapcsolatot egy orvossal, aki segített és tanácsokkal is ellátta őket, hogy miként vihetik véghez a kórházcserét.

Igen ám, de az orvos megint nem volt elérhető, a főorvos, meg amikor bemondták a nevet, lerakta a telefont.

Megint ki kellett venni egy nap szabadságot a lányának, hogy délelőtt személyesen megtalálja az orvost, mert telefonon úgy is letagadtatja magát, vagy egyszerűen lerakják a tekefont.Az átszállítást meg kellett beszélni..

A jelenlegi kezelőorvosa közölte, hogy talán hétfőn hazaadják a beteget, mert nem találnak semmi problémát.

Érdekes diagnózis, mert mióta bekerült hozzájuk teljesen leromlott a fizikai állapota a bácsinak

Mikor megtudták, hogy átakarják vinni másik kórházba, gyorsan adtak infúziót is a betegnek, hogy felerősítsék, mert talán rossz fényt vet rájuk a nemtörődömségük, persze azt nem akarták vállalni, hogy átszállítsák mentővel a másik helyre, előbb hazaadták volna.

Újabb viták és fenyegetőzések után végre megállapodtak, a két kórház orvosa telefonon fel vették egymással a kapcsolatot, a bácsit hétfő reggel mentővel szállítják át a másik kórházba, ahol reméljük már a belgyógyászaton ki is fogják vizsgálni és megfelelő orvosi ellátást kap.

A dolog érdekessége még, hogy az új orvos is azt nyilatkozta, hogy a bácsi jelenlegi kezelőorvosa elég zavarosan és összefüggéstelenül beszélt, alig értette meg, amit mondott.

Milyen kórház az, még ha pszichiátria is, hogy ilyenek az orvosok.

A főorvos meg két pasziánszozás közepette csak egyszerűen, mert nem tud mit mondani, lecsapja a telefont.

A nővérek a beteg hozzátartozójának panaszkodnak, hogy lehetetlen állapotok uralkodnak a kórházban. A főorvos osztja szét a betegeket, a kevésbé vagy egyáltalán nem fizető pácienseket szétosztja, a jól fizetőkét meg megtartja magának és a nővéreket semmibe sem veszik.


Amikor ezt a történetet elmesélte nekem a beteg bácsi felháborodott lánya, hát átfutott az agyamon, hogy talán az elmebetegek öltöztek be orvosnak...?


A szélnek eresztett skrizofén betegek elfoglalták a kórházat...?

Vagy talán, Ágnes asszony a vizitdíj és a kórházi széfecske távozása, ekkora lelki traumát okozott volna az említett orvosoknál...?

Egész országunk egy pszichiátria és beteg benne mindenki...?


Sasinszki Klára rovata (sasinszkiklara.virtus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki másnak vermet ás, Veres e
  2008-07-15 22:41:34, kedd
 
 
Aki másnak vermet ás, Veres esik bele...
Sasinszki Klára - 2008.07.10 23:21

"A bíró feljelentette Veres fiát - Káromkodott a tárgyaláson


"A bíró feljelentette Veres fiát - Káromkodott a tárgyaláson Feljelentette a szocialista pénzügyminiszter fiát az ügyében eljáró bíró, miután Veres Gábor egy tárgyaláson káromkodva kirohant a teremből és becsapta az ajtót."
"A tárcavezető fia egyébként magánvádlóként volt jelen a tárgyaláson, amelyet a hírTV Célpont c. műsora és a Magyar Nemzet ellen indítottak becsületsértésért. A vád bizonyítása során azonban Veres Gábor több alkalommal is ellentmondásba keveredett. Akkor rohant ki a teremből, amikor erre már a bírónő is figyelmeztette. Gábort testvére hasonló módon követte.

A Veres-fiúk botránya tavaly robbant ki, amikor a Hír Televízió rejtett kamerás felvételeken bemutatta, ahogy a pénzügyminiszter fiai extra helypénzt kértek egy nyírbátori strand egyik büfésétől az általuk szervezett fesztivál idejére. Azt mondták neki, vagy fizet 300 ezer forintot, vagy tönkreteszik a forgalmát. Mivel a vállalkozó erre nem volt hajlandó, a rendezvényt biztosító szocialista kötődésű In-Kal Security emberei nem engedték a büféhez a vevőket."

(hírTV)

Vélemény:

A becsületsértettből becsületsértő lett, miért?
Mert megteheti, hiszen ő a tárcavezető fia, vagy inkább pénztárcavezető...

Miért is nem csodálkozom azon, hogy Veres Gábor többször is ellentmondásba keveredett...

Van egy régi mondás, hogy ,,Támadás a legjobb védekezés"

Elég kellemetlen lehetett, hogy ez a fránya bíróság, rájött a turpisságra és ezen túl, nem a Veres családról fogják mintázni a becsület és a jólneveltség szobrát.

Bízom az igazságszolgáltatásban és remélem a bűnösök, elnyerik méltó büntetésüket és a kirohanást, bezárással fogják büntetni!

Talán már le van foglalva egy jó kis luxus cella az adófizetők pénzén...

A Magyar Nemzetnek becsületes és fedhetetlen erkölcsű vezetőkre és politikusokra van szüksége!

Sasinszki Klára rovata (sasinszkiklara.virtus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit üzent Orbán Viktor Gyurcsá
  2008-07-15 22:40:17, kedd
 
  Mit üzent Orbán Viktor Gyurcsány Ferencnek?
Gavallér János - 2008.06.24 19:22





A nagy találkozó már, mint az Orbán-Fodor megvolt, de miért is? Történt-e olyan közlemény, amelyet bárki ne tudott volna előre? Akarom, nem akarom, dísznyilvánossági semmin felül!!!

Valami készül Hunniában! A demokráciát oly mértékben tudja legjobban befolyásolni a háttérhatalom, hogy ,,nyilvános prostitúciót" színlelve kielégíti haszonvágyát. Mert ugye nincs komoly gondolkodó, aki elhiszi, hogy itt a pártokat újai köré csavaró gátlástalanság, nem fog minden médiát felhasználni arra, hogy az idő és a nyomor elhatalmasodása csak és kizárólag a kétes erkölcsű elit érdekeit szolgálva butaságok halmazát, ,,nyilvános prostitúciót", közvetítve hülyére vesz mindenkit!

Történt egy elszólása Fodornak (valamelyik hírek beszámolójában): A mandátumok elosztását ..., nem tudom idézni, de vajon mire gondoljon a mi drága jó demokráciánkban tapasztaltak alapján az ember?

Orbán az előrehozott választásokról akart tárgyalni, míg Fodor (közvetítő) kijelentette, hogy nála ez (időhúzás) utolsó lehetőség és addig még (minimum egy fél év) a jelenlegi kormány tevékenykedjen, majd (új név kell) szóba kerülhet a szakértő kormány. Miről tárgyaltak?

A közvélemény kutatók adatai szerint csökkent a FIDESZ előnye!!!

Közben a közös Gyurcsány Fodor sajtótájékoztatón elhangzik:
"a most folyó kormányzás sikerén keresztül vezet az út az ország sikeréhez"

Az ország is megnyugodhat, a FIDESZ nem kíván az Európai normáknak, bevált szokásokkal ellentétes demokrácia gyakorlatot bevezetni Magyarországon, így visszalavírozza a nép-erkölcslázadását a globál-mammon aklába.

A lecsillapítás feltétele a következő választás (2010) 55-60%-os megnyerése???
Mit üzenhetett Orbán Viktor Gyurcsány Ferencnek?


Gavallér János



*****************



Megjegyzés:



Fideszes kampányszlogen 2014-ből
Rosszabbul élünk, mint 12 éve...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betelt a pohár, itt az ideje a
  2008-07-15 22:34:11, kedd
 
 
Sasinszki: Betelt a pohár, itt az ideje a jogos nemzeti önvédelemnek
Sasinszki Klára - 2008.07.06 19:24


"Az önvédelem formája a Magyar Charta lenne; a kormányfő szeptember 6-ára gyűlést hirdetett" Válaszom Gyurcsány Ferencnek, remélem alig várja, hogy olvashassa...






A szombati, budapesti meleg büszkeség napján történtek után, és sok más atrocitás miatt, ami ért engem és a többséget képező, egyszerű dolgozó polgárt, igen betelt a pohár.
Kinek a fejére zúdíthatom, mert hogy, miattunk nem fognak összeülni a közjogi méltóságok az is biztos...

Több millió embernél betelt a pohár.

Jaj, mi lesz, ha ezek egyszerre fognak kiborulni, netán tenger lesz belőle...?

Mi lesz, ha feltámad ez a tenger a népek tengere, ijesztő hullámokat vet rémítő ereje?

,,miért látszunk gyengének pár száz, a többséget terrorizáló szélsőségessel szemben"

Tisztelt Gyurcsány Ferenc, ön nagyon tévedésben van, mert az a néhány száz ember, akire hivatkozik, ők csak a fiatal radikálisok, az igazi többséget milliós számban lehet mérni. Ők nem az összezsugorodott szöttyedt kormánya mellett voksolnak majd.

Szomorú, hogy háromezer rendőr nem tudta megakadályozni a néhányszáz ellentüntető randalírozását, vajon miért nem...? Sajnálom, hogy éppen nekem kell ezt önnel közölni, hogy az igazi többség is a felvonulás ellen volt és van. Nem a melegek ellen, csak az ilyen és hasonló megmozdulásuk ellen.Érvényesítsék jogaikat, de úgy, mint mi a magyar polgárok, törvényesen és ne félmeztelen parádézva.

" A miniszterelnök úgy értékelte, ha többséget kapnak ezek a nemzeti önvédelmi kezdeményezések, akkor Magyarországon nem káosz lesz, hanem szabad, demokratikus büszkeség."

Akkor válhatunk szabad demokratikus büszkeséggé, ha érvényesíthetjük alkotmányos jogainkat.

A törvények a mi érdekünket szolgálnák

A politikusaink, vezetőink erkölcse fedhetetlen lenne, nem lopnának, csalnának, nem hazudnának.

A megszorítások elsősorban vezetőinkre vonatkoznának és jó példát mutatva ők is összehúznák a méregdrága derékszíjukat...

Kínos lehet, de nem engednék ekkora fizetéskülönbséget sem, a fizetésért, keményen meg kell ám dolgozni, ahogy nekünk...

Sajnos ez csak mese hab nélkül, mert nekünk már habra sem telik.
Miniszterelnök úr, amit éppen ön szeretne megvalósítani az, pont a Magyar Nemzet sárba tiprása, önt már régen nem a Magyar Nemzet érdekli, hiszen azt már majdnem sikerült tönkretennie...

,,Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint a szélsőségesek hamisan hivatkoznak legszentebb magyarságunkra, ellopják magyarságunk szimbólumait, és ellopják a szabadságot. Mint fogalmazott, évek óta tart az, ami szombaton történt. A szélsőségek megzavarják a szabadság örömét, azokét, akik meg akarják mondani, hogy kik ők, és hogyan élik meg magyarságukat."

Elmondom, hogy én hogyan élem meg a magyarságomat, a szabadságomat, annak ellenére, hogy nem vagyok szélsőséges és radikális sem.
Ha ez nem fog változni ez lesz a jövőnk.

Negyven éve fizetem az adókat és a járulékokat, mire nyugdíjba mehetnék, ezt önök megakadályozzák, azzal, hogy megemelik a nyugdíjkorhatárt.

Az utcára nem mehetünk majd ki, mert meglopnak, az otthonunkban, ha még lesz, otthonunk, de oda is betörnek és kirabolnak.

Ha bemerem jelenteni a rendőrségen, engem büntetnek meg.
Úgy tűnik, hogy Magyarországon, ha még úgy fogják hívni, kisebbségben lesznek a magyarok.

Egész életemben sokat dolgoztam, elfáradtam, de dolgoznom kell tovább, mert ellopták az eddig befizetett pénzemet, elkótyavetyélték, másra, magukra talán, hogy a milliárdjaikat gyarapíthassák.

Nem fogom bírni, idő előtt majd elfáradok, orvoshoz sem mehetek, mert a gyógyszereket nem támogatják és szépen, vagy éppen kínlódva a fájdalomtól meghalok valahol az árokszélén.

Nem tudnak majd eltemetni, már nem lesz hely a temetőkben sem, mert túl sok lesz a halott, az én korosztályom, akik még csak mutatóban sem láthatták a nyugdíjukat...

" A kormányfő szerint betelt a pohár, ha így megy tovább, akkor nemcsak a szabadság örömében most megzavartaknak, hanem azután nekünk is félnünk kell, és meggondolnunk, hogy kimegyünk-e az utcára. Ez nem rendőrségi, nem meleg, nem zsidó, nem cigány, hanem közös ügy."

A kormányfőnk a poharát inkább használja vizeletvételre, és sürgősen vizsgáltassa meg magát...!!!

Ez idáig, sem mert kimenni az utcára és nem a radikális fiatalok tehetnek erről, hanem a saját félelme, a bűntudata miatt, mert fél, hogy egyszer tényleg meglincselik, hogy jogosan-e, hát azt önnek kell tudnia kedves kormányfőnk.

A rendőrség, itt a felső vezetőket értem, a cigánybűnözés a zsidózás, a meleg kérdés, akkor lesz közügy, ha ők is azt akarják. Ha majd elfogadják a magyar nemzetünk törvényeit, és azt magukénak vallják.

Saját magukat rekesztik ki a közügyből, azzal hogy nem tudnak beilleszkedni, annak ellenére, hogy azért mégis csak ők az eltartott kisebbség, vagy már nem...?

Sasinszki Klára rovata (sasinszkiklara.virtus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vádemelés Trianon-ellenes jel
  2008-07-15 22:27:15, kedd
 
  Trianon megemlékezés volt Párkányban, ahol a "Trianonozókat" előállították - alább a cikk - és a Fideszes esztergomi polgármester reakciója:
A fideszes Meggyes aljasabb, mint egy szarházi "liberális"





2008. július 15. 22:05 HunHír.Hu
Nyílt levélben nyalta fényesre Párkány polgármesterének seggét az esztergomi polgármester. A megalkuvó kis senkiházi jóskapista a MÖM táboron akarja elverni a port. Ez fideszes? vagy ez a Fidesz? Ilyen csak nálunk lehet. Egy megszálló többet ér, mint egy magyar, és ezt a "polgári párt" prominense ki is nyilatkoztatja.

Meggyes Tamás többek között így fogalmaz: "A szervezet, amelynek tagjait Párkányban elfogták, letartóztatták, akik ellen vádat emeltek, magánterületen tartotta rendezvényét... Sajnáljuk, hogy ezek a bajkeverők megjelentek utcáinkon. Erőszakos, gyűlölködő viselkedésük káros, a szervezet nem kívánatos Esztergomban. Az uszításra létrehozott kártékony csoport vezetőivel, tagjaival Esztergom Város Önkormányzata nem kíván fenntartani semmiféle kapcsolatot."

A polgármester levelében arra kérte a hatóságokat, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló attrocitás ne forduljon elő többet.




Vádemelés Trianon-ellenes jelszavak miatt
2008. július 15. 09:20 HunHír.Hu

A szlovák rendőrség vádat emelt hét magyarországi személy ellen, akiket vasárnap vettek őrizetbe Párkányban. A csoport tagjai a hajnali órákban "Trianon-ellenes és fasiszta jelszavakat" kiabáltak a város utcáin.

A csendháborításra lakossági bejelentés hívta fel a rendőrség figyelmét. Az őrizetbevétel után a csoport tagjait kihallgatták, majd estére elengedték őket.

A kerületi rendőrkapitány elmondta, hogy a megvádolt magyarországiakkal együtt előállított szlovákiai fiatalok nem tartoztak a csoporthoz, s a mostaninak nincs köze a nemrég Komáromban történt hasonló ügyhöz. Ugyancsak nem bizonyosodott be, hogy az előállítottaknak közük lenne a Magyar Gárdához.

HunHír.Hu - Felvidék Ma

Kapcsolódó hírek:
MÖM: A szlovák rendőrség ismét bebizonyította magyarellenességét
Trianonoztak: Újra magyar fiatalokat vettek őrizetbe a tótok

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 alap pillér kiírtásunkra
  2008-07-15 22:26:14, kedd
 
  Magyar Nemzetünk fekete angyala...
Sasinszki Klára - 2008.07.15 20:48

A Lugánói tanulmány szerinti 4 alap pillér kiírtásunkra


A Lugánói tanulmány szerinti 4 alap pillér kiírtásunkra ... "Akarunk még vitatkozni, széthúzni, vagy elkezdünk végre össefogni és harcolni? A Luganoi tanulmánynak Susan George a szerzője, azonban magyarra Dr.Csath Magdolna, egyetemi tanár fordította. Aki még nem olvasta a tanulmány teljes szövegét mielobb tegye meg. Jelen írás kiragadott, de összefüggo részleteket tartalmat a tanulmányból. Ideológiai-etikai pillér:
Az ideológiai-etikai pillér azért fontos, mert az emberek igényelik a magyarázatokat. A magyarázatokat, a megideológizálást és az etikai elfogadhatóság biztosítását jól fizetett írókra, gondolkodókra, média-szakemberekre kell bíznia. Biztosítani kell, hogy zavartalanul publikálhassanak, és szót kaphassanak a TV- és rádióadásokban. Különösen fontos, hogy a fiatalokra minél nagyobb hatást tudjanak gyakorolni. A gazdasági pillér
A gazdasági pillér, a struktúra-átalakító programokkal és a gazdasági megszorításokkal a Világbanknak és az IMF-nek köszönhetoen ma már "teszi a dolgát". Segít kiépíteni a "helyi elitet", amelyik sokkal elkötelezettebb a globalizáció, mint saját népe, nemzete iránt. A "gazdasági pillér" segítségével no a szegénység, romlanak az életkörülmények, csökkennek az egészségügyi kiadások, csökken az élettartam, csökken a születések és no a halálozások száma. Különösen jól tetten érhetok ezek a tendenciák Kelet-Közép-Európában. A politikai pillér:
A politikai pillér: bár a gyengébb, kisebb nemzetek általában nem állnak ellent a "gazdasági pillér" Világbank és IMF általi muködtetésének, mégis - a biztonság kedvéért - folytatni kell a nemzetállamok legyengítését. Ebben továbbra is vezeto szerepet játszhat az IMF azzal, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csökkenhessen ezen országok adóssága, és így kénytelenek legyenek eleget tenni az IMF követeléseinek. Jól járul hozzá a nemzetállamok lebontásához a WTO is, és ha valaha mégis sikerül keresztülvinni a MAI - a többoldalú beruházási megegyezés - aláírattatását ezekkel az országokkal, akkor a nemzetállam megkaphatja végre az utolsó, halálos döfést. Az új rend fenntartásán pedig sikeresen muködnek majd a globális cégek és a NATO. A pszichológiai pillér:
A pszichológiai pillér: a nemzeti kisebbségek ösztönzése önállóságuk erosítésére és az önmegvalósítás bátorítása a különbözo deviáns csoportoknál jó hatással van a nemzetállam lebontására. Lehetové kell tenni ezért számukra, hogy megfelelo sajtójuk legyen, hogy csoportérdekeiket gyakran és határozottan jeleníthessék meg. Erosíteni kell minden szeparatizmus iránti igényt, és növelni kell az egymás iránti bizalmatlanságot. Ez jól szolgálja a nemzeti összetartozás, a szolidaritás leépítését, és így azt, hogy a lakosság- csökkentési terv észrevétlenül végrehajtható legyen. Azokat a nemzeti elkötelezettségu vezetoket pedig, akik értik mi történik, és tenni akarnak ellene, lehetetlenné és hiteltelenné kell tenni. Így el lehet érni, hogy az emberek bizalma elforduljon tolük. Ha a négy pillér már áll, hozzákezdhetünk a "grandiózus népességcsökkento terv" konkrét elemeinek bevezetéséhez. És ennak a"grandiózus népességcsökkent? terve"
A terv elemeit a könyv több mint 80 oldalon részletezi, ezért ezeknek csak rövid összefoglalását adhatjuk. Természetesen továbbra is a szakértoi csoport tagjainak véleményét ismerhetjük meg.
Nagyon fontos, hogy a terv mögött ne legyen látható a tervezo. Olyan durva módszereket nem lehet alkalmazni, mint pl. a Shell Nigériában, ahol az Ogoni népességet a cég bizonyíthatóan 20 éven keresztül mérgezte, és ezzel a kihalás szélére sodorta. Ez a brutalitás nagy butaság volt. Az ilyen tettek ellen maguknak a globális cégeknek is fel kell lépniük. Ugyanis az ilyen viselkedés nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket. Melyek is lehetnek azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a "grandiózus népességcsökkentési terv" megvalósítására be lehet vezetni? Az elhalálozások számát növelo módszerek:
- kívülrol kirobbantott belso háborúk: vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy az emberek egymást öljék;
- a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;
esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;
- magánhadseregek, orzo-védo szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;
elszegényítés, éhínség,
- a föld megszerzése a szegény országokban, rontva ezzel a helyi önfenntartás esélyeit;
olyan magok használatának ráeroltetése a szegény országok parasztjaira, amelyekbol csak olyan növények termeszthetok, amelyek magjai alkalmatlanok a továbbtermesztésre;
- környezetszennyezés, víz-levego-szennyezés;
- a mezogazdaság további liberalizálása, az - idolegesen olcsó - import élelmiszerekkel a szegény országok mezogazdaságának legyengítése, a fejlett országok mezogazdaságától való függoségük növelése;
- a kisgazdaságok tönkretétele, a kevésbé fejlett országok rákényszerítése arra, hogy a tömegtermelést folytató, génmanipulációs kísérleteket végzo óriási külföldi "agrobusiness"-eket beengedjék, sot saját parasztgazdaságaikkal szemben elonyben részesítsék,
- élelmiszersegély nyújtása éppen akkor, amikor a helyi gazdálkodók betakarításra készülodnek,
- egészségügyi intézmények leépíttetése a szegény országokkal, kórházi ágycsökkentés, a orvosok számának csökkentése, egészségügyi privatizáció;
- differenciált beteggyógyítás; azokra koncentrálni, akik tudnak fizetni;
- a cigaretta-termelés és értékesítés növelése a szegény országokban, a dohányáruk reklámja betiltásának megakadályozása;
- az urbanizáció, a földelhagyás, a városba költözés bátorítása: ugyanis ez is kiszolgáltatottabbá, védtelenebbé teszi az embereket;
- közszolgáltatások privatizálása, hozzájárulva ezzel az árak megugrásához, és a lakosság elszegényedéséhez,
- a gyógyszerárak eroteljes növelése: így a szegények, közöttük a nyugdíjasok csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak majd a számukra szükséges gyógyszerekhez,
az új gyógyszerekkel való tömeges kísérletek lefolytatása a szegény országokban úgy tüntetve fel, mintha ez nekik lenne jó. Mellékhatásként ez is halálesetekhez vagy gyógyíthatatlan betegségek kialakulásához vezethet.
- az AIDS további terjedése és a tuberkolózis esetek számának újbóli növekedése is jól segíti a népességcsökkentési tervek végrehajtását. (Igaz, ezeket a betegségeket gazdag emberek is megkaphatják, de nekik jó esélyeik vannak a felépülésre),
- a drogok legalizálása (ha valaki drogtól akar meghalni, miért kellene ebben megakadályozni?);
- a csecsemohalandóság jelentosen növelheto a fejlodo világban azzal, ha az anyákat lebeszélik a szoptatásról, és rábeszélik a tápszerek használatára, ami növeli a fertozések lehetoségét. A halálozások számát növelo módszerek után térjünk át a születések számát csökkento módszerekre.
- abortusz és sterilizáció bátorítása;
- a gyermeknevelés megnehezítése, költségeinek növelése;
- a gyermekek számának csökkentését a "struktúra-átalakítási programok"-ba is bele kell foglalni;
- anyagi ösztönzés kínálása azoknak, akik nem vállalnak gyermeket;
- a gyermekvállalás érzelmi fontosságával szemben az anyagi hátrányainak hangsúlyozása. További olyan, nem közvetlen módszereket is fel lehetne sorolni, amelyek vagy a születések számának csökkenését, vagy a halálozások számának növekedését okozhatják. A lényeg az, hogy ezeket a módszereket tervezetten, rendszeresen és egymásra való hatásukat is kihasználva kell alkalmazni. Jó példa erre az a mezogazdasági projekt, amelybe India a Világbank javaslatára kezdett bele. A projekt hatására malária-járvány tört ki. Mivel azonban közben, az IMF eloírására jelentosen csökkentették az egészségügyre szánt keretet, az országot a járvány felkészületlenül érte, ezért elég sokan meg is haltak. Ugye, mennyire egyezik mind ez a Gyurcsányi politikával? Hát akkor tegyünk már végre valamit." Balogh Béla Független Újságírók Szövetsége


Vélemény:
lehet, hogy tényleg birkák vagyunk...?!
Nem vesszük észre, hogy módszeresen kiírtanak minket!
Azt hiszem eddig teljesítettek mindent, kivéve a birkák kipusztulását, igaz már munkálkodnak rajta!

Ébresztő!!!
Remélem elfogyott a birkatürelmünk, ne csak beee-gessünk a vakvilágba, hanem cselekedjünk!

Okosan, ÖSSZEFOGÁSSAL, még meg lehet menteni Magyar Nemzetünket.
Ne, azokat az embereket kövessük, akik el akarják tüntetni a "Magyarságot"

Ne akarjunk saját hazánkban kisebbségként élni, vagy inkább halni... ?!




Sasinszki Klára rovata (sasinszkiklara.virtus.hu)

http://amagyar.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=48775
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem nyúlt Mikolához Orbán, ink
  2008-07-15 22:12:04, kedd
 
  Nem nyúlt Mikolához Orbán, inkább levelet írt Egerbe

* Index/MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 07. 15., 15:35 | Frissítve: 5 órája

A Fidesz elnöksége megállapította, hogy nem változott a párt álláspontja az egészségügy területén dolgozó magánvállalkozásokat illetően. Orbán Viktor ezt tényállást meg is erősítette egy nyílt levélben, amit a Hospinvest-ügyről elhíresült Eger polgármesterének címzett. A fideszes vezetés azonban nem nyúlt Mikola Istvánhoz, aki az utóbbi időben nyíltan pártfogásába vette a Hospinvestet.

"A magántőkének csak szakmai alapon, szigorú korlátok mellett, a közösségi tulajdon többségben maradása esetén van helye az egészségügyben" - hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Habis László egri polgármesternek címzett nyílt levelében.

A Fidesz politikájának mindig is egyik sarokpontja volt az egészségügy megvédése a "kormányzati ámokfutástól", amely miatt kórházak zárnak be, osztályok sodródnak csődközelbe, orvosok, egészségügyi dolgozók és betegek kerülnek bizonytalan, kiszolgáltatott helyzetbe - szögezte le Orbán Viktor. Hozzátette, a Fidesz a kezdetektől fogva elutasítja azt a kormányzati szándékot, amely tág teret akar nyitni az egészségügyben a "profithajhászásnak és a nyakló nélküli privatizációnak". Mint nyílt levelében írta, ezért küzdöttek a szakmai szervezetek, a betegszervezetek, a kamarák és a szakszervezetek oldalán az egészségbiztosítás privatizációja ellen.

A pártelnök kiemelte, tisztelet illet minden olyan helyi kezdeményezést és mozgalmat, amely szembeszáll a hatalmi önkénnyel és az ott élő emberek érdekében mindent megtesz a helyi kórház és más egészségügyi intézmények megmentése érdekében. Orbán Viktor hozzátette, hogy a Fidesz elnöksége legutóbbi ülésén számba vette az elmúlt fél év legfontosabb történéseit, amelyek között szerepelt az egri és a Heves megyei emberek "elszánt küzdelme a Markhot Ferenc Kórház megvédése érdekében".


A hónap elején Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa, az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere Kiskunhalason arról beszélt, hogy van helye az egészségügyben a magántőke bevonásának a szakmai vállalkozásokon keresztül. A Heves megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amely alapján a következő 20 évben a Hospinvest Zrt. működtetheti az egri Markhot Ferenc Kórházat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a Hospinvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek többször tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen. Eközben az 1300-ból több mint 900 dolgozó írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem akar lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról. A múlt héten viszont a Fidesz Heves megyei elnöke, Balázs József arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a párt megyei választmányának elnöksége kizárta a Fidesz tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét. Az akkori indoklás szerint az érintettek "figyelmen kívül hagyták a Fidesz teljesen egységes és világos álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését és a profithajhászásnak való térnyitást".

Mindez azután történt, hogy a Csáki Zsigmond vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

A Fidesz elnöksége Mikola István kijelentésével nem, ám az ennek kapcsán keletkezett helyzettel foglalkozott - mondta Varga Mihály, a párt alelnöke a keddi elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón, egy kérdésre válaszolva. Mikola István véleményt mondott, szemben a pártból azóta kizárt fideszes politikusokkal, akik viszont a párt irányvonalával ellentétes döntést hoztak - fogalmazott Varga Mihály. Mint mondta, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa, az Orbán-kormány egykori minisztere nem ment szembe pártja országos választmányának határozatával, hanem olyan kijelentéseket tett, amelyek félreértésekre adhatnak okot. Ezzel szemben - tette hozzá - Heves polgármestere a Fidesz országos választmányi határozata ellenében hozott döntést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deák Ferenc: nem volt törvényt
  2008-07-15 22:09:11, kedd
 
  Deák Ferenc: nem volt törvénytelen a turulszobor engedélyezése
MTI
| 2008. július 15., kedd 17:38

Visszautasította Deák Ferenc, az I. kerület jegyzője azt, hogy törvénysértést követett volna el a XII. kerületi turulszobor fennmaradási engedélyének kiadásával; nem a bontásról szóló bírósági döntéssel helyezkedett szemben, hanem olyan körülményeket is figyelembe vett, amelyeket a Fővárosi Bíróság az eljárás alatt nem tudott, mondta Deák Ferenc kedden. Az I. kerület jegyzője elmondta: a bíróság a kereset lefolytatásakor nem tudta figyelembe venni a Fővárosi Közgyűlésben utóbb bekövetkezett - "a szoborral kapcsolatos pozitív" - változásokat. A változásokat Deák Ferenc mérlegelte és ezek alapján döntött úgy, hogy megadja a fennmaradási engedélyt a XII. kerületi emlékműnek. A jegyző ugyanakkor építésügyi bírságot szabott ki - 190 ezer forintot - az engedély nélküli építkezés miatt. "Én az elfogultság vádját és azt, hogy a bíróság döntésével szembehelyezkedtem volna, visszautasítom" - jelentette ki Deák Ferenc, hozzátéve, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetőjének nem lett volna joga ahhoz, hogy más hatóságot jelöljön ki ebben az ügyben.

A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal döntése értelmében is le kell bontani XII. kerületben három éve engedély nélkül emelt turulszobrot, értesült a keddi Népszabadság és a Népszava. A másodfokú hatóságként eljáró regionális közigazgatási hivatal vezetője hétfői döntésében elutasította a július elején a szoborra kiadott fennmaradási engedélyt. Forgács Imre a Népszavának elmondta: súlyos törvénysértés az I. kerület fennmaradási engedélyének kiadása, mert abban a helyhatóság jegyzője nyíltan szembehelyezkedik a Fővárosi Bíróság döntésével. Forgács Imre a ferencvárosi jegyzőt jelölte ki a szobor eltávolítását elrendelő korábbi bírósági döntés végrehajtására. Oszvári István, a IX. kerület jegyzője a döntés után a Népszavának azt mondta: végre fogja hajtani a bíróság jogerős ítéletét, ha kell, karhatalmi erővel távolítatja el a szobrot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.