Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csalódtak az olimpiában a
  2008-08-20 09:51:30, szerda
 
  Csalódtak az olimpiában a vendéglősök.

Az EB kezdete előtt teljes lázban égtek a vendéglátósok, mindenki beszerezte az akciós plazma tévéjét, vagy projektorát, és várták a közönséget. Be is jött nekik. A meccsek alatt teltház volt szinte minden kivetítős helyen, a hangulat fergeteges volt, együtt drukkolt öreg és fiatal, a sörök pedig szépen fogytak. Ezek után vendéglátós szemszögből nagy csalódás az olimpia. Mfor.hu háttér.
Lehet, hogy a vendéglátósok nem gondolták végig, hogy az időeltolódás miatt a legizgalmasabb eseményeket hajnalban közvetíti a televízió, így sokuknak vérmes reményeket fűztek a kivetítő és a rangos sportesemény kombinációjához, ami majd ismét meghozza a szerencséjüket. Nem így történt. Az mfor.hu által megkérdezett tizenöt, kivetítővel rendelkező söröző vagy étterem közül egy kivétel sem volt: mindenki egybehangzóan nyilatkozta, hogy az idén elmaradt a várt érdeklődés az olimpia vendéglátóipari egységben történő nyomon követése iránt.
A mérkőzések hajnalban vannak, kit érdekel az ismétlés - mondta egy üzletvezető lemondóan. Akit mégis csak érdekel, este megnézi otthon. Persze az ismétlést is lehetne társaságban nézni, nyilvános helyen, egy hideg sör mellett, de valahogy mégsem ez történik. Így esetleg arra gondolhat az ember, hogy a magyarok elvesztették drukkolási kedvüket. Vagy azért, mert az ismétlés sosem az igazi, vagy mert a kezdetekor nem voltak olyan eredményeink, melyeknek még az ismételt levetítése is örömmel töltene el bennünket. Ezzel szemben az EB kiugró bevételeket hozott annak idején az éttermek, pubok számára, így az olimpiát is várakozás előzte meg részükről.

Az LCD tévék azért fogytak
Szánthó Balázs, a Media Markt koncepciómenedzsere elmondta, hogy a Media Markt áruházaiban jelentős forgalomnövekedés volt tapasztalható az olimpia előtti néhány hétben. Az LCD-és plazmatelevíziók, valamint a DVD-felvevők területén az átlagos forgalom többszörösét realizálták az áruházak. Úgy látszik, azok, akik az EB alatt elmulasztották az az új tévé vásárlást, most bepótolták, tehát a műszaki cikkek vevőit megmozgatta az olimpia.

A Tippmix is pörgött
Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója sem panaszkodott. Természetesen az EB alatt a mostaninak sokszorosa volt az érdeklődés a Tippmix iránt is, de főleg azért, mert az olimpián háttérben van a foci, mely a legtöbb embert játékra készteti. Ettől függetlenül az olimpia első hetében hozzávetőleg százmillió forinttal több bevételt realizált a Szerencsejáték Zrt., az átlagos "olimpia mentes" hetekhez képest.










 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Kajak 1es Benkő Zoli
  2008-08-20 09:46:53, szerda
 
  Kajak 1es Benkő Zoli

3. helyre evezett a kajak1es futamában.
Tovább jutott és DÖNTŐS


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Asztalitenisz: Jakab János
  2008-08-20 09:36:55, szerda
 
  Jakab János a legjobb 48 között öt szettben vereséget szenvedett a német Christan Süsstől, így elbúcsúzott a férfi asztaliteniszezők olimpiai versenyétől





Jakab bravúros győzelemmel kezdett, kedden 0-3-ról nyert sydneyi olimpián párosban bronzérmes francia Patrick Chila ellen, így került a 48-ba, de ott már véget ért számára az olimpia.
Az első játszma után az esélyesebb német Christan Süss állt jobban, ugyanakkor a folytatásban sokat hibázott, még szervát is rontott, ennek nyomán Jakab sorra szerezte a pontokat, végül 11-4-gyel módosította 1-1-re a játszmaarányt.
harmadik szett szoros csatát hozott, a magyar ,,tapadt" az ellenfelére, ám a fontos labdameneteket elveszítette, olykor peches is volt, így újra Süss került lépéselőnybe. A soros felvonásban pedig már 4-0-ra is vezetett, Jakab ugyan egyenlített (6-6, 7-7), de végül ez a ,,menet" is elúszott.
Az ötödik, mint kiderült, utolsó szettben Süss végig vezetett, majd 5-10-nél egy labdára volt a továbbjutástól. Jakab három meccslabdát is hárított, a negyediket viszont már kihasználta a németek párosban és csapatban Európa-bajnok, utóbbi számban vb- és olimpiai ezüstérmes játékosa, s megérdemelten győzött.



Jakab János:
,,Sajnos, nem éreztem úgy, hogy lenne esélyem nyerni a német játékos ellen. Csalódott vagyok, mert úgy keltem fel, hogy egy bravúros teljesítménnyel én nyerek. Süss abban vert meg, amiben lehetett volna esélyem, azaz a gyors, aggresszív játékban. Összességében elégedett vagyok, sok értékes tapasztalatot szereztem a pekingi olimpián."
Férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):


Christian Süss (német)-Jakab János 4-1 (7, -4, 8, 8, 8)

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Asztalitenisz: Tóth Krisztina
  2008-08-20 09:31:17, szerda
 
  Tóth Krisztina sikerrel vette a második fordulót egyesben a pekingi olimpia asztalitenisz tornáján, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.





Eredmény:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Tóth Krisztina-Ruta Paskauskiene (litván) 4-3 (-8, 5, 8, 6, -4, -6, 3)
Tóth első mérkőzésén szerepelt a Pekingi Egyetem Sportcsarnokában, miután világranglistás helyezése alapján a selejtezőben és a főtábla első körében sem kellett asztalhoz lépnie. Ellenfele a litván Ruta Paskauskiene volt.
Az első szettben a rivális kissé meglepte a negyedik olimpiáján szereplő, 34 éves magyar klasszist, a folytatásban azonban már utóbbi irányított: a második játszma 11-5-re lett az övé, majd a harmadikban - harmadik szettlabdáját értékesítve - 11-8-ra nyert, s ezzel már nála volt az előny. Paskauskiene sokat hibázott, így Tóth gyakorlatilag könnyedén hozta a negyedik felvonást (11-6), ezután azonban megváltozott a játék képe.
Az egyre pontosabban játszó litván előbb szépített, majd a kissé idegessé váló Tóth hibáit kihasználva simán hozta a hatodik szettet is és ezzel kiegyenlített. A döntő játszmában aztán a német Kroppachban légióskodó magyar összekapta magát és már az történt, amit ő akart: szinte pillanatok alatt hét meccslabdához jutott (10-3), s már az elsőt kihasználva megnyerte a mérkőzést, amely 47 percig tartott.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Bírkózás: Vereb isrván kiesett
  2008-08-20 09:29:06, szerda
 
  Veréb István befejezte szereplését a szabadfogású birkózók 74 kg-os súlycsoportjának pekingi olimpiai versenyében.





Első fordulóbeli legyőzője, az amerikai Ben Askren a nyolcaddöntőben kikapott a tavaly világbajnoki harmadik, 2004-ben olimpiai bronzérmes kubai Ivan Funderától, így nem vitte magával a vigaszágra a magyar birkózót


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.