Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kemény Dénes nyilatkozik
  2008-08-24 23:21:17, vasárnap
 
  Kemény Dénes nyilatkozik

Kemény Dénes



Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Szerettük volna, terveztük, dolgoztunk érte, de akkor sem volt biztos. Ahhoz, hogy sikerült, kellett egy csomó dolog: szerencse, elhivatottság, nem tudom, még mi minden. De azért a háromból három az valószínűleg nem véletlen. Háromszor egymás után valamilyen kívülálló okból nem nyerhetünk, valamit nyilván mi is hozzátettünk ehhez. Csak köszönni tudom ezeket az élményeket a srácoknak. Huszonegy ember hozta össze ezt a három címet, a magyarban mindkettő szerencsés szám. Négy új olimpiai bajnokunk van, de nagy volt a felelőssége a kilenc réginek. A meccs közepén egyik legjobbunknak lovaglóizom-húzódás miatt végleg ki kellett szállnia, ezt mondjuk nem nevezném szerencsének, de Biros Péter addig fantasztikusan játszott. Fontos volt, hogy a csapat a szoros állásból el tudott húzni. Most van hat háromszoros olimpiai bajnokunk, hogy mennyire nehéz ez, meg kell nézni a könyvekben. Három perccel a vége előtt, négygólos vezetésnél kezdtem megnyugodni. Szeretnék édesapámmal beszélni, mert nem látta a meccset, nem nézi soha, majd elmesélem neki. A nagyobbik fiammal is szeretnék beszélni, aki Floridában tanul, és interneten követte a mérkőzést" - mondta az eredményhirdetésre menet a szakvezető




Öröm fürdés az edzővel

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
ARANY Platina csapat vízipóló
  2008-08-24 22:26:45, vasárnap
 
  ARANY "Platina" csapat vízipóló





Utolsó percek és a győzelem öröme videón
Link

Eredmény hirdetés Videón
Nézd meg videón az alábbi linken:
Link






 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Aranyérmesek Tyka képe
  2008-08-24 22:14:03, vasárnap
 
  Tyka is készített képet az ARANY érmesekről
"Marokám köszönöm a sok szép olimpiai képeket."





Köszi szépen a szép képet. Még fogok küldeni újabb képeket.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kialudt a láng, véget ért az
  2008-08-24 19:47:18, vasárnap
 
  Kialudt a láng, véget ért az olimpia

Ahogyan bő két hete az azóta sokat tárgyalt nyitány, stílszerűen a pekingi olimpia záróünnepsége is tűzijátékkal kezdődött. A fényeffektusokkal ,,felfestett" visszaszámlálást követően a kínai himnusz akkordjai csendültek fel a Madárfészekben.



A pekingi Nemzeti Stadionban, azaz a Madárfészekben rendezett vasárnapi záróünnepség keretében kialudt az olimpiai láng, ezzel véget értek az ötkarikás játékok.
A színpompás ceremónia - amelynek megálmodásában és rendezésében összesen 232-en vettek részt - helyi idő szerint 20 órakor kezdődött, a házigazdák a "harmónia, barátság és öröm" mottót adták a bő kétórás előadásnak.
A nemzetek zászlóit minden ország képviseletében egy-egy sportoló hozta a küzdőtérre, a piros-fehér-zöld lobogót Peking első magyar aranyérmese, a kenus Vajda Attila vitte. Ezután a stadionba tódultak a versenyzők, mindenki felszabadultan, integetve lépett a pekingi játékok fő helyszínének küzdőterére.
Ezúttal - ellentétben a megnyitóval - már nemzetiségtől függetlenül, egymással keveredve vonultak be a főszereplők, felejthetetlen kavalkádot mutatva a nézőknek.
Ezt követően Rogge és Liu Csi, a szervezőbizottság (BOCOG) elnöke lépett a színpadra, utóbbi beszédében megköszönte minden közreműködőnek a sikeres munkát és gratulált a sportolóknak a teljesítményükhöz.
Előbbi - miközben a helyiek lélegzetvisszafojtva hallgatták - köszöntőjében úgy jellemezte a pekingit, hogy "igazán kivételes" játékok voltak.
Az olimpiai himnusz elhangzása közben leereszkedett az ötkarikás lobogó, majd a színpadra lépett Kuo Csin-lung, Peking és Boris Johnson, London főpolgármestere. Előbbi ünnepélyes keretek között átadta az olimpiai zászlót Rogge-nak, aki aztán továbbadta azt a következő, 2012-es nyári játékok házigazdájának, a brit főváros vezetőjének.
London egy nyolcperces, pergős műsorral köszöntötte a publikumot, ebben fellépett többek között a sztárfutballista, David Beckham is. Miután kialudt a láng, az ünnepség egy hatalmas showműsorral folytatódott, majd a ceremóniát látványos tűzijáték zárta.






 
 
2 komment , kategória:  Olimpia  
Fejbe rúgta a bírót
  2008-08-24 19:41:09, vasárnap
 
  Fejbe rúgta a bírót.



A kubaiak tekvondósa, Angel Valodia Matos fejbe rúgta a mérkőzésvezetőt, agresszív cselekedetét országa sporthatósága is elítélte. A 31 éves - Sydneyben győztes - tekvondóst diszkvalifikálták az eset után, és a Nemzetközi Tekvondó Szövetség fegyelmi bizottsága rendkívüli ülésén edzőjével együtt örökre eltiltotta a nemzetközi versenyektől.
A férfi tekvondósok plusz 80 kilogrammos súlycsoportjában a vezetőbíró a második menetben - Matos 3-2-es vezetésénél - félbeszakította kazah Arman Silmanov elleni bronzmeccset -
arra hivatkozva, hogy a kubai lábsérülése miatt kikért ápolási ideje túllépte a megengedett egy percet. Matos ettől dühbe gurult, edzőjének kellett először lefognia, ám ő bosszúból fejbe rúgta a bírót, majd megrúgott egy mérkőzésellenőrt is.




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kína 50. aranyérme az olimpián
  2008-08-24 19:39:16, vasárnap
 
  Kína 50. aranyérme az olimpián.

A 2005 óta veretlen Cou Si-ming szerezte Kína 50. aranyérmét, miután az ökölvívók 48 kilogrammos kategóriájának döntőjében legyőzte a mongol Serdamba Purevdorjt. A kétszeres világbajnok klasszis a fináléban a második menetben döntő fölénnyel diadalmaskodott. Kína Cou győzelmével 1988 óta az első olyan ország lett, amely egy olimpián elérte az 50 aranyérmes ,,álomhatárt". Szöulban a Szovjetunió 55 sikerrel zárt.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Lemondott NOB-tagságáról Hein
  2008-08-24 19:37:50, vasárnap
 
  Lemondott NOB-tagságáról Hein Verbruggen

Lemondott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságbeli (NOB) tagságáról Hein Verbruggen, aki 2001 óta a testület pekingi koordinációs bizottságát vezette. Mint Giselle Davies, a NOB szóvivője közölte, a 67 éves holland sportdiplomata ,,nyugodtabb életre vágyik", de a NOB tiszteletbeli tagja marad. Verbruggen, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) korábbi vezetője, 1996 óta volt a NOB tagja. 2005-ben rövid időre kikerült a NOB-ból, miután lemondott az UCI elnöki tisztségéről, de 2006-ban újraválasztották, amikor a kerékpárosok ügyvezető alelnöke lett. A koordinációs bizottság elnökeként rendszeresen járt az elmúlt hét évben Pekingben, hogy felügyelje az előkészületeket.




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kézilabda BAJNOK Franciaorszá
  2008-08-24 19:34:48, vasárnap
 
  Kézilabda BAJNOK Franciaország

A francia válogatott nyerte a pekingi olimpia férfi kézilabdatornáját, miután a döntőben magabiztosan, öt góllal nyert az izlandiak együttese ellen.
Az esélyesebb francia válogatottra egészen 4-4-ig tapadt az olimpiai döntőig nagy meglepetésre eljutó izlandi csapat, ám a folytatásban öt percig ,,elfelejtett" gólt szerezni, nem úgy a franciák, akik egy 5-0-ás rohammal megléptek (9-4).
Ami kapura ment, az szinte be is akadt a franciáknál: Nikola Karabatic négy lövés, négy gól mutatójánál aligha lehetett volna jobbat produkálni. A francia sztár egyébként az egész meccsen csak egyetlen lövést hibázott, végül nyolc góllal zárt.



Az ötgólos különbség a megmaradt a szünetig, majd a második félidőben nőtt is a franciák előnye, a 40. percben 21-12-nél már kilenc volt közte Öt perccel a vége előtt pedig hat (26-20).
A pekingi játékok utolsó, 302. aranyérmét megkaparintó Franciaország viszonylag
könnyű győzelemmel (28-23 lett a vége) először lett olimpiai bajnok a sportág történetében.
Izland teljesítménye is minden dicséretet megérdemel, az északi ország ugyanis 1956 után először szerzett ezüstöt olimpián - Melbourne-ben Vilhjálmur Einarsson hármas ugró állhatott fel a dobogó második fokára. Azóta két bronz jött össze az izlandiaknak, és az első aranyra továbbra is várniuk kell.
A harmadik helyet Spanyolország szerezte meg, miután a kisdöntőben hat góllal legyőzte a címvédő Horvátországot.
Forrás: Fn



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kosárlabda BAJNOK USA
  2008-08-24 19:31:03, vasárnap
 
  Kosárlabda BAJNOK USA.
A várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően az NBA-sztárokkal felálló amerikai válogatott a döntőben 11 ponttal legyőzte a világbajnok spanyol csapatot és megnyerte a pekingi olimpia férfi kosárlabdatornáját.



A csoportmeccsek során már összefutott a két együttes, akkor a Mike Krzyzewski által irányított csapat óriási különbséggel, 37 ponttal verte az ibériaiakat. A finálé első percei is az amerikaiak szája íze alakult, hiszen LeBron James triplájával azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. A spanyolok azonban ezúttal nem adták meg magukat olyan könnyen, és az első negyedben többször is átvették a vezetést. Egyik csapat sem foglalkozott sokat a védekezéssel, mind két oldalon elképesztő ütemben termelték a pontokat. Az amerikaiaknál Wade, James és Bryant volt igazán elemében, a spanyoloknál Pau Gasol mellett a fiatal Ruby Fernandez brillírozott.
A rendkívülien feszült összecsapáson többször is majdnem elszabadultak az indulatok, a helyzeten a kritikán aluli bírói produkció sem segített. Szerencsére néhány kisebb lökdösődést és szópárbajt nem számítva a sztárok inkább a játékkal voltak elfoglalva.
A szünetig az amerikaiak nyolcpontos előnyt szereztek, de a fordulás után nagy rohamra indult a spanyol együttes Reyes és Ruby Fernandez vezérletével. Négy egységre is feljött a világbajnok együttes, de az amerikaiaknál mindig volt valaki, aki gondoskodott a vezetés megőrzéséről.
Az záró felvonásban két pontra is csökkent a különbség, ennél közelebb azonban nem tudott férkőzni Spanyolország. Két bedobott büntetővel a New Orleans Hornets irányítója, Chris Paul eldöntötte az összecsapást, melyet végül 11 ponttal az USA csapata nyerte.






 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Aranyérmes a Kemény-csapat
  2008-08-24 19:06:02, vasárnap
 
  Harmadszor is aranyérmes a Kemény-csapat
A magyar férfi vízilabda-válogatott zsinórban harmadszor foglalta el az ötkarikás trónt, miután a pekingi döntőben 14-10-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát.





A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott megszerezte a magyar küldöttség harmadik aranyérmét a pekingi olimpia utolsó napján. Kemény Dénes csapata a szoros első félidő után leiskolázta az Egyesült Államok legjobbjait.

Magyarország-Egyesült Államok 14-10 (6-4, 3-4, 2-1, 3-1)
Vezeti: Turcotte (kanadai), Brguljan (montenegrói)
Magyarország: Szécsi Zoltán (kapus), Gergely István (kapus), Varga Tamás, Madaras Norbert, Varga Dénes, Kásás Tamás, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Benedek Tibor, Varga Dániel, Biros Péter, Kis Gábor, Molnár Tamás.

Egyesült Államok: Merrill Moses (kapus), Peter Varellas, Peter Hudnut, Jeffrey Powers, Adam Wright, Rick Merlo, Layne Beaubien, Tony Azevedo, Ryan Bailey, Tim Hutten, Jesse Smith, James Krumpholz, Brandon Brooks (kapus)
Forrrás: Fn



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.