Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
NATO-izraeli együttműködés
  2009-03-03 13:33:20, kedd
 
  Szorosabb együttműködés a NATO és Izrael között
ara-kovacs, sz, 2008/12/03 - 08:03
Ha'aretz
Cipi Livi külügyminiszter és a NATO-tagállamok külügyminisztereinek találkozóján megállapodás született egy új, a korábbinál is sokkal szorosabb kapcsolatrendszerről, melyre az úgynevezett Egyéni Együttműködési Program keretében kerül sor. A megállapodás - írja a Tel Aviv-i lap - nem csak katonai, de szorosabb politikai viszonyok kiépítését is kilátásba helyezi.


Az együttműködés egyik legfontosabb része a terrorellenes felderítési és általában a titkosszolgálati adatok cseréje, mely kiterjed a proliferációra, illetve a nukleáris fegyverekkel való potenciális visszaélések elhárítására. Ráadásul Izraelnek alkalma lesz ezután közvetlenül kapcsolódnia a NATO fegyverkezési programjaihoz, illetve azokhoz az elektronikus forrásokhoz is hozzáférése lesz, melyek e téren a logisztikát segítik.

Livni nagyon nagy jelentőséget tulajdonít az egyezménynek, mely lehetővé teszi a zsidó államnak, hogy hatékony része legyen a szervezet védelmi struktúráinak. ,,Bár Izrael biztonsági képességeit világszerte mindig is igen magasra értékelték - állapította meg nyilatkozatában -, mégis stratégiai célunk volt a közvetlen kapcsolódás e nemzetközi biztonsági rendszerhez, mert tudtuk, ez további erőt ad az országnak."


Ugyanakkor megjegyezte: Izrael mindig is sikerrel harcolt a terrorizmus ellen, e megállapodásra pedig nem lehet másként tekinteni, mint e harc elismerésére.


Eredeti cikk
Címkék: hadsereg, NATO, terrorizmus, titkosszolgálat
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Izrael
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NATO logisztikai kp-ok hazánk
  2009-03-03 13:12:57, kedd
 
  NATO logisztikai központok egész Magyarország területén


Az úgynevezett Országos Területrendezési törvény-tervezetben (Ad T/5311) most nyilvánítják Magyarországot különleges NATO-katonai övezetté.

A 2008. április 22-i keddi parlamenti ülésen az ,,általános vita folytatására és lezárására" kerül sor az Országos Területrendezési Terv 2003. évi XXVI. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra (T/5311.sz.).
,,A törvényjavaslattal kapcsolatos módosító javaslatok benyújtási határideje: az ülésnap vége."

A T/5311. sz. törvényjavaslatot a Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjeszti elő.
A törvényjavaslatot az Országgyűlés Hivatala március 28-án érkeztette.
A keddi ülés 9 órakor kezdődik és kb 21 óráig, illetve a napirendi pontok megvitatásáig tart. Ezek a napirendi pontok pl. a T/5396. sz. az elektronikus információ szabadságáról szóló 2005. évi XC. Törvény módosítása lesz!!! Majd tervezik a T/5451. sz. a gazdasági reklámtevékenységről, valamint a T/5394. sz. törvényjavaslat megvitatását és elfogadását a közraktározásról.



Visszatérve a T/5311-es számú törvényjavaslatra, melynek előterjesztési anyagában az 1. § tartalmazza a fogalom meghatározások pontjait.
A 9. pont arról szól, hogy mi számít honvédelmi területnek.
A honvédelmi terület kiemelt térség és megyei területrendezési tervben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatait rendeltetésszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységének végzésére szolgál.
A 11. pontban folytatódik a kiemelt fontosságú honvédelmi terület-meghatározás. Melyszerint, az számít kiemelt fontosságú honvédelmi terület amelyikről az ,,Országos Területrendezési Tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyen a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók,..."


Milyen egy ördögi terv ez, hogy az Országos Területrendezési Tervbe bújtatva akarják megszavaztatni a képviselőkkel Magyarország egész területének NATO támaszponttá változtatásának törvényes feltételeit???

Milyen előkészítéssel készülhettek fel a képviselők az április 22-i parlamenti ülésre?

A T/5311. sz. törvényjavaslat mellékletein 1:500000-es kicsinyítésű térképeken és CD-n, vagyis sehogy sem nézhették meg. Pedig, ezek a mellékletek tartalmazzák a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezeteiről készített térképeket, melyeken a települések feliratai oly kicsik, hogy még nagyítóval sem lehet elolvasni.

Pedig, nem kevesebbről fognak a képviselők majd dönteni, mint pl ami a 37. § -ban olvasható: ,,Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben állapítsa meg a kiemelt térségi és megyei övezetek területi érintettségével kapcsolatosan állásfoglalásra jogosult államigazgatási szervek körét."

A 38. § szerint az OTrT. 1/1-10 sz. melléklete, a 2- sz rajzi melléklete és a 3/1-10. sz. rajzi melléklete helyébe a jelen törvény 1/1-13. sz. melléklete, 2. sz. melléklete és 3/1-11. sz. melléklete lép. (Ezeken a mellékleteken Magyarország térképe látható 1:500000-es kicsinyítésben.)

Felhívnám a figyelmet az 1/13. sz. mellékletre, melynek témája a Térségi övezetek és azok kapcsolata.
Ezen belül két nagy csoportra osztják az övezeteket.
Egyszer az Országos Területrendezési Terven belüli felsorolás tartalmazza a Kiemelt fontosságú honvédelmi terület-eket.
Második része a táblázatnak a Kiemelt és megyei területrendezési terv, melyben szerepel a ,,Rendszeresen belvízjárta terület", és itt is a ,,Honvédelmi terület".



20. § (3/9. sz. melléklet)
Az OTrT a következő 16/C §-al és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete
16/C. § (1) A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetét a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben a tényleges kiterjedésének megfelelően kell lehatárolni.
(2) Az (1) bekezdés kijelölt területeket a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület felhasználási egységbe kell sorolni!

A/35 §-hoz:
Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."

Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár), Dél-Buda (Nagytétény), Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.

Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mintha egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

De, sorra fogom venni és megvizsgálom az összes kiszemelt területet és azt elküldöm.

Bp. 2008. április 19.

Bóna Mária Ilona



Utóirat:
A magyar parlament MEGSZAVAZTA ezt a törvény-tervezetet, vagyis törvényerőre lépett 2008. április 22-től.
Muszáj volt, mert már 2007-ben felmerült, hogy:Felfüggesztenék Magyarország NATO-tagságát. Ime a tudósítás erről:

"Kitekintő / radio.hu 2007. január 10., szerda Szóljon hozzá Küldje el Nyomtassa ki Tegye ki a Facebookra TárgyFelfüggesztenék Magyarország NATO-tagságátCímzett e-mail címeAz Ön e-mail címeTovábbi üzenet néhány sorbanEllenőrző kód Felfüggesztenék Magyarország NATO-tagságát a brit konzervatívok, amiért Budapest keveset költ védelemre. Liam Fox, a tory árnyékkormány védelmi miniszter-jelöltje a Financial Times című lap szerint egy tájékoztatón beszélt erről.
A konzervatív képviselő az elmúlt hetekben Lengyelországban és Magyarországon járt, és felpanaszolta, hogy a két ország a belépés után zsebre vágta a biztonsági garanciákat, majd csökkentette védelmi kiadásait.
Fox bírálta Németországot, Olaszországot és Spanyolországot is, amiért szerinte nem töltik be teljes mértékben az afganisztáni hadműveletekben vállalt szerepüket."


Így már érthető, ami Táborfalvával kapcsolatban felmerült? http://furaila.xfree.hu/144950




Felhívnám a figyelmet arra is, hogy komoly politikai erők lobbiznak azért, h. Izrael is NATO-tag lehessen! Itt olvasható részletesebben:

http://209.85.129.132/search?q=cache:I61ojMNZO-UJ:www.hatikva.hu/node/104+Izrael+ %C3%A9s+a+NATO&hl=hu&ct=clnk&cd=6&gl=hu




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Táborfalva a saját szemünkkel
  2009-03-03 12:36:33, kedd
 
  Táborfalva 2009. 03. 02. - Szabad Riport helyszíni felderítés

(A képek itt is megtekinthetők: http://furaila.xfree.hu/144950 )

NEM TALÁLTUNK, IDEGEN HADSEREG JELENLÉTÉRE UTALÓ MOZGÁST
- Sőt, semmilyen hadsereg aktív jelenlétét nem tapasztaltuk -

Viszont találtunk érdekesnek tűnő momentumokat:

AZ ÁTLAGOSNÁL JOBB UTAKAT - ADÓTORNYOK HÁLÓZATÁT - FRISSEN FELÉPÜLT ÓRIÁSI BÉRKASZÁRNYÁT, A RÉGI LAKTANYÁVAL SZEMBEN


2009. március 02. délután 4 óra.
Táborfalva, ez a Budapesttől délre fekvő kistelepülés, Örkény és Lajosmizse között, az 5-ös út mentén, - első pillantásra egy teljesen átlagos magyar kistelepülés képét mutatja.

1. NYUGAT EURÓPAI MINŐSÉGŰ UTAK

Sehol semmilyen aktív katonai tevékenységre utaló jel, - sehol egy katonai jármű, sehol katonai forgalomirányító járőr (VÁP) - csak személy és teherautók, néhány busz. és ahogyan ez már vidéken megszokott, jónéhány kerékpáros.

Ami viszont rendkívül meglepő, - az az utak kifejezetten jó minősége! Mindannak ellenére, hogy Táborfalva szemmel láthatóan egy átlagosnak tűnő közép-magyarországi kistelepülés, - a magyar átlagnak megfelelő anyagi helyzettel.

lásd a videókat:

http://videa.hu/videok/hirek-politika/taborfalva-2009.-03.-02.-hirado-magyar-ORVj xzfoYZPcym61

http://videa.hu/videok/hirek-politika/taborfalva-2009.-03.-02.-hirado-magyar-3KHF 9OnOjoel2mMe

Láthatóan vannak szép házak, jó autók, - de ugyanakkor jócskán találhatók átlagos szürke családi házak, és szép számmal öreg épületek is. Lakossága vegyes, magyarokat és cigányokat látni az utcákon. Bár a kisebbség erős (nagy számú) jelenlétére nem utalnak jelek.

De az utak, azok simák, kátyúmentesek, jó minőségűek. Pedig errefelé, itt Közép Magyarországon, ez egyáltalán nem megszokott dolog. Idefelé, a Táborfalvára vezető utakon, talán csak az 5-ös főközlekedési út elfogadható minőségű, a többi mellékúton kerülgetni kellett a kátyúkat, - hisz nem tesz jót az autónak, ha nagy sebességgel egy mély gödörbe csapódik a kereke.

Ám Táborfalván más a helyzet. Kész felüdülés lenne, ha nem tűnne gyanúsnak ez az egész. Persze most mondhatná valaki, hogy mily rosszindulatú dolog ez részemről, a helyi önkormányzat és polgármester felé, - hiszen milyen lelkiismeretesen rendbe hozták a helyi utakat, sőt mi több, - jól karban is tartják őket.

Ám a kistelepülés anyagi helyzete élesen ellentmond ennek. Nincs olyan sok gazdag ember itt, hogy egy kifejezetten magas összegű kommunális adóból ezt meg lehessen valósítani. Olyanok itt az anyagi viszonyok, mint máshol. Én ugyanis ismerem a környékbeli falvak kisvárosok viszonyait, - ott is ugyanígy élnek az emberek, - viszont háromszor olyan rosszak az utak, mint itt.

Lásd a csatolt fotókat is: http://furaila.xfree.hu/144950



2. ADÓTORNYOK HÁLÓZATA

Bevallom, először azt hittem, hogy az itt feltűnő adótoronyhoz vezet ez a jó út. De aztán észrevettem, hogy itt nem egy, hanem számtalan adótorony van! És ezek egyáltalán nem mobiltelefon tornyok! Azokat ismerem, felteszem az olvasó is, és ha majd megnézi a képeket, láthatja, hogy mennyire különböznek ezektől. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen kistelepülésen, ugyan már mire szolgálna ennyi mobiltelefon impulzus?

Ezek nagy valószínűséggel katonai kommunikációt szolgáló tornyok, bár szemmel láthatóan nem őrzik őket. De ki tudja. Ha valamelyiket esetleg belülről szeretnénk látni, - akkor biza eldőlne ez a nyitott kérdés is.

Lásd a fotókat is: http://furaila.xfree.hu/144950



A legnagyobb torony pedig Táborfalván kívül, Tatárszentgyörgy irányában van, egy hihetetlenül lepusztult épület komplexumban. Volt laktanya ez, - és az ember föl sem figyelne rá, - a tudat alattijában konstatálva, "Na ezt is jól hagyták tönkremenni!" - föl sem figyelne rá, ha a rozoga kapuban nem látna egy Uniós zászlót! Mögötte pedig ott tornyosul a tekintélyes adótorony. "Mosoda." - Ez van kiírva a kapu előtt lévő buszmegállóra.

Aztán van egy másik lepusztult laktanya is, beljebb a településen, a lakóteleppel szemben, az 5-ös út mentén. Néptelen, kihalt, semmi mozgás, - ám a felirata ennek teljesen ellentmond! "EU TERMINAL" - Szép kék és csillagos, ahogyan ennek lennie kell.

(Lásd a képet: http://furaila.xfree.hu/144950 ) Bár lehet, rosszul spekulálunk, - és ez valami logisztikai terminál... De akkor viszont hol vannak a kamionok?



3. VADONATÚJ BÉRKASZÁRNYA

http://videa.hu/videok/hirek-politika/taborfalva-2009.-03.-02.-hirado-magyar-cXmh mVhj4oMmFaSo

A fenti videón is láthatják, ha dél felé indulunk, Tatárszentgyörgy irányába, akkor bal oldalon van

egy az egyik kihalt laktanya , (kapuját lásd a képen: http://furaila.xfree.hu/144950 ) - jobb oldalon, pedig egy hatvanas, hetvenes években épült kis tiszti lakótelep. Rendbehozva. - Ám a két régi épület mögött van egy vadonatúj óriási bérkaszárnya, - a cimkézett ablakokon látszik, hogy még nem igazán lakik ott senki. De jól el van kerítve!

Nos, vajon kinek is építették ezt az épületet? - Nos az önkormányzat illetékese bizton adna rá elfogadható magyarázatot, - valami olyasmit, hogy a szociálisan rászorultaknak, vagy valami hasonló, - ám ez a frissen elkészült nagy épület, ehhez túl jó minőségű.

(Lásd a képet: http://furaila.xfree.hu/144950 )

Mindezen dolgokat egybevetve, - felvetődik bennünk az a kérdés, - hogy a látszólagos nyugalom mögött, vajon mi is lehet Táborfalván? Ha egyáltalán van valami. - De azért van jó néhány véletlen, - amiről azért látszik, hogy nem véletlen, - s ezek mellett nem lehet csak úgy elmenni.


ÜLDÖZÉSI MÁNIA?

Táborfalvai felderítésünk során, nagy valószínűséggel kísérőket is kaptunk. Először szépen, diszkréten, - aztán önmaguktól maradtak le. Másodszor viszont már nem ennyire diszkréten, - ezeket viszont el kellett hagyni. Vagy csak üldözési mániánk volt? - Ez már nemigen derül ki.

Szöveg, fotó, video: Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda.



--
Szabad Riport Tudósító Iroda
Fort András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A táborfalvi hírek cáfolata
  2009-03-03 12:22:20, kedd
 
  Szerkesztette: admin
2009. március 02. hétfő, 21:56
Végre hivatalos, és eredeti helyről származó, megbízható információhoz jutottunk, az utóbbi napokban szárnyra kapott híresztelésekkel kapcsolatban. Itt közöljük Táborfalva polgármesterének nyilatkozatát.


Reméljük az interneten nem fog sűrűn előfordulni a jővőben, hogy alaptalan, meg nem erősített hírek kelnek szárnyra. Kéretik ezt figyelmezni az eredeti hír szerzőjének is!!!

1. Amerikai katonák a délszláv háború idején, 1993-95 környékén voltak Táborfalván, amiről a korabeli sajtó részletesen beszámolt. IFOR erőként pihentették itt a váltásokat és képezték őket. Jelenleg sincs itt állomásozó kontingens. Nemzetközi gyakorlatok néha előfordultak, de itt a honi alakulatok kiképzése folyik elsősorban, valamint a NATO kötelékeiben külföldön szolgálatot teljesítő magyar kontingeseké!

2. Izraeli katonák nem voltak és nincsenek Táborfalván, pénteken, 27-én volt egy tájékoztató a bázis ez évi igénybevételéről, ahol ezeket a kérdéseket feltettem a parancsnoknak, aki nemleges választ adott.

3. Gyermekkorom óta itt élek, itt voltam katona, aránylag jól ismerem a honvédségi területet is, tudtommal nincsenek atomsilók. Egyébként a kérdés feltevője vagy soha nem volt katona, vagy tájékozatlan. Egyetlen komoly fegyverzettel rendelkező hatalom sem írja ki nagybetűkkel objektumaira, hogy ott mit tárol és mennyi van belőle. Ennyire butának nem kellene nézni senkit!

4. Táborfalván nem volt és nincs is hadianyaggyár! Nem tudom honnan vették ezt a bődületes marhaságot? Tájékoztatásul közlöm, hogy a Magyar Honvédség 5 egységének van részlege községünkben, ami a telefonkönyvből is kikereshető tulajdonképpen. Ezek között van lőszerraktár, közlekedési és ruházati raktár, lőkísérleti állomás, és a lőteret üzemeltető bázis.

Tisztelettel:

Tóth Bertalan, polgármester
Táborfalva
polgmester@taborfal va.hu ; onkormanyzat.taborfalva@monornet hu


Beküldte:
Dr. Kollár Lajos, büntetőjogász
Kárpáti Harsona főmunkatársa

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hír táborfalvi katonai gyakorl
  2009-03-03 12:19:55, kedd
 
  Mint ismeretes, az amerikai katonaság éveken keresztül használta a táborfalvai laktanyát, a környéken gyakorlatozott, és használta Európa legnagyobb lőterét, a Bakony déli vonulatain (Hajmáskér). Nem csak amerikaiak, hanem hollandok is voltak korábban Táborfalván, de az utóbbiak kivonása már befejeződött.


Megkezdődött az amerikai katonaság kitelepítése is, elmondások szerint elhagyják az országot. Helyettük Izraelből érkeznek katonák, olyanok, akik egy szót sem tudnak magyarul. A hírek szerint repülővel érkeznek csoportokban, sokan családostól, leginkább Ferihegyre. (Ezt ferihegyi dolgozók is alátámasztották, ezt valószínűsíti a múlt pénteki terrorelhárító gyakorlat izraeli speciális alakulat részvételével.) Innen teherautók és terepjárók szállítják őket Táborfalvára. Jelenleg 300 katona már Táborfalván van, többen családostól. Angolul beszélnek a helyiekkel, de egymás közt nem (kérdéses, milyen nyelven beszélnek, 2006-ban sem ismerték fel a verőlegények beszédét!). Nem erősítették meg, hogy a Táborfalván állomásozó egység valóban izraeli katonákból állna.

Táborfalván található a 2. sz. harcanyagraktár. Itt hivatalosan - összesen két objektumban - csak a Magyar Honvédségben rendszeresített rakétákat őrzik. Régebben a 104/6 légvédelmi rakéta osztály (MN3372) szolgált Táborfalván. A raktárbázis modernek mondható, az egyik objektuma az 1970-80-as években épült. A Budapest-Kecskemét vasúti fővonalról közvetlen mellékvágány vezet be a laktanyába. A hadianyaggyár elkerülte a felszámolást.

Változások:

Megkezdték a laktanya új kerítésrendszerének az építését, az erődítéseket, őrtornyokat megerősítik, modernizálják.
A hadianyaggyár fokozatosan a beérkező izraeli erők felügyelete alá kerül.
A táborfalvi objektum felügyeletét hosszú évek óta külföldiekre bízzák. A területre belépő magyar civilek és katonák is csak kísérettel járhatnak az elzárt területen. Közülük többen láttak radioaktív jellel ellátott rakéta és egyéb szállító járműveket. (Ez kérdéses, mivel rengeteg jelet használnak a különböző veszélyes anyagokra, amit ha nem ismer valaki, könnyen összetévesztheti őket.)
Egy neve elhallgatását kérő dolgozó azt nyilatkozta, hogy a rakétasilók léteznek, de üresek. Ennek ellent mond az-az információ, mely szerint négyezer főre akarják majd felduzzasztani a tervezett 1000 fős létszámot, ami már igen komoly izraeli haderő lenne Magyarországon.
Következtetések:

1. Mi lehet üres silókban olyan fontos, hogy majd 1000 fős idegen haderőnek kell őriznie? Őrzésüket azért nem bízzák a magyarokra, mert a politikai vezetés nem bízik meg a magyar katonákban. Üres silókat nem kell ekkora erőkkel védeni, s főleg nem kell izraeli katonákra bízni.
2. Abban az esetben, ha a hírek igazak, és a silók valóban léteznek, és ne adja Isten, de töltve is vannak, akkor Magyarország kiemelt célponttá válik az orosz katonai atom-potenciál számára!

3. Titokban akarják tartani, hogy a külföldi befektetők védelmére, katonai egységeket állomásoztatnak a politikailag (és gazdaságilag) instabillá vált Magyarországon, és az izraeli-amerikai érdekeket kiszolgálva atomlétesítmény(eke)t tartanak fent hazánkban. Tisztában
vannak vele, hogy a civilként ideszivárgó zsidó őrző-védők már nem fogják tudni megvédeni őket.

4. Várható, hogy a jelenlegi kormány a szinte biztos nyári választási vereség (akár EU parlamenti, akár előrehozott választások) miatt szigorításokra - amely akár a szükségállapot bevezetéséig elmehet - készül. Ez újabb elégedetlenséget szül, s így kialakul, vagy kialakult egy circulus vitiosus. Így szükség lehet a várható március 15-i zavargások után a megbízhatatlan Honvédség, s a részben megbízható Rendőrség sakkban tartására.

5. Amennyiben a fentiek igazak, ld. Btk. 144. § 1-3. bek.

Értékelés:

Az információ helyi lakosok elmondásán alapul, így ennek elsősorban figyelemfelkeltő értéke van. Alátámasztja viszont az eddigi trend, az izraeli állampolgárok betelepítése Magyarországba (Nyírség, Balatonaliga, Budapest, Békéscsaba, Győr, stb.), eddigi beavatkozásaik az ország belső rendjébe (2002, 2006 választások, budapesti önkormányzati választások, stb.), a közel-keleti tőke térnyerése hazánkban, az ország demilitarizálása, a rendőrség ellehetetlenítése, következményesen a szervezett bűnözés előretörése, valamint legújabban a cigányok és magyarok egymásra uszítása. A rakétasilók kérdése e tekintetben másodlagos, mivel nagyobb méretű fegyveres konfliktus a térségben nem várható, s az esetleges atomtöltetek sem jelentenek közvetlen fenyegetést. Komoly fenyegetést jelent viszont az ország belsejében állomásozó, jól képzett, kiválóan felszerelt és valószínűleg harcedzett idegen katonaság, mely pusztán jelenlétével is az ország bel és külpolitikáját jelentősen befolyásolhatja.



Forrás:Posta Imre www.postaimre.com


Üdvözlettel: Fliszár Zoltán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belpolitikai zavarkeltés...?!
  2009-03-03 10:44:52, kedd
 
  Torkos Matild: Amerika hangja
Magyar Hírlap, 2009. márc.2.


Koholt, megalapozatlan vádak özönével ismét durva támadás érte Magyarországot.
Ezúttal a guantánamói tábort működtető Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma taposta
bele hazánkat a sárba legújabb "emberi jogi jelentésével".

Lassan két évtizede kell eltűrnie a magyar népnek, hogy bizonyos hazai szervezetek
és közvélemény-formáló értelmiségiek egy csoportja
külhoni kapcsolataikat eredményesen befolyásolva járatja le folyamatosan országunkat.
A magyar diplomácia pedig a baloldali kormányok idején ilyenkor
valahogy mindig tehetetlen vagy szándékosan sunyin hallgat.

Nem zárható ki az a lehetőség sem, hogy idegen országok titkosszolgálatai
- mint ahogy az a zámolyi ügyben felmerült - járatják le hazánkat.

Az erőszakos akciókkal okozott belpolitikai zavarkeltés miatt korábban a szlovák titkosszolgálat felelősségét is felvetették.
Nem zárható ki, hogy az etnikai feszültség kiélezése, a belpolitikai viszály szítása is elsősorban
idegen érdekeket szolgál,
amit a Gyurcsány-rezsim - mivel nem képes megakadályozni - igyekszik a saját politikai céljaira felhasználni.

A legfrissebb jelentés - vélhetően az amerikai hatalomváltás időszakát kihasználva
- az eddigieknél is durvább hazugságokat hordott össze.

A hazai közvélemény azonban ma már pontosan be tudja határolni, hogy kik azok a magyar népet gyűlölő
véleményterroristák, akiknek a hazugságait fenntartásokkal kell fogadni Magyarországon
- az országunkat lejárató akcióikkal okozott kárt felháborodva bár, de kénytelenek vagyunk elviselni.

Az Obama-adminisztráció politikai jó hírének megőrzéséhez nem ártana, ha kicsit alaposabban megnézné, milyen forrásból származó információkra hivatkozva és milyen politikai célokra gyártják az emberi jogi jelentéseket
a kelet-európai posztkommunista országokról.

Lássunk néhány példát a sommásan elmarasztaló megállapításokból.
"Magyarországon a roma közösség tagjai tavaly célpontjai voltak a társadalmi erőszaknak, amely gyakoribb
volt, és több halálesettel járt, mint a korábbi években."

Kérdés, honnan tudja az amerikai külügyminisztérium,
hogy a roma közösségeket etnikai indítékból támadták meg.

Honnan tudja egyáltalán, hogy milyen etnikumhoz tartoztak a támadók?

Ha véletlenül mégis cigányok voltak az erőszakcselekmények elkövetői is
- például a megszaporodó uzsorakölcsönök konfliktusai miatt -,
akkor vajon ezek rasszista indítékú támadásoknak tekinthetők-e?

Ha a rendőrség nem vizsgálhatja a bűnelkövetők etnikai hovatartozását, akkor vajon az Egyesült Államok külügyminisztériumának
jelentésírója melyik ujjából szopta, hogy a cigányokra a magyarok rontottak rá?
"A szélsőségeseknek egyre inkább célpontjai a romák és más sötét bőrű személyek;
a romák elleni erőszakos események négy ember halálához és több sérüléshez vezettek" - áll a jelentésben.

Honnan származnak az adatok?

Melyek azok a szélsőséges csoportok, amelyek bizonyítottan romákat gyilkolnak Magyarországon?

A hazai közvélemény miért nem tud arról, hogy az úgynevezett szélsőséges csoportokhoz
- a jelentés egyébként csupán a "félkatonai szervezetnek" titulált Magyar Gárdát nevezi meg -
emberi vér tapad?

"Folytatódott a romákkal szembeni hátrányos megkülönböztetés az oktatás, a lakásviszonyok,
a foglalkoztatás és a szociális ellátás terén."
Ez tagadhatatlan tény.

A jelentés írói azonban tudják, hogy Magyarországon parlamentáris demokrácia van,
és a kormány felelőssége a törvény szigorú betartatásával megakadályozni a diszkriminációt.

Ám e felelősség felvetésével nem bíbelődnek.

Még ama tengerentúli humorista is - aki egy kabaréműsorban fergeteges sikerrel figurázta ki és tette gúny tárgyává
az őszödi hazugságbeszédet és a népére karhatalommal támadó Gyurcsány Ferencet
- többet tud rólunk, mint az amerikai külügyminisztérium.

Mert ez a viccgyáros is tisztában van vele, hogy Gyurcsány Ferenc az '56-os forradalom
ötvenedik évfordulóját politikai nagygyűléssel ünneplő ellenzékieket gumilövedékekkel szétlövette,
megkardlapoztatta, viperákkal ütlegeltette, a földre kényszerített embereket rendőrbakancsokkal szétrugdaltatta az
egyetemes emberi jogok nagy dicsőségére.

Furcsa, hogy pont Amerika külügyminisztériuma ilyen érzéketlen a magyar nép gondjai iránt
- hogy hazugságok segítségével tarthatták meg hatalmukat Gyurcsányék -,
hiszen szegény Clinton elnök úr ennél csekélyebb fajsúlyú ügybe majdnem belebukott,
amikor hazudott az amerikaiaknak az Ovális Iroda orális ügyeiről.

Gyurcsány kormánya az amerikai jelentésírók szerint tavaly
"általánosságban tiszteletben tartotta az állampolgárok emberi jogait".

"Általánosságban."

Értjük.
Vagyis éppen annyira, amennyire az az IMF lélegeztetőgépére kapcsolt
harmadik világbeli banánköztársaság helytartójától elvárható.

"Továbbra is probléma a melegekkel szembeni erőszak és durva bánásmód."
Hol bántják őket?
A munkahelyeken, a tömegközlekedési járműveken, az utcán jártukban-keltükben?

Vagy csupán akkor éri őket atrocitás, ha ők provokálják a társadalmat felvonulásaikkal,
ahol közszeméremsértő módon, a keresztények hitét obszcén eszközökkel gúnyolják ki és teszik nevetségessé az
ugyanezen vallás értékein alapuló közerkölcs társadalmi normáit?

A puritán Amerikában Janet Jackson fedetlenné vált keble mekkora felháborodást váltott ki?

Mi, magyarok nem védhetjük a saját erkölcsi értékrendszerünket,
ha már a velejéig romlott erkölcsű kormány nem védi meg?

"A rendőrség a gyanúsítottakkal, különösen a romákkal szemben túlzott erőt alkalmazott."

Tessék már megmondani: hol és mikor?

Talán éppen Olaszliszkán, a cigányok által elkövetett kegyetlen tanárgyilkosság helyszínelésén,
akkor, amikor az egyik lincselőt, a későbbi másodrendű vádlottat a rendőr elvitte autójával az őrizetbe vett gyilkosoknak
cigarettát vásárolni, mert a letartóztatottnak dohányozni is joga van?

"A 2006. áprilisi parlamenti választások szabadok és tisztességesek voltak"
- legalábbis így látják a tengerentúlon.

Vagyis az amerikai demokrácia mércéjével lehet semmittevéssel eltölteni két kormányzati évet,
mint Gyurcsányék tették 2004 és 2006 között, majd következmények nélkül lehet hazudni
reggel, délben és este a gazdasági adatokról,
lehet ígérni fűt-fát a választási kampányban,
aztán népnyúzó kormányprogrammal előállni a csalással megkaparintott hatalom birtokában.

A jelentés kitért arra is, hogy az antiszemita megnyilvánulások tavaly folytatódtak,
vandalizmusra pedig ismételten sor került.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségére (Mazsihisz) hivatkozva állítja:
erősödött az antiszemitizmus 2007-hez képest.
A jelentés szerint a Mazsihisz külön aggodalmát fejezte ki a Magyar Hírlapban publikált
"antiszemita cikkek" miatt.

Kérdés, vajon az amerikai külügyminisztérium bekérte-e
a katolikus, a református, az evangélikus egyház véleményét is,
avagy csupán a zsidó hitközségek véleménye nyom a latban ott, a tengerentúlon.

Már csak amiatt vetjük fel ezt a kérdést, mert az antiszemitizmus vétségében elmarasztalja a
jelentés a Fidesz két országgyűlési képviselőjét,
a református Balog Zoltánt és
a katolikus Lezsák Sándort azért,
mert a néhai Prohászka Ottokár katolikus püspököt méltatták.

Normális körülmények között most a Nemzetbiztonsági Hivatalnak fel kellene derítenie,
kik és milyen érdekekből járatták le külföldön hazánkat,
kik adtak hazug információkat a jelentésíróknak.

A Külügyminisztériumnak pedig jegyzékben kellene tiltakoznia a jelentés hamis valóságtartalma miatt.

Nem fognak tenni semmit.

Torkos Matild, főmunkatárs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mivé lett ez az ország?
  2009-03-03 10:40:22, kedd
 
  Bayer Zsolt: Vadásznak ránk
2009-02-24

Egy kisgyerek utolsó sikolya ott fog lebegni sokáig Tatárszentgyörgy felett.
Nem tudnak elenyészni a kisgyerekek legutolsó sikolyai.
S az apa végső kiáltása is ott lesz, talán örökre.

Mert így kell legyen.

Az ártatlanul, értelmetlenül meggyilkoltak emléke és fájdalma azokban az utolsó sikolyokban lakik.
S a szégyenben - ami itt marad őutánuk.
A szégyenben, hogy ez megtörténhet.
Ez is megtörténhet...
Kik azok, akik felgyújtják egy alvó család házát, hogy aztán a menekülőkre vadásszanak puskával?
Állatok.
Mocskos állatok.
Éppen olyanok, mint azok, akik önként, kéjjel ölnek egy bárban.
És gyávák, undorítóan gyávák, mint a patkányok.
Megölni egy gyereket, lesből, menekülés közben, az apjával együtt
- Uramistenem... Mivé lett ez az ország...

Tatárszentgyörgyre sincsen semmi magyarázat.
Veszprémre sincs,
Nagycsécsre,
Pécsre,
a megerőszakolt és utána elevenen felgyújtott makói lányra sincs,
a kilencvenévesen megerőszakolt, majd megcsonkított és utána agyonvert öregasszonyra sincsen.
Mint ahogy Olaszliszkára, Kiskunlacházára sem.

Nincs itt már magyarázat semmire sem.
Csak az emberség maradékába kétségbeesetten kapaszkodó elme és lélek keresgél még magyarázatot,
no és a sunyi tagadás.

A sunyi elhallgatás, a bűnpártolás s minden, ami idáig juttatott bennünket.

Állatok, gyáva patkányok jártak éjjel Tatárszentgyörgyön, állatok, gyáva patkányok Veszprémben,
s ugyanaz járt a kilencvenéves öregasszony házában is.
És mindenütt, ahol pusztulás és fájdalom marad, és az örök kétségbeesés.
Apák és kisgyerekek legutolsó sikolya, kiáltása.

Egy széthullott állam, egy széthullott rendőrség, egy széthullott ország kapirgál a roncsok között, és úgy tesz, mintha még lenne. Mintha eleven, értelmes, érző lény lenne, társadalom és nemzet és jövő.
De a romok felett, a tatárszentgyörgyi kiégett cigány porta romjai felett már csak egy-egy kiáltás és sikoly szégyenkezik.

És mi már nem értünk semmit.
Az állatok meg egyre gátlástalanabbak.

A cigány portákra, ha leszáll az este, mindenüvé bekopogtat a félelem.
A vaksi, süket sötétben halálok sejlenek fel, halálok sereglenek elő, és rémült cigányasszonyok szorítják magukhoz a gyereket, a férfiak összeverődve próbálják védeni az életet.

S körül, a cigány portákon kívül is ugyanígy retteg már mindenki.

A falvak magyarjai aggódva eresztik reggelenként gyermekeiket az iskolába,
mert nem tudják, épen jönnek-e haza.

A tanárok ugyanígy indulnak el munkába, mert nem tudhatják, megverik-e őket.

A gazda szorongva hajtja álomra a fejét, mert nem tudhatja, meglesz-e még reggel az utolsó tyúkja, legutolsó disznaja.
Marad-e fa az erdejében.

A külvárosok sötétjében fal mellett osonnak hazafelé az árnyak, s kétségbeesetten szorítják magukhoz a vagyonkát.
Épelméjű ember már nem megy este tíz után bizonyos kerületekbe.
Akik meg kénytelenek ott élni, azok vagy állatokká válnak, vagy áldozattá.
Nincsen harmadik lehetőség...

S akiknek tenni kellene valamit, csak beszélnek.
És összevissza beszélnek.
Tatárszentgyörgyön a rendőrség elektromos zárlatot talált, meg füstmérgezést
- Atyaúristen...
A cigány vezetők meg mindjárt rámutattak a felelősökre, a rasszista magyarokra.

"Fecseg a felszín, hallgat a mély."

S hogy miféle szörnyetegek lapulnak abban a mélyben, arról még talán nincs fogalmunk.
Pedig szörnyek élnek ott.
Lidércek, sárkányok, kibeszélhetetlen és kibeszéletlen fájdalmak.
Gyűlik, gennyesedik az ország - mindenféle állatok meg felvonulnak, késelnek, égő házakból menekülőkre vadásznak.


Innen már nincs messze a vég.
Vagy így, vagy úgy, de eljön a vég.
Vagy falakkal vesszük körül magunkat, fegyvert szerzünk és tartunk,
és használjuk is majd, ha felsejlenek körülöttünk az állatok - vagy rendet csinálunk.

Nagy és kérlelhetetlen rendet.

Amelyben aztán már csak az állatok félnek, mert nem lesz többé megúszható semmi sem, és nem lesz könyörület.

Sem késelőnek,
sem erőszakolónak,
sem apára és gyermekére lesből vadászónak.

Majd ha lesz megint állam, rendőrség és nemzet.
És lélek, ami összeköt.

És ha majd nem legfelülről bűzlik és terjed szét az egész trágyadomb...
Majd akkor...
Majd ha nem lesz felmentés és magyarázat senkinek.
Nem lesz összevissza beszéd és mentegetőzés, nem lesz hazudozás.
Majd ha megint belenézünk egymás szemébe, ahogy férfiak között szokás.

Ha csak a romokon képes megteremni ez a rend, akkor a romokon.
Mindegy már.
Így nem lehet tovább élni.
Így, állatok között.
Ma már az is nagy álom, hogy soha többé nem félnek a tisztességes emberek.
Hát merjünk nagyot álmodni.

Vasszigorral és ököllel, ha kell.
Mert vadásznak ránk.
Mert vadállatok járják az éjszakát.
Némelyiket ismerjük.
Tudjuk kifélék, mifélék.
Némelyiket pedig még nem.

Betelt a pohár, és szennyes hab csorog belőle kifelé.
Nem érzitek, nem látjátok?

(P. S.: Istenem, szépen kérlek, nehogy úgy járjunk Tatárszentgyörggyel, Nagycséccsel és Péccsel,
mint annak idején Mortimerrel, aki karddal szúrt át egy cigánygyereket a Moszkva téren.
Mert ha úgy járunk, akkor nem lesz visszaút...)


Bayer Zsolt főmunkatárs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csorba Robi nem ártott senkine
  2009-03-03 10:35:49, kedd
 
  Mi állhat a tatárszentgyörgyi hidegvérű, embertelen tett hátterében ?

Hogy mi állhat a tatárszentgyörgyi hidegvérű, embertelen tett hátterében, azt egyelőre csak találgatni lehet.
Az írott és elektronikus sajtó egyre-másra idézi az érintettek és a beavatkozók elképzeléseit, egymást
érik a kevéssé bizonyítható elgondolások fekete terepjáróról, uzsorakölcsönről,
rasszista kivégzőosztagról, örkényi maffiáról és falopásokról.
De mit számít mindez?
A vizsgálat lezárultáig, a tettesek kézre kerítéséig nem állíthatjuk biztosan, hogy rasszista indítékról van szó, az áldozatok megalapozatlan kriminalizálása pedig egyszerűen elfogadhatatlan.
Ha az apa uzsorakölcsönt vett fel, vagy ne adj' isten, fát lopott, akkor az talán méltányolható
indíték lehet a gyáva mészárlásnak, egy gyermek halálának?
Vagy ha kiderülne, hogy az elkövetők is cigányok, az talán csökkentené a cselekmény súlyát?
Akkor talán hátra lehetne dőlni, hogy "ilyenek ezek, egymást is megölik"?

Egy biztos: az ötéves Csorba Robika nem ártott senkinek, nem haragított magára senkit,
és bizonyosan nem került összetűzésbe senkivel.
Most pedig halott.
Vadállati módon, szánt szándékkal kivégezték apjával együtt, kishúga pedig súlyosan megsérült.

Egy elismert kriminálpszichológus szerint az áldozatoknak ismerniük kellett a tettest,
közel engedték őt magukhoz, mivel sörétes puskával csak közelről lehet ölni.
Hát idáig jutottunk?

Hisz még az SS kivégzőosztagainak is évek hosszú agymosása és különleges kiképzése
kellett, hogy gyermekeket öljenek!

Az uzsorázók nem szoktak előzmények nélkül ölni,
a rasszista gyilkosságok pedig rendszerint demonstratívak, és a félreérthetetlen elrettentést célozzák.

Akkor viszont kinek állhatott az érdekében apa és kisfia halála?

Kinek áll érdekében rettegést kelteni az ártatlan emberekben, káoszt, feszültséget szítani?

Annyit biztosan tudunk, hogy az áldozatok cigányok voltak.

Miért számít ez?

Mert a büntetőjog szerint az áldozat etnikai hovatartozása motívuma lehet egy bűncselekménynek,
míg az elkövető származása legfeljebb nyomozati kérdés.

A tatárszentgyörgyi tragédia esetében is elvárjuk, hogy a rendőrség alaposan és körültekintően kivizsgálja,
vajon a cselekmény összefüggésbe hozható-e az áldozatok származásával,
a tettesek remélhetőleg mihamarabbi elfogását követően pedig
- ha a rasszista motívum bizonyítást nyer -
a bíróság megfelelően értékelje azt a cselekmény minősítése és a büntetés kiszabása során.

A hatóságok fellépése ebben az esetben azonban enyhén fogalmazva is ellentmondásos.

A rendőrség hétfőn délelőtt az áldozatok rokonainak állításai ellenére füstmérgezésnek tulajdonította a haláleseteket,
a tűz okaként pedig elektromos zárlatot jelöltek meg, és csak délután ismerték el az emberölés tényét.

Vajon miért?

Talán valamiféle rendőri taktikáról van szó?

El akarták altatni az elkövetők éberségét, hibára kényszeríteni a gyilkosokat?
Hadd higgyék, hogy a gyújtogatással sikerült elleplezniük a lőfegyverrel elkövetett emberölés nyomait?

Legalábbis erre utalhat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatójának nyilatkozata,
aki szerint kezdettől fogva tudták, hogy az áldozatok erőszakos halált haltak,
vagy a háziorvosi ügyelet vezetőjének mondata, miszerint az ügyeletes körorvos már hétfő hajnalban jelentést tett a lőtt sebekről.

Ha azonban ez a helyzet, akkor vajon miért nem sikerült forró nyomon elfogni az elkövetőket?

Akkor miért rendelt el a Pest megyei rendőrfőkapitány a rendőri intézkedéssel kapcsolatban belső vizsgálatot?

Miért vette át a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyet, ha a helyi erők szakszerűen jártak el?
Miért nyilatkoznak úgy az áldozatok rokonai, hogy a rendőrök hosszú órákig semmibe vették az általuk átadott bizonyítékokat, és miért tervezik a hatóságok feljelentését?

És főként: ha a dabasi tűzoltóparancsnok már az első vizsgálatkor talált egy benzineskannát, és azt a rendőrség
bizonyítékként nyilvántartásba is vette, akkor a jegyzőkönyv szerint miért az elektromos zárlat a tűz oka - még mindig?

Mennyire életszerű, hogy egy kettős gyilkosság elkövetése idején magától kigyullad egy családi ház?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a határ nem a romák és a többségi társadalom között húzódik,
hanem a tisztességes emberek és a bűnözők között:
a közbiztonságot nem lehet etnicizálni.

A rendőrségtől, és csakis a rendőrségtől várhatjuk el, hogy megvédjenek bennünket,
tisztességes roma és nem roma magyarokat,
és a törvény teljes szigorával lesújtsanak a bűnözőkre.

Nem lehet olyan országban élni, ahol vadászpuskával lelövik a lángoló házból
menekülő kisgyereket, vagy ahol kést szúrnak a földön fekvő ember szívébe.

Járóka Lívia, európai parlamenti képviselő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pályázati felhívás Erdélyből
  2009-03-03 10:31:47, kedd
 
  Pályázati felhívás Erdélyből

- a húszéves temesvári események évfordulója alkalmából



Idén a temesvári események húszéves évfordulójához érkeztünk. 1989 után felnőtt egy új nemzedék,

akiknek már történelem mindaz, ami húsz évvel ezelőtt történt.

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) pályázatot hirdet azon fiatalok számára,

akik 1989 után születtek.



Pályázni az alábbi három kiírás szerint lehet:



1. Temesvárról Európába - esszépályázat az 1989-es események húszéves évfordulójára

Honnan indultunk és hol tartunk most, húsz évvel a romániai forradalom után?



2. Az én kommunizmusom

Húsz évvel a kommunizmus bukása után még mindig nem sikerült azonosítani és feltárni azokat a bűnöket,

amelyet az ,,átkosban" követtek el sokak ellen. Az ügynökkérdés kapcsán elsősorban a politikusok

vagy más közéleti személyek körüli leleplezések tarthatnak számot az érdeklődésre,

pedig a kommunizmus a ,,kisemberek nyomorúságára" épült.

A fenti két kiírásra pályázni lehet: bármilyen írásművel, visszaemlékezéssel,

dokumentummal, fotóval, archív felvételekkel, hanganyaggal, amely elősegíti a megtisztító emlékezést,

egyben mementó is: soha többet!



Külön kategóriát képezne az ún. ,,oral history" műfaja: kiemelten kezelnénk azon interjúkat,

melyeket a pályázó fiatalok idősebb rokonaikkal, ismerőseikkel készítenek,

és amelyekben közelmúltunk hétköznapjaira derítenének fényt.



3. Ábel Európában - Azért vagyunk Európában, hogy otthon legyünk benne

A kortárs művészetek - irodalom, film, multimédia, plakát, fotomontázs, karikatúra, rajz stb.

- eszköztárának szabad felhasználásával a fenti parafrázisra várunk alkotásokat.



A pályázat nyertesei kiírásonként pénzjutalomban is részesülnek:

I. díj: 300 euró, II. díj: 200 euró, III. díj: 100 euró



A fentiekben meghirdetett pályázatok fővédnöke Tőkés László egykori temesvári lelkipásztor, a forradalmi szikra kipattintója.

A jól sikerült pályaművek kiállítási, bemutatási lehetőséget kapnak a Tőkés László püspök,

európai parlamenti képviselő által meghirdetett forradalmi emlékév rendezvényein.

A legjobb alkotások szerzői egy brüsszeli látogatáson vehetnek részt,

valamint ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk

a 20. Bálványosi Szabadegyetemen (2009. július 14-19.), illetve az V. EMI-táborban

Gyergyószentmiklóson (2009. augusztus 5-9.).



Pályázni folyamatosan lehet 2009. október 1-ig; a legjobb munkákat közönségszavazásra bocsájtjuk

a www.tokeslaszlo.ro, a www.mit.com.ro, a www.magyarifjak.org honlapokon.

Végleges eredményhirdetés: 2009. december 15-én.



A pályázatot az alábbi postai vagy elektronikus címre kérjük elküldeni, ugyanitt további részletekről is érdeklődhet:



Péter Emőke Katalin

Magyar Ifjúsági Tanács, 400110 Kolozsvár, Wesselényi Miklós /

Reg. Ferdinand u. 13/8 vagy mit@mit.com.ro, erdely_mit@yahoo.com, tel.: 0040-264-590718


Korpos Dalma

Erdélyi Magyar Ifjak, tel.: 0040-743-030628, emi@magyarifjak.org

Továbbította:

Frigyesy Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Posta Imre a Kultúrkúriában
  2009-03-03 01:52:42, kedd
 
  http://www.postaimre.com/programjaim/


2009.03.10. 18 órakor Bp-en tartok előadást
2009-03-02
Helyszín: Klebelsberg Kuno Művelődési, Kulturális és Művészeti Központ 1028 Budapest, Templom u. 2-10.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 361
  • e Hónap: 3487
  • e Év: 35217
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.