Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Árnyékra vetődik-e a Fidesz?
  2009-04-16 21:29:22, csütörtök
 
  Árnyékra vetődik-e a Fidesz?

Horkay Hörcher Ferenc, napijegyzet@hetivalasz.hu
2009.04.16.
Bölcs Kovács László egyszer már megmondta, nem a közvélemény-kutatásokat kell megnyerni, hanem a választásokat.

A legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint katasztrofális a megítélése a kormánypártoknak és az új miniszterelnöknek is. A Medián áprilisi adatai szerint a szocialistákra a teljes népesség 15, a biztos szavazók 18 százaléka szavazna. Az SZDSZ-nek, melyet a bohózatba illő miniszterelnök-vadászat, majd a zárt ajtós miniszterjelölési alkuk után már nyíltan is kormánypártnak kell tekintenünk, 2 százaléknyi választó szavazna bizalmat.

Ezek az adatok nyilván eléggé kijózanítóak lehetnek a kormányzó pártoknak. De megerősítheti őket abban, hogy helyesen cselekedtek, amikor nem engedték a választókat az urnákhoz, hisz egy mai biztos vereségnél esetleg ígéretesebbnek tűnik egy jövőre tartandó, és kétes kimenetelű választás.

A Fidesznek ebben a folyamatban nem osztottak lapot. Igaz viszont, hogy azzal, hogy a háttérben maradt, tovább nőtt a támogatóinak a száma. Ráadásul a kormányátalakítás módja ellen tiltakozó civil kezdeményezések is az ő malmára hajtották a vizet. Mindez azt jelenti, hogy soha nem látott arányban (70 százalékban) szavaznának a polgári pártra, ha most vasárnap lennének a választások.

Ám most vasárnap nem lesznek választások. Igaz, a legközelebbi megmérettetés, az EP képviselői választás már belátható távolságban van (két hónapon belül esedékes). Valószínű tehát, hogy a kilátástalan helyzetben politikai álláspontját kinyilvánítani nem tudó tömegek ezen alkalommal meg fogják büntetni a baloldali pártokat. Vagyis a Fidesz toronymagasan nyerheti ezt a fordulót.

Kérdés, hogy mit nyer vele politikailag. Megítélésem szerint két forgatókönyv lehetséges. Az egyik szerint egy olyan eróziós folyamat indul meg a kormánypártok politikai támogatottságában, amely megállíthatatlanná teszi a bomlást, és akár belátható időn belül kikényszerítheti a kormányfő és alkalmilag toborzott csapata lemondását és az új választások kiírását. Ebben az esetben a Fidesz hamar tudja realizálni piaci pozíciójának erősödését.

De van egy másik forgatókönyv is. A kormány tovább vergődik, és a kormánypártok az eljövendő egy évben trükkök százait vetik be a politikai hangulatváltoztatás érdekében. Az európai, a kormányzati pénzek és az állami tulajdon esetleges korrupt hasznosításával ráadásul a választásokhoz szükséges anyagi erőhöz is sikerül hozzájutniuk. A kétharmados többség és az alkotmányos rendszer gyökeres átalakításával, az esetleges utcai zavargásokkal és a leendő boszorkányüldözéssel riogatva pedig eltántorítják azokat a közömböseket a Fidesz támogatásától, akik úgyis levezették már dühüket az európai választások alkalmával. Így a következő forduló, az országgyűlési választások végeredménye már kevésbé tűnik megjósolhatónak.

Ha ez utóbbi forgatókönyv érvényesül, elmondható lesz, hogy a Fidesz megint árnyékra vetődött. Időközi eredményei mind nagyon ígéretesek, de a tényleges versenyen nem tudja érvényesíteni előnyét. Ezért a polgári párt legnagyobb dilemmája az, hogy tudja a lehetetlent megoldani, és soha nem látott előnyét akár egy teljes éven át megőrizni, majd a választásokon szavazattöbbségre váltani.

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0904/arnyekra_vetodik_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szégyen! A fideszes városvezet
  2009-04-16 21:18:31, csütörtök
 
  Szégyen! A fideszes városvezetés letiltotta a Jobbik számára a címerhasználatot
2009-04-16 21:07 barikád.hu

Tiltott jelkép?
A Jobbik Kunhegyesi Alapszervezete február elején kérelmet nyújtott be a város képviselő-testületéhez, hogy engedélyezzék a honlapunk (jmmkunhegyes.5mp.eu) fejlécén található kunhegyesi címer használatát. - írja Szathmári Norbert kunhegyesi Jobbik elnök szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Már majdnem feladtuk a reményt a válaszreakció fokozatos késése miatt, azonban nemrégiben az aljegyző úrtól egy meghívót s vele együtt egy értesítést kaptunk, hogy a testület a március 26-án tartandó nyílt ülésén fel fogja vetni napirendi pontként a címer használatának kérdését, döntenek ez ügyben. Magabiztosan vártuk az eredményt egyrészt, mert rajtunk kívül, nem hivatalosan rengetegen használják Kunhegyes címerét, eddig mégsem szólítottak fel senkit a levételére, másrészt a polgármester úr korábban, a kérvény beadása előtt szóban biztosított a beadvány jövőbeni elfogadásáról. Nem így történt. A képviselőtestület 9-5 arányban nem szavazta meg a használati engedélyt.

Indoklásuk az volt, hogy csakis az önkormányzat használhatja jogosan városunk jelképét, így hivatalosan fel fognak szólítani minden illegális címerhasználót annak bármilyen felületen használt törlésére. A kérdés csak az, hogy hogyan akarják mindezt megvalósítani. Bizonyára nyomozóosztályt fognak alakítani a hivatalban, s ott a nap huszonnégy órájában keresőprogramokkal kutatják a több száz kunhegyesi címert feltüntető honlapot, majd egyesével kiértesítik őket, hogy távolítsák el azokat.

Félre a tréfát! Nyilván semmilyen eljárás nem fog történni az ügy kapcsán, de nem is kellene, hogy egyáltalán ügyet csináljanak belőle, hiszen városunk büszkeségéről van szó, nem pedig valami bűnös tett kínos bélyegéről. Vagy azt akarják sugallni, hogy a Jobbikosok meggyalázzák tevékenységükkel a címert? Esetleg nem tartanak minket kunhegyesinek? Mindenesetre politikát mímel belőle az ellenzék s tapsolhatnak a gordonkás szocialisták, hogy a fideszes vezetés végre elfojtja a ,,náci" jobbikosokat. Azonban az ügynek mindezek felett egy országos méreteket öltő tanulsága van: az a bizonyos ostor mindig a tisztességes, törvény útján járó embereken csattan. - zárul Szathmári Norbert közleménye.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz ezután?
  2009-04-16 21:10:53, csütörtök
 
  Mi lesz ezután?

Hányszor megfogadtam már, hogy nem megyek többet tüntetésre, hányszor... Talán többször, mint más, de mégis elmentem a Hősök terére is, mert úgy éreztem, ez egy lehetőség lehet újra, mert biztosan leszünk annyian, ahányan kellhetünk a rendcsináláshoz. Voltunk is annyian, voltunk is úgy öltözve, s kedvünk is volt hozzá. De nem csináltunk rendet...

Morogva, csalódottan, kérdőjelekkel megrakodva tértünk haza és újra megfogadtam, hogy nem megyek többet. Hiszen miért is jó az, ha ott vagyok? Ott állunk több ezren reménykedve, hogy ,,talán majd most"... szemben a hordóval, ahol szónokok mondják el ötvenszer egymásután azt, amit egyébként pontosan tudok, illetve tudunk, ami a hallgatóság számára tökéletesen evidens. Hogy kik ezek a lihegő, büdös szájú gazemberek a nyakunkon, akik ellopják a jelenünket, megeszik az álmainkat, hogy mennyire elegünk van belőlük, hogy most már aztán tényleg elég volt, takarodjanak... Aztán végül mindig elénekeljük a Himnuszt, a Boldogasszony Anyánkat végül a Székely Himnuszt és megyünk haza... fáradtabban, mint eddig bármikor és nem értjük, hogy mi történik és miért.

Persze, jó együtt lenni ennyi jó magyar emberrel, jó megtapasztalni az együvé tartozást, jó együtt az égre nézni és énekelni, akár bőrig ázunk, akár negyven fok van, de eközben igazából más egyéb nem történik, csupán annyi, hogy még kevesebben kötünk kardot derekunkra, hogy készüljünk valamire. Még többen veszítik el reményüket a jövőt illetően, még több emberben bicsaklik meg az, ami tartást adott lelkének... mert az idő és az égi törvény egyszerűen átlépett már e felett.

S mindeközben a pártok, akiknek elvileg bennünket kellene szolgálniuk, már régóta nem a nemzet pulzusát tapintják, akik mást nem látnak egymásban csak a két egymás ellen játszó focicsapat szembenálló szurkolótáborait hergelik egymás ellen kopott, csontos gondolatokkal, unalmas szavakkal és szlogenekkel. Mindezt úgy, hogy eközben azon szorítanak, hogy melyik játékosuk képes úgy tökön rúgni ellenfelét, hogy a bíró ne vegyen észre semmit, lényeg hogy a sajátjaik egymásra tudjanak kacsintani. Mindezért az élményért különböző gyogyós kampánytechnikák után járják be az egész világot, idiótábbnál idiótább vásárfiát hozva messzi földről... Egymást bélyegzik meg a lehető legótvarabb módon. Az egyik zsidózza a másikat, a másik spiclizi az harmadikat, a harmadik gyávázza az egyiket, a negyedik komcsizza az ötödiket, az ötödik meg nácizza a negyediket. Közben legjobbjaink is odavesznek, s legjobbjainkra is kerül lemoshatatlan gyalázat. Van ennek értelme? Biztosan van, de azt nem mi adtuk neki.

Eljátszottam a gondolattal, félre tettem a pártokat és a címkéket, s elképzeltem, hogy százezer magyar legyűri a rendőrséget, a vasbarikádokat és bejut az Országházba, ahol megfogjuk a bűnösöket. De mi lesz aztán? Ott állunk majd a folyosókon és nézzük egymást, az agyonütött bitangok között és hallgatjuk a többi megkötözött kufár savanyú jajgatását? Aztán mi lesz? Ki fog dönteni a ,,hogyantovábbról"? Ki fog vezetni bennünket aztán? A többi millióknak meg fog-e felelni személye? Kinél lesz a kulcs? Orbánnál? Vukicsnál? Budaházynál? Vonánál? A legerősebbnél? A legidősebb magyarnál? Kinél és miért épp nála? Azt érzem, bárkihez is kerül, még egy darabig nem lesz egységben a nemzet. Mert nem történik meg akkor sem az a bizonyos valami, ami nélkül egymás ellenségei maradunk. Hiszen ma, vagy holnap kerüljön bárkihez is a kulcs, a kulcstalanok követői majd minden bizonnyal jobban, vagy mást csinálnának, letéve szurkolóiknak a nagyesküt a haza érdekeire hivatkozva. Ezt használják ki parazitáink. Mert ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy pártok, alternatívák, vagy személyek osszák meg az egységet, nem tudunk egy irányba fordulni addig, amíg igazán nem akarjuk. Ehhez pedig valaminek történnie kell. Valami olyannak, amitől az emberek felemelik fejüket végre és nem a maguk kicsi, szürke, haszontalan szösz-mösz világuk mindennapjaiban matatnak. Addig marad, ami van.

Másfelől talán nem olyan nagy baj, hogy ide jutottunk, valószínűleg ezt érdemeljük, ide küzdöttük magunk az elmúlt évszádokban mindig a hazára hivatkozva, mert most olyan mélységeket jár be a test, s a szellem mely mélységeket sosem ismertünk volna meg e nélkül. Hiszen ennyire megverve, ennyire reményvesztettek, ennyire szomorúak, ennyire összetörve még talán sosem voltunk. S ha igaz az a hír, miszerint a Jóisten csak annyi terhet rak ránk, amennyit elbírunk, aztán közbelép. Akkor bizakodhatunk, mert közel a vége és nincs sok hátra a teljes összeroppanásig... Jó iskola ez mindannyiunknak!


folyt.köv....

Tonti
A máriaországa. hu tulajdonosa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetek fölé emelt pallos (aj
  2009-04-16 21:10:13, csütörtök
 
  Nemzetek fölé emelt pallos (ajánlott)



2009 április 14 - kedd, 9:03

Nemzetek sorsát pecsételi meg a Lisszaboni Szerződés

Forrás: http://www.zeit-fragen.ch/ausgaben/2009/nr-14-vom-642009/12-kritikpunkte-am-vertr ag-von-lissabon/

Mi meggyőződéses Európaiak vagyunk. Pont ezért a Lisszaboni Szerződést elutasítjuk, mivel ez a demokrácia és a szociálpolitika lényeges részeit feladja, és katonai akciókba sodorhat.
A Lisszaboni Szerződés úgy hat, mint egy Európára érvényes alkotmány. Ennek ellenére erről a nép nem szavazott, ami egy alkotmány esetében szükséges. Egyébként: a szerződés olvasható (,,konszolidált") formája, egész Európában nem állt rendelkezésre, amikor a Szövetségi Parlament és a Szövetségi Tanács erről szavazott.
Ebben a szerződésben nem szerepel a hatalom felosztása, habár ez minden demokráciának az alapja. Így csak az EU bizottságnak ( EU-Kommission) van egyedül joga, hogy törvényeket és rendeleteket fogalmazzon meg. Ezen kívül ez az egyedüli végrehajtó szerv (,,kormány"), és az igazságszolgáltatás területén ez a legfontosabb bírósági fokozat (instancia).

Az EU Bizottságot nem választják meg, hanem a kormányok és gazdasági egyesületek alkudják ki. Ezt követően az EU Parlamentnek is meg kell erősítenie. Az EU Parlamentnek azonban nincs joga még arra sem, hogy felügyelőt, vagyis komisszáriust javasoljon. Mivel a Bizottság csak igazgatósági szakembereket foglalkoztat, ez minden szakterületen a lobby csoportok segítségére van utalva.
Az EU Parlament a külpolitikában, a védelmi politikában, az atompolitikában és a gazdaság alapvető kérdéseiben nem dönthet. Semmiféle területen nem tehet javaslatokat az irányvonal meghatározásában. Csak a Minisztertanáccsal együtt szavazhat a javaslatokról.
Az EU irányvonalak és határozatok a német alkotmány fölött állnak.
Ma már a német törvények 80 százaléka pusztán az EU előírás átültetése a nemzeti jogba. Ezek az előírások gyakorlatilag a mindennapi élet összes területére kiterjednek.
Az összeütközések ,,elkerülésére" és ,,krízis elhárításra" a Lisszaboni Szerződés még a támadó háborúkat is megengedi. Az ,,Unió érdekeinek szolgálatában (például az olajforrások biztosítására) még katonai beavatkozás is végrehajtható. Az EU Minisztertanács zárt ajtók mögött dönt a háborús bevetésről és a katonai felszereltségről. Sem a Német Szövetségi Parlament, sem az EU Parlament nem tudja ezt a döntést megváltoztatni.
Ilyen bevetések alkalmával a német katonai és politikai vezetését (a német szövetségi hadsereg is) a jövőben egy EU Bizottság veszi át, amit nem demokratikusan választottak meg. Az EU Parlamentet szórványosan tudósítják az eseményekről, de a német szövetségi parlamentet egyáltalán nem.
A külpolitikát, és a biztonsági politikát semmilyen bíróság nem vizsgálhatja felül.
,,A külpolitika és a biztonsági politika magas rangú" képviselői mindkét területért felelősek. Ezzel a katonai beavatkozások az egész világon a külpolitika eszközévé váltak.
Az emberölés egy felkelés ,,törvényes" leverésére megengedett. Az olyan beavatkozó műveletek, amit a kínai kormány az Égi Béke Terén és Tibetben véghezvitt, most Európában is lehetségessé vált. A Lisszaboni Szerződés szerint a békés tüntetésnek1989-től vérfürdővel is véget vethetnek. Háborúban és közvetlen háborús veszély esetén a halálbüntetés megint lehetséges.
A munkakörülmények és a szociális biztonság javítása érdekében csak akkor foganatosíthatnak eljárásokat, ha azoknak a gazdasági versenyre nincs kihatásuk.
Az EU Parlamenti szavazásoknál egy luxemburgi szavazat 11-szer többet számít, mint egy németországi.

*


A "mi" kis fideszeseink elolvasás nélkül megszavazták








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fricc-vicc...
  2009-04-16 21:06:39, csütörtök
 
  Fricc-vicc...



2009 április 16 - csütörtök, 14:22



,,Többezer ember ment fel a budai Sándor palotába" - hallom a hírt. (HÍRT TV és ECHO TV egy húron pendülve).

Nosza - mondom - ugorgyunk csak fel, egy paraszthajszára van csupán a Délitől, ahol lakom...

Gyanúsnak találom a helyzetet, mindössze három fiatalt látok - ó, mily' szégyen - volt képük sávos lobogóval kezükben baktatni.

Aztán a palota közvetlen közelében danászást hallok. Arra szaporázom lépteimet, milyen kedves, gondolom, a külföldi turistákat tán éppen magyar dalra tanítják, ez is jó csalogató lehet...

Cukrot adnék annak a madárnak, danolja ki nevét a babámnak...csárdás kis angyalom...

Ezt dalolja az a négyszáz ember, akik önfeledten éneklik a kedves óvodás dalt. Azután megpillantom a kör közepén az ismert tévés politológust. Mint a mennykő hasít belém a felismerés...Jó Isten, ezek ezt nevezik tüntetésnek? Hát még mindig itt tartunk? Uramatyám! Ez nem lehet igaz!

A kör közepe felé tartok:

,,Tamás, szép, szép, hogy itt Eszterláncoztok, nem luxus ez egy kissé?

Ahogy a költő írta: szó bennszakad, hang fennakad...mire F r i t z Tamás kedvesen elmondja, éppen most van benn az Izabella az Elnök úrnál, őt várjuk.

Jön is Izabella sebtiben és mondja: ,,...az elnök úr az alábbiak közlésére jogosított fel: ő is támogatja az előre hozott választásokat...és ezt holnap a sajtónak is elmondja.

Nosza, nesze semmi, ennyi. Izabella a négyszáz emberrel roppant elégedett lett. Ezért kellett a keddi napot elrabolni a polgároktól?

Kissé hangosabb voltam kifakadásommal, mire többen is megdorgáltak: nem kell mindjárt hőzöngeni, ennek semmi értelme, különben is a Vértanúk terén csata volt, ezért az itteni rendőrök kérik, aki csak tud, ne a Lánchídon, hanem a Margit-hídon át menjen Pestre.

Lássa be - néz rám egy alacsony becsületes arcú asszony (magam sem tudom, miért Zákeus néninek kereszteltem el) - jó itt lenni. Vigyázni kell a rendre, nem csinálunk felfordulást, a rendőrökkel is jó a kapcsolatunk. Megmutatjuk nekik, de meg ám...semmi értelme kivívni a hatóságok haragját.

Felém fordulva pedig: meg kell adni a tüntetés méltóságát, miránk ne mondja senki, hogy felfordulást csinálunk, mint azok a fizetett felforgatók, fújj.

Nem vártam meg, mi lesz a kifejlet. A Fritz Tamást védőn körülbástyázó jóindulatú, megvezetett idősebb hölgyek amúgy szúrós tekintete elől visszavonulva még hallottam a rám zúduló haragos szavakat: csak a felfordulást csinálja, minek jön ez ide...provokátor!

Tiszta igaz, provokátor vagyok a ministránsgyerekek kakaódélutánján. Még hogy méltósággal, miféle méltóság kell a saját jogaim kiharcolásához, emberek? Miközben az ország dereka megroppanva...hogy is írta a lánglelkű József Attila:

,,...Mint fészket ütik le a kis falut...Egy nyál a tenger, termelő zabálás, kis búvó országokra rálehel a tátott tőke s á r g a szája...párás büdösség-felhő lep bennünket el..."

Vajon miért éppen sárgára festette a költő a ,,...tátott tőkét?..."

Elhaladtomban még hallom a víg társulatot:

,,...Szép a huszár, szép a huszár..."

Igen, nem sokkal előtte huszár uniformisba bújtatott belügyi spicli vitte a Bajnai mögött a háromszínű lobogót...eskühöz.

A négyszáz ember pedig békével ment haza. Szép emlékekkel. Bizonyára este majd telefonálgatnak egymásnak: milyen szép is volt, bizonyára égnek majd a szégyentől Bajnaiék...

Azután megkezdődik a háromszög-járás a lakásban.

Útvonal: TV-készülék - konyha - WC.

,,...cukrot adnék annak a madárnak..."

Szép volt a vári danászás, magyarok! Sok mocskot segítettetek eltakarni az elvtársaknak. Hogyan is mondta Hofi Géza, a jóságos Kádár udvari bohóca?

,,...Cukrot nekik...süvegcukrot...hogy abba üljenek..."

Függöny le.

(Czékus Jób, L-88)


http://www.l88.hu/about3655.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aktuális (?): dokumentumfilm a
  2009-04-16 20:58:13, csütörtök
 
  Aktuális (?): dokumentumfilm az argentín összeomlásról (2001-2002)
kedd, 2009. április 14.

Fernando Ezequiel ‘Pino' Solanas ismert argentin szocialista filmrendező Memoria del saqueo (kb.: a zsákmányejtés/fosztogatás krónikája) c. 2003-as dokumentumfilmje megtekinthető angol felirattal a youtube-on (aki tud spanyolul az egy részben is megnézheti a google videon). A film végigköveti hogyan vezetett az IMF előírásának a szigorú betartása (dollarizáció, valutatúlértékelés, kereskedelmi és tőkeáramlási liberalizáció, kontrollálatlan privatizáció, restriktív monetáris és fiskális politika recesszió alatt) államcsődhöz és szociális katasztrófához - illetve az argentin gazdaság értékesebb részeinek a kedvezményes fölvásárlásához nemzetközi nagyvállalatok által.

Namost, amire a magyarországi helytartók (banánültetvényesek és marhahúsbárók helyett transznac. pénzügyi/ipari tőkések, nem mindegy?) készülnek, az sok szempontból hasonlít arra, amit az argentin kormány csinált (keresletgyilkos monetáris és fiskális politika egy súlyos recesszió alatt, a nemzetközi hitelezők és államkötvény-tulajdonosok szolgai kielégítése, ,,költségvetés kiegyensúlyozása" (ez 1 ideologikus nonsense))...úgyhogy nincs kizárva (persze nem biztos), hogy - legalábbis részben - hasonló helyzet alakulhat ki...ezért talán érdemes megnézni ,,Pino" Solanas filmjét.
Tanulni, tanulni, tanulni... - ahogy valaki mondta egyszer.

A teljes playlist itt (12 rész): http://www.youtube.com/view_play_list?p=C46D4D71A019C91E
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Téboly! Semjén Zsolt ismeri Pe
  2009-04-16 20:40:20, csütörtök
 
  Téboly! Semjén Zsolt ismeri Petőfit!!!
2009.04.16.

Valaki szóljon az MSZP kommunikációs atyaúristenének, hogy sürgősen kezdje el helyére tenni az embereket. Úgy általában is, de az mszp.hu tájékán haladéktalanul szét kellene csapni a trágyát, mert kezdenek belefulladni. Ha már trágya: a múltkori "összefosáson" egy ország tudott röhögni, felszabadultan, örömmel, még mindig köszönjük Gellérfy Lászlónak. Annak volt stílusa, igaz, nem az emeszpéponthun, hanem a kapcsolatoson, kár is volt a viccet tönkretenni mindenféle utólagos mea culpázással.

Nem mennék bele a párt hivatalos oldalának elemzésébe, mondjuk úgy, középmezőny. A fidesz.hu felesleges agyonzsúfolását überelni lehetetlen, az MDF neoprimitív gagyiját alulmúlni nehéz, a szocik békésen bóbiskolnak, in the middle of the site. (Egyetlen rövid, ám gyötrő kérdés, amelyet bizonyára mások is feltettek már, de én neveket akarok, ahogy Kövér Laci böfögé. Ki volt az az elmebajnok, aki annak idején kitalálta, hogy a frakciótagok fejét a fotókon felül le kell vágni? Mit szeretett volna a művész üzenni ezzel a posztlobotómiás megközelítéssel?)

Tartalmilag viszont időnként dühítően, ordibálóan buta dolgokat mível a bizonyára hite teljében lévő társaság. A molotovos cuccok kapcsán több írás is felbukkant a héten az oldalon. Az, hogy Nyakó István szerint a Fidesz beszédesen hallgat az ügyben, és egyébként is kokettál a szélsőjobbal, nem új dolog. Mondja, az a dolga. (A linkre kattintva megcsodálhatod, hogy egy nagy párt nagy emberének milyen kicsike fotóját húzták fel nagyra, ez már alapból gáz. Nincs az mszp.hu-nak egy nagyobb felbontású képe a párt szóvivőjéről? Kérjenek egyet a fideszesektől, nekik biztosan van.)

Itt van a témában azonban az a gyöngyszem, amelyet kicsit is logikusan gondolkodó szerkesztő nem enged feltenni az oldalára. Nem is annyira a tartalom, inkább a primitív minőség miatt. Ezt a gondolati silányságot nem kellene megengedni maguknak, ha továbbra is tíz százalék felett szeretnék tartani fuldokló fejüket.

"Semjén egyetért a terroristákkal?" - tolja pofánkba a bulvárt a cím, biztos kattintás, brávó. Ami ezek után következik, az viszont a tömegek felé történő kommunikáció legostobább bugyraiba vezet bennünket. Íme:

Kedden dél körül újabb támadás érte pártunk egyik irodáját, ezúttal Szigetszentmiklóson.
Ismeretlen tettes törte be a pártiroda ablakát, és a bejárat elé meggyújtatlan molotov-koktélt helyezett - tájékoztatta honlapunkat Jószai Attila, a Kisduna-menti MSZP-szervezet elnöke.

A rendőrségi vizsgálat az ügyben megkezdődött. Információink szerint a támadó vagy támadók levelet is hagytak a helyszínen, amelyen újságból kivágott betűkkel a "Még kér a nép, most adjatok neki!" Petőfi-idézet szerepel. Mellesleg ezt az idézetet használta a Parlamentben nem sokkal 15 óra előtt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője. Vajon honnan tudja, mi volt a levélben?

Ez vajon mi akart lenni? Semjén az OGY egyik legjelentéktelenebb, legpitiánerebb, legunalmasabb és legnevetségesebb figurája. Tudja ezt mindenki, Orbán a legjobban. Nem is a ménkű nagy eszéért ad neki naponta jutalomfalatkát, hanem azért, mert a KDNP icipici szeletkéje pontosan beleillik abba a tortába, amelyből a Fidesz nem szel senkinek, inkább újabb és újabb emeleteket tornyoz rá. Ez a fajta kommunikáció azonban sehová nem vezet.

Semjén doki Petőfit idéz a felszólalásában (mellesleg), mit ad Isten, a köcsög benzinmagyarok is Petőfit idéznek a koktél mellé. Tegyük össze a kettőt, majd fel a sátáni kérdést: "Vajon honnan tudja, mi volt a levélben?" Muhahahaha, lebuktál, Zsoci! Te írtad a levelet, te is tenorista vagy!

Megturbózhatták volna a címet még napjaink trendi médiahányadékaival, például a "Döbbenet! Semjén terrorista!" vagy az "Elképesztő! A KDNP az NSDAP nyomdokain", esetleg a kissé megterhelő, de mindenképpen kattcentrikus "Téboly! Semjén Zsolt ismeri Petőfit!!!!!!!!!!!!!!!!!!" cikornyákkal.

Ezzel a gagyival akartak Orbán Viktorba belerúgni? A szavazók mégis melyik rétegét célozták meg a szösszenettel? A kádéenpé nagy emberét egy-egy felszólalása vagy interjúja kapcsán minimum tizenöt módon lehetne a vérbe alázni. Ehelyett itt van ez.

A tegnapi mediános cucc szerint 70 %-on áll a Fidesz. Ideje lenne a piros oldalon felkötni a gatyát. A bulvárszart pedig engedjék át a narancsosoknak. Ők sokkal profibban tudnak bánni vele, elég csak egy pillantást vetni az eredményjelzőre. Kirántani a gödörből ilyen hülyeségek nem fogják a szocikat. Igaz, rontani sem nagyon tudnak már a helyzeten.

Akkor viszont legalább azokat tiszteljék meg, akiket bevallottan nem néznek hülyének.


http://holdrablo.blog.hu/2009/04/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Creditum, az irakiak és a KG
  2009-04-16 20:35:41, csütörtök
 
  A Creditum, az irakiak és a KGB


Írta: Administrator

http://www.helyitema.hu/A-het-temaja/A-Creditum-az-irakiak-es-a-KGB.html

2009. április 15.

Alkalmase válságkezelő miniszterelnöknek Bajnai Gordon? Az üzletember-politikus és a Hajdú-Bét szomorú története közismert, ám ha ez még nem lenne elég, lapunk néhány újabb adalékkal szolgál a fenti kérdés eldöntését segítendő. A Bajnai család üzleti tevékenységét bezárt, tönkrement, felszámolt cégek övezik.

Bajnai Gordon üzleti karrierje 1990-ben kezdődött a privatizációs tanácsadással és vállalatátalakítással foglalkozó Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nél.

A cég tevékenységét jól példázza a Péterfy Sándor Utcai Kórház rendelőintézet-privatizációjának esete. A fővárosi Péterfy kórház felhatalmazta a Creditumot, hogy bizományosként értékesítse a Madách téri rendelőintézetét. Az adásvételi szerződést 1990 februárjában kötötték meg, ezután a kórház 42,5 millió forint bizományosi díjat utalt át a Creditum számlájára. A szerződést a főváros nem hagyta jóvá, így a kórház az átutalt pénz visszafizetését kérte a cégtől, a kft. azonban nem fizetett. A kórház 1997-ben kezdeményezte a Creditum felszámolását. Az 1998-ban kelt, a cég megszüntetéséről szóló bírósági végzés megállapítja: 1995-ben, az első fokú elmarasztaló ítélet után a Creditum tulajdonosa eladta a céget egy magánszemélynek. 1996 decemberében a cég továbbvándorolt, és két iraki állampolgár, Seryan J. Faraj és Magid Ali Khdir birtokába került. A Creditum végleg eltűnt, kamataival együtt mintegy 200 millió forintos adósságot hagyva hátra. Szolnoki Andrea alpolgármester 2001-ben kezdeményezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés engedje el a Péterfy kórház behajthatatlan adósságát. A Wallis és a KGB2000 januárjában Bajnai Gordon a Wallis Rt. vezérigazgatója lett. A Wallis története a 80-as években indult Moszkvában. Veres Tibor a KGB diplomataiskolájának (IMO - Insztitut Mezdnarodnyik Odnosenyij) diákként ismerkedett meg Nagy Györggyel, akivel a rendszerváltás után megalapították a Wallis Rt.-t. A Wallis fő tevékenysége cégek megvásárlása, átalakítása, értékesítése volt. A Hajdú-Bét példája jól mutatja, mit is kell ezen érteni.

Bajnai Gordon tényleg ő a legalkalmasabb a válságkezelésre?


2003-ban a Wallis Rt. több mil­liárd forintos kormánymegrendelést kapott kormányzati személyautók szállítására. Ugyanebben az évben a Wallis finanszírozta ifj. Gál J. Zoltán kormányszóvivő lakásának felújítását. 2004-ben a Honvédelmi Minisztérium 27 milliárd forint értékben vásárolt a Wallis-csoporthoz tartozó Rába Rt.-től. Bajnai bajai halászleveBajnai Gordon Szegeden született, és Baján nőtt fel. Édesapja, Bajnai György 1990-ig Baja egyik legbefolyásosabb embere volt. Az idősebb Bajnai, noha a rendszerváltás óta Bécsben él, gyakran hazalátogat, például állandó résztvevője a bajai halászléfőző fesztiválnak, amely családi eseményszámba megy Bajnaiéknál - Tavaly a zsűri elnökeként vett részt a halászléfőző versenyen Bajnai Gordon - mondta el lapunknak Körte János, a Bajai Halkommandó egyik tagja. - Édesapja Bajnai György is törzsvendég a fesztiválon. Bajnaiéknak van egy víkendházuk a közelben, ahol 60-80 fős baráti bulikat szoktak tartani a fesztivál idején. Tavaly Kóka János és Gráf József is vendégük volt.

A papa emlékeBajnai Györgyre nem mindenki emlékszik szívesen Baján. Az idősebb Bajnai üzleti tevékenységét felszámolt cégek és utcára kerül emberek övezték. Bajnai György korábban a város egyik legnagyobb vállalatának, a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezetnek (BLÉVISZ) volt az elnöke. A BLÉVISZ ellen 1994 januárjában indult csődeljárás, a bíróság 1997 áprilisában a céget megszüntette.

1989-ben alakult a Möbeltrade Külkereskedelmi Kft.,amelynek a BLÉVISZ is a tagja volt. A cég felügyelőbizottságában ült Bajnai György. A cég ellen 1993-ban felszámolási eljárás indult. A cég 2002 decemberében szűnt meg. 1990-ben Bajnai György az akkor megalakuló EWT Kereskedelmi Kft. (EWT Handelsgesellschaft mbH.) ügyvezető igazgatója lett. Bécsbe költözött, azóta is ő látja el egy személyben a bécsi cég képviseletét. 1990-ben jegyezték be a Baja Design Termelési és Kereskedelmi Kft.-t. Bajnai György a cég fel­ügyelőbizottsági tagja volt. A cég felszámolását 1993-ban rendelték el. 1993-ban alakult az Int-Food. A cég képviseletére Bajnai Györgyön kívül, aki az igazgatóság elnöke volt, már fia, Gordon is jogosult lett. 1998-ra a cég belefulladt az adósságba. Az Int-Food ellen 1998-ban indult meg a csődeljárás, végül 2001-ben a céget megszüntették. 1996-ban jegyezték be a Pekár '96 Malomipari Részvénytársaságot, amely malomipari termékek nagykereskedelmével foglalkozott. A cég képviseletére Bajnai Gordon igazgatósági tag is jogosult volt. A felügyelőbizottsági tagok között megtaláljuk Go
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.