Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Rendőrökre támadt a jogosítván
  2009-04-27 21:09:16, hétfő
 
  Rendőrökre támadt a jogosítvány nélküli autós

2009.04.26. 09:28 sasika61


Harsog a média a tegnapi érdi eseménytől, s számomra meglepő, hogy akármelyik internetes újságban keresem a hírt, mindenhol azt emelik ki, hogy ,,rendőrök lőttek meg egy férfit Érden". Legtöbbször ezt emelik ki a címek, aztán persze a cikkek beszámolnak a részletekről is, a tv2 még azt is közölte, hogy a meglőtt férfi cigány volt, s lincshangulat alakult ki a helyszínen.

A címek alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy egy érdi illető békésen sétálgatott az utcán, mikor a szemét (esetleg rasszista) rendőrök váratlanul hátba lőtték, csak úgy, passzióból. Holott ha alaposan végiggondoljuk, a lövés csak ellenreakció volt, a férfi előtte többször is súlyosan megszegte a törvényeket: jogosítvány nélkül vezetett, a felszólításra nem állt meg, majd a rendőrök életét veszélyeztetve elsodorta őket. Ezek voltak az elsődleges cselekmények, a lövések csak ezek után következtek. Vagyis nem a rendőr lövését kellene kiemelni, hanem inkább azt hangsúlyozni, hogy ,,rendőrökre támadt a jogosítvány nélküli autós". Egyetlen ilyen cikket sem találtam.

Mi lehet ennek az oka?
Lehetséges ok -jóindulatú megközelítésben-, hogy a címben a súlyosabb sérülés okát emelik ki, a rendőrök ugyanis hál istennek megúszták ilyen nélkül. Kevésbé empatikus megközelítésben ok lehet, hogy nagyobb szenzáció, ha a rendőr meglő valakit (mert ritkán fordul elő), mintha az intézkedő rendőrökkel valaki szembeszegül (ami viszont -sajnos- gyakori jelenség). Akármi is a valódi ok, feltűnő, hogy jobbra és balra sorolt médiumok ugyanúgy közlik a hírt, s így szerintem a címben mindannyian torzítanak: áldozattá teszik a bűnöst, a rendőrök ellen pedig hangulatot keltenek.

Remélem, odáig nem fogunk eljutni, hogy színre lépnek majd a jogvédők is, kimutatják az intézkedés jogtalanságát, meghurcolják a rendőröket, mert a mostani képlet egyszerű: a rendőrök tették a dolgukat, ahogyan azt kell.


214 komment
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
III/II-es tiszt az MSZP jelöl
  2009-04-27 21:06:13, hétfő
 
  HÍREK


III/II-es tiszt az MSZP jelöltje
2009. április 27. 11:30:55

A pártállami titkosszolgálat kötelékében dolgozott Kivágó Iván Györgyné, aki a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) vasárnapi döntése értelmében Hunvald György helyét veheti át a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójában.



A Magyar Nemzet információi szerint az 1970-es évektől már a hálózat tagja volt, a nyolcvanas években pedig a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályának ,,B" alosztályán dolgozott.



Kivágó Iván Györgyné a Magyar Nemzetnek elismerte, hogy a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálatoknak dolgozott.



Először visszakérdezett, hogy ez a felvetés ,,miért tartozik ide", majd igennel válaszolt a hivatásos múltját firtató kérdésre.

Forrás: Hírtv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszkva zsidó terrorakcióra fi
  2009-04-27 21:05:28, hétfő
 
  Moszkva zsidó terrorakcióra figyelmeztette Iránt, megvédték a légierőt

2009. április 27. 11:27:15

Iráni, valamint izraeli biztonsági források szerint Moszkva figyelmeztette Teheránt, hogy Izrael el akarja pusztítani az összes bombázógépét (magyarán: terrorakcióra készültek a saját fenyegetettségükről hazudozó, illegális atomfegyverekkel is felszerelt kajmánék), amelyet a Mehr-Abad légibázison vont össze egy közelgő légiparádéra.



Ezek után a bemutató egy része elmaradt, s Irán elvezényelte onnan a flottát - jelenti a Debka File izraeli hírügynökség.



Irán még a hónap elején jelentette be április 18-ra egy nagyszabású katonai légiparádé megszervezését, amelyre 140 harci gépet vont össze. Azonban végül mindössze négy gép mutatkozott be. Az iráni média midezt a rossz időjárási várakozásokkal magyarázta, miközben aznap Teheránban napsütéses idő volt.



A Debka File szerint Moszkva saját titkosszolgálati forrásaira hivatkozva figyelmeztette Teheránt, hogy Izrael a bemutató előestéjén a földön meg akarja semmisíteni a szóban forgó gépeket, azaz az iráni légierő derékhadát.



Ez azt jelentette volna, hogy Irán nukleáris létesítményei légi védelem és támogatás nélkül maradnak. A hírügynökség megjegyzi, 1967-ben egy hasonló művelet végzett az egyiptomi légierő egy részével is.



A medve vélhetően egy pillanatig sem habozott értesíteni a perzsákat és meghiúsítani a héber terrorakciót, hiszen saját bőrén tapasztalhatta, hogy Izrael az USA-val együtt cionista bábrezsimet hozott létre Grúziában, felfegyverezte azt, majd ráuszította Ororoszországra.



(mti korrigálva)

Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai és Kun Béla puffadozó z
  2009-04-27 21:01:05, hétfő
 
  Bajnai és Kun Béla puffadozó zsebei
2009. április 27. 08:26:14


,,Libamájat kap minden nyugdíjas, meg ingyen repülőjegyet a totális közjó beállása esetén! - jelentette ki a Bölcsek Tanácsa előtt Vajnai Gordon. A beállítás persze mindenkinek fájni fog - tette hozzá pislogva a megbízott vészkormányfő, majd mondanivalóját alátámasztandó elénekelte az Internacionálét. Kérdésekre nem válaszolt a miniszterelnök, mert sietve távozott a Harmadik Köztársaság Security embereinek gyűrűjében, hogy Ferihegyen elérje az utolsó ciprusi járatot. (Népszakértő, 2009. április 32.)"

Sokat cselekszik mostanában Bajnai Gordon - vagy legalábbis beszél róla. Nem rég például az Idősügyi Tanács ülésén járt, ahol kapásból beígért egy kis nyugdíjprémiumot - 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés esetén. Valószínűleg csippentett is a szemével, de lehet, hogy még viccelődve azt is megkérdezte a nyugdíjasoktól, hogy ,,hogy vagyunk, hogy vagyunk?"

Örülhetnek a posztkommunisták, hogy ilyen derék elvtársat találtak: hisz lám osztogatna ő, ha lenne miből. Sőt, hogy a kormányának tényleg legyen pártja, még azt is megígérte, hogy az erre az évre tervezett nyugdíj-korrekciót csak jövőre hajtanák végre, a 2010-re jelzett újabb módosítást pedig bizonytalan ideig elhalasztanák. Csakhogy Bajnai korábban öt és fél, hat százalékos csökkenésről beszélt, amikor kicsomagolt nekünk, úgyhogy kiflicsücsök lesz itt, nem nyugdíjprémium.

De az is lehet, hogy zsömle. Ami ugye nem kicsi, hanem a mi pofánk a nagy. ,,Magyarország régóta többet költ, mint amennyit megtermel, talán kicsit túl korán hitte el, hogy már benne van a tutiban, hogy beérkezett az európai jólétbe" - ezt már nem Kádártól, hanem Rákositól vette Bajnai. Ő pedig már csak tudja mi a tuti, mert még anno, Döbrögit játszva összeoffshore-ozott magának belőle egy kicsit. De most nincs tuti, mert amíg ő és hazafivá alakított üzletember barátai szívlapáttal hányták adóikat Ciprusra, addig Medgyessy Péter megpróbálta kimondani hogy útelágazás és elkúrt - többek között Gyurcsány Ferenc böszme tanácsaira hallgatva.

És most egy kis áldozatot kér jó Bajnai Gordon, mivel ,,az ország lakosait a kulturális, nyelvi és történelmi közösség mellett összeköti a közös gazdaság is". Valóban, csak hát elég nehéz összefogni olyanokkal, akik munkásmozgalmi indulóval veselkednek neki a kapitalistáskodásnak, korábban pedig inkább adóparadicsomban vállalták a gazdasági közösséget, itthon pedig miniszterelnökként, jegybankelnökként és pénzügyminiszterként arról beszélnek, hogy miért kell, hogy fájjon. Mármint nekünk. És a cselekvés? Ja igen, arról majd elfelejtkeztem.

,,Kun Béla repülőgépen menekült az országból. (...) Zserbókat vitt, melyekkel teletömte puffadozó zsebeit, aztán ékszereket, grófnék, bárónék, kegyes, jótékony hölgyek drágaköveit, templomi kelyheket, sok más egyéb kincseket. Karjairól vastag aranyláncok lógtak." Mindezt Kosztolányi Dezső írta Édes Anna című regényében a Tanácsköztársaság menekülő főprolijáról. Azért lett időszerű ez a jelenet, mert a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak némiképp gyanús lett, hogy ,,Magyarországon pontosan akkor jött divatba a bizalmatlansági indítvány, amikor az uniós tagság új, megcsapolható forrásokat tett számukra elérhetővé". Csak nem arra utal az elegáns és visszafogott FAZ, hogy bizony Bajnaiék is igyekeznek megtömni puffadozó zsebeiket?

Válságkezelés, meg cselekvés, mi? Ne fárasszuk már egymást.



Tompos Ádám jegyzete
2009. április 27. 05:55

Forrás: MNO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nyugdíjasok készek az áldoza
  2009-04-27 20:56:29, hétfő
 
  A nyugdíjasok készek az áldozatra, de vannak kéréseik

Bajnai Brüsszelbe is megy
2009-04-27 VGO

Holnaptól már külföldön is "magyarázza a bizonyítványát", azaz válságkezelő programját a kormányfő. Bajnai Gordon a hét végén több fórumon is beszélt annak részleteiről, illetve folytatott egyeztetéseket a tervezett intézkedésekről. Holnap pedig bemutatkozó látogatásra Brüsszelbe, majd Bécsbe utazik. Habár több ország vezetőjével beszélt már telefonon, első ízben adhat tájékoztatást első kézből, személyesen a külföldi partnereknek.

Bajnai Brüsszelben José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével ismerteti kormánya válságkezelő programját. Találkozik Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárral is, akivel - várhatóan - áttekintik Magyarország szövetségesi kötelezettségvállalásának helyzetét. Még aznap találkozik Bécsben Werner Faymann osztrák kancellárral, akivel szót ejtenek a gazdasági válság okozta kihívásokról, illetve az azokra adható válaszokról is.

Idehaza Bajnai szombaton az MSZP választmányának ülésén vett részt, ahol a többi között - közvélemény-kutatásokra hivatkozva - arról beszélt, hogy soha ekkora társadalmi elfogadottsága nem volt a megszorításoknak. Szerinte a válságkezelő program végigvitele a nyertesek Magyarországát teremtheti meg.

Előzőleg, pénteken az Idősügyi Tanácsban járt, ahol egyebek között elmondta: amikor a gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot, akkor a nyugdíjasok is kapnak majd extra juttatást. Az indexálás szabályainak megváltoztatásánál is azt ajánlotta, hogy a gazdasági növekedés mértékével korrigálva számolják majd ki a reálbérek és az infláció arányának alakulását. A válságra való tekintettel az idei évre tervezett nyugdíjkorrekciót a jövő évre kell halasztani, ám a 2010-est bizonytalan időre fel kell függeszteni. Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, az Idősügyi Tanács titkára arról beszélt, hogy 2010-ben lenne esedékes a korrekció utolsó intézkedése, amely a rokkantnyugdíjakat érintené, s Bajnai nyitottnak mutatkozott abban, hogy erről tovább konzultáljanak. VG


A NYUGDÍJASOK EGYÁLTALÁN NEM MEGÉRTŐEK

Durván megsértette a demokratikus alapjogokat és a nélkülöző nyugdíjasok tömegeit Czerván Mártonné, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Nyugdíjas Választmányának elnöke pénteki (április 24-ei) nyilatkozatában, mely szerint "a nyugdíjasok megértéssel fogadják a kormány őket érintő intézkedéseit, még akkor is, ha azok számukra nehéz helyzetet teremtenek" (Magyar Nemzet Online). E "nyilatkozatot" azt követően tette, hogy az Idősügyi Tanács soron kívüli ülésen "konzultált" Bajnai Gordon miniszterelnökkel. A pártállami idők gyakorlatának megfelelően Czerván Mártonné úgy tesz, mintha ő valamiféle többségi véleményt képviselne, holott ez nyilvánvalóan szemenszedett hazugság. A társadalom többségével egyetemben a nyugdíjasok igen nagy része elutasítja a milliárdos bűnözőkből és hazaárulókból szedett-vedett Bajnai-kormány megszorító csomagját, és kikéri magának, hogy önjelölt szakszervezeti vezetők az ő nevükben nagyvonalúan nyilatkozgassanak, miután szívélyesen elkonzultálgattak Bajnaival, aki több száz libatenyésztő családot tett tönkre, és adóparadicsomokban bejegyzett cégek révén jutott milliárdos vagyonhoz, miközben a kisnyugdíjasok sora egyre nehezebb lett. Czerván Mártonné egész egyszerűen csúfosan, durván kihasználja azt, hogy a nyomorgó kisnyugdíjasoknak szinte semmiféle érdekérvényesítő, véleménykifejező képessége, lehetősége nincs.

Bajnai helyett Czerván Mártonné jobban tette volna, ha a néppel "konzultál", de hát ennek ő ugyanúgy nem érezte szükségét, mint maga Bajnai, akit az alkotmány és a köztársasági elnök megkerülésével, a magyar nép arculcsapásával ültettek bele - teljesen érdemtelenül - a miniszterelnöki székbe. Ez a szék egyébként megválasztása pillanatától kezdve rogyadozik alatta - éppen a társadalmi támogatottság hiánya miatt. Világossá kell tenni, hogy nincs szükségünk sem jogszerűtlenül "megválasztott" bűnöző miniszterelnökre, sem pedig a társadalom többségi véleményét elfogadni és kifejezésre juttatni képtelen szakszervezeti vezetőkre. A magyar nép remélhetőleg hamarosan mindkettőt - úgy jó demokratikusan és betyárosan - fenéken billenti.

Azért a pontosság kedvéért mondjuk meg azt is, kiket képvisel Czerván Mártonné - ha már a népet és a nyugdíjasok többségét biztosan nem. Képviseli mindenek előtt a szervezetét irányító Szocialista Pártot (a "Magyar" jelzőt én már nem tenném eléje, mert ezt ők rendre megtagadják). Vagyis képviseli azt a kettőszáz valahány, képviselőnek csúfolt véglényből álló populációt, amely - az ország házában randalírozva és azt házelnöki segédlettel nap mint nap bemocskolva - legutóbb nyakunkra ültette ezt a kis senki Bajnait, a libás bűnözőt. Képviseli talán még a hazaáruló akadémikusokból, üzletemberekből és egyéb gyanús "szakértőkből" összegányolt Reformszövetséget (mely már feloszlott, de tervezetük a megszorító csomag egyik sarkköve lett). Képviseli talán még az úgy nevezett médiaértelmiséget, mely a nyomtatott sajtó, a TV és rádiócsatornák többségét kisajátítva, igen-igen aljas és mocskos módon, a magyarságra, a kultúrára és az írástudók felelősségére örök szégyent hozva falaz ennek a véglényekből álló, hatalmat bitorló, már csak néhány heti túlélésre játszó csürhének, és ügyel arra, hogy a hiteles társadalmi vélemény ne nyilvánulhasson meg, legföljebb szerkesztő tévedés révén. És végül képvisel egy szerény létszámú nyugdíjas réteget, amelyet a hozzá hasonló politikusok és szakszervezeti vezetők, meg a nekik falazó, hazájával és nemzetével szemben bűnözői szintre süllyedt médiaértelmiség (melyből csak a média maradt meg, az értelem eltűnt) - az általa szerkesztett gagyiműsorok révén - gonosz szándékkal és tudatos kegyetlenséggel oly mértékben elbutított, hogy e réteg a saját és az ország helyzetét átlátni már nem képes. E réteg létszáma - hála a Magyarok Istenének - napról napra, rohamosan fogy.

Végvári József dr
nyugdíjas nyelvtanár

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljött az ideje a válaszadásna
  2009-04-27 20:54:45, hétfő
 
  A Jobbik az MSZP utolsó esélye

Reichert János 2009. április 19. 16:41 gondola

Régi szerzőnk kereste meg levelével a Gondolát. Reichert János (akit az akkori tulajdonos a Gyurcsány-Hitler párhuzamosságról írt cikke miatt tanácsolt el) 2003 nyarán jelezte, hogy miért fognak győzni 2006-ban a szocialisták, 2004. novemberben pedig figyelmeztetett, hogy a kettős népszavazás: csapda. Most újabb veszélyt lát.

A halak képzeletében a szárazföld bizonyára homogén hely, ahol minden egyfoma. Mi, szárazföldhöz szokott magyarok a világtengereket hisszük nagy, egységes kékségnek. Pedig a hajósok tudják, hogy a nagy víz minden, csak nem homogén fizikai tér.

A magyar választók mozgását a tengerekéhez hasonlíthatjuk. Aki nem ismeri őket, könnyen elhiszi, hogy idővel az egyik párt mondjuk 35 százalékról lemegy 15-re, a másik meg fölemelkedik 25-ről 43-ra, és ez akkor azt jelenti, hogy "a nép" egyik vagy másik pártot preferálja jobban, illetve kevésbé.

Nagyon sekélyes ez a megközelítés, könnyen becsapódik a felszínes érzékelés, akárcsak a balatoni horgász, ha kimerészkedne ladikjában a nyílt tengerre.

Fecsegő felszín, hallgató mélység
(...)






Eljött az ideje a válaszadásnak

A cikk valóban érdekes, de nem abból a szemszögből nézve, amiből íródott, hanem pont az ellenkezőjéből.

Az itt felsoroltak tudományoskodások és ál megállapítások. Csak a számok nyelvén szól, az emberek valós érzéseivel - szokás szerint - nem is foglalkozik. A valós tényeket mellőzi.

A Jobbik nem az MSZP utolsó esélye, hanem egyike a Magyarságnak! Ha megvalósítja programját és nem tér le a megkezdett útról, akkor nagy jövő áll előtte.

A cikk eleve kétségbe vonja a demokrácia egyik alapját a szabad véleménynyilvánítási jogot és uram bocsá' új pártok megjelenését. (Eleve az 5%-s küszöb egy kreálmány, ez országonként változik. Demokratikusabb lenne akár 1%-s pártok bejutása is, de ez a 20 éve megkötött paktumot darabokra törné!)

A 2002-os választást a Fidesz nyerte az MDF-el együtt. Azonban ezzel sem tudott kormányt alakítani. A Fidesz nem szenvedett "választási vereséget". A választást agyoncsalták, tehát nincs és nem is lehet hivatkozási alap semmilyen szám sem! A Fidesz egyik ősbűne, hogy nem állt az újraszámlálók követelésének élére és Pintér Sándor "jogszerűnek" tartotta a választást. A folyamatos társadalmi nyomás hatására a Fidesz széltében-hosszában hangoztatta, hogy csaltak! Miért hagyta? Mai napig nem tudjuk. Elmentek nyaralni, míg a radikálisokat a rendőrség verte szét. A Fidesz néma maradt.
Egy nap talán meg fogjuk tudni a valós számokat. A kékcédulás csalás felderítéséhez is évtizedek kellettek.
Addig pedig bármilyen számra hivatkozni azt jelenti, hogy a csalást és a mai antidemokratikus állapotokat elfogadja az elemző!

A 2006-os választás is csalás eredménye, tehát ez sem lehet hivatkozási alap. Mindkét választás előtt a Fidesz kampánya siralmas és többenetesen dilettáns volt! Hiába figyelmeztették a pártot ezrek és ezrek, nem törődtek vele. Hét éve ennek isszuk a levét. A Fidesz ezért soha sem vállalt felelősséget.

Egyáltalán mi értelme van az ilyen elemzésnek, mikor nem tudjuk, hogy lesz-e egyáltalán országgyűlési választás? Ha pedig igen, mennyit és hogyan fognak csalni? Csak nem képzeli bárki is, hogy csalásmentes, tiszta választás elé nézünk, bármikor is legyenek azok?!

Azonban, ha mégis elemzésbe bocsátkozunk, akkor a valós tényeket kellene már végre figyelembe venni.
A Fidesz sorozatosan hagyta cserben a választóit és állandóan azt hangoztatja, hogy ők csak Alkotmányos módszerekhez nyúlnak, nem lépik át ennek határát. Akkor miért ígérték, hogy addig lesznek az utcán, amíg meg nem bukik Gy.F. 2006 őszén? A kordonbontáskor miért mondták, hogy sorozatos akciók követik majd, mikor abbahagyták?
Hol van itt egyáltalán demokrácia és Alkotmányosság? A Fidesz egy nyilvánvaló diktatúrában vesz részt és ölbe tett kézzel nézte és nézi végig emberek gyötrelmeit, nehézségeit, halálát, az ország tönkretételét.
Miért nem vonulnak már ki a Parlamentből, ahol minden folyik csak nem az ESKÜJÜK szerinti működés. Miért vállalnak közösséget egy köztörvényes rablóbandával? Ez talán Alkotmányos? Balsai István még most is azt állította, hogy azért nem vonulhatnak ki, mert akkor képviselet nélkül maradnak a rájuk szavazók?! Valóban? Eddig, hogy tudták képviselni őket? Ötezer javaslatukból eddig ötezret utasítottak el!
Meddig akarják még butítani a társadalmat azzal, hogy NEM TEHETTEK SEMMIT?

Kövér többször a társadalom szemére vetette, hogy miért tűri mindezt el. Vagyis kaparjuk ki nekik a gesztenyét, miközben ott tespednek és a valós lépéseket sorra elmulasztják. (Hány nemzetközi sajtótájékoztatót tartott a Fidesz? Hetente kettőt kellene, és addig folytatni, amíg nincs változás. Miért kullognak mindig az események után? Miért mindig olyan nyögve-nyelős minden lépésük?)
Amikor pedig akiknek elegük van ebből a cirkuszból próbálnak valamit tenni, Kövér az első, aki felháborodik a radikálisokon. Más ország már lángokban állna hasonló helyzetben, itt pedig csak a provokátorok gyújtogattak!

A felszínes mellébeszélésre alapoz a cikk. A leglényegesebbekről pedig mélyen hallgat.
Ma már nincs bal és jobb, valójában soha sem volt, ez egy mesterséges megosztás. A pénzhatalom mindkét oldal mögött ott áll. Bármelyik nyer, kézben van. (Lásd Egyesült Államok)
Ma a törésvonal a globalisták és az antiglobalisták között vagy a nemzetközi és a nemzeti között helyezkedik el. Az előbbiek kiszolgálják a láthatatlan háttérhatalmat és minden erejükkel elnyomják vagy el akarják nyomni az ezzel szemben álló erőket. A Fidesz pedig minden szemfényvesztés ellenére egy GLOBALISTA párt! (Miért kellett az ELSŐK KÖZÖTT EURÓPÁBAN aláírni a Lisszaboni szerződést, melyről a magyar társadalomnak fogalma sincs? A lényege, hogy a magyarok elvesztették ezzel országuk szuverenitását és gyakorlatilag minden jogukat. )

A Fidesz hét éve mindent elkövet, hogy elnémítsa, visszanyomja, lecsendesítse a jogos kritikákat, indulatokat, megakadályozza a valós tények közlését és azok nyílt megvitatását.

A Jobbik viszont egy valódi nemzeti párt és egyértelműen ANTIGLOBALISTA. Erre kezd ráébredni egyre több ember. Ez a probléma gyökere.

A Fidesz sorra veszi át a radikálisok követeléseit, de csak alapos szondázás után. Ha már nem hallgathatja agyon, akkor előáll és médiája segítségével úgy tálalja, mintha az a sajátja lenne. Persze ez is csak kampány fogás, mert később mindent megtesz annak elsekélyesítésében.
Esze ágában sincs felülvizsgálni az adósságunk helyzetét, annak eredetét, mikor, mennyit fizettünk már vissza. Ki, miért és hogyan vett fel milliárdokat a nép felhatalmazása nélkül. Hová tűnt az a horribilis összeg, amit 25 éve az ország folyamatosan felvesz? A magyar vállalkozók, gazdák szinte semmit nem kaptak belőle csak a bankok és a holdudvar.
A Fidesz minden ilyen irányú kérdésre notóriusan azt válaszolja, hogy természetesen vissza kell fizetni az összes adósságot. Miért kellene? Nem is beszélve arról, hogy erre az ország eleve képtelen.
Már konzervatív közgazdászok is hangoztatják ezt, akkor a Fidesz miért ragaszkodik a visszafizetéshez?
Nem is beszélve arról a jogi nonszenszről, hogy meg sem született embereket is terhelnék az adósságok.
Miért van az, hogy minden fontos kérdésben végül meghátrálnak. (A föld eladhatóságát az Orbán kormány alatt Martonyi János írta alá. A volt MSZMP tag. Az olajügyekben nyakig érintett Fidesz mivégre papol itt hazugságokról? Miért adott értelmetlen 72 órás ultimátumot Gyurcsánynak, hogy aztán ismét és sokadszor cserben hagyva táborát elódalogjon? A lista unalomig ismert.)

A Jobbik az egyetlen párt, mely felvállalja a Szent Korona Tant és annak örökségét.

A Fidesz mérhetetlenül gyűlöli a Jobbikot, mert - jogosan - hatalmát veszélyeztetni látja. A Jobbik viszont megpróbál válaszokat keresni és adni. Széltében - hosszában azt hangoztatják, hogy a Jobbiknak nincs programja, miközben van!
A Jobbikot sport gyalázni, lehúzni, mocskolni és szakadatlanul támadni minden fronton, miközben a Jobbik szinte sehol sem kap megszólalási lehetőséget. Ki van tiltva a híres HírTV-ből. Az EchoTV-ben kiadták, hogy sem a Jobbik sem Vona Gábor nevét nem lehet kiejteni. Olyan ez, mint az a box meccs, ahol a ringben csak az egyik fél üthet, de időnként bárki átugrálhat a köteleken és jó nagyokat behúzhat az ellenfélnek, de ő nem üthet vissza, mert a bíró azonnal leállítja. Eleve milyen sajtószabadság várható az ilyen médiákat támogató párttól? A HírTV mára teljesen Fidesz korrekt lett. Elcsintalanosodott! A Célpont leleplező műsoruk is irányított, még véletlenül sem találunk korrupt Fideszes vagy konzervatív vezetőket, pedig mindenki tudja, hogy szép számmal jelen vannak ők is. Vagy nekik szabad, mert a mi kutyánk kölykei? Ez lenne a demokrácia?
A Jobbik szinte elsőként állt ki a Magyar Hírlap mellett amikor arcátlan miniszterelnöki támadás érte a lapot. Ezután pedig bojkottálják Vona Gábort és a Jobbikot? Nesze neked sajtószabadság!

Elemzők nyüglődnek órákon át a Jobbikon, de ők választ nem adhatnak, véleményüket nem mondhatják el.
Hisztéria, hisztéria hátán, de a Jobbik mégis egyre erősebb és a tábora nő. A "civil összefogás" nem tűri meg a Jobbikot és a Gárdát sem. Nem veszik észre a Gárda ellenzői, hogy minél több bírálat éri, annál többen lépnek be? A bírálók soha nem említik meg, hogy a Gárda ingyen és bérmentve, saját szabadidőt feláldozva ment meg embereket. Hány nehéz és veszélyes helyzetben mentett már ki embereket, miközben a Rendőrségnek parancsba adták, hogy a cigányokat kell védeni. A magyar embereket lehet korlátlanul gyilkolni?
A Fidesz mit tett a cigányok által elkövetett most már sorozatos gyilkosságokkal? A valós statisztika rémisztő, de mélyen hallgat róla mindenki, kivéve a Jobbikot és pár radikális szervezet.

Teljesen hamis az az állítás, hogy a Jobbiknak nincs szüksége az EP-be való bekerülésre, a Fidesztől venne el szavazatokat. Ez nem más mint vagy tudatos félrevezetés vagy politikai analfabétizmus. Az EU-ban számos radikális és EU szkeptikus van már most is jelen. Az előrejelzések szerint többen fognak most bejutni, mint korábban. Az egész életünk és jövőnk alapkérdése, hogy sikerül-e megakadályozni egy monstrumot, azaz az Európai Egyesült Államokat, mindent feladva, vagy visszatérünk a nemzetállamokhoz. Visszaszerezve sok elfecsérelt alapjogot. EZ A TÉT.
Valójában épp az ellenkezője igaz. Mit számít az, hogy 12 vagy 14 képviselője jut be a Fidesznek az EP-be? Semmit. A lényeg, hogy a Jobbik képviselője ne jusson be, mert akkor lehet, hogy Morvai Krisztina egyedül többet fog elérni, mint sokan mások együttvéve?

E teljesen valótlan állítás helyett kérdések özönére kellene választ kapnunk: mit tettek a Fideszes képviselők az elmúlt öt évben az EU-ban? Elszámoltak ezzel? Elmondták a közvéleménynek mennyibe kerülnek a magyar adófizetőknek havonta, évente és az egész ciklus alatt mennyibe van nekünk a 22 képviselő és más biztosi megbízatás? Ezért cserébe mit kapott a magyar választó? Felszólították az EU-t, hogy a korrupt, hazug, csaló szocialista kormányzatnak egy fillért se fizessenek ki, mert a pénzt folyamatosan ELLOPJÁK? Végre - valahára tisztán, világosan elmondták, hogy mennyibe került nekünk az ötévi EU tagság? Kimutatták a nettó befizetési összegünket?
Morvai Krisztina többször hangsúlyozta, hogy rendszeresen fog beszámolni arról mit tesz majd, mint EP képviselő. A többiek miért nem tették ezt meg öt év alatt?

A MIÉP-el előhozakodni nem érdemes. A korábban agyontaposott Csurka most mindenki kedvence lett, mert beszállt a Jobbik elleni kampányba? Most rendes fickó lett egyszerre? Mégsem náci és rasszista, mint 1992-ben el kellett határolódni tőle?
Nem tűnt fel a cikkírónak, hogy minden megszólalási lehetőség nélkül, agyonhallgatás vagy kizárólag csak negatív színben való feltüntetés ellenére nő a Jobbik népszerűsége? Az sem, hogy ha a "közvéleménykutatók" már 4-5 %-ra teszik, akkor az valójában 10-12%?

Miközben mindenki gyalázza a Jobbikot, addig Fideszes aktivisták úgy gyűjtenek kopogtatót, hogy a Jobbikra is hivatkoznak? Ez nem a választás megsértése?
Elvesznek a szavazatok? Akkor, miért gyűjtött már össze 340 000 kopogtatót a Jobbik? Meddig lehet még tovább butítani a társadalmat pont ugyanazzal a módszerrel, mint amely ellen évtizedek óta küzdünk?

A 2004-es kettős állampolgársági népszavazás sem volt csapda, mint ahogy a cikkíró állítja. A Fidesz nem állt mellé csak az utolsó két hétben. Ez is a tipikus agyontaktikázás eredménye. Ezért nem lett kötelező érvényű. A többség így is pozitívan szavazott. Nem beszélve arról, hogy a szocialista párt törvényt sértett, de a Fidesz hallgatott. A fő hozadéka pedig, hogy legalább azóta szünet nélkül beszélünk róla, holott a pártoknak még 1991-92-ben meg kellett volna szavazniuk, de nem tették. Azóta is a csapdáról hallunk és nem a korrupt politikusok gyávaságáról és mulasztásáról!


Egyébként a Jobbik nagyon is tisztában van a helyzettel és a célja az, hogy a Fidesz a jövőben a társadalom, és ne a háttérhatalom céljait szolgálja. Ez nem tetszik a Fidesznek, mert az eddigi állandóan felülről irányított párt nem volt hajlandó alulról építkezni. Alulról jövő javaslatokat rendre lenyomják. Nagyon kevés hely van az országban ahol ez a felszínre törhetett.

A Fidesz a Polgári Köröket is cserben hagyta, pontosabban csak ágyútölteléknek használták őket és a pártot akarták megerősíteni. Aki nem lépett be azt jobbik esetben magára hagyták vagy lejárató, ellenkampányt folytattak ellene. Azok ellen, akik végig kiálltak a Fidesz mellett, sőt vállalták a radikálisok kritikáját, sőt megvetését is.

Ami pedig a Fidesz politikusait illeti. Van közöttük sok rendes jóravaló, tisztességes ember, de igen sok a karrierista, korrupt janicsár. Sokuk viselkedése nem sokban különbözik az ellenoldalétól. Személyes tapasztalataim pedig több, mint siralmasak.

A Fidesz egy kiszámíthatatlan, megbízhatatlan párt. Soha nem lehet tudni, kinek, miért és hogyan akar éppen megfelelni, de legritkábban saját választóinak!

Sokkal eredményesebb lenne a valós, őszinte szembenézés a tényekkel, mint állandóan mindenkit víz alá nyomni, aki önállóan, szabad akaratából kíván politizálni és az ország ügyeit előrevinni.

Ez a Fideszes magatartás egyébként annak is a hajtóereje, ahol már nagy tömeg egyetlen pártban sem hisz, mert teljesen elhasználódtak és hitelüket vesztették. Ezért a Fideszt is komoly felelősség terheli, bármennyire is ki akar bújni alóla.

A Fidesz miért nem a saját táborát építi és tetteivel próbál szavazókat szerezni? Miért nem számolt azzal, hogy állandó tétlenségét egyszer az emberek meg fogják unni? Elegük lesz a hitegetésből és az olyan briliáns szlogenekből, mint "nem lehet országunkat úgy tönkretenni, hogy ne tudnánk újra felépíteni!"
Miért kell hagyni, hogy lerombolják?
Ha valaki otthonában csőtörést szenved, kimegy a biztosíték, beázik a tető, penészes lesz a fal, rovartámadás ér, akkor ölbe tett kézzel ül a szoba közepén, mindent hagy rohadni és azt mondja, hogy már csak két évet kell kibírni és majd jön a szerelő? Mert a Fidesz ezt az ócska szöveget közvetíti tábora felé.
Miért vagyunk olyan türelmetlenek? Miközben emberek halnak meg, családok mennek tönkre, félnek és rettegnek az emberek. A közbiztonság összeomlott. Romokban az ország, haramiák kezében minden, naponta gyaláznak és teszik lehetetlenné az életünket. Várjunk, várjunk és szakadatlan meneküljünk semmire való pótcselekvésekbe.

A Fidesz vezetése és belső magja leszerepelt. Megújulni képtelen és nem is hagyja magát. Ugyanúgy ragaszkodik a hatalomhoz, mint ellenfelei. Százezrével vannak ma már emberek, akik soha többé nem fognak a Fideszre szavazni, mert hiteltelenné váltak, sorozatosan félrevezették táborukat és elegünk van a kisebbik rosszra szavazni. Ha azt mondják vegye be az arzént vagy a ciánt, mert az a kisebbik rossz, beveszi?

Egyáltalán mi a biztosíték, hogy a Fidesz nem a háttérhatalmat fogja kiszolgálni csak egy kicsit finomabb módszerrel? Semmi. Itt gyökeres változás kell, ezt akarja a társadalom, nem az örökös időhúzásra játszó, agyontaktikázó ellenzéki totyogást. Senki ne ringassa magát abban az illúzióban, ha a Fidesz netán kétharmados győzelmet arat, akkor meghozza várva-várt döntéseket. Nem, akkor ugyanolyan arrogáns lesz, mint korábban és valós hivatkozási alapja lesz, hogy rá annyian szavaztak. Tehát azt tehet amit csak akar.
Na ez a tét. Egy hiteltelenné vált párt, mely állandóan megtéveszti és vakvágányra csalja választóit ne érjen el kétharmados többséget! Igen, erre valóban jó a Jobbik és történelmi felelőssége is ebben rejlik, hogy az antiglobalista agymosást és szemfényvesztést megakadályozza.

Vissza kell térni ősi tisztességünkhöz, megismerni valódi történelmünket és az országnak újra kell építenie kapcsolatát az égiekkel és a Teremtővel. Enélkül nem fog sikerülni.

Lehet, hogy a Jobbikot is félre fogják vinni a provokátorok, a besúgók, a karrieristák, a törtetők, de a kitűzött célok jók. Vona Gábor 30 részes sorozata kortanulmány, melyet a társadalom 95%-a nem ismer. Ha ismerné, akkor a párt 25%-on állna. Ezt akarják mindenáron megakadályozni mindkét oldalról.
Az igazság mindiig utat tör magának, ettől rettegnek, de nagyon!

Ma pedig nem ez a kulcs kérdés nemzetünk számára, hanem az, hogy egy teljesen új kizárólag civil szerveződés, mint pl. a Magyarok Szövetsége a jelenlegi rendszeren kívűlről próbál célt érni, vagy a rendszeren belüli radikális párt a Jobbik. Az igazi kérdés, hogy elmenjünk-e egyáltalán szavazni?
A rendszer ellen tüntetve otthon maradni vagy élve szavazati jogunkkal változtassunk. Én az utóbbit tanácsolom, mert a távolmaradás valóban a globalistáknak kedvez. Emellett pedig minden lehetséges módon szerveződjön a társadalom a GLOBALISTÁK ellen és ahol csak lehet leplezzük le antidemokratikus, félrevezető, dezinformációikat.

Ha nem lesznek országgyűlési választások 2010-ig, akkor a nemzetnek lesz még esélye. A Fidesznek annál kevesebb. (Lásd Lovas István: A kormányváltás utáni veszélyek c. cikkét!)

Így a Fideszre leadott szavazatok válnak inkább kétségessé.
Kedves cikkíró ezeken kellene mélyen elgondolkodni!

Üdvözlettel
Lantos Péter Sebestyén
Sopron
Volt aktív Polgári Körös és Fő téri tüntető a Civilek a Nemzetért Mozgalom tagja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fidesz igazi arca
  2009-04-27 20:53:03, hétfő
 
 
A fidesz igazi arca

Kedves mindannyian, ez az ápr.14-i tüntetés is kiválóan jelzi a magyar (nemzeti) közállapotokat... Nem sok kedvem van reagálni már szinte semmire. Pedig látom, gyötrően átélem,h. "MINEDEN KI NEM MONDOTT
IGAZSÁG MÉREGGÉ VÁLIK".
Volt legszűkebb bajtársaim fele - akik 2 év után a szememben erkölcsileg ugyanolyan bukottak, mint a "trükkök százai"-val hatalomra kerültek - oda tolakodott az Alkotmány utcába fél 6-ra, - ahová nem hívták, nem csatlakoztak - mindezt 3 órás vitában "Fricz-ékkel" rendőrséggel érték el a Teve utcai BRFK-nál, lejáratva az MNB2006 elsősorban általam közismertté tett hitelét, becsületét... Keserű haraggal gyűlik bennem az indulat ..., de a Jó Isten eddig mindig józanságra intett, segített ...

A Gárda és az általuk felerőltetett Vona Gábor hibázott. Részben tisztázó beszédét elmondhatta a más által odahívott, részben távozó hívek előtt-mögött, mint Hegedűs Lóri is, de végül a Jó Isten itélt és elmosta jégessővel is a rendezvényt ... Ezért került Morvai az én autós szinpadomra... Volt előtte jelzés, de nem úgy "alakult" ahogyan áttételesen megbeszéltük. Ami szintén megérne egy tisztázást. A Vértanúk terén én, Gonda Lászlóként jelentettem be a tüntetést, ezzel is jelezve a semleges szolgálatom az ügy érdekében ..., de CSAK a NÉPSZAVA és az MNB 2006 harcter.hu honlapja informálta tisztességesen az embereket ... NO COMMENT.

Viszem tovább a BRFK elleni pert a végéig (holnap ápr.27-én lesz a köv.forduló), Grespikkel, újabban Gőbl-vel..., Takáccsal (aki legutóbb rendes volt, de akkor is nyilvánvaló hazugsággal engem BTK.§-al perel ...) Kalmárral (Krokó) a Gyurcsány-Veres elleni pert (ami attól esélyes,h.2006 nyarán Varga István - Isten áldja őt is! - leírta az ÁHT.50.§-a szerinti törvénysértést ill. olvastam a Népszabóban 2006.nov.26-án megjelent Sólyom interview-ban mondott lesújtó véleménye a MeH hazugságáról, amiről Krokót informáltam) és amit még végig kell vigyek; ahogy lehet, de...

de véleményem helyett álljon itt drága Otatám (temesvári szokás...) 1931-ben írott verse, amivel úgy érzem nekem üzent, amit anno 2006 őszén is felolvastam a Kossuth téren. Azzal zárva akkor beszédemet, h. be akarom bizonyítani, h. nem az lesz a vége amit ő írt.... Álljon itt két versszak belőle (csatolva a teljes vers):

"...
Egy eszme lekesít, s te síkra szállsz érte,
küzdesz a többivel, s életed veszélybe...
Nem tudod ...?
Ők önös céloktól lengetik
Az eszme zászlaját ?

Trombita szavára otthagyod hitvesed,
Elhagyod házadat, serdülő gyermeked...
És miért ...?
Hogy ármányos örjöngők, vak hatalmú
Áldozata légy ?
..."

Gonda László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A libák gágognak, Orbánék hall
  2009-04-27 20:52:30, hétfő
 
 
Mózer András: A libák gágognak, Orbánék hallgatnak
2009. április 27. 03:28 HVG

A folyamatosan előrehozott választásra készülő fideszes képviselők majdnem gágogtak a Parlamentben, vezetőjük a csodalóval példálódzott, miközben az egyre nagyobb választói tábor alig tud valamit arról, hogy az ellenzéki párt hogyan kezelné a válságot. Lehet-e gágogni program helyett?

"Ez azért szegényház. Hát hogy néz ez ki, ez az istálló?" - méltatlankodott a napokban Orbán Viktor, amikor meglátogatta a magyar csodalovat, Overdose-t a Kincsem Parkban. Kedélyesen elbeszélgetett Csufival, az istálló pulijával, majd kávézás közben megcsodálta azt a festményt, amelyről Horthy Miklóst ügyesen kisatírozták ("nem kellene visszarajzolni oda?" - viccelődött), elbüszkélkedett azzal, hogy a felesége jól lovagol ("elvégre parasztlány"), kicsit lamentált a magyar nép fantasztikus túlélőképességéről, majd szélesebb kontextusba helyezte Overdose borítékolható győzelmét. Szerinte a nagy kérdés, hogy szalmaláng lesz-e vagy tartós siker kezdete ez a vágta a magyarság történetében, jön-e "egy kis uralom, berendezkedés, dominancia", vagy sem.

A találkozót látva kis ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen is lesz majd a ránk váró fideszes berendezkedés.


Orbán a Kincsem parkban. Overdose-t eteti.

Orbán kétségtelenül remekül felismerte a PR-lehetőséget, és ezzel beelőzte Bajnait, aki a magyarság nagyon is szükséges egybekovácsolása helyett éppen csapata kiegyensúlyozásával volt elfoglalva. A magyar ló, amelyik persze szlovák is, belga zsoké lovagolja (a neve alapján vallon) - miközben magyarságáról semmit sem tud - valóban apró lelkesedést adhat a balsors által ide-oda tépett magyarnak. Neki köszönhetően végre nem arról ír a nemzetközi sajtó, élén a New York Times-sal, hogy Magyarországról indul ki a következő pénzügyi krach.

Az istállóvizittel tehát nincs is nagyobb baj, belefér az ellenzéki politizálásba. Azzal viszont annál több a probléma, és valójában az Overdose-látogatást is úgymond kontextusba helyezi, ha lényegében csak ez van. Ugyanez a politikus, egyben a legnagyobb és főleg kormányzásra készülő magyar ellenzéki párt vezetője nagyjából ugyanezekben a napokban besétált a Parlamentbe, és állítólag csak a személyes közbeavatkozása miatt ejtették az emberei azt az ötletet, hogy gágogással fogadják az újonnan megválasztott miniszterelnököt az ország Tisztelt Házában. Az MTI fideszes körökből származó információi szerint ugyanis a frakcióülésen felvetődött: a Hajdú-Bét ügyre utalva gágogjanak, mialatt Bajnai beszél, esetleg fordítsanak hátat neki (ezt a parlamenti székeken nem is lehet szerintem kivitelezni), de az is felmerült, hogy ne vegyenek részt az eskütételen. Na most az egészben az az igazán tragikus, hogy mai állás szerint alig egy év múlva már ez a csapat kormányozhatja az országot az elmúlt száz év legsúlyosabb válságának viharai közepette.

Az Overdose-tól a gágogásig terjedő ív ismeretében igazából már-már eltörpül az az apró probléma, hogy - akármit is mond az értelmesebb közönség számára időről-időre bevetett Varga Mihály - a Fidesz még mindig nem állt elő koherens válságkezelő, és konkrétumokat is tartalmazó programmal. Továbbra is rejtély, hogy egy hosszabb távú stratégia mentén hogyan kezelnék a mostani helyzetet. A könyv formájában megjelent, nem hivatalos véleményfüzéreket, vagy általánosságok szintjén mozgó és évekkel ezelőtt befejezett dokumentumokat most ne tekintsük ilyen programnak.

Lehet persze azzal védekezni, hogy ellenzékben vannak, tehát nem az ő felelősségük most ilyen részletes, netán számokkal is alátámasztott reális programot alkotni, az effajta akciótervet ugyanis valóban mindig az éppen adott helyzetre kell szabni. Azzal is érvelhet a Fidesz, hogy ellenzékként, az évek óta programtalanul sodródó kormánypárttal szemben nekik most még nem érdekük ilyen iratot a választók elé tárni. Hiszen az MSZP és az SZDSZ várhatóan ízekre szedné és hiteltelenítené azt, hogy ezzel saját távlattalanságáról terelje el a figyelmet. Meg hát ugye az is érv, hogy egy olyan országban élünk, ahol így, sőt valójában csak így lehet 70 százalékos népszerűséget elérni, és választást nyerni.

Ahogy azonban az idő előrehalad, és közeledünk az esetleg valóban őszre előrehozott választásokhoz, lassan talán még nálunk sem lesz elég Overdose-zal találkozgatni, a magyar nemzet jövőjéről értekezni, vagy a népet majdnem-gágogással szórakoztatni, hanem valamit a tervekről is mondani kellene. Csak jeleznénk, a Kossuth téren szabadon engedett libák jól vannak, megfürdették őket, és az Illatos úti menhelyen várják az együttérző államférfiak látogatását. Örökbe is lehet őket fogadni, ha van pénz a pártkasszákban ilyen célra, vagy marad valami a költségtérítésből.

Mózer András

Kapcsolódó:
Aláírásgyűjtési akció a "három csapás" törvényhez Egy hónapig tartó aláírásgyűjtést folytat a Fidesz a büntető törvénykönyvet szigorító "három csapás" törvényjavaslat támogatására. Támogatói ív a biztonságos Magyarországért
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapesten minden 5.-ik ember
  2009-04-27 20:50:48, hétfő
 
 
Budapesten minden 5.-ik ember zsidó

2009-04-25 betiltva.com - PostaImre.tk

Budapest elzsidósodósa gyors ütemben haladt. A keletről jövő zsidóság első nagy állomás­helye. A Lengyelországból, Galíciából bevándorló zsidóság Magyarország északkeleti városait leple el s onnan húzódott beljebb az ország szívébe s árasztotta el a fővárost. Az északkeleti városokban a zsidók számaránya rendkívül magas: Munkácson 48%, Ungváron 31%, Sátoralja­újhely 30%, Nagyvárad 24%, Szatmárnémeti 22%, Miskolc 20%, Debrecenben mór jóval kisebb az arányszámuk 9%, de még közel kétszerese az országos átlagnak.

Az alföldi városokban az országos állagnál kevesebb zsidó él: Hódmezővásárhelyen 2%, Kecskeméten 2%.

Budapest a zsidóság gyűjtőhelye, 1930-ban az ország közel félmillió főnyi zsidóságának 46%-a, 204.371 zsidó a fővárosban élt. A milliós főváros 20%-a zsidó vallású volt, vagyis min­den ötödik ember zsidó Budapesten.


Budapest házvagyona a zsidók kezében

Az 1930. évi népszámlálás Budapesten 21.138 házat írt össze, amely személyek tulajdonában van. Ebből 5.487 ház - 26%-a zsidóké. A ház­vagyonnak azonban jóval nagyobb százaléka van a zsidóság kezén, mert a zsidók a nagyobb értékű, nagy bérházak tulajdonosai. Tudvalevőleg előfordul, hogy egy embernek nemcsak egy háza, ha­nem 10, sőt 20-nál több háza is van a fővárosban.

Akiknek 1
házuk van, azoknak
23%-a zsidó

Akiknek 2-3
házuk van, azoknak
34%-a zsidó

Akiknek 4-5
házuk van, azoknak
37%-a zsidó

Akiknek 6-10
házuk van, azoknak
41%-a zsidó

Akiknek 10-20
házuk van, azoknak
50%-a zsidó

Ugyanígy alakul a házbérjövedelem tagozódása is.

1000 P-nél kisebb
házbérjövedelmű tulajdonosok
11%-a zsidó

1000-5000
házbérjövedelmű tulajdonosok
20%-a zsidó

5000-10000
házbérjövedelmű tulajdonosok
33%-a zsidó

10000-25000
házbérjövedelmű tulajdonosok
42%-a zsidó

25000 P-nél nagyobb
házbérjövedelmű tulajdonosok
49%-a zsidó

Annak ellenére, hogy a zsidóság számszerűen Budapest házainak 26%-át bírja, a házvagyon jövedelmének 45.7%-a és így a főváros ház­vagyonának fele a zsidóság tulajdanában van. A zsidóság lakásviszonyai ugyancsak azt mutatják, hogy a zsidók számarányuknál jóval kisebb részben laknak proletárlakásokban és szám­arányuknál többszörte nagyobb arányban laknak a kényelmes nagy lakásokban.

A konyhalakások
5%-át zsidók bérlik

Az egyszobás lakások
11%-át zsidók bérlik

A kétszobás lakások
35%-át zsidók bérlik

A háromszobás lakások
43%-át zsidók bérlik

A négyszobás lakások
43%-át zsidók bérlik

Öt és többszobás lakások
39%-át zsidók bérlik

Érdemes végigolvasni az egész oldalt!!!!!

http://betiltva.com/files/matolcsy.php



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok Orbán Viktorról
  2009-04-27 20:49:32, hétfő
 
  Gondolatok Orbán Viktorról

Az a hír járja Orbán Viktor megmaradt, rendíthetetlen hívei között, hogy a vezér (?) félti a népet. Félti az ütlegektől, könnygáztól, gumi és "nemgumi" lövedéktől - ezért nem hívja őket utcára. Nem akar áldozatokat, mert ő egészen biztosan tudja, hogy AZOK MEGTENNÉK, amitől mindenki tart.

Inkább választja azt az utat, ami sokkal több áldozattal jár a nép számára, de a "vezér" hiszi, hogy keze tiszta marad. Az áldozatok pedig távol vannak, hangjuk nem ér el Orbán Viktorhoz. Nem okoznak álmatlan éjszakákat neki az egyre romló egészségügy következtében elhalálozó, megnyomorodó emberek, az életmentő gyógyszerek sokak számára már megfizethetetlen árai miatt elhulló idősek és betegek, a kilátástalanság és reményvesztettség miatti megugró számú öngyilkosok, a széthulló családok, a valaha tisztességes emberek egymás ellen forduló tehetetlen dühe, gyilkos agressziója. Mindez távol áll Viktortól, az ő világától.

A lényeg, hogy az áldozatok miatt ne őt vonják felelősségre megmaradó hívei. Nekem úgy tűnik, ez az egész nem a népről szól (nemzetről meg pláne), hanem Orbán Viktorról. Az egyik típusú áldozat nem vállalható, mert egyértelműen kapcsolatba hozható a "vezérrel". A másik típusú áldozatot azonban el lehet adni a Gyurcsány/Bajnai kormányok saraként, csak a valóban mélyre látó, gondolkodó emberek vetik Viktor és a Fidesz szemére álszent cinkosságukat, hatalomféltésüket, gyávaságukat - az ilyen tisztán látó emberből meg manapság úgyis alig akad - hiszik ők. De az egyre növekvő elégedetlenség bizony beindítja az emberek fejében a kerekeket, minden kibeszélő só és hírferdítés ellenére. Egyre többen orrolnak meg Viktorra és a Parlamentben ülő fideszes képviselőkre tehetetlenségük miatt.

Mert ez a hátralévő év nem sok jót hoz a többség számára, talán újabb visszafordíthatatlan károkat okozva országnak, nemzetnek, gazdaságnak.

Hát hajrá, Orbán Viktor, harjá Fidesz, vágjátok csak továbbra is a fát magatok és a nemzet alatt, hagyjátok, hadd szenvedjenek még az emberek, hadd legyen még több áldozat, mert nektek ez a jó és ezt diktálja érdeketek a választási eredmények és szavazati százalékok bűvöletében!
Csak nehogy csalódjatok....

Bertha Szilvia
volt Fidesz szavazó

Utógondolat: vajon valóban nekimenne pár száz/ezer rendőr több százezer tüntetőnek?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.