Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Balatoni lendületes
  2011-07-26 21:10:52, kedd
 
  Kasza Béla: Balatoni lendületes


Micsoda pompás csemege,
Balaton összes szelete!
Lehet Szárszó, Keszthely, Szemes
vagy éppenséggel Kenese.

Balaton, szívem szerelme!
Akarattya, Zánka, Lelle.
Szigliget, Szepezd, Révfülöp,
mindig veletek szédülök.

Ezernyi csoda, Balaton!
Hullámzó fény a habokon.
Vulkáni csókok serege
ébred szeles hajnalokon.

Ez a táj édes mágia,
Örvényes, Füred, Mária.
Aszófó, Földvár, Badacsony,
lelkem úgy szárnyal szabadon!

Nappali és esti fények,
minden napon visszatérnek.
Fenyves, Boglár, Tihany, Fonyód,
értük remegek és égek.

Vonyarcvashegy, Gyenesdiás,
ezüst szárnyú sirály kiált.
Illata van színes szónak.
Hazája ez álmodónak.

Kis verset írtam, nem nagyot,
szerelembe belehalok.
Tanúm Isten, vágyam tiszta,
élni addig itt akarok!
 
 
1 komment , kategória:  Balatonról  
Magyar tenger
  2011-07-26 21:06:54, kedd
 
  Kaszsa Béla: Magyar tenger

Hullámok dallama,
homoknak lágy szava,
hegyek, dombok képe,
kék ég közelsége.

Isten legszebb tája,
világ édes bája.
Emelem kalapom,
előtted, Balaton.



 
 
1 komment , kategória:  Balatonról  
Éva csili-vili képe
  2011-07-26 20:09:34, kedd
 
  Szia Kedves Maroka!
Kívánok szép álmokat, valamint egy vidám, eredményes hetet.
Puszim küldöm:Szimné, Évi

...... .......


Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Farkas Éva: Csak egy délután
  2011-07-26 19:37:20, kedd
 
  Farkas Éva: Csak egy délután

Ülj ide mellém, fogd meg a kezem,
Hagyd, hogy behunyva maradjon szemem.
Nem kérdezek, és most te se beszélj,
Hallgasd, ahogy a csend nekünk mesél.

A hétköznapok kínjai után,
Legyen szép ünnep ez a délután.
Nem kell ígéret, nagy fogadkozás,
Csak ez a csendes, néma kézfogás.

Úgy menj el majd, hogy észre ne vegyem,
Milyen gyorsan múlt az én ünnepem.
Valóság volt? Lehet, álom csupán,
Hogy a miénk volt egy egész délután.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Erzsébet express vonat
  2011-07-26 16:59:44, kedd
 
  Szóval Marokám
Hoztam neked egy gyorsvonatot puszi hamarabb érsz célba Erzsébet
.

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Lecsós receptek
  2011-07-26 16:53:31, kedd
 
  Az alábbi linkeken
1) Link

2) Link

3) Link

4) Link

5) Link

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Ügyesen megszerkesztetted!
  2011-07-26 16:38:24, kedd
 
  Drága Maroka barátosném.........:)
Nagyon szép lett a fejléc...... ........... .........:) Ügyesen megszerkesztetted! Gratula
Nagyon szépen köszönöm a szülinapi kedves köszöntésedet! Igazán megleptél vele........:)
Puszzzzzzzzzzzzzzzantalak. Vassné, Marika Marilon@

.........


Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Úszó vb 0726
  2011-07-26 15:54:19, kedd
 
  Nem jutottak be a döntőbe 200 m gyors úszás középdöntő
-Kutina Ági ideje 1:27:53 - 4. helyen zárt
- Verrasztó Evelin ideje 1:59:71 - 8. . helyre volt elég

- Cseh Laci 200 m pillangó összesítésben a 12.- nem jutott be a döntőbe
Az 1:52.70-nel magyar csúcstartó, ebben a számban is olimpiai ezüstérmes Cseh az első futamban úszott, ő is ötödik lett, de 1:56.32-es ideje, ami hét századdal jobb volt délelőtti eredményénél, összesítésben csak a 12. helyre volt elég.
'A délelőtti túlvállalás után volt bennem félelem, a második ötvenem emiatt aztán gyenge volt, a folytatásban meg már nem tudtam javítani. Lehet, hogy nem kell erőltetnem a 200-at, mert nem állt össze a mozgásom' - nyilatkozta Cseh László

- Biczó Bencze 200 m pillangó középdöntő eredménye: 1:55:35 4. hely illetve összesítésben a 6. helyen végzett. Bent van a legjobb 8 között, DÖNTŐS.
...... ......


Az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó a kedd esti elődöntőben a második futamban szerepelt, s délelőtti 1:55.71-es eredményén faragva, 1:55.35-tel nagy versenyben ötödikként csapott a célba, de ez a helyezés is elég volt a fináléhoz, mert az első futamban csak egy pillangózó bizonyult gyorsabbnak nála. A délelőtti verseny rosszul esett, ez nem, sőt úgy érzem, még maradt is bennem a holnapi döntőre, de lehettem volna bátrabb is. A célom az volt, hogy minél közelebb ússzak egyéni csúcsomhoz, az 1:54.79-hez, a döntőben is erre törekszem' - összegzett Biczó Bence.


Érdekes hír:
Magyar származású Szőnyi Rebeka, aki USA állampolgár 100 m mell úszásban fölényesen győzőtt.

MTV videó link, melyen teljes adás megnézhető
Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Magyar férfi vízipóló gyózelem
  2011-07-26 14:37:48, kedd
 
  Magyarország - USA 9:8 Sanghaj 2011 vb vízilabda (1:3, 3:2, 3:2, 2:1)

Magyarok öröme
..


Gól dobók: Gór-Nagy, Madaras 2, Varga Dénes 2, Szivós, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga II. Zs., Varga Dániel 2, Biros 1
GRATULÁLOK szép volt fiúk


MTV videó link, melyen meg nézhető a teljes mérkőzés
Link

Hárai Balázs
...


Szívós Márton
...


Magyarország és Szerbia vívja a sanghaji világbajnokság egyik elődöntéjét, miután a mieink izgalmas meccsen, egy góllal győzték le az olimpiai ezüstérmest, a szerbek pedig a várakozásnak megfelelően, különösebb gond nélkül léptek túl a németeken. Ezzel Magyarország olimpiai kvótát szerzett férfi vízilabdában.
Kemény Dénes nyilatkozata:


- Én meccs előtt megnyugtattam a játékosokat, hogy korrekt és igazságos lesz a bíráskodás. Megmondom őszintén, hogy átvágtam őket, és ezt már halálbiztosan tudni lehetett a tegnapi női eredményt követően. (Az USA női csapata nem jutott tovább - a szerk.) Úgyhogy én úgy gondolom, hogy itt mindenki szabályváltoztatásról beszél, szerintem emberváltoztatásra van szükség. Egyébként meg gratulálok a játékosaimnak a karakterükhöz, mert nem jól játszva, ekkora ellenszéllel, egy ilyen fontos meccsen győzni tudtak.
- Én úgy gondolom, hogy ezen a meccsen mi voltunk az esélyesek és az összes problémát figyelembe véve, hogy nem igazán ment a támadójáték (ez az első ilyen alkalom), a védekezés valamivel jobban ment, mint eddig, de ennek ellenére kaptunk gólokat - most fordul a kocka. Most már lehet bátran és anélkül a feszültség nélkül játszani, hogy úgymond kötelező győzelmek lennének. Nyilvánvaló, hogy egy elődöntőben az ember győzni akar. de az elődöntőig eljutni - meg kell nézni itt a mezőnyt - nem sok mindenkinek sikerül. Ha jól számolom, négynek.

Madaras Norbert nyilatkozata:


- Nem az izgalmak, de nagyon elfáradtam, azért nehéz ellenük játszani. Amelyik játékosuk nem is olyan ügyes, nem is olyan technikás, azért az is jól úszik, izmos, úgyhogy nehéz volt. De magunknak tettük nehézzé szerintem az 5:2-vel megint... olyan alvások, olyan védekezés, amit nem lenne szabad. 5:2 után ez a legjobb, amit ki lehet hozni egy meccsből. A lényeg az, hogy megvan az olimpia, kezdjük úgy! Ez azért pozitívum, hogy nincs Kanada, mármint a selejtező... De még mindig nagyon sokat lehetne javulni, és kell javulnunk!
- Van tartalék, csak most már majdnem azt mondom, hogy Szingapúr óta, ahol elkezdtünk nehezebb csapatokkal játszani, voltak a szerbek, az ausztrálok, mindig lehetne javulni, és valahogy inkább mindig ilyen izzadós meccseket játszunk, és a védekezésünk még mindig nem az igazi. Most megint a második felében lett jobb, vagy akkor állt össze. Nyilván ez az egyestől a tizenhármas sapkáig igaz, nyilván mi sem segítjük a Viktort, talán neki is egy-egy beakad. Az ilyen 5:2-es meccseket ilyen szinten már általában az nyeri meg, aki vezet 5:2-re. Ugyanígy volt az előző VB-n a szerbek ellen a negyeddöntőben. 5:2 volt nekik, megfordítottuk, de végül a hosszabbításban mégis ők győztek. Ezt nem szabad!

Nagy Viktor nyilatkozata


- Elég egyszerű lesz, mert megint az első félidő, inkább az első három negyed nehézre sikeredett. Az utolsó negyedet, ami végülis a legfontosabb volt, megnyertük egy góllal és továbbjutottunk - a lényeg az, hogy nyerni tudtunk. A mutatott játék alapján nyögvenyelősen, szenvedve, de a lényeg, hogy nyertünk. Teljesen mindegy, hogy hány góllal is, de megvan. Ez volt az első számú feladatunk, hogy nyerjünk egy góllal, ezt teljesítettük. Maximálisan elégedett vagyok, az más kérdés, hogy megint nehezen kezdődött a meccs számunkra. Végig vezettek az amerikaiak, de úgy érzem, hogy a szerbek ellen ez nem így fog történni. Valószínűleg őket fogjuk kapni, most megy a meccs, sejtem, hogy őket fogjuk kapni.
Nagy Viktor remek védése
....


- Igen, de ez már nem az első meccs, amikor a végén jobbat produkálok, mint a meccs elején. Ahogy a csapat, úgy én is igyekszem tenni annak érdekében, hogy az első negyedben is olyan teljesítményt tudjak/tudjunk nyújtani, mint a negyedik negyedben vagy a negyedik negyed végén. Meglátjuk, várom már a szerb meccset!

Biros Péter nyilatkozata


- Péter, szívből gratulálok, nagy örömöt szereztetek, gondolom, hogy magatoknak is, de mindenkinek otthon. Nagyon izgalmas volt, hogy értékeled ezt a meccset?
- Hát ezt a kezdést akartuk elkerülni, ahogy kezdtünk. Már nem ez az első alkalom, hogy így kezdünk. Valószínű, hogy a szerbekkel játszunk ugye a következő meccsen, hát azért ez ott nem hiszem, hogy bele fog férni. Követtünk el nagy butaságokat hátul, de a második fele ennek a mérkőzésnek, úgy érzem, hogy dicséretet érdemel, ahogy küzdöttünk a másikért. Nem tudom, hogy miért nem tudjuk így elkezdeni a meccset. De ha így elkezdenénk, azt hiszem, hogy nem lenne problémánk egy ilyen amerikai mérkőzésen. Azért nyertünk, gratulálok a csapatnak, de hát rengeteg hibával, ami nem ránk jellemző.
- Nagyon elfáradtatok a végén?
- Úgy érzem, hogy kölcsönösen sikerült mind a két csapatnak elfáradni, de mondom, hogyha nem követjük el ezeket a buta hibákat, akkor úgy érzem, hogy könnyebb dolgunk lett volna. Természetesen akkor is elfáradunk, de úgy érzem, hogy nagyobb különbségű győzelmet arattunk volna.
- Egy ilyen nehezen kicsikart győzelem, mert ez azért az volt, jobban összehozza a csapatot, mint hogy ha nyertetek volna 3-4 góllal? Tehát lehet ebben bízni, hogy még további erőt ad?
- Azért erre nem lehet bazírozni, hogy mindig így fogunk nyerni, azért nagyon játszunk a tűzzel. Ha nyernénk két nap múlva ilyen arányban, hát azt hiszem, az teljesen mindegy lenne, tényleg azt mondom, hogy sokkal kevesebb hibával kell játszanunk.
- Most már azért sokkal felszabadultabban játszhattok, a legjobb négy közé kerülés, az olimpiai kvóta valószínűleg megvan ezzel, úgyhogy felszabadultan lehet játszani.
- Úgy érzem, ezzel idáig sem volt baj, inkább azt mondom, hogy a védekezésünk nem volt igazán megfelelő. Elöl most az első két negyedben ugye nem úgy ment, ahogy szokott, de azért azt hiszem, a gólok termelésével jól állunk. A védekezés, ami eddig jellemző volt ránk, az nem működik most valamiért. Mindegy. Tényleg, ha így nyernénk mind a két meccsen, ami hátra van, akkor azt hiszem, hogy mindenki boldogan összetenné a kezét, és boldogan mehetnénk haza, otthon pedig boldogan fogadhatnának minket.
- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

Steinmetz Ádám nyilatkozata


Ádám, szívből gratulálok! Ez egy nagyon megharcolt, nagyon kiszenvedett győzelem volt, de győzelem. Megvan az a cél, amiért tulajdonképpen jöttetek, négy között van a csapat. Mesélj milyen érzés!
- Az a cél, az nincs meg, mert mi a világbajnoki győzelemért jöttünk. Ez csak egy nagyon fontos lépés volt afelé, és mint ahogy előzőleg említettem, egy igen-igen erős amerikai csapat próbált megakadályozni minket ebben. Ezúton is szeretném megköszönni a drukkolást a szurkolóinknak. Szerintem a végén ezen is múlott és még volt tartása a csapatnak. Kiélezett helyzetben, azt gondolom, hogy túlontúl sok esélyt kapott a végén az amerikai válogatott és ennek is köszönhető, hogy lélektanilag össze tudtuk kapni magunkat, kiküzdöttük a négy közé jutást.
- Elfáradtatok-e nagyon és mennyi tartalék van még, mennyi fejlődési lehetőség?
- Az amerikai csapat jobban elfáradt, pedig ők a fizikumukról híresek, a jó úszástudásukról. Én személy szerint jól éreztem magam a vízben. Két nap múlva egy újabb érdekes párharc vár ránk. Most fog eldőlni, hogy Szerbia vagy Németország közül ki lesz az ellenfelünk. Valószínűleg a szerbek, tehát nem lesz könnyű mérkőzés. De erőt kell merítsünk abból, hogy tényleg eddig nem csak a tétmeccseket, hanem a felkészülési mérkőzéseket is hozni tudtuk. Remélem, még azt a picit hozzá fogjuk tudni tenni, ami az egyre nehezebb csapatok ellen majd szükségeltetik.
- Köszönöm szépen. Gratulálok!

Még több kép az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Mai imádság 0726
  2011-07-26 09:39:29, kedd
 
  Jézusom, vezess engem a te utadon.
Ne engedjem el soha a te kezedet.
A Te kegyelmed éltessen engem.
A Te szereteted lakjék bennem.
A Te tisztaságod költözzék belém.
Ne a test legyen a szemem előtt, hanem a lélek.
Ne a jelen, hanem az örök élet.
Ne csak másoknak, de magamnak is szívből megbocsássak.
Mindig és mindenért, Neked hálát adni tudjak, és ha választanom kell kettőnk között Jézusom,
mindig csak Te, Te és sohasem én legyek az első!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 413 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2435
  • e Hét: 9125
  • e Hónap: 21801
  • e Év: 255548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.