Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Mire várunk ?......
  2011-08-25 13:20:04, csütörtök
 
  Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk. Vannak, akik olyan állhatatosan várnak, hogy közben elmúlik az ifjúságuk, elsuhannak mellettük a lehetőségek, elszáll az életük, és nem veszik észre, hogy valami olyasmire vártak, ami mindig is ott volt körülöttük... A fenébe is! Mikor kezdünk már el úgy élni, hogy megértjük az élet sürgető dübörgését? Ez itt most - ez a mi időnk, ez a mi napunk, ez a mi nemzedékünk... nem pedig a múlt valamely aranykora vagy a jövő ködös utópiája... Ez itt az időnk.. akár lelkesedünk érte, akár nem. Ez itt a mi időnk még akkor is, ha gyakran kiábrándítónak, fárasztónak, unalmasnak találjuk. Ez az élet, ami nekünk adatott... és múlik, múlik... Mi a csudára várunk hát?...... ...... ...... ...... ........ Talmud



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Paulo Coelho
  2011-08-25 13:12:25, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Paulo Coelho**  
Mondóka Hétfőtől-vasárnapig
  2011-08-25 12:56:46, csütörtök
 
  Hétfőn hentereg,
Kedden kecmereg,
Szerdán szendereg,
Csütörtökön csak csücsül,
Pénteken párnára dűl,
Szombaton szundít szorgosan,
Vasárnap horkol hangosan.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyerekeknek.
  2011-08-25 12:53:01, csütörtök
 
  ...... ..............



Link..


Mesék
Mondókák
Népdalok
Versek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fák gyógyító ereje
  2011-08-25 12:31:18, csütörtök
 
  Mindannyian feküdtünk már fa alatt, hallgattuk, ahogy a szellő zörgeti a leveleket és élveztük, ahogy a lombok megszűrik a fényt és melegítik az arcunkat. Megnyugtató az árnyékában feküdni és beszívni a fa illatát, azt az illatot, ami olyan jellegzetes, hogy ezer közül felismernénk.

Nagyon sokan vizsgálták már a természet gyógyító erejét, a füvek, a gyümölcsök és a zöldségek pozitív hatásait, azonban a fák, amelyeken az a sok finom gyümölcs terem valahogy a feledés homályába merültek.

A cseresznyefa
A cseresznyefa, kertünk éke, az egyik legkorábban virágzó fafajták egyike. Keleti népek azt mondják, hogy, akire ráhull a cseresznyefa virága, annak szerencséje lesz, mások pedig úgy tartják, hogy megoldást adhat szerelmi problémákra, mivel növeli a nemi vágyat. Gyümölcsében rengeteg értékes tápanyag van. Az egyik legfontosabb az, amelyik elbontja a bőr öregedését okozó, kötőszöveteket károsító enzimeket, a másik pedig a C-vitamin, ami tökéletesen alkalmas a gyulladások kezelésére.


A hársfa
A hársfa erős, mégis kellemes illata megnyugtató. A belőle készült tea csillapítja a torokfájdalmakat és a köhögést, a hársméz pedig jótékony hatással van a gyulladt torokra. A babonák szerint a szerelmi kapcsolatok számára a hárs a legkedvezőbb növény, mert, ahogyan a szervezetre, úgy az érzelmekre is pozitív hatással van. Csillapítja a kedélyeket, véget vet a parázsvitáknak és olyan energiát áraszt, ami megteremti a tökéletes egyensúlyt a párok között.


A nyírfa
A nyírfa a régi magyar mitológia szerint az újrakezdés, az újjászületés fája. A fiatalság jelképe, ezért elűzi a szorongást, a melankóliát és a félelmet. Ha hajlamosak vagyunk bizonytalanságunk miatt elszalasztani a kínálkozó lehetőségeket és utólag mindig megbánjuk, hogy nem voltunk elég bátrak, akkor a nyírfa ültetése és nevelgetése energiát adhat nekünk a változásra. Adjuk át magunkat az újrakezdésnek és az önmegvalósításnak!


A bükkfa
A bükkfa az elménket táplálja, segít a gondolkodásban, a koncentrációban, és ezálltal jó hatással van a szellemi munkánkra. Pozitív energiái közvetlenül az agyi folyamatokra és a fejre hatnak, ezért a bükkfa közelében való tartózkodás csillapítja a fejfájást és a migrént.


A tölgyfa
A tölgyfa a sportolók számára a legajánlottabb. Ez a fa javítja és serkenti a vér- és nyirokkeringést, miközben energiát ad a folytatáshoz. Felélénkíti az elmét, segít a gondolkodásban. Ahogy öleljük ezt a hatalmas fát, átjár bennünket az erő, ami kitartóvá tesz, ezért szerelmi válság idején is hatalmas segítséget nyújthat fejünk kiszellőztetésében és gondolataink elterelésében.

A fák ültetése és nevelése felelősségteljes munka, ami odafigyelést igényel. Valami olyan, amivel nem csak magunknak, hanem a környezetünkben élőknek is jót teszünk. A fák nemcsak oxigént termelnek, hanem a termésükből kinyert készítményekkel és a lényükből áradó energiával gyógyítanak is bennünket.




 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A körülményeket okolják
  2011-08-25 10:49:48, csütörtök
 
  Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket! (George Bernard Shaw)



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Az ember filozófiája
  2011-08-25 10:48:21, csütörtök
 
  Az ember filozófiája nem szavakban fejezhető ki a legjobban, hanem a döntéseivel. Hosszú távon mi alakítjuk magunkat és az életünket is! A folyamat csak a halállal ér véget. És a döntéseink teljes mértékben a saját felelősségünk. (Eleanor Roosevelt)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
A kedved sose rontsd el .....
  2011-08-25 10:36:02, csütörtök
 
  Link

...... ........... ........... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Stressz ellen
  2011-08-25 10:23:28, csütörtök
 
  Vannak, akik úgy vélik, stressz ellen kitűnő orvosság a szervezetben endorfint, azaz boldogsághormont felszabadító csokoládé. Meglátásuk valóban igaz, de édességek helyett számos gyümölccsel (alma, mandarin, narancs stb.) és zöldséggel (articsóka, cékla, kukorica, lencse, sárgarépa, burgonya) is elérhető ugyanez  
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Negatív és pozitív elvárások
  2011-08-25 10:20:33, csütörtök
 
  A negatív elvárásoktól betegek leszünk. A pozitív elvárásoktól egészségesek. Egyforma hatásfokkal zajlik a két folyamat. Megerősítés hatására ezek az elvárások egyre hatékonyabbá válnak. Megerősítő hatású, ha kimondjuk, vagy hallunk másokat, hogy kimondják. Az eredmény megtapasztalása is megerősítő hatású, valamint a képi megjelenítés és az elképzelés is.

A vágy, hit és elvárás érzéseket kifejező szavak. Az érzések szubjektívek; nem lehet lefényképezni vagy megmérni őket. Ezért nem is valóságosak. Igaz?
Tévedés! A vágy szülte az összes emberi alkotást ezen a bolygón. Az elvárás és a hit adott erőt a vágynak. Bármilyen nevet is adsz ennek az energiának, ugyanarról van szó. Az elme gyűjti össze ezt az energiát. Kreatív, teremtő ez az energia.
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Agykontroll  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 311 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 676
  • e Hét: 3176
  • e Hónap: 11846
  • e Év: 67779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.