Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 270 
"Magyar zsidó" márpedig nincs
  2012-06-29 23:41:19, péntek
 
  "Magyar zsidó" márpedig nincs


Időről-időre felmerülnek olyan kérdések, melyek azt firtatják, hogy van-e egy zsidó származású embernek helye hazafias, nemzeti gondolkodású szervezetekben. A válaszok meglehetősen ellentmondásosak, mint ahogyan a nemzeti radikálisok állásfoglalásai sem tiszták minden kérdésben. Mi, hungaristák, viszont úgy véljük, egy olyan szervezetben, mely magát nemzetinek aposztrofálja, egyetlen zsidónak sincs keresnivalója. Természetesen ilyenkor - csupán érzelmi kategóriába szorítva a kérdéskört - megkapjuk a szerintük jogos kritikát; túl vaskalaposak vagytok! Valóban így lenne? Lássuk csak.

A kérdés a következő: lehet-e magyar a zsidó? Vagy, hogy még pontosabban fogalmazzunk, lehet-e két identitása egy embernek? A válaszunk az, hogy nem. Az illető vagy magyar, vagy zsidó. De olyan nem létezik, hogy "magyar zsidó". Azok a zsidó származású emberek (ők többnyire fél, vagy negyedrészben voltak zsidók, de teljesen szakítottak is zsidóságukkal, sőt, megtagadták azt), akik magyarként tudtak élni, elenyészően kevesen voltak, ezek a kivételek csak erősítik a szabályt. A kettő együtt nem megy. Hogy miért? Azért, mert a magyar nép lelki alkata, mentalitása, szellemisége, totálisan mond ellent a zsidóság tulajdonságainak. Nem is beszélve arról, hogy nincs két olyan vallás, melyek között nagyobb lenne a különbség, mint a keresztény és a zsidó.

Az, hogy a mai magyar társadalom viselkedésében már nem emlékeztet népünk eredeti tulajdonságaira, értékeire, pont azt bizonyítja, hogy szellemileg el van zsidósodva. Éppen ezért azt mondhatjuk, hogy a zsidóság már régen túllépett vérségi keretein, és jóval több zsidó él Magyarországon és Európában annál, mint ahánynál a zsidó származás vérségileg is bizonyítható. De a "csupán" szellemileg elzsidósodott embereknél még van esély, hogy visszavezessük őket népünkhöz.

Aki zsidónak születik, az is marad. Ezen nincs mit szégyellni. Hogy van-e jó zsidó? Természetesen van. Az ilyen zsidó céljai megegyeznek a hungarizmus zsidókérdésben alkotott álláspontjával. Ez pedig nem az antiszemitizmus, hanem az aszemitizmus. A múlt század elején a cionizmus kifejezést még arra használhatták, amire való. Azaz, hogy a szétszóratásban élő zsidóságnak létre kell hoznia egy önálló hazát. Ez volt a célkitűzés. A látszat szerint meg is valósult, de még sem látjuk azt, hogy a világ zsidóságának egésze ott élne.

Más kérdés, hogy bebizonyították, nem képesek sem szétszóratásban, sem egy ország határain belül békében együtt élni másokkal. És ez mindaddig így lesz, amíg a zsidó soviniszta mentalitás vezérli őket. Egy kiút van számukra; ha megtérnek Jézus Krisztushoz, és konnacionalista elvek mentén vezetik azt a térséget. Ez lenne Isten akarata. A becsületes zsidó embereknek az lenne a feladatuk, hogy ezen munkálkodjanak, hogy a világ összes zsidója egy olyan országban éljen, ahol nincs háborúskodás, nem gyilkolnak le módszeresen válogatás nélkül nőket és gyermekeket is. Az a zsidó, aki ezt tekinti céljának, jó zsidó.

Tehát aki zsidónak született, vérségileg is zsidó származású, nem lehet, sőt, nem is tud teljes mellszélességgel magyar lenni, nagyon ritka kivételtől eltekintve, de mint írtam fentebb is, a kivétel csak erősíti a szabályt. A "kettős identitás" veszélyeire akkor derül fény végérvényesen, ha a történelem viharai egy olyan választásra kényszerítik, amikor nincs lehetőség maszatolásra, választania kell zsidósága és magyarsága között. És egy zsidó a zsidóságát fogja választani, ezzel felháborodást, csalódottságot fog okozni azoknak a magyaroknak, akik megbíztak benne. Éppen ezért mi tartjuk magunkat ahhoz az alapelvhez, hogy zsidónak köztünk nincs helye, illetve ahhoz, hogy az a nemzeti szerveződés, mely semmibe veszi ezt, éppen a lényegét veszti el. Tehát veszélybe kerül nemzeti mivoltának hitelessége.
Lantos János

Kitartás mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A dróton rángatott nemzedék avagy mit jelenhet a radikalizmu
  2012-06-29 23:39:07, péntek
 
  A dróton rángatott nemzedék avagy mit jelenhet a radikalizmus Magyarországon?






Elöljáróban annyit, hogy én egy Református Magyar vagyok, akit úgy neveltek, hogy az imánkban az is elrebegjük minden esetben, hogy:

- A pártoskodástól és a zálogháztól mentsen meg az Isten.- ezt még anyai nagymamánk tanította nekünk.

Nem látom mitől radikális egy nemzedék, ha egy porszem kerül a gépezetben, nem lát mást megoldást szétszéled, és nem gondolkodik el, miként lehet segíteni a porszem eltakarításában.

Mi a különbség a két sajnos tábornak mondott csoport között?

Az egyik, hogy védje a vezérét, kivonul menetelni, hogy segítse az újabb fedezet nélküli hitel felvételében.

A másik csoport meg egyszerűen dühöng egy sort, hogy átverték, és elkezd szétszéledni.

A két csoport eredménye a nagy semmi, és győz a nagy "manipulátor"!



Ébresztő!

Ha elgondolkodnának ezen, mindkét csoport tagjai, rájöhetnének, ugyan az a "aranyborjút építő zseni" mozgatja a drót végét!

Végül Ravasz László püspök úr imádságát teszem fel, mert még mindig aktuális, sőt napról-napra időszerűbbé válik



Ravasz László: Imádság a hazáért

Örökkévaló Istenem!

Köszönöm Neked, hogy magyarnak teremtettél és megengedted nekem, hogy e nép szenvedéseiben, gyászában, dicsőségében és szégyenében részt vegyek.

Vallom előtted bűneinket, amelyek az én bűneim is: szívünk kemény, értelmünk balgatag, hitünk ingadozó és a lelkünk pártos. Meghajtjuk fejünket ostorod alatt és vezekelünk a porban és hamuban.

De ígéreteid igazak és ámenek. Hisszük, hogy szövetséget kötöttél velünk és atyáinkkal és tudjuk, hogy az ég és föld megrendülhet, de ezt a szövetséget Te meg nem rontod soha. Hisszük, hogy ha Hozzád térünk és Te leszel egyetlen Urunk, feltámad a mi világosságunk. Könyörgök Hozzád, töltsd ki Szent Lelkedet erre a népre!
Tartson bűnbánatot böjtöléssel, sírással és kesergéssel és úgy térjen meg Hozzád, a mi Istenünkhöz, mert könyörülő és irgalmas vagy Te, késedelmes a haragra és nagykegyelmű.
Vidd ezt a népet idvességes önismeretre, hogy lássa meg bűneit és gyűlölje meg; forduljon el attól, ami vesztét okozta s tegye rá életét a Te ígéretedre. Gyomlálj ki közülünk minden pártosságot, Ellened való lázadást és egymás közötti viszályt és növeld meg a mi hitünket történelmi hitvallásunkban és emberi méltóságunkban. Legyünk a Te néped; és ne lehessünk másképpen magyarok, csak mint a Te néped.

Kezedben van nemzetünk jövendője. Nem kutatjuk, mit hoz, csak Te magad jöjj. Egyengetjük a Te ösvényeidet és készítjük számodra az utat. Imádkozó magyarok tábora egyre nő, szentséges öltözetükben siet a Te néped a Te sereggyűjtésed napján. Királlyá koronázzuk magunkat és népünk felett a Te Szent Fiadat és nemzeti jövőnket, egész történelmünket odaszenteljük a Te dicsőségedre. Szánj meg és válts meg minket, óh Szenteknek Szentje!
Ámen.


Duft naplója
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazug Embert… – (Nyílt levél a Jobbik elnökének
  2012-06-29 23:37:51, péntek
 
 



Hazug Embert... - (Nyílt levél a Jobbik elnökének)



Szerkesztőségünk teljes terjedelmében, kommentár nélkül közli az alábbi levelet.


Ritkán esik meg velem, hogy bekapcsolom az egyre nagyobb szennyet árasztó dobozt, közismert nevén, a televíziót. Ha mégis, általában reggel igyekszem felkelés után megtekinteni, hogy a behívott politikusok éppen mit hazudnak.

Szent László napjának reggelén, te is ott voltál Gábor, te, akire egykor felnéztem, hittem benned, ha kellett a családommal is összevesztem, mondván, majd te leszel a Nemzet megmentője. Hogy mekkorát csalódtam benned, azt már néhányszor kifejtettem, de ahogyan az idő múlik, sajnos ez a csalódottság egyre csak nő bennem.

Korábban, már írtam hozzád egy nyílt levelet, melyben már akkor leírtam, hogy Csanádot fogjátok megtenni megyei elnöknek, és azt is, hogy a megyei Jobbik végnapjait éli. Lehet a televízióban szépet, és jót mondani, ügynöközni, és Pőszézni azokat, akik már elfordultak tőled, de az igazság előbb, vagy utóbb, de kiderül.

Így volt ez Szegedi Csanáddal kapcsolatban is, és ezzel a sornak még nincs vége, de erre már te is rájöttél. Azért folyamodok most ismét a nyílt levélhez, hogy felhívjam a figyelmedet, hogy mindig igazat kell mondani! Ezt te hangoztattad a kampány során, hogy az a probléma a többi párttal, hogy mindig mást hazudnak, és a végén saját maguk sem tudják már, hogy mikor mondanak igazat. Ebbe a hibába pedig most te is belesétáltál.

A riporterek, amikor Csanád zsidó származásáról kérdeztek, te azt felelted: ,,Meglepődtem, mint ahogyan Szegedi Csanád is meglepődött."

Szerintem most kellene felállnod, és bocsánatot kérned a Jobbik szavazóitól, hiszen nyílván emlékszel arra, amikor Kisgergely Andrással felmentünk hozzád a képviselői irodaházba, hogy beszámoljunk a már ismertté vált sóstófalvai választmányi ülésről, ahol Csanád egyfajta diktátorként viselkedett, felrúgva minden alapszabályt, melyért később ti is elmarasztaltátok. Ezen a budapesti megbeszélésen mi már tudtunk Csanád zsidó származásáról, de nem akartunk belőle médiahírt csinálni, először neked mondtuk el. Ez 2010. november 18-án történt.

Soha nem fogom elfelejteni azt az arckifejezést, és az első mondatodat a hír kapcsán: Csak ennyit kérdeztél: ,,Tehát, amikor azt mondat a televízióban, hogy meglepődtél, ez hazugság volt. Azon sem lepődhettél meg, hogy nyilvánosságra került, hiszen mielőtt szét lett terjesztve az interneten, előtte Kovács Árpi odaadta neked az anyagot, mondván, ha még szeretnél valamit tenni ebben az ügyben, akkor van 1 napod, hogy Endrésik Zsoltival megbeszéld a Parlamentben. Nem tetted!

Szegedi Csanádnak is fel lett hívva a figyelme még 2010-ben erre a tényre, tehát az ő részéről is álságos azt állítani, hogy nem tudta.

Most pedig már, amikor nehéz megmagyarázni, azt, amit nem lehet, azt mondjátok, hogy nem a származás a lényeg, hanem a tettei.

Te tudod a legjobban, hogy Szegedi Csanád és testvére miatt több mint 40 jól működő szervezet szűnt meg, olyan emberek távoztak önként, vagy lettek kirúgva, akik már akkor a mozgalom tagjai voltak, amikor időt és pénzt nem sajnálva kellett építkezni. És végül miért? Hogy a mozgalom párttá silányuljon, és olyanná legyen, mint az összes többi. Mindeközben több száz csalódott ember távozott, akiket talán már soha nem lehet arra rábeszélni, hogy a Nemzetért harcoljanak. (Ha lehet, akkor már hála Istennek pártok nélkül teszik!) És ez a ti legnagyobb bűnötök!

,,És megismertétek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket."

(János 8,32)

Holcman László


Forrás: http://hunikum.info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
amerikai segítség a holoparazitáknak a MÁV perléséhez
  2012-06-29 23:35:33, péntek
 
  "Magyarország még nem kárpótolta a túlélőket"
- amerikai segítség a holoparazitáknak a MÁV perléséhez



Az amerikai szenátus igazságügyi bizottságában a közelmúltban meghallgatást tartottak egy törvénytervezettel kapcsolatban, amelynek elfogadása esetén a "holokauszt túlélői" (egyre több van belőlük - a szerk.) az amerikai bíróságokon a korábbinál nagyobb eredménnyel perelhetik majd "kártérítésért" az európai vasúti társaságokat. Nekik ugyanis még mindig nem elég.

Az úgynevezett holokauszt vasúti törvény (Holocaust Rail Justice Act, HRJA) tervezete értelmében azok a "túlélők", akiket a német megszállás idején a francia államvasutak (SNCF) szerelvényei szállítottak a munkatáborokba, amerikai bíróságokon perelhetnének "kártérítésért". A törvénytervezet tág értelmezései és a precedens alapján a panaszosok - akik egyaránt lehetnek amerikai és nem amerikai állampolgárok - olyan vasúti társaságok ellen is nyújthatnak majd be keresetet, mint a MÁV vagy a német Deutsche Bahn (DB).
A HRJA tervezetét beterjesztő Charles Humer szenátor szerint az SNCF 76 ezer embert - zsidókat, az ellenállás tagjait, valamint kis számú amerikai hadifoglyot - szállított koncentrációs táborokba.

A múltban a SNCF ellen az Egyesült Államokban indított perek rendre elbuktak, mert az idegen államok mentességét szavatoló törvény (Foreign Sovereign Immunities Act) rendkívüli módon megnehezítette a külföldi hatalmak vagy azok kormányzati felügyeletű intézményei elleni jogi fellépést. A szóban forgó törvénytervezet elfogadása nyomán várhatóan jóval könnyebb lesz a jogorvoslati igények érvényesítése.


Az SNCF a szenátusi meghallgatást követően, június 19-én közleményt tett közzé, amelyben egyebek mellett rámutatott: a Franciaország Zsidó Intézményeinek Reprezentatív Tanácsa (CRIF) szerint a HRJA tervezete "három alapvető elvet nem tart tiszteletben": eltekint a francia állam felelősségétől, igazságtalanul veszi célba az állami vállalatok egyikét, és egymás ellen fordítja a "túlélők" egyik csoportját a másikkal.

Az SNCF emlékeztetett rá, hogy a megszállás alatt közvetlen német utasításoknak kellett engedelmeskednie. A vasúti társaság felhívta a figyelmet arra is, hogy a francia állam már 1944-ben megkezdte kártanítási és kárpótlási programjait, amelyek a mai napig elérhetők. Az SNCF ezen kívül számos megemlékezési és holokauszt-kutatási projektet finanszírozott.

A magyar állammal, illetve a MÁV-val és a Rail Cargo Hungariával (a MÁV Cargo jogutódjával) szemben "holokauszt-túlélők" és hozzátartozóik legutóbb 2010 októberében, Washingtonban nyújtottak be keresetet, azzal a váddal, hogy a II. világháború idején "együttműködtek a nácikkal a zsidók kiirtásában". A kereset szerint a magyar állam, illetve a két vasúti társaság elkobozta a zsidók vagyonát, valamint gettókba, s Lengyelország és Ukrajna területén található koncentrációs táborokba szállította őket, ahol százezrek pusztultak el közülük.

A felperesek, akik nem neveztek meg konkrét kárösszeget, azt kívánják elérni, hogy esetüket olyan gyűjtőkeresetként ismerjék el, amelyet legkevesebb 300 azonosított "túlélő" nevében nyújtottak be, de amelynek a dokumentum szerint akár 5000 tagja is lehetne.
A felperesek - amerikai, kanadai, ausztrál és izraeli lakcímmel rendelkező magánszemélyek - ügyvédje, Chuck Fax szerint a követelés összege elérheti a több tízmillió dollárt. Mint mondta, a felperesek követelése nem évült el, mert Magyarország még nem kárpótolta a túlélőket és családtagjaikat (!!!), és nem szolgáltatta vissza nekik vagyontárgyaikat.

A MÁV ellen 2010. február 9-én Chicagóban nyújtottak be hasonló keresetet, amelyet egy szövetségi bíróság 2011 júniusában, a magyar fél nevében benyújtott óvás ellenére, jogilag megalapozottnak talált. A pert 95 személy kezdeményezte. A felperesek 1944-es értéken számolt 240 millió dollár vagyoni kár, ezenfelül egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. A vád szerint a MÁV "tudatosan biztosított szerelvényeket ahhoz, hogy 1944 márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, ezenkívül megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől".

A DB, amely ellen a "vészkorszak túlélői" már eddig is több alkalommal kezdeményeztek pert, a Der Spiegel szerint már 2011 végén felfogadott egy New York-i ügyvédi irodát és egy válságkezelésre szakosodott PR-céget, hogy felkészüljön az ellene indított, várhatóan több millió dolláros keresetre. A PR-cég feladata egyúttal az is, hogy a DB érdekében lobbizzon Washingtonban. A német vasutak ellen a legutóbb tavaly helyezett kilátásba eljárást a "nácizmus kelet-európai áldozatainak" egy csoportja.
Több szakértő ugyanakkor úgy véli, hogy az Egyesült Államok és Németország által 2000-ben megkötött Német alapítvány-egyezmény minden követelést rendezett.

(MTI nyomán)

http://www.kuruc.info/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb részletek a Vizoviczki-birodalomról - a Fidelitasszal
  2012-06-29 23:28:07, péntek
 
  2012-06-29. 12:17
Újabb részletek a Vizoviczki-birodalomról - a Fidelitasszal évtizedes kapcsolatokat ápolt

A rendőrségi korrupciós ügy főszereplője, Vizoviczki László a szórakozóhelyeit és a neki dolgozó rendőröket is szigorú, jól bevált módszerekkel irányította. A birodalom azonban túl nagyra nőtt, és erősebb lett a felszámolásához fűződő érdek, mint a fenntartásához. A kivételezett helyzetnek vége, a börtönből lehetetlen lesz egyben tartani.
Vizoviczki László szórakoztatóipari birodalma saját elmondása szerint 40 helyből áll. A cégadatokból kiderül, hogy a nevéhez két nagy (Belváros Holding Kft., CP-Invest Kft.) és több tucatnyi kisebb cég tartozik. Mintegy 25 nagyobb szórakozóhelye van: a legnagyobb központ a Hajógyári-sziget a maga 11 létesítményével, de a cégcsoporthoz tartozik további számos kisebb hely Budapest belvárosában.
Kozmetikázott eredmények
A Vizoviczki-cégek hivatalos, a cégadatbázisokban fellelhető mérlegeredményei nevetségesek. A Hajógyári-szigeten lévő 11 szórakozóhely például a leadott beszámolók szerint alig tízmilliós nyereséget termelt 2010-ben, és 47 milliót 2011-ben.
Hogy az adatok érthetőbbek legyenek, érdemes felidézni, hogy a sziget szórakozóhelyein egy erős hétvégén 20-30 ezer ember is megfordul: 2000 forintos átlagos fejenkénti költéssel, és az iparágban szolidnak mondható 100 százalékos haszonkulccsal kalkulálva is több tízmilliós nyereség keletkezik.
A cégcsoport mérleg szerinti eredményein végignézve máshol is vannak "kreatív könyvelésre" utaló jelek. A Nyugati pályaudvar épületéből hét évnyi huzavona után idén áprilisban kilakoltatott diszkót üzemeltető kft. 2010-ben18 milliós veszteséget termelt, 2011-ben 17 milliós adózott eredményt produkált. A Mammutban és a Westendben lévő kávézók és éttermek 2010-ben együttesen nullszalldósak voltak, 2011-ben 11,6 milliós veszteséget produkáltak. A Nagymező utcai Moulin Rouge nullszaldó körül teljesített, a debreceni szórakozóhelyek tavalyelőtt 20, 2011-ben hárommilliós mínuszban zártak.
Ezt természetesen csökkentik a rezsikiadások, hozzáadódnak viszont a szintén jelentős összegű szponzori pénzek. Iparági becslések szerint a hajógyári Vizó-cégek egy jó hétvégén több tízmillió forint nettó profitot termelnek. Ennek fényében a hasonló nagyságrendű éves eredmények csakis kozmetikázottak lehetnek.
A feketejövedelmek kényszere
Vizoviczki elfogásakor a rendőrök 420 millió forint készpénzt találtak. Az összeg jól mutatja, hogy mekkora tételek forogtak Vizoviczki kezei alatt, ugyanakkor arra a problémára is rávilágít, hogy bizonyos nagyságrendű fekete jövedelmet már nem egyszerű tisztára mosni. Ezért az újabb és újabb helyek megvásárlása egyfajta kényszer is volt: a visszautasíthatatlan ajánlatokkal így-úgy kész helyzet elé állított régi tulajdonosok elé letett készpénzhalmok pedig hosszabb távon még nagyobb bevételt termeltek.
A Vizoviczki-birodalomhoz alapvetően kétféle vendéglátóipari modell tartozott. A kisebb belvárosi éttermeket, kávézókat nem ő üzemeltette, itt csak a bérleti díjat szedte be, valamint - ha kellett - biztosította a védelmet.
A kisebb számú, de nagyobb bevételt hozó nagyobb szórakozóhelyeket viszont az ő cégei működtetik. Ezek egyébként többnyire nem luxusmulatók: a felső-közép árkategóriához tartoznak, ahol sok pénzt el lehet költeni rongyrázásra és drága italokra, de a promóciós kampányok miatt mindig akadnak olcsó, ,,locsolós" italmárkák is, így nem muszáj feltétlenül vagyonokat költeni a bulizásra.
Egyedi rendszer a lopások ellen
A vendéglátós tulajdonosok legnagyobb problémája az, hogy a készletek fogyását és a bevétel alakulását csak akkor tudják folyamatosan nyomon követni, ha benn állnak a pultban, a kassza mellett. Ha nincsenek ott, biztosan lehetnek benne, hogy előbb-utóbb meglopják őket, és mivel sok ember jár-kel a pultban, utólag nem mindig könnyű kideríteni, hogy ki a tettes.
Vizoviczki jól megfizette a dolgozóit, így aki megbízhatónak bizonyult, az hosszú távon is normálisan kereshetett nála. A lopások minimalizálására pedig komplett üzemeltetési szisztémát alakított ki.
Szétválasztotta a pénz és az áru mozgatását, így más csapat tölti a pultot itallal, mint aki elad, a nagyobb címleteket pedig olyan pénzcsapdában gyűjtik, amihez utóbb a pultosok már nem tudnak hozzáférni. A műszak végén a pénzt elviszik, és máshol számolják meg, és megint egy külön csapat végzi a standolást (napi készletleltározást), ami alapján azonnal közlik is, hogy nagyjából mennyinek kell lennie a bevételnek.
A hiány így szinte azonnal kiderül, lopni pedig sokkal nehezebb, mert egymástól függetlenül dolgozó emberek összejátszására van szükség. Azonkívül nem is igazán érdemes: Vizoviczki nem az az ember, akivel bárki szívesen húz ujjat, és ezt a nála dolgozók is mind tudták: nem a kirúgás lett volna a legfájdalmasabb.
A pultban nem lehetett drog
Volt és jelenlegi munkatársai nem akartak beszélni a Vizoviczki szórakozóhelyein kapható drogokról, amik azonban más források szerint nagyon komoly, a pultokéhoz mérhető bevételi forrást jelentettek. Azt mindenki megerősítette, hogy a partidrogokat, illetve az elit helyeken és VIP-szekciókban felbukkanó kokaint teljesen külön csapat értékesítette; a pultokban sosem lehetett anyag.
,,Egy olajozottan működő gépezet volt" - közölte az egyik forrás, arra utalva, hogy a Hajógyári szigeten hétről hétre pontosan lehetett tudni, mikor, hol, kinél mihez lehet hozzájutni. A dealerek viszonylag szabadon mozoghattak, hiszen nem kellett rendőrtől tartaniuk, így csak arra kellett figyelniük, hogy ne az avatatlanok orra előtt történjen az adásvétel.
Hová tegyék a profitot?
A Vizoviczki-birodalomban a múlt mellett egyre komolyabb kérdés a jövő. A szórakozóhelyeken azt is lehet hallani, hogy a főnök túl sokat tud túl nagy emberekről ahhoz, hogy leültessék, de többen is azt gondolják, hogy egy ekkora botrányt lehetetlen megúszni.
,,Ha Vizoviczki sokáig marad rács mögött, a fegyelmen és félelmen alapuló, jól bevált üzemeltetési rendszer a távollétében szép lassan szét fog rohadni" - mondta az egyik külső forrás. Szerinte a bevétel eddig feketén keletkező részét nem célszerű hirtelen kifehéríteni, mert az nehezen megválaszolható kérdéseket vet fel a múlttal kapcsolatban, és ezért ellentétes az előzetesben ülő Vizoviczki érdekével. A fokozódó ellenőrzések mellett azonban nehéz lesz a ,,kreatív könyvelést" a szokott módon folytatni.
,,A jól kialakított rutin miatt a helyek egy ideig elpöfögnek, ám a keletkező milliókat valahová tenni kell, ennyi pénz pedig túl nagy csábítás ahhoz, hogy továbbra is mindenki lojális maradjon a Vizóhoz" - mondta egy, az összes többi forráshoz hasonlóan névtelenséget kérő rivális klubtulajdonos.
Túllépett egy szintet
A terjeszkedés egyre nagyobb pénzt, hatalmat, de egyre nagyobb ismertséget is jelentett, és a legtöbb forrás szerint ez volt a bukás valódi oka: Vizoviczki túl nagyra nőtt. A rendőrség és a többi hatóság puha bánásmódja ugyanis csak egy bizonyos ingerszint alatt volt fenntartható.
Orbán Viktor bejelentése szerint személyesen ő kezdeményezte a rendrakást, miután 2010-ben a kezébe nyomtak egy dossziét Vizoviczki birodalmáról és a BRFK elnéző bánásmódjáról. Ha valóban a miniszterelnök adott is utasítást az ügy felgöngyölítésére, az első lépést akkor sem ő tette meg: kellett lennie legalább egy embernek, aki ismerte a Vizoviczki körüli viszonyokat, és összeállított róla egy dossziét, mert nagyobb érdeke fűződött ehhez, mint hogy más módon esetleg maga is profitáljon a kialakult helyzetből.
Évtizedes kapcsolat a rendőrökkel
Vizoviczki jó kapcsolata a rendőrséggel több mint két évtizedes múltra tekint vissza. A '90-es évek elején, az egyik első budapesti night club, a XIX. kerületi Red Palace tulajdonosaként még bevitték a razziázó rendőrök, de már akkor előbb elengedték, mint azokat a lányokat, akik rávallottak a begyűjtés után.
A kapcsolatépítés haszna akkor mutatkozott meg először, amikor az évtized közepén az olajozásból átmentett vagyonokkal sokan megpróbáltak átnyergelni a budapesti éjszakára. Az éles konkurenciaharc ellenére Vizoviczki mégis megerősödve, egy hálózat fejeként figyelhette, ahogy a többi night club sorra zárja be kapuit.
A túléléshez és a növekedéshez elengedhetetlen volt a rendőri támogatás. Az Index már 2009-ben írt arról a rendszerről, ami Vizoviczkinek is lehetővé tette a hatósági védelem kiépítését. A rendőrségen belül ugyan tiltották, de valójában elnézték, hogy a kollégák éjszakai helyeken egészítsék ki jövedelmüket.
Gergényi Péter, a BRFK egykori főkapitánya még 2003-ban hirdetett zéró toleranciát az állomány körében szokásos mellékállásokkal kapcsolatban, de meghagyta a lehetőséget, hogy énekesként vagy nyelvtanárként kiegészítő jövedelemhez juthassanak. A biztonsági őri és a portaszolgálatos munkákért azonnali kirúgás járt, ezt azonban egészen a most kipattant botrányig nem vette komolyan senki.
A legnagyobb felvevőpiacot pedig éppen a portaszolgálat és a biztonsági csapat jelentette a bárokat, lokálokat, kocsmákat őrző cégeknél. A tulajdonosok ezt azért favorizálták, mert rendőr alkalmazottjukon keresztül a kollégákkal rendszeresen el tudták simíttatni a kisebb ügyeket. A rendőrök a tiltott, de jól fizető éjszakázással néhány nap alatt adómentesen megduplázhatták szerény fizetésüket.
Protezsált rendőri karrierek
Az éjszakai helyek üzemeltetői számára azért jelentett nagy előnyt egy-egy jól kiválasztott rendőr, mert meg tudta akadályozni, hogy verekedésekből, szurkálásokból, garázdaságokból ,,felesleges balhék", büntetőügyek, vagyoni és nem vagyoni kártérítéssel járó perek legyenek. Kifejezetten keresték a tekintélyes, széles kapcsolati hálóval rendelkező rendőröket, a Rendészeti Szakközépiskola oktatóit, kiképzőit és a Rebisz embereit, akik éjszakánként tizenöt-húszezer forintot is kereshettek ,,civilben".
Megkönnyítette a fontos információk beszerzését az is, hogy a magyar rendőrség úgy engedi el operatív pozícióban lévő embereit, hogy leszerelésük után teljesen kikerülnek a belső elhárítás látóköréből.
Vizoviczki állítólag arra is ügyelt, hogy a portaszolgálattal kezdő fiatal rendőrök karrierjét egyengesse, mert később lekötelezettként magasabb pozícióban még nagyobb hasznot hajthattak számára. Ezek alapján egyáltalán nem tűnik túlzásnak az a sajtóban megjelent becslés, amely szerint több százra rúgott azoknak a rendőröknek a száma, akik különféle testületeknél dolgozva Vizoviczki fizetési listájáról kaptak jövedelmet.
Politikai építkezés az alapoknál
Az előrelátó építkezés terén nemcsak a bizniszben és a rendőri kapcsolatokban mutatkoztak meg Vizoviczki képességei, hanem a politikában is. Az már korábban ismert volt, hogy a 2010-es váltás után rögtön megpróbált a jelenlegi kormányzattal jó viszonyba kerülni. Elektronikus zenei fesztivált rendezett Szent István éjszakája címmel a Hajógyári-szigeten, később pedig segélykoncertet a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak javára. A kormánypártok felé indított akciókat azonban már jó előre megalapozta, így nem meglepő, hogy a segélyakció védnökei között kitüntetett szerepet kapott a Fidelitas.
A Fidesz ifjúsági tagozata ugyanis közel egy évtizedes kiegyensúlyozott kapcsolatban állt Vizovickivel. A szervezet 2003-tól rendszeresen az ő tulajdonában lévő helyeken tartotta rendezvényeit. A Fidelitas visszajáró vendég volt például a Dokkban, a Hajógyári-szigeten. A szervezet rendezett itt tisztújító kongresszust, Fidesz-Fidelitas megállapodás-aláíró ceremóniát és laza bulikat is. A hagyomány egészen tavaly karácsonyig folytatódott, amikor a Moulin Rouge-t bérelték ki zártkörű rendezvényre. A tizenötödik születésnapját ünneplő Fidelitas egymillió forintot bulizott el Vizovicki szórakozóhelyén. Nem csoda, hogy a legutóbbi hírek szerint Vizoviczki politikai kapcsolataival is megpróbál védekezni a rendőrségen. Számos politikus járt ki szórakozni a sziget diszkóiba, hiszen biztosak lehettek abban, hogy nem lesz razzia a helyen.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/98074/#ixzz1zDhgjPu1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köves Slomó nem áll szóba a "vérvádazó Jobbikkal"
  2012-06-29 23:22:25, péntek
 
  Köves Slomó nem áll szóba a "vérvádazó Jobbikkal"

2012. június 29. 20:14:03


Még nem kaptam hivatalos értesítést, de a vérvádazó Jobbikkal nem kívánok szóba állni - így reagált a Klubrádióban az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija arra a hírre, hogy a nemzeti párt elnöke az antiszemitizmusról akar vele vitázni a nyilvánosság előtt.

Köves Slomó a fajtársai által működtetett rádióban azt mondta, hogy bár fontos a párbeszéd, de "a zsidókkal riogató párt vezetőjét nem kívánja legitimizálni".

(Klubrádió korrigálva)

Korábban írtuk: Vona vitára hívja Köves Slomót

A Jobbik elnöke kész egy az antiszemitizmusról szóló nyilvános vitában részt venni Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával - jelentette be Vona Gábor pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Köves Slomó múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy véleménye szerint konzultációt kell indítani az antiszemitizmus ellen a magyar társadalomban és a zsidó szervezetek között is.

Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik politikai munkája során a valódi problémákkal akar foglalkozni. Leszögezte azt is, hogy a "Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között".

Az ellenzéki pártelnök szerint jelenleg pártja ellen egy "összehangolt rágalomkampány" zajlik, amelynek "felszínes célja", hogy a Jobbikot antiszemita, rasszista szélsőségnek állítsa be. Vona Gábor úgy látja: ennek a kampánynak a valódi célja, hogy megakadályozza a Jobbik további erősödését, azt, hogy a párt a következő választásokon a Fidesz kihívója lehessen, és hogy megpróbálják "karanténba zárni" a Jobbik programját és elképzeléseit az emberek elől.

Vona Gábor elmondta: a Köves Slomóval folytatott vitán tisztázni lehetne, hogy az "antiszemitizmus lebegtetése Magyarországon kinek az érdeke", illetve azt is, hogy sem a Jobbik, sem annak programja nem antiszemita, hanem "magyarpárti". Hozzátette, a vitára való felkérést jövő hét elején levélben küldi el Köves Slomónak.

A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva beszélt arról is: Szeged Csanádnak, a párt európai parlamenti képviselője nyilvánosságra került zsidó származásának a Jobbikon belüli kezelése is csak azt bizonyítja, hogy az ellenzéki párt nem antiszemita. Hangsúlyozta: a Jobbik nem a származása alapján ítél meg senkit, hanem a "magyar ügyhöz" való hozzáállása alapján.

(MTI)

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 101523&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A homoszexuálisokat védi a rendőrség, a deviáns rendezvény e
  2012-06-29 23:15:26, péntek
 
  A homoszexuálisokat védi a rendőrség, a deviáns rendezvény ellen felszólalókat pedig inzultálja

2012, június 29 - 14:42


A homoszexuális olimpia miatt több ezer meleg érkezett a fővárosba, viselkedésükkel provokálják az embereket, ezért a Jobbik felhívja a figyelmet, mindenki vigyázzon gyermekére.

A fővárosi Jobbik már 2011 decemberében is felemelte hangját a melegolimpia megrendezése ellen - mondta el mai sajtótájékoztatóján Czeglédi János, a Jobbik budapesti önkormányzati képviselője. Emlékeztetett: a Demszky Gábornak köszönhető rendezvénnyel kapcsolatban többször elmondták, hogy sportértéke a nullával egyenlő, és ez be is bizonyosodott az elmúlt napokban.

A nemzeti radikális politikus hangsúlyozta: már a liberális hírportálokon is elismerik, hogy a rendezvénynek semmi köze a sporthoz, csupán kapcsolatépítési lehetőségnek tekintik a résztvevők. ,,Felháborítónak tartjuk, hogy egy ilyen, egyértelműen a szexuális deviancia propagálását szolgáló rendezvénynek Budapest ad otthont, ezrével mászkálnak a homoszexuálisok a főváros utcáin kéz a kézben, egymást csókolgatva, provokálva az embereket, visszaélve a magyarok toleranciájával" - közölte a képviselő.

,,Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a fiatalokra leselkedő veszélyre" - emelte ki Czeglédi János.

Ezek után a budapesti Jobbik kifüggesztett egy molinót a Nyugati téri felüljáróra, melyen a következő szöveg állt: ,,10 ezer homoszexuális érkezett a városba, fokozottan ügyeljen gyermekére". Miután a plakátot levették, nagy erőkkel megérkeztek a rendőrök is.

A sajtótájékoztató után a rendőrök elkapták a Hazatérés Rádió fotósát, el akarták venni a fényképezőjét, le akarták foglalni 30 napra, ám a fotós nem adta oda. Ezért a hatóság képviselői lemásolták a memória kártyát. Portálunk megkérdezett erről jogászokat, akik elmondták, hogy a rendőrök törvénytelenül jártak el és átküldték az erre vonatkozó jogszabályt is.

Rendőrségi Törvény

30. § (3) A rendőrség a rendezvény, az esemény, továbbá a közlekedés biztonságát, a közterület rendjét veszélyeztető jogellenes cselekmény megelőzése, megakadályozása érdekében a rendőri szerv vezetője által meghatározott területre belépők és az ott tartózkodók ruházatát és járművét átvizsgálhatja, illetőleg az üzemeltető által előírt feltételek megtartását ellenőrizheti, a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalhatja, illetőleg azoknak a rendezvény, esemény helyszínére való bevitelét megtilthatja.

Szabálysértési Törvény

57. § (1) A szabálysértési hatóság a törvényi keretek között szabadon választhatja meg az alkalmazandó bizonyítási eszközt. (2) A szabálysértési eljárásban bizonyítékként felhasználhatóak azok a bizonyítási eszközök is, amelyeket az arra feljogosított hatóságok törvényes eljárásuk keretében szereztek meg.

A fővárosi Jobbik szerint ez is bizonyítja, hogy míg a rendőrök a homoszexuálisokat nagy erőkkel védik, addig azokat a hazafiakat, akik felemelik hangjukat a szexuális deviancia propagálása ellen, törvénytelen eszközökkel vegzálják. A Hazatérés Rádió munkatársa portálunknak elmondta: panasszal fog élni a rendőri magatartás miatt.

barikad.hu


http://barikad.hu/a_homoszexualisokat_vedi_a_rendorseg_a_devians_rendezveny_ellen _felszolalokat_pedig_inzultalja-20120
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrök, politikusok és az alvilág
  2012-06-29 23:12:09, péntek
 
 
Rendőrök, politikusok és az alvilág

2012, június 29 - 18:37




Tovább dagad a Vizoviczki-ügy. A ma napvilágot látott hírek szerint a botrány akár a parlamentet is elérheti. A Blikk információi szerint politikusok is érintettek lehetnek a rendőrségi korrupciós botrányban. Az ember ilyenkor joggal érezheti úgy, hogy egy dél-amerikai banánköztársaságban él...

banánköztársaságA lap úgy tudja, a meggyanúsított, jelenleg letartóztatásban lévő rendőrök egyike korábbi fővárosi vezetőkről tett említést, akik bensőséges kapcsolatban álltak az ,,éjszaka császárával", szórakozóhelyein több fiatal politikus is törzsvendégnek számított. A lap névtelen informátora szerint azért kedvelték ezeket a helyeket, mert elengedhették magukat, nem futottak bele razziákba. Nem mintha bármi bajuk esett volna egy esetleges razzia során, de azért fő a nyugalom.

Ez az, amit a botrány kirobbanása óta mindenki sejtett, sokan feltételezhetően tudtak is. Csak éppen valami rejtélyes okból kifolyólag hallgattak róla. A meggyanúsított rendőrök meg úgy lehetnek vele, hogy mentsük a menthetőt. A taktika egyébként bejöhet, ha feldobnak pár ,,kishalat", akkor enyhébb büntetéssel megúszhatják. Ha esetlegesen vádalkut kötnek, akkor akár a felelősségre vonást is elkerülhetik.

Aki akár csak felszínesen is követte az eseményeket, gyaníthatta, hogy néhány korrupt főzsaru nem lett volna elég ahhoz, hogy bő egy évtizeden át Vizoviczki birodalma zavartalanul működhessen és fejlődhessen. Azért az feltételezhető, hogy befolyásos politikusokat nem tudtak volna megnyerni maguknak néhány ingyen koktéllal és vacsorával. Talán az érintett politikusoknak is csúszhatott néhány boríték. Hogy ez valóban így volt-e, azt majd a rendőrségnek, esetleg a titkosszolgálatoknak kell tisztáznia. Előbbinek ez azért is az érdekében állna, mert így elterelhetnék magukról a figyelmet, mintegy átpasszolva a politika térfelére a labdát.

Az is érdekes kérdés lenne, hogy mit takar az ,,elengedhették magukat" kifejezés. Rögtön felmerül a gyanú, hogy esetleg illegális szereket is fogyaszthattak. Arra is jó lenne választ kapni, hogy személy szerint mely politikusokról van szó. Legalább tisztán látnánk, hogy kiknek áll az érdekében az ügy eltussolása.

Komoly visszaélések történhettek

Állítólag Vizoviczki kapcsolataira a titkosszolgálatok is felfigyeltek. Több vezető politikus baráti viszonyba került vele, rendszeresen össze is jártak a nagyvállalkozóval. Azt, hogy ebből milyen hasznot húzott Vizoviczki, egyelőre vizsgálják, de gyanítják, hogy komoly visszaélések történhettek önkormányzati szinten is.

A rendőrök kihallgatták Vizoviczki feltételezett bizalmasát is. Őt nem gyanúsítják semmivel, de vizsgálják szerepét és kapcsolatrendszerét. Ő volt az, aki beleláthatott a birodalom pénzügyeibe. Az ügyészség azt még mindig nem tisztázta, pontosan miből származott az a 430 millió forint, amit Vizoviczkinál a házkutatáskor lefoglaltak. Keresik a vállalkozó külföldi bankszámláit is, amelyeknek létezéséről több forrásból értesültek - írja a Blikk.

Vizoviczki elbízta magát?

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) jelenlegi és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori vezetője korábban azt mondta, hogy Vizoviczki az utóbbi időben egyre inkább hangoztatta, hogy mindenki a zsebében van, bármit el tud intézni - írja a hir24.hu.

Nem lehet véletlen, hogy állítólag a rendőrség teljes vezérkarát átvilágítják. Főleg arra kíváncsiak, változott-e az anyagi helyzetük az elmúlt időben. A gyanúsított rendőrök családtagjait is ellenőrzik.

Az új információk új megvilágításba helyezik azt is, hogy állítólag hivatalban lévő rendőrtisztek ,,vadásznak" arra az egykori kiemelt főnyomozóra, aki több médiában is a rendőrbűnözésről beszélt. Labanc Ferenc a Privát Kopónak azt mondta, a Hír Televízió munkatársa figyelmeztette, aktív rendőrtisztek ,,dolgoznak rá".

A jelek arra utalnak, hogy - Orbán Viktor kijelentésével ellentétben - még nincs vége annak a világnak, amelyben a bűnözés és a bűnüldözés összefonódik. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy mindössze négy rendőrtiszt képes volt 10-12 éven át megakadályozni a hatósági ellenőrzéseket Vizoviczki érdekeltségeinél? - tette fel a kérdést a volt főnyomozó.

Ha 104 rendőrtiszt lesz előzetes letartóztatásban, akkor azt mondom, kezd hatékonyan dolgozni az ügyészség - tette hozzá Labanc, aki fenntartja korábbi véleményét, miszerint a rendőrség annyira összenőtt a bűnözéssel, hogy osztályvezetői szintig le kéne ,,tarolni" minden főkapitányságot és kapitányságot.

A ,,kisház", avagy VIP a VIP-ben

Egy a lapunknak névtelenül nyilatkozó, korábban az egyik Vizoviczki-érdekeltségben dolgozó személy beszámolt arról, hogy a Hajógyári-szigeten található, meg nem nevezett mulatóban működött egy úgynevezett ,,kisház", ahova kizárólag a válogatott VIP-vendégek mehettek csak be. Ez a hely alkalmas volt légyottok vagy illegális szerek elfogyasztásának a lebonyolítására is. Azt is elmondta, hogy a VIP-jegy megvásárlása semmilyen kedvezményre nem jogosított, csupán egy szimpla belépő volt az elszeparált részlegbe. Ahol egyébként az italok több kerültek, mint a szórakozóhely más pultjaiban. Végül is a menőzésnek ára van...

H.É.

blikk.hu és hir24 nyomán - barikad.hu


http://barikad.hu/rendoroek_politikusok_es_az_alvilag-20120629
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre a Főnix kimondta
  2012-06-29 13:30:15, péntek
 
  Gumibottal tenne rendet Rakacán a Magyar Főnix Mozgalom

Hunikum
2012-05-31 22:26:10


A Magyar Főnix Mozgalom szerint elérkezett az ideje a határozott rendteremtésnek azokon a településeken, amelyeken az állam által eltartott lumpen cigány rétegek életvitele miatt anarchia fenyeget. Honlapunk kérdésére, mely szerint hogyan oldaná meg a Főnix a B-A-Z megyei Rakacán kialakult éhséglázadás-közeli helyzetet, Bíber József Tibor pártelnök azt mondta: gumibottal.

Válaszát csöppet sem tartottuk meglepőnek, hiszen magunk is hasonló véleményt formáltunk meg, amikor tudomásunkra jutott, hogy még a - szintén cigány - polgármestert is meglincselték volna a fajtársai, ha a rendőrség ezt hagyja, de kíváncsiak voltunk, hogy a politikus mivel indokolja lakonikus tömörségű válaszát.

,,Nincs ebben semmi rendkívüli, hacsak maga a helyzet nem az, mivel a XXI. században már nem azzal kéne törődnünk, hogy ősemberekhez hasonló mentalitású hordák hogyan rabolják ki fél Európát, beleértve hazánkat is" - fejtette ki Bíber. Az MFM elnöke azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben valaki nem ért a szép szóból, annak felesleges magyarázni, könyörögni pedig pláne nem, hanem abban a pillanatban, amikor a jogkövető lakosságot veszélyezteti a cselekedeteivel, hatósági erőszakkal ártalmatlanítani kell. Bíber szerint ,,a témával kapcsolatban egyetlen kérdés merül fel: ki mellé akar állni a hatalom? Ha a bűnözők mellé, akkor maga a kormány sodorja polgárháborús helyzetbe az országot, mivel - jobb híján - a kiszolgáltatott lakosság önbíráskodni fog, ha a törvénytisztelő állampolgárok mellé, akkor viszont előbb-utóbb a gumibothoz kell nyúlnia." A politikus ezután arra tért ki, hogy szükségtelen törődni a különböző jogvédő szervezetek, valamint a liberális média tiltakozásaival, és érvényt kell szerezni a törvénynek és a jognak, nem pedig eltűrni, hogy egy civilizálatlan kisebbség terrorja megkeserítse százezrek életét.

A Magyar Főnix Mozgalom elnöke szerint a rendteremtésnek a bűnözők etnikai hovatartozásától függetlenül kell megtörténnie, az viszont elfogadhatatlan, hogy cigány elkövetők esetében sokszor a hatóságoknak kell védekezniük, hogy miért alkalmaztak testi kényszert. ,,Komoly szemléletváltásra van szükség az igazságszolgáltatásban ahhoz, hogy a tisztességes lakosság úgy érezze, hogy jogállamban él" - folytatta Bíber, aki úgy véli, hogy a tendencia nem éppen erre utal, amelyet a Győri Ítélőtábla Cozma-ügyben hozott vérlázító döntései is alátámasztanak.

A Magyar Főnix Mozgalom mindezek mellett azt tartja elfogadhatónak, hogy - még a legbutábbak számára is érthető egyszerűséggel megfogalmazott módon - választás elé kell állítani minden élősködőt, hogy vagy részt vesz a közmunkákban és a maga szintjén az ország építésében, vagy ha erre lehetősége lenne, de mégsem teszi, akkor a hatóságok kényszeríteni fogják. Az MFM elnöke azt állítja: olyan helyzetet kell teremteni hazánkban, amely a jelenlegi értékválságból való kilábaláshoz vezet, ehhez azonban csak a rend szolgálhat alapul, és a felépítmények (munkahelyteremtő programok, pályázatok) sorsa is ezen áll vagy bukik. Aki ezt nem ismeri fel, az szándékosan vagy csak dilettantizmusból, de a nemzet sírját ássa - zárta hírportálunk kérdéseire adott válaszát Bíber József Tibor.

hunikum.info

http://hunikum.info/Gumibottal_tenne_rendet_Rakacan_a_Magyar_Fonix_Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona vitára hívja Köves Slomót
  2012-06-29 13:24:07, péntek
 
  2012-06-29. 12:45
Vona vitára hívja Köves Slomót

A Jobbik elnöke kész egy az antiszemitizmusról szóló nyilvános vitában részt venni Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával - jelentette be Vona Gábor pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Köves Slomó múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy véleménye szerint konzultációt kell indítani az antiszemitizmus ellen a magyar társadalomban és a zsidó szervezetek között is.
Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik politikai munkája során a valódi problémákkal akar foglalkozni. Leszögezte azt is, hogy a "Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között".
Az ellenzéki pártelnök szerint jelenleg pártja ellen egy "összehangolt rágalomkampány" zajlik, amelynek "felszínes célja", hogy a Jobbikot antiszemita, rasszista szélsőségnek állítsa be. Vona Gábor úgy látja: ennek a kampánynak a valódi célja, hogy megakadályozza a Jobbik további erősödését, azt, hogy a párt a következő választásokon a Fidesz kihívója lehessen, és hogy megpróbálják "karanténba zárni" a Jobbik programját és elképzeléseit az emberek elől.
Vona Gábor elmondta: a Köves Slomóval folytatott vitán tisztázni lehetne, hogy az "antiszemitizmus lebegtetése Magyarországon kinek az érdeke", illetve azt is, hogy sem a Jobbik, sem annak programja nem antiszemita, hanem "magyarpárti". Hozzátette, a vitára való felkérést jövő hét elején levélben küldi el Köves Slomónak.
A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva beszélt arról is: Szeged Csanádnak, a párt európai parlamenti képviselője nyilvánosságra került zsidó származásának a Jobbikon belüli kezelése is csak azt bizonyítja, hogy az ellenzéki párt nem antiszemita. Hangsúlyozta: a Jobbik nem a származása alapján ítél meg senkit, hanem a "magyar ügyhöz" való hozzáállása alapján.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/98075/#ixzz1zBFVTNWP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 270 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 403
  • e Hónap: 4148
  • e Év: 157644
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.