Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Felhívás
  2013-01-13 20:35:02, vasárnap
 
 




FELHÍVÁS!
Egy egykori magyar-történelem szakos tanár találó jegyzete a Facebookról:

Küldd tovább!

F E L H Í V Á S!

Mindazokhoz, akik kénköves átkokat okádnak a kormányra, ajánlataim a következők:

Szíveskedjenek tüntetést szervezni az energia árak csökkentése ellen! Ezután pedig ne fogadják el a csökkentett számlákat, mert az Önöket sérti, hogy ez a piszkos kormány a nehézségek ellenére arra vetemedett, hogy segíteni akar Önökön, s ezzel megnyírbálja a multik jogos hasznát.

A nyugdíjasok utasítsák vissza a nyugdíjemelést, és vállaljanak így szolidarítást Európa ezen felének nyugdíjasaival, akiknek csökkentették vagy megadóztatták a nyugdíját! Szavazzanak Bajnaira, mert ő példát mutatva elvette a 13. havit a nyugdíjasoktól is, hogy majd önként és dalolva felajánlhassák a 12.havit is nekik.

A kismamák utasítsák vissza a megemelt gyedet és a plusz egy évet, mert jogaikban sérülnek, hogy megengedik nekik a munkából való kimaradást!

A minimálbérre számítók utasítsák vissza az emelt összeget, mert így több lesz a 16%, és ők inkább a kevesebb bért vállalják a kicsit gyengébb 16%-kal.

A közmunkások követeljék vissza a 28 ezer Ft-ot, mert az otthon hentergéshez az is sok volt.

Egyébként hívják fel a kormány figyelmét, hogy a beígért további energiaárak csökkentésére, valamint a víz- és szemétdíj mérséklésére nem tartanak igényt, mert nem szeretnék, ha a multik megsértődnének.

Követeljék a kormánytól, hogy a nép pénzén nyugodtan képezzenek olyan diplomásokat, akik azonnal elhagyják az országot és így támogatják a jóléti államokat a mi taníttatási költségeinkkel, így legalább valamit visszakapnak abból, amit egyébként már rég elloptak tőlünk.

Bizalmukat fektessék azokba, akik maguk vallották be, hogy hazudtak éjjel-nappal, s óriási erőfeszítésükbe került, hogy ez ki ne süljön, annak ellenére, hogy meghamisítottak minden okiratot, ami a költségvetésben árulkodó volt.
Kérjék meg őket, hogy ezt a kormányt és a népet újból zavarják kordonok mögé, ha ünnepelni szeretnének, mert a magyarnak, !/ ennek a K...va országnak!/- idézet a Böszmétől / kordonok mögött is megfelelő.
Követeljék meg, hogy a rendőrség ünnepélyeken se sajnálja a gumilövedéket, a viperát, a gumibotot és a lovas rohamot. Ez kell a magyarnak!

Orbán Viktor pedig kövesse a magyar elődöket, nézze meg filmeken, hogyan nyalták a talpát a szovjet vezetőknek, s eszerint viselkedjék az új globalogazdikkal, nehogy véletlenül megsértődjenek, s ne tudjanak nagyot rúgni a hátsó fertájunkba. Felejtse el a bankadót, a multikra kivetett adókat, hisz bennünk van annyi szufla, hogy ha beledöglünk is, de kitartunk elnyomóink mellett.

Új jelszavunk: Koronát Libajnai fejére! A koronázásig megtanítjuk gágogni.



Link







 
 
1 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Régi idők nagy bűnügyei
  2013-01-13 19:40:03, vasárnap
 
 







RÉGI IDŐK NAGY BŰNÜGYEI


40 éve történt a balassagyarmati túszdráma

Az addig példa nélküli eset 1973. január 7. és 12. között zajlott le Balassagyarmat középiskolai leánykollégiumában. A túszejtők zavaros követelésének öt napos dráma után mesterlövészek vetettek véget.

Pintye András 19 éves volt, öccse, László 17. A kétes hírnevű testvérpárral a szülők keveset törődtek (apjuk a Szob és Miskolc közötti határőrkerület párttitkára volt, édesanyjuk egy nagyüzem személyzeti előadója) a vad fiúktól Balassagyarmaton mindenki tartott. Pityéék azt vették a fejükbe, hogy egy nagy balhét csapva hagyják el az országot. Az akcióra alaposan felkészültek: megtanultak lőni, és fegyvereket is loptak - az apjuk páncélszekrényéből.

A tervük az volt, hogy a leánykollégiumban túszokat ejtenek, és a szabadon bocsátásukért cserébe pénzt és kocsit szereznek, hogy azzal menjenek Nyugatra. 1973. január 7-én este 10 körül egyszerűen besétáltak a Geisler Eta Leánykollégiumba, ahol a téli szünetről visszaérkezett diáklányokat a fegyvereikkel egy hálószobába kényszerítették és ott elbarikádozták magukat.

Egymillió dollár, repülő

Az eredetileg túszul ejtett 20 lány közül hatnak a WC ablakán kiugorva sikerült elmenekülnie, de a rendőrök eleinte nem vették komolyan a lányok beszámolóját. Amikor végül mégis kiszálltak a helyszínre, és a hálószoba ajtaján dörömbölni kezdtek, golyózápor fogadta őket. A helyszínre érkező rendőrkapitánynak - aki egyébként a fiúknak ismerőse, szüleiknek barátja volt - azt mondták: ha a rendőrök nem távoznak, két lányt kivégeznek.

Balassagyarmaton szükségállapotot rendeltek el, és a helyi hatóságoktól a belügyi vezetők vették át az irányítást, a Pintye testvérek pedig megfogalmazták követeléseiket. A felsorolásban szerepelt lefüggönyözött autóbusz, majd repülőgép a Ferihegyi repülőtéren, kézigránátok, fegyverek, egymillió dollár, százezer nyugatnémet márka, négyszázezer svájci frank, illetve az ország első emberének aláírása annak bizonyítékául, hogy a pénzt önként adták nekik.

A második nap a helyszínen megjelentek a szülők is, akiket gyermekeik igen durván zavartak el. Az akció irányítói ezután a helyi kórház pszichiátriai és neurológiai osztályának vezető főorvosát kérték fel túsztárgyalónak. Napokig a doktor vitt be élelmet és vizet a szobába, illetve közölte a kint lévőkkel a híreket. Visszaemlékezése szerint a fivérek kitartottak képtelen követeléseik mellett, és azzal érveltek: mivel a hivatalos ideológia szerint a szocializmus legnagyobb értéke az ember, a rendszer nem engedheti meg magának, hogy akár csak egy túszt is kivégezzenek.

Mesterlövészek a tetőn

Ahogy múltak a napok, a szobában egyre szörnyűbb állapotok uralkodtak. A lányok nem mehettek ki a mellékhelyiségbe, voltak napok, amikor órákig kellett a falnál térdelniük és aludni sem engedték őket. A tárgyalások nem vezettek eredményre, a rendőrség budapesti központjában ekkorra már elkészültek a tervek a lányok kiszabadítására.

Az épület közelébe mesterlövészeket telepítettek, akik január 12-én, amikor a város csendjét harangok kongása, kutyák ugatása, tehergépkocsik zaja verte fel, a meggondolatlanul az ablakon kihajoló nagyobbik fiút lelőtték. A kisebbik Pintye fiú azonnal megadta magát a szobába betörő rendőröknek. 15 év börtönbüntetésre ítélték.



Forrás:
Privát Kopó

Link








 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.12 2013. Január 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 9225
  • e Hónap: 35848
  • e Év: 173220
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.