Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Kutyust etető papagáj:-) gif
  2013-08-13 21:32:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Hoppá gif
  2013-08-13 21:30:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A halacska és a lézerfény gif
  2013-08-13 21:29:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Vadkáposzta vagyis a BROKKOLI jótékony hatásai:
  2013-08-13 18:03:34, kedd
 
 



A brokkoli a káposzta félék családjába tartozik, a karfiol közeli rokona, napjaink közkedvelt, népszerű zöldségnövénye. A brokkoli fogyasztása bizony, jelentős egészségügyi előnyökhöz vezethet. A brokkoli fontos kalciumforrás lehet azok számára, akik nem fogyasztanak tejtermékeket. Az utóbbi évek fontosabb kutatási eredményei szerint, összefüggés van a kalcium bevitel és a vérnyomás/magas vérnyomás között. A brokkoliban található béta-karotin és C-vitamin fontos antioxidánsok, amelyek csökkentik a rák vagy szívbetegségek kockázatát, egyértelműen növelik életkilátásainkat.

A brokkoli pajzsként védhet a betegségektől
A sulforaphane-ban gazdag brokkoli képes lehet megsemmisíteni a Hleicobacter pylorit, (ami mint tudjuk, elősegíti a gyomorfekély, gyomorrák kialakulását). Nagyon erős savlekötő, nyomelemei megelőzik a vesehomok és a vesekő kialakulását.
De a történet nem ér véget a brokkoli gazdag tápanyag skáláját tekintve. Nyersen is, ám leginkább gőzben főzve, speciális méregtelenítő. Fontos tudni, hogy a kiváló konyhatechnikai eljárásokkal (pl. párolás, gőzben főzés) a vitaminok nagy része megőrizhető.

Brokkolival a D-Vitamin hiány ellen
A brokkoli megoldást nyújt a szervezetben fellépő D-vitamin hiány esetén. Amikor nagy dózisú kiegészítő D-vitaminra van szükség, hogy ellensúlyozzuk annak hiányát, a bőséges K-vitamin és A-vitamin segít megőrizni a D-vitamin-anyagcsere egyensúlyt. A cukorbetegek szervezete kevesebb béta-karotint tud hasznosítani, ezért nem ajánlatos túl nagy adagban szedni.

A túladagolás veszélyétől viszont ez esetben sem kell tartani, a béta-karotinból ugyanis a szervezet csak annyit alakít át A-vitaminná, amennyire éppen szüksége van. A brokkoli magas rosttartalma segíti az emésztést, megakadályozza a székrekedést, kordában tartja a vércukorszintet.

Brokkoli a fazékban
Ha szétfőtt brokkoli, puha és pépes, az azt jelzi, hogy elvesztette az értékes íz és tápanyagokat. A helyes elkészítési módja az, ha elvágjuk a brokkolit négyfelé, hagyjuk állni néhány percig elkészítés előtt, hogy fokozzuk az egészségfejlesztő előnyeit, majd sótlan vízgőz felett ,,főzzük" 5 percig.
Kiváló, könnyű reggelit készíthetünk, ha kenyérrel együtt főzzük a brokkolit, érdekes technika ám nagyon finom. Forraljunk másnapos kenyeret felvágott, tiszta brokkolival bő sós vízben. Közben süssünk tükörtojást kívánság szerint fűszerezve, majd halmozzuk rá a leszűrt kenyeret és a brokkolit, olvasszunk tetejére némi sajtot, és már fogyaszthatjuk is!
Forrás impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az infarktus előjelei
  2013-08-13 17:58:50, kedd
 
  A szívünk is jelez, melyet létfontosságú lenne, hogy felismerjünk, hiszen, ha figyelmen kívül hagyjuk vagy félreértelmezzük a testi jeleket, halálos kimenetelűek is lehetnek. Az orvosok korábban csak gyanították, hogy a miokardiális infarktus (vagy "csendes" a szívinfarktus) száma elég magas, ez a feltételezés mára sajnos beigazolódni látszik.

Vizsgálatokkal pontosan kimutatható, hogy hány ember szenved el szívrohamot évente anélkül, hogy észrevennénk. A fel nem ismert szívinfarktusok mintegy egynegyedét teszik ki az összes szívrohamnak, így ez egy komoly közegészségügyi kérdés.

A test többféleképpen próbál meg figyelmeztetni , mielőtt túl késő lenne beavatkozni. Az úgynevezett "csendes" szívinfarktusról, a szervezet figyelmeztet napokkal, hetekkel, sőt hónapokkal korábban mielőtt a tényleges kardiovaszkuláris esemény megtörténne.

A tünetek enyhék, homályosak, vagy akár fájdalommentesek - és sokan nem is gondolnák, hogy szív problémákkal lehet kapcsolatos. Statisztikák szerint a túlélt szívroham nem időben történő felismerése és kezelése, egyértelműen rokkantsághoz vagy halálhoz vezet. Ezért kell tudni, mit kell keresni tünetek szempontjából, különös tekintettel arra, hogy a legtöbb ember nem is gondolná , hogy a tüneteket szívrohamhoz kell társítani.

Néhány szívroham hirtelen jelentkezik, intenzíven, ilyenkor senki sem vonja kétségbe, hogy mi történik. De a legtöbb szívroham lassan kezdődik, enyhe fájdalommal vagy kellemetlenséggel jár. Gyakran az érintett ember nem biztos benne, nem egyértelmű, hogy mi a baj, és túl sokáig vár, mielőtt segítséget hívna.

A jelek, amik a szívrohamra utalhatnak:
Mellkasi diszkomfort érzet. Legtöbb szívinfarktus(légszomjjal vagy anélkül) kellemetlen érzéssel indul ki a mellkas közepétől, ami tovább tart, mint néhány perc, esetleg elmúlik, és visszajön. Kellemetlen nyomással, szorító teltség érzéssel vagy fájdalommal jár.
Kellemetlen érzés vagy fájdalom jelentkezhet bárhol a felsőtesten, például az egyik vagy mindkét karnál, a hátnál, nyaknál, állkapocsnál, illetve a hasnál.


További jelei lehet a hideg veríték, hányinger vagy szédülés, szomjúság érzet.
A nőknél gyakoribbak a szívroham tünetei, de ne feledje, ha nem biztos benne, hogy ez egy szívroham, abban az esetben ellenőriztesse (mondja el egy orvosnak a tüneteket).
Egy szívrohamnál minden perc számít! Gyors közbeavatkozás életet menthet - és talán a saját életét. Ne váron öt percnél tovább, ne késlekedjen mielőtt mentőt hívna, hiszen szinte mindig a leggyorsabb módja annak, hogy életmentő kezelésben részesüljön.
Forrás : impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Ehető a rózsa
  2013-08-13 17:54:17, kedd
 
 



Általános szabály az, ha a rózsa illata jó, akkor az íze is, jellemzően inkább a sötét fajtákra. Minél vörösebb a rózsaszirom annál ízletesebb lekvár készíthető belőle. A szirmok finomak, kiválóan ízesíthetjük vele a hideg italokat, gyümölcs ételeket, akár mézzel édesítve is.
Indiában a rózsa ugyanolyan gyakori élelmiszer, mint gyógynövényeinkből készült hazai termékek. Készíthetünk rózsavajat, meglephetjük vendégeinket, ha egy kisebb méretű üvegtál alját megszórunk vastagon vörös rózsaszirmokkal, majd hozzáadunk friss vajat, tetejére ismét rászórjuk (nem sajnálva a mennyiséget) a szirmokat és egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. Vékony csíkokra vágott kenyérszeleteken kínáljuk.

Íme, néhány rózsás tanács
Ételkészítésre a legjobb fajta rózsa a régi vágású bokorrózsa, mert azokat nem kell permetezni.
Étkezési célra soha ne vásároljon rózsát virágüzletből, hiszen nem vegyszermentesek, és a legtöbb virágkötő rózsának nincs illata, így íze sincs.
Ne használjon rózsa kertben rovar ölőt, vagy műtrágyát tartalmazó növényvédő szereket. Sérült rózsát nem kell megenni.

Elméletileg minden rózsa ehető. A legjobb illatú és ízű, a rózsaszín és a sárga rózsa, valamint néhány illatos vörös rózsafajta. Reggel válassza ki a rózsákat, miután a harmat már elpárolgott, de még nem a legmelegebben süt a nap. Ezután a rózsaszirmokat azonnal használja fel, vagy tartsa a hűtőben!

A rózsaszirom egészségügyi előnyei
Az eredeti rózsavizet antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása révén, használhatja különböző bőrbetegségekre, mint például az ekcéma, pikkelysömör, és remekül alkalmazható leégés, bogárcsípés ellen is.
A rózsaszirom használható különböző eredetű fájdalmakra, menstruációs zavarokra, szorongás ellen és hasmenés enyhítésére. Nyugtató, gyógyító hatású, hűsít és megszabadít a gyulladástól.


Napjainkban is tenyésztik a gyönyörű virágokat nem kevés figyelmet szentelve az illatára. A rózsák szépségét leginkább szabadban, a kertben és vázában élvezzük, pedig sok ehető virágnak köszönhetően, ételeinknek élénk ízeket kölcsönöznek. Az ehető virágok mégsem annyira elterjedtek, pedig a virág mint élelmiszer a kőkorszakba nyúlik vissza, már a korai ember is evett olyan virágokat, mint például a rózsa.

Forrás impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Tűz elem
  2013-08-13 17:47:39, kedd
 
 



A Tűz elem a nyári évszak, a kiterjedés, a kiteljesedés, a felfelé mozgás, a nyári forróság, és a déli napszak. Az emberi életben a testi és szellemi növekedés, fejlődés, az ifjú felnőttkor, vagy a családalapítás ideje. A Tűz felmelegít, aktivál, mozgat, ,,eleven, mint a Tűz", de kóros mennyiségben gyulladást, lázat okoz.

Tűz elemhez a piros szín tartozik. Testünk alkotóelemei közül a vérerek tartoznak hozzá, szerveink közül a yin Szív, és Szívburok (azaz Erek Ura), valamint a yang Vékonybél és Hármasmelegítő* tartozik az irányítása alá. (* ez egy egyezményes szerv, mely a szervórában szerepel) A Szív szétárasztja, kiterjeszti a vért a Szívburok segítségével.
A Szív tartja ellenőrzése alatt az egész gondolkodást és a gondolatok kifejezését, a tudatot, az érzéseket, sőt humorérzékünket is. A Szív működteti az önmagunkhoz vagy másokhoz való nagyvonalúságnak a képességét, hogy valaki a ,,szívén viseli valaki sorsát", a ,,jószívűség"-et, és a szeretni tudást. Tehát nem véletlen a szeretet, szerelem szív-ábrázolása sem. A Szívburok az érhálózatért felelős, a szívverésért, a szív frekvenciájáért.

Energiahiányát jelzik a hideg kéz- és lábfejek, a frigiditás, a fösvénység, a túlzott zárkózottság, vagy a mosolytalanság. A Hármasmelegítő a szervezet egész energiaszabályozásáért felelős, a légzés mélységéért, a Szív által meghatározott testhőmérséklet biztosításáért és a három testüreg: a légzés, az anyagcsere, a szexualitás összehangolásáért. A Szív a külvilággal a nyelven keresztül tartja a kapcsolatot. A nyelvvel, beszéddel fejezzük ki gondolatainkat, érzéseinket. Aki ,,kiönti a szívét", az elmondja érzéseit, gondját. A nyelv formája, színe, mozgékonysága elárulja a Szívenergia állapotát.

A Tűzhöz érzelmi szinten az öröm tartozik. A boldogság pozitív érzelem, például ,,dagad a szíve az örömtől", de túlzott mértékben károsítja a Szív energiáját, továbbá a gyász, a bánat is, ha valami ,,nyomja a szívét". Tűz energiazavara a türelmetlenség, a kapkodás.

A Tűz és szerve a Szív szereti a lágyságot, ,,lágyszívű", a hajlékonyságot, a ,,lobogást", ezt tartja egyensúlyban a keserű íz, amely keményít. A túl sok keserű ,,kőszívűvé" tesz, megszikkasztja a lépet.
A Szív a lágy sóssal erősíthető, az édessel nyugtatható, de a sok édes lefojtja a szívet.
Forrás : impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Soha ne add fel...
  2013-08-13 06:29:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Mindig az az erősebb...
  2013-08-13 06:15:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Ami könnyen....
  2013-08-13 06:14:34, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 965 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1909
  • e Hét: 4047
  • e Hónap: 35533
  • e Év: 240234
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.