Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Az 1956-os forradalom emlékére gyászmenetet szerveznék
  2013-10-22 14:47:44, kedd
 
 
Gyászmenetünkkel felhívhatnánk a politikusok figyelmét halálba kergetett, illetve az országból száműzött, vagy a társadalom peremére kontraszelektált - ezzel belső száműzetésre kényszerített NEHÉZSORSÚ honfitársainkra!

Másfelől üzenet és figyelmeztetés lenne az előző választási ciklusokban a hatalommal visszaélőknek és figyelmeztetés a mostani kétharmados többség dölyfösen fennhéjázóinak is.

Szeretném, ha látnák mennyien kiállunk nehézsorsú honfitársaink mellett!

Szeretném, ha egy picit is elgondolkodnának a felelősségen! Mert mindannyian felelősök vagyunk hazánk és a benne élők sorsáért. Erről a felelősségről feledkeztek meg az 1989 utáni un. rendszerváltó pártok politikusai.

Megfeledkeztek a ,,KISEMBERRŐL", azokról, akiket szinte lenullázott állapotban ért a rendszerváltozás nevezetű felfordulás.

Ők azok, akik még javában azt hitték, hogy építik a szocializmust, miközben már a bért is a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből fizették számukra.

Ők azok, akiket egyszerűen kiöntöttek - mint a gyereket a fürdővízzel - magukra hagyva őket... Mert eladósították nem csak az országot, hanem a benne élőket is. Holott, nem a szerencsétlen lenullázott gyári szakmunkások tehettek arról, hogy nem lehetett a bérből és fizetésből lakást venni, csak hitelre!
De még megélni is csak nehezen lehetett... Mostanra meg már sehogyan...

A kétharmados többség is - pedig mindezzel nem törődve - rajtuk üli halotti torát!

Gyurcsány volt az egyetlen igazmondó, aki bevallotta, hogy mindenben HAZUDTAK. Mert tudván-tudva azt, hogy az osztálytársadalom megszűntével, megszűnt a baloldali politizálás létjogosultsága is. Ezért mondta az őszödi beszédében, hogy majd belegebedett abba a látszattevékenységbe négy évig, amit folytattak országépítés és a benne élők sorsának jobbítása helyett!!!! Gyurcsány mellett 2006-ban hűségesküt tett az akkori szoc.lib. képviselők többsége, átruházva rá minden további felelősséget... Ezért, Gyurcsány Ferenc nagyon is keményen hozzátette HALÁLOSZTÓ tevékenységét és még ma is sokan követik "értelmiségi" körökből is. Nem csak a fagyoskodó mamájának gyűjteni akarók, kiknek meg sem fordul a fejükben, hogy a milliárdossá váló kisfia miért hagyja fagyoskodni az édesanyját? Még mindig sokan tapsikolnak neki és oda is szavaznak majd, ha oda kerülnek a szavazófülkébe! Éppen ezért, felelőtlenség úgy beszélni egy volt miniszterelnökről, mint egy félkegyelműről! Főleg, akkor, amikor szabadlábon itt mozoghat közöttünk, mint KÖZSZEREPLŐ és nyomatja a médiában a világrengető, gyűlölettől fröcsögő hazugságait!!!

Most, pedig arra kérem a tisztelt Olvasót, hogy próbálja meg beleélni magát azoknak a kisembereknek a helyzetébe, kiknek évtizedekig az volt az egyetlen érdemük, hogy mertek "kicsik lenni"!!! (Kovács László emeszpés és EU-s képviselő tanácsa szerint.)

Ők azok, akiket belehajszoltak 1968-ban az új gazdasági mechanizmusba, amit meg lehetett csinálni ,,gebinben"... Vagyis, lehetett melózni a kötelező nyóóócóra mellett még másik nyolcat másodállásban a vállalatnál...

Ők azok, akiket már nem vettek föl a főiskolákra, egyetemekre alanyi jogon... Nekik már nem jutott a tanácsi bérlakásokból... Nekik már meg kellett vásárolni a panelt (ha a párt, a kisz, meg a szakszervezeti titkár is javasolta) OTP-hitelre, 30 évre eladósodva... Mire kifizették, belehaltak a napi 16 órás robotba!!!!

Ők azok, akik mindezt túlélve, de teljesen lepukkanva (anyagi- ismereti- és kapcsolati tőke nélkül) ért a rendszerváltozás...

Ők azok, akik pillanatok alatt elveszítették a gyári munkájukat, mert kiprivatizálták alóluk a gyárat...

Ők azok, akik aztán állás nélkül maradva, nem tudván fizetni a lakás rezsijét, törlesztő részleteit, az utcára kerülve, mint hajléktalanok megtöltötték a nagyvárosok tereit, aluljáróit...

Ők azok, kiknek gyerekei apa nélkül és az unokák, pedig nagyszülők nélkül nőnek majd föl... Minderről semmit nem tudva... Szégyenkezve szüleik miatt, hogy nem vitték semmire!!!

Ők azok, akik még mindig fizetik a II. világháborús holokauszt miatt a jóvátételt ...

Ők azok, akik előtt ott a nagy ,,lehetőség", a meddővé tétel - már 18 éves kortól ingyen!!!

Vagy, gondoljon mindenki bele abba az élethelyzetbe, amelyikben az 1980-as évek (punk) zenészei és más, a diktatúra ellen LÁZADÓ és az ÁVH által száműzött művészeink kényszerültek! Akik valójában előkészítették a rendszerváltozást, aminek UGYANAZOK lettek a kárvallottjai és haszonélvezői is, mint akik 1990 előtt is azok voltak! ,,Köszönhető" ez annak a bizonyos PAKTUMNAK, melyre itt látható a bizonyíték több, mint tíz éve: http://furaila.xfree.hu/212714

És, amiről még a mai napig nem lehet sem írni, sem beszélni!

Nem sorolom...

Elegem van minden - a szocializmusban biztos egzisztenciát teremtő- majd a rendszerváltozásban azt tőkésítő és ettől a mai napig dölyfösen MAGABIZTOS - engem lehurrogóból!

Én csak leírom, hogy mit produkált az élet, a RENDSZERVÁLTOZÁS (a szocializmus) VESZTESEI SZÁMÁRA! Merthogy, ez az ELADÓSÍTÁS már nem most kezdődött! 1990 után, pedig bevált gyakorlattá válva ,,intézményesült".

Hogyan?

Például úgy, ahogy azt a Díjbeszedőnél tették...
1991-ben ott dolgoztam, mint adminisztrátor-könyvelő a jogi osztályon, ahol a hátralékosok ügyeit intézték. Ott szereztem tapasztalatot arról, hogyan lehet hátralékot MESTERSÉGESEN GERJESZTENI azoknál a bérlőknél, kiknek kinézték a pénzeszsákok a lakásaikat!!!!! MEGTAPASZTALTAM, hogy a gyanútlan kisembernek még esélye sem volt a védekezésre és se-perc alatt kipakolták minden holmiját a bérház udvarára. Százával vitették velem a Közjegyzői Hivatalba az ilyen szerencsétlenek kilakoltatásához és végrehajtásához szükséges engedélyért az iratokat!!! Ha még megvannak, akkor még most is ott olvasható a monogramom ezeken az ügyiratokon!!!!

Értük már senki nem emelheti föl a szavát - rajtam kívül!!!!

Naná, hogy megírtam 1996-ban, abban a szociográfiában, amelyikkel 1998-ban díjat nyertem http://furaila.xfree.hu/55534 És, amelyiknek a megjelenését még most is akadályozzák minden létező módon!
Naná, hogy felkerestem mindezzel 2005-ben a Nemzeti Konzultációs Irodát! Csakhogy, ott sem érdekelt senkit...

Most ott tartok, hogy álnéven megjelentettem http://furaila.xfree.hu/252531 azonban, minden hiába, mert most meg az értékesítését akadályozzák minden létező módon...

Gyurcsány Ferencnek, Bajnai Gordonnak és minden PAKTUMOZÓ volt miniszterelnöknek, miniszternek, milliárdossá váló közszereplőnek NAGY A FELELŐSSÉGE HAZÁNK - és a benne élők - ELADÓSÍTÁSSAL és más módszerekkel való TÖNKRETÉTELÉBEN!!!

Bizonyíték erre, hogy még most is érvényben van az ,,1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
A Tvr. 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon.
A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető, semmiféle hivatal által Magyarországon.
A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban.
A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon;
A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon."
Bűn nagyvonalúan ejteni őket és főleg bűn lepaktálni velük, vagy egyáltalán bárminemű együttműködést elvárni tőlük!

Elég volt!

Az 1956-os pesti srácokat azért akasztották föl forradalmi tevékenységükért, mert ,,elárulták a munkásosztályt". Az emeszempé utódpártjainak politikusai 1989 előtt és után is, szintén elárulták a munkásosztályt. Ennek következtében egy egész nemzedéket küldtek - módszeresen elvéve tőlük minden lehetőséget - a HALÁLBA! Ide másolom azt az oldalt bizonyságul, abból a könyvből - Kósa Csaba: ALHATTÁL-E KISFIAM? Mansfeld Péterről és forradalmár barátairól szóló könyvéből. Ezen az oldalon olvasható az akkor már második éve börtönben tartott kiskorú Mansfeld Péter HALÁLRAÍTÉLÉSNEK indoklása!!! Két évre volt szüksége a magát szocialistának hazudóknak arra, hogy ez a ,,pesti srác" - nagykorúvá válva - halálra legyen ítélve!

Nem maradhat el a GYILKOSOK és jogutódainak SZÁMONKÉRÉSE, és a FELELŐSSÉGREVONÁSA!

És ez NEM BOSSZÚ, hanem JOGOS ÖNVÉDELEM!
Ugyanis, ha valaki önmaga, vagy mások számára ártó szándékkal cselekszik és ezért őt soha nem vonja senki felelősségre, akkor mindaddig fennáll a VESZÉLYEZTETETTSÉG helyzete, míg a LELEPLEZÉS és FELELŐSSÉGREVONÁS meg nem történik!

Ha erre a LELEPLEZÉSRE és ELSZÁMOLTATÁSRA egy társadalmi berendezkedésben - ha csak egyetlen-egy személynek, akinek ÁRTANAK - nincs lehetősége, akkor az NEM DEMOKRÁCIA, hanem az ÁRTÓ SZÁNDÉKÚAK DIKTATÚRÁJA!

A legkevesebb, hogy kellő tisztelettel emlékezzünk az ÁLDOZATOKRA és TILTSUK MEG végre a GYILKOSOKNAK és JOGUTÓDAIKNAK az ünneplést október 23-án!

Bp. 2013.10.22.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Guinness rekord felállítására készülnek okt. 23-án
  2013-10-21 01:52:33, hétfő
 
  MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(SZÓRÓLAPJA)


AKTUÁLIS ÉS KÖZÉRDEKŰ ÉSZREVÉTELEK/JAVASLATOK


1.
Egyfajta Guinness rekordot akarnak felállítani a magyar (baloldali) ellenzéki pártok - október 23-án -, az 1956-os forradalom kirobbanásának 58. évfordulóján. Kéz a kézben, - példátlan összefogással -, szeretnék biztosítani a rekord kivitelezését.
Arról van szó, hogy az elborult elméjű törpike pártok vezetői elhatározták, hogy az ominózus évfordulón összeborulnak és úgy ünnepelnek, mint anno dacumál május elsején, sőt még jobban, hiszen a forradalom kitörése lehetővé tette a szovjet elvtársaik beözönlését, a forradalom eltiprását, valamint a szovjet megszállás meghosszabbítását és az itt állomásozó szovjet katonaság létszámának megduplázását.
Kétségtelen, hogy ilyen rekord még nem volt az emberiség gazdag történelmében! Azok képesek oda-pofátlankodni (elnézést a profán kifejezésért) az ünneplők közé, akik közvetlenül vagy közvetve részt vettek a forradalom leverésében, a megtorlások végrehajtásában, akik elődpártjaik (MDP, MSZMP) politikáját támogatták, akik számára az '56-os forradalom ellenforradalom volt, akik a hazaárulókkal (Kádár, Apró, Marosán, Biszku, Horn és a többi söpredékkel) kokettáltak.
Vitathatatlan, hogy a szocializmusban kialakult abnormális ünneplési ösztönük mellett, az arcbőrük is abnormális vastagságúvá vált, vetekszik a nílusi krokodilok bőrével. Nem kizárt, hogy a felelősségre vonás elmaradása miatti örömükben úgy felbátorodnak, hogy az '56-os ünnepséget összekapcsolják a 2006. október 23-án végrehajtott ,,tombolásuk" megünneplésével, hiszen azt is ,,megúszták"! És ennek a felfogásnak a birtokában - sajnos -, van is mit ünnepelniük!


2.
Közhírré tétetett, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség vádat emelt Biszku Béla ellen háborús bűntett és más bűncselekmények miatt. ,,Csipkerózsika" álmából felébredvén, alig 23 évet késett a vádemeléssel az ügyészség, amiért szintén bekerülhetnének a Guinness rekordok könyvébe. A vádiratban Biszkut elmarasztalják a ,,sortüzek" végrehajtása miatt, sőt (,,URAMBOCSÁ!") még a házkutatás során fellelt néhány darab lőszert is jegyzőkönyvbe vették és mint corpus delictit dörgölik az orra alá.
Mégsem kell nyugtalankodni és a budai javasasszonyt megkérdezni, hogy mi várható a hosszadalmas és nyögve- nyelős bírósági ítélettől, hiszen a sortüzet nem ő vezényelte, a lőszer pedig fegyver nélkül annyit ér, mint Hófehérke a hét törpe nélkül. Meglehet, hogy a rekord-ideig kutakodó ügyészek figyelmét annyira lekötötte az a pár darab golyóbis, hogy elterelte a figyelmüket Biszku egykori belügyminiszteri kritikája és intézkedése a bíróságok felé, miszerint enyhének tartotta az ítéleteket és kevesellte a halálos ítéletek számát!!! Előre borítékolhatjuk, hogy most is enyhének fogja tartani az ellene hozott ítéletet, de nem fogja kérni, hogy (legalább számára) állítsák vissza a halálos ítéleti kategóriát. Sőt azt sem, hogy halála után, hátradrótozott kezekkel, meztelenül kaparják el egy libalegelő melletti gödörbe, bár nem kizárt, hogy nosztalgiából kacérkodik ezzel a belügyminisztersége alatt elterjedt temetkezési módszerrel.


3.
Szóvá kell tenni, hogy egyes magyar állampolgárságú EP képviselők fatális szereptévesztésben vannak, és konzekvensen azzal foglalkoznak, ami nem tartozik rájuk. A havi többmilliós EP apanázst úgy akarják megszolgálni, hogy elterelve a figyelmet az EP ,,élő"gondjairól, a magyarországi belpolitikai helyzet kiforgatásával és besározásával örvendeztetik meg a hazánk ellen drukkoló kollégáikat. Merthogy: az EP már akkor is maga alatt vagdosta a fát, amikor olyan személyeket fogadott soraiba, akik itthon sem állták meg a helyüket és fényévnyi távolságra állnak attól,, hogy Európának egy fikarcnyi hasznot hozzanak. Meg lehetne említeni például Kovács Lászlót, aki bátran vállalkozott két olyan beosztás ellátására is, amely (külön, külön) egy-egy szakember több évtizedes kimagasló előmunkálatait igényli. Szóvá lehet tenni Tabajdi Csaba szakértelmét is, aki a mezőgazdasági bizottság tagjaként (plusz ,,Money" járandósággal), nagyban hozzájárulhatott az EP katasztrofális mezőgazdasági politikájához, különös tekintettel a magyar vidék padlóra küldéséhez. Göncz Kinga, Tabajdi Csaba, Bokros Lajos, Gurmai Zita és Herczog Edit erős ,,bástyái" kormányunk és hazánk ellenfeleinek, Deutsch Tamás pedig időnként elvakkantott kiskocsmai bemondásával hívja fel magára a figyelmet. Őszességükben sem teljesítenek annyit, mint egy minimálbéren dolgozó állampolgárunk. Sőt,- ha hallgatnának, akkor (talán) bölcsek maradnának...


4.
A széles körben terjesztett és sokak által igénybe vett írásos tájékoztatók (plakátok, gyógyszerek és leírásuk, egyes fogyasztási eszközök használati utasításai, valamint a különféle árucikkeket vagy ajánlatokat népszerűsítő reklámanyagok) területén gomba módon elszaporodtak - a nyomdaipar technika bravúrját képező -, olyan ,,mikron nagyságú" apró betűs anyagok, amelyek kisilabizálhatósága már-már nagyítók helyett csak elektron-mikroszkóppal biztosítható. A picurka betűk alkalmazásánál az a legnagyobb probléma, hogy az esetek többségében pontosan ezek tartalmazzák a legfontosabb információkat, de mivel sokak figyelmét elkerülik, csak akkor derül ki a ,,mondókájuk", ha kisebb vagy nagyobb kellemetlenséget okoznak az olvasásukat mellőzők számára.
Célszerű lenne véget vetni ennek a sokakat megtévesztő gyakorlatnak, vagy (esetleg) egy nagyító eszközt csatolni az adott iromány mellé, visszaváltható (betétszerű) megoldást alkalmazva.


5.
Ma már egyre ritkábban található nullával (zéróval) végződő ármegjelölés az üzletekben és az áruházakban, különös tekintettel az akciós árukra. Leggyakrabban a: 199.-Ft, 299.-Ft, 399.- Ft, 499.-Ft, 599.-Ft, 699.-Ft, 799.-Ft, 899.-Ft, 999.-Ft, 1999.-Ft, 2999.-Ft, 3999.-Ft, 4999.-Ft, 5999.-Ft, 6999.-Ft, 7999.-Ft, 8999.-Ft, 9999.-Ft, 19999.-Ft, 29999.-Ft, 39999.-Ft, 49999.-Ft, 59999.-Ft, 69999.-Ft, 79999.-Ft, 89999.-Ft, 99999.-Ft, 199999.-Ft, stb., stb., stb., összegek csábítják a vevőket az adott árú megvásárlására.
A fizetést és az elszámolást megkönnyítő (leegyszerűsítő, felgyorsító) változatként (újításként) javasoljuk, hogy a pénzverde hozzon forgalomba 99.-Ft-os pénzérméket, a Nemzeti Bank pedig nyomasson 999, 9999 és 99999 címletű bankókat, illetve készüljön fel 999999 bankók kibocsájtására.
Az újítás (ésszerűsítés) bevezetéséért igényt tartunk egy sorozat új fizetőeszközre.
Lejegyezte:
(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan is kezdődött 1956-ban a forradalom?
  2013-10-09 11:26:12, szerda
 
  KÁR, HOGY CAMUS-nek FOGALMA SEM VOLT ARRÓL HOGYAN IS KEZDŐDÖTT 1956-BAN AZ A BIZONYOS "TÖRTÉNELMI LECKE"!

Mert, valójában a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről - bálaszám - hullottak azok a RÖPCÉDULÁK a beavatottak portáira, melyek terjesztésével forradalmat lehetett kiprovokálni. Ami "csak" ürügy volt később arra, hogy az Ausztriából kivont SZU hadsereg bevonuljon Magyarországra.

ÜRÜGY volt, mint a II. világháborúba való belépésünket kiprovokáló kassai bombázás!!! ÜRÜGY volt, semmi több... Én láttam azokat a röpcédulákat, már 1956 augusztusában, mert a nagybátyám feleségének a féltestvére volt az akkori miniszterelnök. És a Magyar Néphadsereg egyik pilótája vezette azt a repülőgépet, amelyikről nagybátyámék portájára ledobta azokat a bálákat. Ezek egyike kiszakadt és szanaszét keringtek a nyomtatványok a levegőben... AZÓTA ÉLEK CÉLKERESZTBEN ÉS TELJES ELSZIGETELTSÉGBEN - NEHOGY KIBESZÉLJEM A NAGY TITKOT!!!

Mert 1956 novemberétől gyerekek - "pesti srácok" - százait csukták le v. ítélték tíz évi börtönre ezeknek a röpcéduláknak a terjesztéséért!!! Kósa Csaba: ALHATTÁL-E KISFIAM? című könyvéből ide másolok http://furaila.xfree.hu/146399 egy oldalt, ami erről szól...


Bóna Mária Ilona




Albert Camus

A magyarok vére

Nem tartozom azok közé, akik azt kívánják, hogy a magyar nép újra fegyvert fogjon, bevesse magát egy eltiprásra ítélt felkelésbe - a nyugati világ szeme láttára, amely nem takarékoskodnék sem tapssal, sem könnyel, hanem hazamenne, felvenné házi papucsát, mint a futball-szurkolók a vasárnapi kupamérkőzés után.

Túl sok a halott már a magyar történelemben, és az ember csak saját vérével takarékoskodhat. A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét.

Azok közé sem tartozom, akik úgy hiszik, alkalmazkodni kell, ha átmenetileg is, bele kell törődni a rémuralomba. Ez a rémuralom szocialistának nevezi magát, nem több jogon, mint ahogyan az inkvizíció hóhérai keresztényeknek mondták magukat.

Ebben a jubileumi évben, a magyar szabadságharc 20-ik évfordulóján kívánom, hogy a magyar nép néma ellenállása megmaradjon, erősödjék, és mindenünnen támadó kiáltásaink visszhangjával elérje a nemzetközi közvélemény egyhangú elutasítását az elnyomókkal szemben.

És ha ez a közvélemény nagyon is erőtlen és önző ahhoz, hogy igazságot szolgáltasson egy vértanú népnek, ha a mi hangunk túlságosan gyenge, kívánom, hogy a magyar ellenállás megmaradjon addig a pillanatig, amíg keleten az ellenforradalmi államok mindenütt összeomlanak ellentmondásaik és hazugságaik súlya alatt.

A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben.

A megmaradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol - még közvetve sem igazoljuk a gyilkosokat.

Nehéz minekünk méltónak lenni ennyi áldozatra. De meg kell kísérelnünk, feledve vitáinkat, revideálva tévedéseinket, megsokszorozva erőfeszítéseinket, szolidaritásunkat egy végre egyesülő Európában.

Hisszük, hogy valami bontakozik a világban, párhuzamosan az ellentmondás és halál erőivel, amelyek elhomályosítják a történelmet - bontakozik az élet és a meggyőzés ereje, az emberi felemelkedés hatalmas mozgalma, melyet kultúrának nevezünk, s amely a szabad alkotás és a szabad munka termése.

A magyar fiatalok, munkások és értelmiségiek, akik mellett annyi tehetetlen bánattal állunk ma, tudják mindezt, s ők azok, akik mindennek mélyebb értelmét velünk megértették. Ezért, ha balsorsukban osztozunk - miénk a reményük is. Nyomorúságuk láncai és száműzöttségük ellenére királyi örökséget hagytak ránk, melyet ki kell érdemelnünk: A szabadságot, amelyet ők nem nyertek el, de egyetlen nap alatt visszaadtak nekünk!

(A Nobel-díjas francia író a forradalom huszadik évfordulóján emlékezett a magyarok harcára.)

Molnár Gizella
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tolvajok generációja?
  2013-10-08 02:16:28, kedd
 
  A Metropol c. lap (Soros Gy. lapja) hasábjain megjelent Frei Tamás írása Nizzából "Tolvajok generációja" címmel


Provokatív és az idősebb generáció ellen hangulatot keltő írásában megemlíti, hogy főleg Nyugaton a fiatalabb generáció tudatába egyre mélyebben rágja be magát a "tolvaj-generáció" kifejezés.
Tolvajok a mai 60-100 évesek, és a már éppen nyugdíjasok is, vagy akik pár év múlva lesznek azok.

Ők lopták el a mai fiatalok jövőjét, szerinte ez a legszerencsésebb generáció, mert nem rázta meg az életüket háború, és évtizedekig fognak még a mai fiatalok hátán élősködni.
Élősködni!!!

Tény, hogy vannak, akik próbálnak békétlenséget szítani a generációk között.

Nemrégiben az ATV Start Plusz műsorában egy Kiss Zoltán nevű, túltáplált kinézetű blogger tette próbára a nézők türelmét, és vélhetően a széket is, amin ült. Ő radikális nyugdíjcsökkentésért harcol, mondván, hogy a mai nyugdíjasok felélik a jövő erőforrásait, és azt is nehezményezte, hogy nem halnak meg időben (!!!).
Emellett léteznek olyan szakértők, akik teljesen egyoldalú kimutatásokkal és érvelésekkel szintén az idősebb generáció ellen lobbiznak.


Nekik üzenem a következőket:

Nemrég halt meg Vaclav Havel, aki az 1968-as Prágai Tavasz nevezetű mozgalom egyik élharcosa volt. Ezt a ,,prágai tavasz"-t tiporta el 1968 augusztus 20-án - a szovjetekkel közösen - a magyar néphadsereg páncélos alakulata. Ezeket a sorköteles kiskatonákat azután tartalékos állományba helyezték és 50 éves korukig bármikor mozgósíthatóak voltak akár a lengyelek felkelésének leverésére... stb. Ők már mind meghaltak... a hozzátartozóiknak, pedig soha nem volt ünnep augusztus 20-a!

Ez a korosztály valósította meg az un. Új gazdasági mechanizmust 1968-tól kezdődően - gebinben.

Erről is mélyen hallgatnak a közgazdászok és a történészek. Ráadásul, az általam tisztelt Kun Miklós történész megírta a Prágai Tavasz történetét és a könyvének egyik ismertető videójában azt nyilatkozta, hogy az egyetlen nép volt Kelet-Európában a cseh, amelyik 1968-ban kísérletet tett a szocialistának nevezett gazdasági és politikai rendszer reformjára...

Ezt a fajta történelmi csúsztatást NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL!!!



Annál is inkább NEM, mert az 1968-as új gazdasági mechanizmust megvalósító magyar munkásnak és parasztnak köszönhető, hogy Magyarország a legvidámabb barakk lehetett ebben az un. szocialista táborban!!! Ennek a nemzedéknek az önfeláldozó munkálkodásának lehet köszönni a VALÓDI MAGYAR MEGMARADÁST és mindazt, ami előkészítette az 1990-es rendszerváltozást.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=95912&n=furaila&blog
_cim=Új gazdasági mechanizmus - gebinben, parasztság, munkásság



http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=95911&n=furaila&blog
_cim=Az új gazdasági mechanizmus - gebinben, társadalombiztosítás
Társadalombiztosítás az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS idején (1970-1980-as évek)


A társadalombiztosítás, vagyis: egészségügyi biztosítás, meg nyugdíjjárulék fizetése csak jogviszony után járt a munkát végzőknek. Azért volt oly fontos, hogy legyen ÁLLAMI CÉGNÉL (termelőszövetkezetnél, illetve vállalatnál) munkaviszonya minden aktív korú munkavállalónak, mert a betegbiztosítást és a nyugdíjjárulékot az a cég fizette utánuk.

Ebből következik az a NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, hogy ez a korosztály, melynek tagjai az 1960-as években vált munkavállalóvá és arra kényszerült, hogy a 2. illetve a 3. gazdaságban dolgozva keresse meg a MEGÉLHETÉSRE VALÓT, ez után a munkája után nem fizethetett sem egészségügyi biztosítást, sem nyugdíjjárulékot.
Következésképpen, ez a korosztály - 2008-tól kezdődően nyugdíjba vonulva - ha ilyen (ön)kizsákmányoló életvitel után még megélte ezt a kort, minimál-nyugdíjra lesz ítélve.
Vagy még arra sem, mert teljességgel kiürítette a Gyurcsány-kormány a nyugdíjalap kasszáját is. Azért is volt oly sürgős nekik az egészségügy gyors átalakítása, hátha a tömegesen ellátatlanul maradók meghalnak közben és ,,megoldódik" a fizetésképtelenség problémája...

Bóna Mária Ilona
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Otthontalan hontalanság
  2013-10-06 07:12:35, vasárnap
 
  Otthontalan hontalanság
(A nyomor szabadsága, vagy a szabadság nyomora?)

Nemrég, egy téli nap reggelén az egyik budapesti pályaudvaron, vonatra várva fül- és szemtanúja voltam egy jelenetnek.
Egy olyan szociális munkás-féle beszédbe elegyedett a hajléktalanok egy csoportjával.
Szociális munkás: "Srácok! Mi a f...t kínlódtok itt? Üljetek föl az első vonatra, szálljatok ki az első faluban és kocogjatok be egy portára! Garantáltan találtok legalább egy olyan özvegyasszonyt, aki szállást, tiszta ruhát, meleg ételt, még "piát" is ad, ha cserébe fát vágtok, behordjátok a téli tüzelőt, rendbe teszitek a portát!"
Hajléktalan: "Menj a p...ba! Mit képzelsz rólunk? Mi világ életünkben pesti vagányok voltunk! Nem fogunk egy asszony szoknyája mellett cikiskedni!"

Hogyan lehet eljutni az ilyen "életfelfogáshoz"?


Feltételezés l./:
Az italbolt volt, szinte az egyetlen hely évtizedekig, ahol munka után együtt lehettek a férfiak, ha úgy "barátin" el akartak egymással beszélgetni. Sajnos ott, viszont az volt a "jó vendég", aki fizetett, mint a "Jani"! Ki nem akart "Jani" lenni, legalább a kocsmában?
Volt, aki két helyen is dolgozott /a kötelező munkahelyen, meg a fusiban) és most pedig az utcán él!
Ma már köztudott, hogy a teljesítménnyel együtt járó feszültséget oldani kell valahogy. A kicsi, lakótelepi lakásokban nem lehetett kulturáltan kvaterkázni. Maradt a késő éjszakáig nyitva tartó kocsma, ahol illett fogyasztani (legalább egy kört a társaság minden tagjának). Így azután az is hamarosan holtrészeg lett, aki egyébként nem akart berúgni. Az ilyen állapotban hazatámolygó férj- apa bizony a vétleneken demonstrálta férfiúi "erejét", meg azt is "illett" megmutatni, hogy ki az úr a háznál!

Az ilyen családokban az anya, feleség nyakába szakadt minden, előbb-utóbb a megélhetéshez szükséges pénz előteremtése is. Ekkor már nemigen maradt más megoldás, mint a részeges, garázda férj, apa kirekesztése. Mivel a magyar lakásviszonyok évtizedek óta olyanok - a lakások olyan kicsik, hogy a válás után nem lehet azokat megosztani - a lakás odaítélése a gyermekekről gondoskodó félnek, többnyire az anyának történt...


Feltételezés 2./:
Ma sokan emlegetik nosztalgiával azokat az évtizedeket, amikor futószalagon épültek a házgyári panelekből a lakások. Szinte gombamód emelkedtek a magasba az átlag 50 négyzetméteres összkomfortos betonkalodákkal a toronyházak. Miért nem válhattak igazi otthonná ezek a lakások? Azért, mert az igazi család hiányzott belőlük! Pedig a GYES (gyermekgondozási segély) intézménye is növelte a "szülési kedvet"...
Miért nem alakulhatott ki egy újfajta családkultusz?


Feltételezés 3./:
Akkoriban - a második világháborút követő második demográfiai csúcs idején, az 1970-es években - az ember értéke kimerült a munkahelyén betöltött státuszának értékében. Nem csoda hát, ha a gyermeket vállaló nők valóságos száműzöttek, a társadalmi munkamegosztásból kirekesztettek lettek a ",,gyes"-re menéssel. (A közgondolkodás szerint: aki segélyen él, az "ingyenélő".)
Tehát: a kismamák le voltak kötelezve a segéllyel az államnak és intézményeinek. Ugyanakkor, a segélyből nem lehetett megélni, pláne nem gyerekkel, gyerekekkel. Így válhattak kiszolgáltatottakká férjeik számára is. Ezzel szemben a férfiak nem voltak büszkék arra, hogy feleségük, gyermekeik, azaz: családjuk van, akiről képesek gondoskodni. Miért?


Feltételezés 4./:
Azért nem voltak büszkék a férfiak családjukra, mert nekik sem volt a főállásukban annyi jövedelmük, melyből lehetséges lett volna egy 2-3 gyerekes család megélhetése, a "betondobozok" törlesztő-részletének fizetése... A vállalati GMK-k (gazdasági munkaközösségek, valójában: vállalat a vállalatban...) létrehozása, ahol másodállásban - a családtól elvett "szabadidőben"- hozzá lehetett jutni a feleség hiányzó jövedelmének pótlásához, vagy a fusizással keresett pénzek sem oldották meg a problémát. Sőt! Pénzkereső robottá degradálta őket. Nem csoda, ha - mint valami szenvedő ember-áldozatok élték meg életük legnagyszerűbb lehetőségét: a gyermekáldást!
("Ember nem alkothat nagyobbat, mint embert!" Ez a gondolat egy általam elfelejtett nevű görög filozófus(?)tól való.)
Sajnos ez a nemzedék nem volt képes lélekben is fölnőni a feladathoz, inkább elvált és újra házasodott, meg megint elvált...

Feltételezés 5./:
Miért nem alakulhatott ki végre egy újfajta családkultusz?
Nemcsak az anyagiak hiánya, a lelkiélet, a lelkierő hiánya, hanem egy több évszázados előítélet is fellelhető a kutakodó számára.
Hiszen voltak kismamák, akik úgy számoltak be ezekről az évekről (GYES), mint életük legcsodálatosabb időszakáról:
Ó, hogy mennyire tudom sajnálni nemzedékem apáit, mert kimaradtak a gyermekgondozásból! Részben azért, mert úgy gondolták, hogy az ilyen "gyerek-pátyolgatás az anyjuk dolga", másrészt hangoztatott volt az a felfogás, hogy a gyesen lévő anya "nem dolgozik", "a legkevesebb, ha ezektől az asszony-dolgoktól megkímélik férjuraikat"!

A társadalmi közgondolkodás is ezt sugallta, így azután valósággal kirekesztették a férfiakat a családi életből.

Mi maradt a férfiaknak azokra az évekre, míg az asszony a "kölkökkel vacakolt"? Maradt: az italbolt, ahol - miután mindenki fizetett egy-egy kört, nagyon jól meg lehetett a "világ folyását tárgyalni", miközben el lehetett jutni a külvilágot (ilyen-olyan diktatúrát, munkahelyi kitolásokat, asszonyi praktikákat, kölyöknyávogást) kirekesztő részegségig..."

Az "eredmény": szó szerint az utcán hever.
Van-e megoldás? Azt is nemrég hallottam, hogy: "ideológiai válságban van az emberiség, már mindent kipróbált". Azt meg én teszem hozzá, hogy: ...csak az utódokról való gondoskodás problematikáját nem tudta megoldani.
Pedig csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban, addig, amíg példát találhatunk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották meg az utódokról való gondoskodást! Elrettentő példaként, tanulságul meg lehetne nézni az Érintés hatalma című film - anyjuktól, társaiktól különböző módon és fokozatokban elkülönített - kísérleti majmait és alanyait! "Akár
- a katonai, vagy politikai diktatúrák katonás parancsosztó és feltétel nélkül végrehajtó militarizmusában, illetve a tekintélyelvű hatalmi nyomulás alatt korcsosulva felnőtt - testi-lelki (pszichoszomatikus, pszichovegetatív) zavarokkal küzdő - ifjai;
- vagy a global-fogyasztói társadalmak szüleiktől elidegenített, un. "jó iskolákban" nevelt, sikerorientált és felnőttként is gyermekded (infantilis) "aranyifjai";
- vagy a senkinek sem kellő "semmirekellő", elembertelenedett, utcán "felnőtt", koravén fiataljai.
A 21. századra kialakult, hogy egyaránt pótcselekvésekkel, drogokkal kábítják magukat. Megpróbálják tompítani - a gyermek- és serdülőkorban nélkülözött szülői testi- lelki odafordulás hiánya miatt - kialakult és szűnni nem akaró, iszonyatos hiányérzetet!

Budapest, 1997. április 28.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holokauszt év lesz 2014
  2013-10-06 06:17:44, vasárnap
 
  A HOLOKAUSZTRA EMLÉKEZZÜNK 2014-BEN!

A Magyar Justitia Bizottság felhívással fordul Európa népeihez, hogy a 2014-es évet (a magyar kormány ez irányú tervezését és szervezését akceptálva) tekintsék a holokauszt évének és méltó módon emlékezzenek meg az áldozatokról, valamint azokról, akik minden lehetőt megtettek, hogy a vis maior ellenére, elhárítsák, akadályozzák vagy csökkentsék Hitler, Himmler, Eichmann és bandájuk népirtó tevékenységét.

Az emlékévben célszerű a megtörtént események elemezésével és értékelésével foglalkozni, mert parttalan vitát eredményezne, ha mai ismereteink és szemléletünk birtokában azt szeretnénk tisztázni, hogy hét évtizeddel ezelőtt: kivel vagy kikkel, mivel és hogyan lehetett (vagy kellett) volna másként eljárni az egyes kritikus helyzetekben.
Tekintettel arra, hogy az emberek holokauszt történéseivel kapcsolatos ismeretei rendkívül szórt képet mutatnak, az események tagadásától kezdve, az áldozatok, a bűnösök és a kollaboránsok mennyiségi mutatónak irreális ,,feltupírozásáig" bezárólag, ezért a szubjektivitástól, az elfogultságtól, a torzítástól, a hazugságtól és a hamisítástól mentes (megcáfolhatatlan, hiteles és ellenőrzött), tudományos színvonalú anyagokkal kell megismertetni a közvéleményt, megalapozva és biztosítva a holokauszt emlékév értékét, méltóságát és jelentőségét.

A kormányunk által létrehozott Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság már folyó év januárjában megkezdte a magyar zsidóság deportálásának hetvenedik évfordulójára tervezett programok előkészítését, mégpedig Lázár János államtitkár úrnak, a megemlékezés vezérfonalának minősülő (minősíthető) gondolatainak szellemében, miszerint: 2014-nek a szembenézés és a bocsánatkérés esztendejének kell lennie, amelyet a felejtés tilalmával kiegészített két feltétel törvényerőre emelése biztosítana. Mivel ez a megfogalmazás balról is és jobbról is, részleteiben vagy összességében is támogatható vagy elutasítható, ezért az Emlékbizottság részére (munkájuk önzetlen segítésére), összeállított kérdés csomagunk elemzése, korrekt és konkrét válaszok kidolgozását teszi lehetővé, a szembenézés, a bocsánatkérés és a felejtés alanyi, tárgyi, határozói és jelzői részére (összetevőire).

Szükségesnek tartjuk, hogy az emlékév folyamán, külön fejezet tartalmazza a hazánkat érintő kérdéseket, mert az elmúlt évek során külföldről és itthonról egyaránt, súlyos (hamis) vádakkal illették a magyarságot az elfogultságban és tudatlanságban szenvedők. Ezért kell a holokauszt évének ,,termését" Európa (sőt a világ) népeivel is megismertetni, mert léteznek olyan államok is, ahol sokak előtt még a holokauszt kifejezést sem ismert.

KÉRDÉSEK

1.
A holokauszt végrehajtásában főszerepet játszó antiszemitizmus, mennyiben függ össze a bolsevik forradalom vezető testületében elsöprő többségben lévő zsidók tevékenységével, az oroszok vagy szovjetek antiszemitizmusával és Magyarországra való begyűrűzésével?


2.
A magyar 1919-es Tanácsköztársaság (egy kivételével) minden fontosabb vezetői beosztásban lévő zsidó származású személyek: népirtó, fosztogató, kitelepíttető, kisajátító, terrorizáló tevékenysége, milyen mértékben befolyásolta az antiszemitizmus terjedését? Mikor kértek bocsánatot a zsidó közösségek a magyarságot ért atrocitásokért, mikor határolták el magukat Kun Béla, Szamuely Tibor és söpredék társaik borzalmas tetteitől?

3.
Rákosi Mátyás, Péter Gábor, Apró Antal, Farkas Mihály és bandájuk ,,proletár-diktatórikus" módszerei mennyiben hatottak ki az antiszemitizmus terjedésére?

4.
Az antiszemitizmussal vádolt Horthy Miklós kiengedte Rákosi Mátyást és elvtársait Sztalin birodalmába és védelmezte a náci terror elől hazánkba menekült német, lengyel, szlovák, román, osztrák és szerb zsidók tömegét. A makulátlan ,,szemitabarát" Sztalin viszont kivégeztette a Szovjetunióba menekült zsidó-lengyel Bund vezetőit, a Szocialista Internacionálé Végrehajtó Bizottságának zsidó tagjait, Lenin legközelebbi zsidó munkatársait, a magyar Kun Bélát és számtalan szovjet vagy külföldi zsidó származású állampolgárt! Kétségtelen, hogy jót is tett a zsidóknak: több tízezer családot irányított a Zsidó Autonóm Területre (Birobidzsanba), ahol négy helység, és egy faipari üzem is található, sőt vasútvonal is átszeli a területet, amely Oroszország távol-keleti részén, a kínai határ közelében fekvő, szúnyogokat ,,termő" mocsaras terület volt. Vajon Horthyt azért antiszemitázzák egyesek, mert nem adott a magyar zsidóknak egy autonóm területet?

5.
Vajon az európai államok közül hány államfő mondott nemet Hitler követelésének vagy kérésének? Hány államfő fogadott be nácik elől menekülő embereket? Hány államfő vezényelt páncélosokat a GESTAPO pribékei ellen, a zsidó állampolgárok deportálásának megakadályozása céljából? Hány államban kaptak élelmet, fedelet, anyagi segítséget, óvodai és iskolai ellátást, útlevelet és továbbutazási lehetőséget, (még a németekkel ellenséges viszonyban lévő országokba is)?

6.
Vajon a németek által megszállt országok melyikében vészelte át legtöbb zsidó, a náci terror kritikus időszakát? És kinek volt köszönhető a megmenekülésük?

7.
Egyesek részéről, a fasisztának kikiáltott Horthy Miklós idejében: be lett tiltva a Nyilaskeresztes Párt, börtönbe került Szálasi Ferenc és zsidó újság jelenhetett meg még 1944-ben is(!!!). Talán sokan vannak, akik emlékeznek arra, hogy a Szovjetunióban például Sztalin betiltatta a jiddis nyelv oktatását, zsidó folyóiratok és újságok kiadását, irodalmi és színházművészeti tevékenységük művelését, sőt népszerű jiddis írókat és költőket végeztetett ki,(David Bergelzont, Icik Feffert, Perec Markist, stb., ), végül (élete alkonyán) személyesen állította össze azoknak a névsorát - az orvos per előkészítésére - akik kivétel nélkül zsidók voltak! Lehet tehát elmélkedni azon, hogy ki volt az antiszemita és fasiszta, Horthy vagy Sztalin?


8.
A nácikkal kollaborálók büntetését hol hajtották végre a legnagyobb szigorral és túlzott keménységgel az érintett államok közül? Hazánkban még a családtagok vagy rokonok üldözése és kirekesztése is a büntetés szerves részét képezte! Hol hajtottak végre látványos önbíráskodást Európában, az Oktogon téren lévő lámpaoszlopokra felakasztott nyilasokhoz hasonlóan?

9.
Hol fordult még elő, hogy egy zsidó ember villalakását sem a Horthy, sem a Szálasi érákban nem tulajdonították el, de a hatalmat megragadó kommunisták egyik vezéregyénisége, az '56-os forradalmunk leverésében aktív szerepet játszó Apró Antal rátette a mancsát az objektumra, és az önmagát szocialistának, majd demokratának tartó Gyurcsány Ferenc és családja a mai napig birtokolja.

10.
Célszerű azt is vizsgálat tárgyává tenni, hogy a hazánkat a fasiszta tendencia kialakulásával és az antiszemitizmus terjedésével vádló, (elfogult, gyűlölködő, tájékozatlan vagy alul képzett) külföldi és itthoni személyek, szervezetek, médiacézárok, politikusok és történészek mire alapozzák a nyilatkozataikat? Európa melyik államában van a legtöbb zsinagóga, Európa melyik államafővárosában rendeznek legtöbb helyen Chanukah/Hannukah zsidó örömünnepet (beleértve a Hősök terét is), Európa melyik államában rendeznek - egy hétig tartó - Zsidó Nyári Fesztivált, Európa melyik államában lehet parlamenti képviselő vagy nemzetbiztonsági szempontból kiemelt beosztást betölthető, kettős állampolgárságú személy?


ÖSSZEGEZÉS
Megítélésünk szerint, a fenti kérdések vizsgálata a 2014-es, Holokauszt Év programjának részét kell, hogy képezze. Az emberiség, az évtizedek során többször átírt, meghamisított vagy kitalált holokauszt történésekkel ismerkedhetett meg. Meggyanúsítottak (vagy ,,kiátkoztak") ártatlan embereket, és szemérmesen elhallgatták egyesek ,,égbekiáltó" bűneit! Sőt elérkeztünk oda, hogy a Benes féle dekrétumot plagizálva, kollektív bűnösnek kiáltanak ki egyes nemzeteket, és többek között olyanokat is, akik a kritikus 1940-es évek elején még meg sem születtek.
Bocsánatkérésre, szembenézésre és a felejtés tilalmára szólítanak fel olyanokat (a ,,fűnyírási" elvet alkalmazva), akik már nem kérhetnek bocsánatot és szembenézésre is képtelenek (bár -talán - bűnösök voltak), de népbírósági ítélet alapján kivégezték őket, felejteni pedig azok sem tudnak, akik a holokauszt időszakában még óvodás korúak voltak.
Ezeket a vizsgálati anyagokat kell majd terjeszteni bolygónk államai, illetve állampolgárai felé, a jelen felhívással pedig azokhoz a külföldi és hazai állampolgárokhoz fordulni, akik az igazságot igényelve, észrevételeikkel (tapasztalataik közreadásával) segíthetik a 2014-es Holokauszt Év előkészítését és sikerre vitelének biztosítását.

Közreadta:

(Prof. Dr. Bokor Imre)
az MJB elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 107 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 910
  • e Hét: 2620
  • e Hónap: 11224
  • e Év: 47165
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.