Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Orbán golyói és az INA
  2013-10-02 21:48:04, szerda
 
  Orbán golyói és az INA

Ha Magyarország a magyaroké, akkor Horvátország a horvátoké. Ha kidobhatjuk erővel a franciákat Pécsről, a németeket a gázszolgáltatókból, ha vissza nekünk a vízműveket, ráadásul csak azért sem adjuk osztrák, mi több orosz kézbe az olajtársaságunkat, akkor miért csodálkozunk azon, hogy a horvátok is hasonlóképpen gondolkodnak.
Onnan nézve a MOL egy terjeszkedő multi, amely elvesz a horvát emberektől, ami a horvát embereké. Ráadásul, még a benzin is drága - vetik fel azok a horvát lapok, amelyek bármikor kritikátlanul átveszik egynémely politikus demagóg butaságait.

És lehet magyarázni, hogy a MOL milliárdokat fektetett egy csőd szélén táncoló cégbe, megmentette azt, felfejlesztette, modernizálta - a horvát emberek ezt köszönik, de aló mars. Olyan ez, mint amikor a Pásztor testvérektől einstandolják az üveggolyókat. Ilyenkor a Pásztorok nagyon meglepett képet vágnak, de kevés szolidaritásra számíthatnak, pedig a megszerzett üveggolyók bizonyos szempontból jó helyen vannak már náluk. Ez is egy olvasata a történetnek.

A másik az - és nagyon reméljük, hogy mindez szemenszedett hazugság -, hogy Hernádi Zsolt MOL vezér valóban vesztegetett. És erre még az sem lenne mentség, hogy nemes ügyért tette, mert mivé lenne a világ, ha ezeket a korrupt játékszabályokat elfogadnánk. Ha így lenne - ne legyen -, akkor persze még kínosabb a dolog. Biztosak vagyunk benne, hogy nem kerül elő egy újabb felvétel, amelyen Ivo Sanader átveszi Hernáditól a megvesztegetési milliókat, mert ilyen felvétel nem is készülhetett.

Ez esetben a MOL-t tényleg az orbáni erőszakos, einstandoló politika hozta lehetetlen helyzetbe, amitől egy csöppet sem lehetünk boldogak.

Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell!

Dési János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vécédeszkát kapott Papcsák Ferenc
  2013-10-02 21:19:03, szerda
 
  Vécédeszkát kapott Papcsák Ferenc

Belföld
|
2013.10.02. 13:19
|


Egy "MR. 20%" feliratú műanyag vécédeszkát vitt szerdán az Együtt-PM Papcsák Ferencnek arra utalva, hogy szerintük Zugló Fidesz-KDNP-s polgármestere 20 százalékos "sápot szed" a magyar és a zuglói vállalkozásoktól.

Dorosz Dávid a XIV. kerületi polgármesteri hivatal előtt ezt azzal indokolta, hogy a kerület vezetője "valamilyen perverz módon kifejezetten vonzódik a közpénzből épített luxusvécékhez és ahhoz, hogy a magyar vállalkozásokat húsz százalékkal lehúzza". A felirattal arra utalnak, hogy egy múlt héten napvilágot látott hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy "ő és a rendszere, a fideszes rendszer húsz százalékos sápot szed a magyar és a zuglói vállalkozásoktól".

Az Együtt-PM szakpolitikusa azt mondta, hogy a bajai időközi önkormányzati választás ügyében meghozott jogerős bírósági ítélet bizonyítja, hogy a "Fidesz a csalók pártja". Joó András, a Párbeszéd Magyarországért (PM) zuglói csoportvezetője azt mondta, hogy helyi képviselőik rajta fogják tartani a szemüket a kerületi ügyeken. A sajtótájékoztató végén a két politikus megpróbálta átadni a vécédeszkát a polgármester hivatalában, de ez nem sikerült, ezért az önkormányzat portáján hagyták.

Az internetre szeptember 24-én került fel egy hangfelvétel, amelyen sajtóhírek szerint egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy Istvánt (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület alpolgármesterét Papcsák Ferencnek, a kerület polgármesterének állítólagos korrupciós gyakorlatáról. A hangfelvételek ügyében néhány órán belül valamennyi ellenzéki párt megszólalt, és jelezte, hogy feljelentést tesz, illetve elvárja, hogy az ügyészség vizsgálja ki az ügyet.

Forrás: MTI


http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/02/vecedeszkat-kapott-papcsak-ferenc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heti Mutyimondó: a juhászok hallgatnak
  2013-10-02 20:57:27, szerda
 
  Heti Mutyimondó: a juhászok hallgatnak

Buszmegálló a polgármester anyósának, zuglói patkányozás százmilliókkal, felcsúti focimutyi, harc az adonyi fideszes kiskirály ellen, a juhászok azonban hallgatnak. Mong Attila lapszemléje.

rakay.jpg

Elirigyeltük Rákay Philip egymilliárdos műsorát, amelynek oldalára videókat lehet feltölteni a hírös kis Magyarország gyönyörű tájairól - ezért valami hasonlóban mesterkedünk mi is az atlatszo.hu-nál. A fizettem.hu a hazai korrupciós helyzetet mutatja majd be egyedi történeteken keresztül, és ide talán az a videó is felkerül majd, amit Rákayék nem voltak hajlandók az oldalon bemutatni, pedig egy lelkes magyar polgár élménybeszámolóját tartalmazza a csodás Naphegy térről. (A fizettem.hut te is támogathatod, mondjuk két mozijegy és egy üdítő árával.)

Nagyon jó lenne egyébként, egyszer majd, amikor jobb időket élünk, az MTV-ben is egy ilyen speciális, korrupciós körkapcsolás, annál is inkább, mert téma lenne bőven. Íme:

Ha Baját kapcsolnánk, akkor azt látnánk, hogy fantasztikus fejlődés köszöntött be a polgármester utcájában. Rövid idő alatt lett aszfaltút ott, ahol máskor télen sártenger hömpölygött, bicikliutat is építettek, és ami a legviccesebb, hogy most már a busz is megáll a város vezetőjének utcájában. Az ok a helyiek szerint az, hogy a polgármester anyósa gyakran vigyáz a gyerekekre, de szegény kénytelen buszozni. Az új megálló legalább a hosszas gyaloglástól megkíméli. Nekem nincs anyósom, de speciel megértem.

Zuglóban egy internetre felkerült hangfelvétel százmilliós kenőpénzekről, csőd közelében táncoló morgolódó építési vállalkozóról, patkány polgármesterről és "a Viktorról" szólt. Egy helyi tag panaszkodott a felvételen az alpolgármesternek arról, hogy túl sokat kell "visszaosztani" a kerületi vagyonkezelő vezetőjének, aki szerinte nem cselekedhet a polgármester beleegyezése nélkül. Az ügyben egyelőre a szokásos forgatókönyv zajlik: a Fidesz "helyi ügyként" kezeli az egészet, az alpolgármester hebeg-habog, a polgármester bujkál, összeesküvést gyanít, feljelenti a rágalmazókat, sőt, az alpolgármesterét is, az ellenzék feljelenti a polgármestert, mindenki mindenkit feljelent, az ügyészség pedig kussol. Mondjuk az jó jel, hogy lassan a vállalkozóknak elegük lesz a korrupcióból, és hangfelvételeket készítgetnek, készülnek a perekre, ahol ugye tanúból könnyen lehet vádlott az ember. Egy másik ügyben az egyik ki nem fizetett vállalkozó például egyenesen Orbán friss vejét perli.

Felcsútra továbbra is áramlik a pénz, immár fővárosi adóforintok is jutnak a miniszterelnök kedvenc fociakadémiájának. A Fővárosi Közgyűlés 8 millió forintot juttat az ügyvédek labdarúgó világbajnokságának, amelynek néhány meccse Orbán Viktor szülőfalujában lesz.

Szekszárdon, a trafikmutyi epicentrumában, a koronatanú nevét nem szabad leírni a helyi lapban, az állásába került a főszerkesztőnek, hogy kiszedte a helyi mutyit leleplező volt fideszes önkormányzati képviselő családnevét, pedig csak az édesapjáról akart írni. Trafikügyben az atlatszo.hu is megszólalt: a szerkesztőség jogászai szerint törvényt sért a minisztérium, amikor úgy tünteti el a cinkelt pályázat nyomait, hogy visszaküldi a veszteseknek a pályázataikat. Ebből is per lesz. Közben indul az újabb pályáztatási kör, ezúttal 180 koncessziót értékesítenek húszszoros túljelentkezés mellett. A trafikokat felügyelő társaság pedig szépen gazdagodik: gépkocsiflottát vásárol, székházat újít fel.

Mutyiszag terjeng a Hortobágyon is. A szokásoktól eltérően nem tették közzé a Hortobágyi Nemzeti Park honlapján, hogy melyik nyertes, mekkora földterülethez jutott a földhaszonbérleti pályázatokon, és azt sem, hogy milyen értékelést kaptak a bírálóktól. Gyanús ez is, itt az Együtt-PM perel. (Mondjuk mi ez ahhoz képest, hogy Kína megvette Ukrajna 5 százalékát.) Meglep ezek után valakit, hogy nem az évtizedek óta a földeket használó juhászok nyerik a pályázatokat? Gondolom ügyvédek jelennek meg ott is, ahol a birkáknak kellene legelni, a juhászok meg hallgatnak.

Miskolcon az MSZP laptopmutyitól tart, Adonyban fideszes kiskirállyal küzdenek a helyiek, és akkor ne felejtkezzünk meg a fővárosról, ahol szinte minden lehetséges. Budapest a lehetőségek földje.

Még mindig divat ugyan az, amit Gyurcsányék is műveltek, nevezetesen, hogy százmilliókat folyatnak ki az államkasszából kamu kommunikációs feladatokra (például egy Facebook-oldal frissítése is jó sok adóforintba kerül), de a legújabb trükk már a "napelemezés", a fenntartható és reciklálható ökomutyi. Alighogy megírta az atlatszo.hu, hogy egymilliárd forintnyi uniós támogatást dobott szét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség napelemek, illetve naperőművek építésére olyan cégeknek, amelyek pár hónappal ezelőtt még csak nem is léteztek, máris azt közölték, hogy lefújták a tendert. A cégek nyertek ugyan, de egyelőre még mégse. Vagy igen.

Budapesten ráadásul az adócsalóknak, offshore-ozóknak és a mutyistáknak külön védelem jár. Egyrészt a kormány támogatja és kitünteti őket, másrészt, ha kell, megvédi a nemzetközi támadásoktól is az érintetteket: hiába kéri a Mol-vezér kiadatását a horvát ügyészség, nemzeti érdek Hernádi Zsolt tisztára mosása. Csoda, ha furcsa, gyanús megoldással kezdett az új médiahatósági elnök (nem mellesleg Simicska korábbi sajtójogásza): úgy hosszabbította meg a mobiltelefoncégek szerződéseit hosszú évekre előre, hogy nem versenyeztetett, a szerződéseket nem akarja közzétenni, és nem akar arról sem semmilyen adatot nyilvánosságra hozni, hogy miért így döntött. Az atlatszo.hu most perel, mert rettentő büdös az egész.

A VII. kerületben ehhez képest kisebbfajta ijedelmet okozott, hogy megjelent az utcai korrupció, pont azon a napon, amikor a volt kerületi polgármesterre, Hunvald Györgyre letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész a bíróságon. A jelenséget népszerűsítő plakátok bukkantak fel az utcákon, de kiderült, nincs szó arról, hogy még jobban elöntené a mutyi a kerületet, egyszerűen csak a Krétakör Színház legújabb produkciójának plakátjait lehet látni. Az októberi premierről közben kiderült, hogy egyik helyszín a másik után utasította vissza őket a "kényes témára" való tekintettel. A visszautasítások közül egyébként leginkább az Olasz Kultúrintézet az érdekes, hiszen, ha valahol a kultúra része a korrupció, az éppen Olaszország.

A hét jó híre ezek után az, hogy egy friss kutatás szerint nincs a vérünkben a korrupció. Van remény.

További érdekes olvasnivaló itthonról és külföldről:

Fontos győzelem megint információszabadság ügyben. A Kreatív (ma már volt) újságírója hosszú évek pereskedése után, a TASZ jogvédő szervezet segítségével elérte, hogy a bíróság végre jogerősen kimondta: a Médiatanácsnak ki kell adnia a kereskedelmi tévékkel kötött szerződéseket. Közpénzről lévén szó, nem lehet üzleti titokra hivatkozni. (Itt egy korábbi, köztes ítéletről készült videó.) Az egészben csak az az idegesítő, hogy a mi pénzünkből pereskednek velünk olyan ügyekben, amelyekben a bíróság a végén nem is érti, hogy miért nem volt egyértelmű az adatgazdáknak a dolog.

A legjobb, amikor teljesen átlátszóan, olyan ügyekben is nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva nem adnak adatot, ahol pedig a nemzet biztonságának köze sincs az egészhez. Például az elszabott Duna-parti beruházás, a Bálna, leánykori nevén CET, ügyében. Egyébként kiderült, hogy 7,5 milliárdot kell fizetnie az államnak hamarosan, de ez még lehet több is.

A Normafára tervezett megaberuházás ügyében a kerület népszavazást akar, és azt tervezik, hogy még a denevéreket is megkérdezik, de továbbra is kérdéses, kinek az érdeke valójában ez az építkezés.

Érdemes figyelni a nyelviskolapiacot: a jelek szerint EU támogatások felhasználásával a baráti cégeket hozzák helyzetbe, a többieknek pedig marad a "relaxa-módszer".

Ülésezett a korrupciómegelőzési kerekasztal, amelyen az igazi, korrupcióellenes szervezetek már régen nem vesznek részt, csak azok, akiket a kormány korrumpált. Az új ombudsman pedig az állami korrupció ellen is akar küzdeni, legalábbis lehet majd a hivatalához telefonálni ilyen ügyekben.

Újabb vicces hír az egyelőre a földön szárnyaló Sólyom légitársaságról, amelynek eddig volt egy üzletfele, aki tisztának tűnt. Most kiderült róla, hogy csak szimplán visszaeső csaló.

Kínában mindenki a Bo Xilai üggyel foglalkozik továbbra is. (Magyar átírásban Po Hszi-laj). A volt pártvezetőt korrupciós ügy miatt ítélték el, és miközben felettesei azt remélik, hogy szépen elülnek az ügy hullámai, ő fellebbez, sőt, a politikába is vissza szeretne térni. Kérdés persze, mi lesz a franciaországi villájával? Mire megy nélküle a családja? További olvasnivaló erről az érdekes ügyről itt, itt és itt.

A pekingi pártvezetés egyébként széles körű korrupcióellenes akcióba kezdett, ami egyrészt megnehezíti a multik életét (legfrissebben a Danone-t szorongatják), menekülésre kényszeríti az oligarchákat, zavart kelt az elitben, sőt, még a pártot is szétszakíthatja.

Csehországban érdekes fordulat a kormányzati botrányban: a korrupciós ügy miatt távozni kényszerült cseh miniszterelnök végül elvette barátnőjét, aki a korrupciós szálakat szövögette a háttérben. Lehet, hogy a nő így akarja elkerülni a vádakat, hiszen házastársak nem kötelesek egymásra vallani. Mutyiban fogant szerelem vagy szerelemben fogant mutyi.

Romániában letöltendő börtönbüntetésre ítélték korrupciós ügyek miatt az ország egyik leggazdagabb üzletemberét. Ugyanitt tüntetnek az emberek a verespataki aranybánya beruházás, és ezzel együtt a korrupció ellen.

Az Eurovízió dalfesztivál szervezői átírják a szabályokat, hogy megnehezítsék a vesztegetést, mert állítólag az azeriek próbálkoztak. Nekem is gyanús volt legutóbb, amikor a magyar szavazattal az azerieket támogattuk, de itt nem volt vizsgálat.

Lemondott a moldovai határőrség vezetője, mert nincsen rendben a vagyonnyilatkozata, ami nem meglepő: elfelejtette felsorolni a bingózásban erős családtagjainak érdekeltségeit.

Meglepő és mulatságos: a bermudai parlament pénzmosásellenes jogszabályt fogadott el, a KPMG tanácsadó cég pedig oda szervezi e témában a konferenciáit.

Nigériában a korrupcióellenes kormányzati központ fejét akarta egy kormányzó megvesztegetni 15 millió dollárnyi készpénzzel. A bankókat egy nagy táskába pakolta, amit egyedül fel sem bírt emelni - derült ki egy londoni bíróságon zajló per során. Csak annyit mondok: Nokiás doboz. A kenyai támadások és a korrupció kapcsolatáról érdekes olvasnivaló.

Az egyik amerikai tévétársaság reality show-t készít egy korrupciós ügy főszereplőjéről.

Végül itt egy érdekes cikk arról, hogy miért van szükség whistleblowerekre, szivárogtatókra és olyan törvényekre, amelyek megvédik őket.

Szolgálati közlemény: Elindult a Mutyimondó rovat új prémium szolgáltatása. Ha nem akarsz lemaradni egyetlen korrupciós hírről, pletykáról, érdekességről sem, és mindenkinél korábban akarod olvasni a Heti Mutyimondót, akkor iratkozz fel az email-hírlevelünkre.

Mong Attila


http://atlatszo.blog.hu/2013/09/30/heti_mutyimondo_a_juhaszok_hallgatnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ártatlanok, 38 éve a tenger mélyén
  2013-10-02 20:14:08, szerda
 
  Ártatlanok, 38 éve a tenger mélyén




Mint az utóbbi 38 évben mindig, idén szeptember 30-án is volt egy kisebb megemlékezés a Farkasréti temetőben annál a sírhelynél, amelyet az 1975-ben, Bejrút közelében lezuhant Malév-gép tizenegy magyar halottjának tiszteletére emeltek. Hozzátartozók gyűlnek ilyenkor össze, akik a temetőből távozva meg-megállnak beszélgetni. Téma mindig akad, a 38 évvel ezelőtti tragédiának ugyanis gyakorlatilag nincs olyan részlete, amit azóta sikerült volna megnyugtatóan tisztázni.

A hivatalos magyarázat jelenleg is az, hogy a gép ismeretlen okból zuhant a tengerbe. Halottak - szintén hivatalosan - nem kerültek elő. Eközben azonban nyugtalanítóan sok jel utal arra, hogy nem feltétlenül úgy történt minden, ahogy azt a magyar hatóságok állították: egyre biztosabbnak látszik, hogy a repülőgépet lelőtték...

A Malév 240-es Bejrútba közlekedő járata 1975. szeptember 30-án több órás késéssel szállt fel Ferihegyről, fedélzetén 50 utassal és a 10 fős személyzettel. Az utasok között egy magyar volt, rajta kívül a gépen tartózkodott négy francia apáca, két finn diplomata, egy brit házaspár és hároméves gyermekük, egy angolai, egy szaúdi, valamint több egyiptomi és libanoni állampolgár.

A felszállás után 3 órával a gép elhagyva a ciprusi légteret már csak kb. 25 km-re volt a libanoni partoktól. A menetrend szerint 8 perc múlva kellett volna a bejrúti reptéren földet érnie, amihez meg is kapta az irányítótoronytól az ereszkedési és leszállási engedélyt. Azonban a magyar utasszállító gép soha nem érte el a szárazföldet, a levegőben felrobbant és az utasaival valamint a szállítmányával együtt a 600 méter mélységű Mediterrán-tengerbe zuhant.

A szerencsétlenséget senki sem élte túl.

A történetek után Lázár György, az akkori magyar miniszterelnök hivatalosan nem vizsgáltatta ki a robbanás okát, és álszent módon a közel-keleti háborús viszonyokra hivatkozva sem a roncsokat sem a fekete dobozt nem hozatta fel a viszonylag sekély tengerfenékről, pedig az angol haditengerészet felajánlotta az ingyenes segítségét. Az ügyben az elvtársak végül teljes hírzárlatot rendeltek el, és a hatóságok még az utas- és a teherárulistát is eltüntették.

Vizsgálatok azonban a színfalak mögött természetesen folytak. Ezekből és a személyzet hozzátartozóinak kutatásaiból ma már tudható, hogy a magyar gépet egy menetrendszerűen közlekedő amerikai PanAm járat követte a szabályok által meghatározott követőtávolságban a libanoni partok felé. Az amerikai gép kapitánya és másodpilótája tisztán hallotta a rádióján a magyar kapitány meglepett és kétségbeesett hangját, amikor angolul azt kiabálta, hogy egy hosszú fénypalást közelít az éjszakában nagy sebességgel a gépe felé. Az amerikai pilóták látták is a robbanással járó fénygömböt. A magyar gép kapitányának azonban már annyi ideje sem maradt, hogy a robbanás előtt vészjelzést küldjön ki az éterbe.

A szerencsétlenség után pár hónappal egy kisebb magyar küldöttség nem hivatalos látogatásra Bejrútba utazott, ahol találkoztak irányítótorony azon az estén szolgálatba lévő munkatársaival. A libanoniak beszélgetéseken elmondták, hogy akkor és azóta is mindenki, aki azon az éjszakán az irányítótoronyban volt, meg van győződve arról, hogy a Malév gépet az izraeliek lőtték le. Mechanikai problémát vagy a rakomány váratlan felrobbanását kizártnak tartják, és erre hang- videó- és radartechnikai bizonyítékaik vannak.

Így igazából már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul: A zsidók szándékosan, vagy tévedésből lőtték le a magyar utasszállítót?

A válasz mára minden valószínűség szerint ismert.

A polgári személyszállítási célokra használt magyar gép az alig több mint 2000 km-es légiútra az utasok tudta nélkül 4 tonna összsúlyú varró- és írógépalkatrésznek listázott Kalasnyikov típusú gépfegyvert, kézigránátokat és más, az utcai harcokban hasznosítható könnyűfegyvereket szállított Arafat csoportjának, a Palesztin Felszabadítási Szervezetnek a libanoni fővárosba.

A tragédia előtt egy nappal, szeptember 29-én nyílt meg a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) budapesti irodája, ami miatt hazánkba látogatott Khaled Fahoum, a Palesztin Nemzeti Tanács elnöke, Jasszer Arafat helyettese is, aki elvileg a Malév szóban forgó bejrúti járatán utazott volna vissza a Közel-Keletre.

A történet folytatására innentől több verzió tartja magát.

Az első szerint az araboknak az indulás előtt megsúgták, hogy baj lehet, ezért az utolsó pillanatban lemondták az utat, és egy későbbi géppel Belgrádba mentek. A második verzió szerint Khaled Fahoum és kísérete nem is ezzel a géppel ment volna, csak az izraelieket félrevezetendő, ennek és több más gépnek az utaslistájára is bejelentkeztek. A harmadik lehetőség szerint az arabok Pesten felszálltak a gépre, de a repülő Rómában is leszállt, ahol a palesztinok elhagyták a fedélzetet.

De történt bárhogy is, a lényegen az egyátalán változtat. A Libanon felé tartó gépen már csak civilek utaztak, akik semmit sem tudtak a körülöttük zajló eseményekről. Azonban a Moszad emberei semmit nem akartak a véletlenre bízni, mindenképpen likvidálni akarták Arafat helyettesét és így mindféle gátlás nélkül lelőtték az ártatlan kisgyerekes családot, az apácákat és a diplomatákat szállító magyar repülőgépet, aminek a roncsai azóta is a tenger mélyén nyugszanak...

(radicalpuzzle.blogspot.com)

http://kitartas.net/2013/10/02/artatlanok-38-eve-a-tenger-melyen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veled vagyunk Hernádi Zsolt!
  2013-10-02 19:01:34, szerda
 
  Veled vagyunk Hernádi Zsolt!

Négymillió nyomorgó magyar nevében: Isten hozta a magyar nemzeti nagytőkét idehaza: ,,áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned halnod kell".
Szerző: Zsebesi Zsolt | 2013. október 2. | 1 hozzászólás



Garancsz István a Videoton tulajdonosa, Orbán Viktor a csapat vezérszurkolója, Hernádi Zsolt a Mol körözött elnök-vezérigazgatója

Mi, magyarok, egy emberként állunk ki Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója mellett, és nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni. Nem engedünk semmilyen nyomásnak, fenyegetésnek. Akár a saját testünkkel is készek vagyunk megvédeni hőn szeretett olajtársaságunk, a nemzeti olajmulti, a Mol vezérét a horvát ármánytól, amelynek semmi más célja nincs, mint hogy e kiváló olajipari szakembert és lelkes futballszurkolót eltávolítsa a nemzeti szabadságharc küzdelmeinek első sorából, és lehetetlenné tegye, hogy a miniszterelnök úrral együtt - akinek ezúton kívánunk mielőbbi gyógyulást az után, hogy megműtötték a bal lábát, amelyen sportsérülést szenvedett egy fociedzésen (isten nyugosztalja, aki megrúgta!) -, a korábbiakhoz hasonlóan, kivegye a részét a rezsiharcból, amit akkor is győzelemre fogunk vinni, ha mindannyian belerokkanunk is.

Zágráb és elvtelen szekértolói, mindenek előtt az IMF, az EB, az Interpol, az OECD, valamint az MSZP, továbbá az egyéb, itt fel nem sorolt rövidítések és persze a Gyurcsány-Mesterházy-Bajnai tengely sem lesz képes visszaforgatni a történelem kerekét, nem fogja tudni megakadályozni a magyar nemzetet abban, hogy saját útját járja - még ha az egy zsákutca is, és nem vezet sehová. Azzal, hogy kiszabadultunk a túlzott deficiteljárás alól, és az utolsó centig, idő előtt visszaadtuk történelmünk legolcsóbb hitelét az IMF-nek, hogy drágábbra cserélhessük, belépőt váltottunk magunknak - némi felárral ugyan - ahhoz, hogy szabadon annyi és akkora merényletet követhessünk el a magyar gazdaság ellen, amennyi csak jólesik Matolcsy Györgynek és Orbán Viktornak - gondoljanak is erről bármit Párizsban, Berlinben, Washingtonban és Brüsszelben, vagy a Jókai utcában. Fájjon is ez akármennyire is egyes pénzügyi köröknek, akik semmilyen eszköz igénybevételétől nem riadnak vissza azért, hogy a magyar embereknek drágább legyen még a kéményseprés is.

Pártunk, a Fidesz Magyar Polgári Bűnszövetség, élén lánglelkű vezérével, Orbán Viktorral, megint tanúbizonyságát tette elkötelezettségének a magyar nemzet és a magyar nemzeti nagytőke érdekei mellett, amikor nem hagyja kisajátítani hazánk életet adó erőforrásait. Helyette sikeresen megvédi a magyar nagytőkések javait, legyenek is azok Horvátországban, vagy akárhol másutt a világban. Mint ahogy akkor is, amikor minden nap győzelmet győzelemre halmoz a rezsicsökkentés ellen vívott véres háborúban, aminek eredményeképpen egyre több olyan szolgáltatás van hazánkban, amely a világon mindenütt jövedelmező, de nálunk végre megint veszteséges lesz, a tőkésvilág nagyragadozóinak bánatára, a magyar lakosság örömére, amely ezentúl minden évben - vagy legalábbis választási években - 10-20 százalékos rezsicsökkentésre számíthat, úgy, hogy állítólag a közbeeső években is el fogja valaki vinni a szemetet, ki fogja valaki seperni a kéményt, és az nem valami pénzéhes multi lesz extraprofitért, hanem jó magyar állami cég, állandó és biztos veszteséget termelve a magyar költségvetésnek, amely azonban ezt is el fogja viselni. Mint ahogy túlteszi magát a nemzeti dohányboltok okozta bevételi kiesésen is, ami viszont a magyar nemzet egészségének oltárán hozott szent áldozat, és azt a nemes célt szolgálja - mindjárt a Fidesz Magyar Polgári Bűnszövetség tagjainak és szimpatizánsainak anyagi gyarapodása után -, hogy Magyarországon végre egy olyan nemzedék nőhessen fel, amely úgy szokott rá a dohányzásra, hogy életében nem látott dohányboltot belülről.

Honfitársaim, mint egy világnemzet, a magyar nemzet egyszerű gyermeke, ezúton szeretnék példát mutatni szolidaritásból és nemzeti összetartozásból, amikor felajánlom a surányi 51 négyzetméteres nyaralónkat, 170 négyszögöl telekkel, két szoba, egy nappali, fürdőszoba és konyha, teljesen felszerelve, hűtőszekrény, mikró (sajnos mosógép nincs) Hernádi Zsoltnak, hogy töltsön el ott egy nyugodt hetet a nyáron - ha még szabadlábon lesz -, és pihenje ki a munka fáradalmait nálunk, miután a nemzetközi karvalytőke nyomására, ellene elrendelt nemzetközi elfogadó parancs miatt, nem utazhat el szokásos nyaralóhelyeinek egyikére sem az EU egész területén, ahogy az Interpollal együttműködési szerződésben álló országokba sem.

Magyarország csodálatos ország, vannak hegyei, folyói, tengere fájdalom most éppen nincs az ismert okokból, de azon kívül tényleg van itt minden, tehát, ha mások is csatlakoznak a kezdeményezésemhez, akkor a Mol elnök-vezérigazgatója egész nyáron válogathat a jobbnál jobb nyaralási ajánlatok között. Például itt, nem messze, Horányban is. Megjegyezném, hogy a nappali előtt kiváló lehetőség kínálkozik szalonnasütésre, és két bogrács is rendelkezésre áll gulyáspartihoz, ha Hernádi úr esetleg meghívja legjobb barátját Csányi Sándor urat, aki Lázár János államtitkár úr szerint ugyan az ország legnagyobb uzsorása, de - ránézésből mondom - nyilván nem veti meg a jó magyar konyhát, és nem véletlenül utazik az OTP mellett az élelmiszeriparban is.

Szóval érezze jól magát itt, nálunk, a magyar nemzeti nagytőke valamennyi körözött, esetleg külföldre menekült, vagy akár csak idehaza üldözött tagja, mint ahogy mi is kiválóan érezzük magunkat Mária (köz)munka alapú országában, amit most éppen ők építenek a mi dolgos két kezünkkel maguknak, gyakran közmunkában, éjt nappallá téve, ha kell Las Vegas-i kaszinókban, ha kell kies afrikai vadászmezőkön vad elefántok nyomában kajtatva. Szóval: a négymillió nyomorgó magyar nevében is: Isten hozta a magyar nemzeti nagytőkét idehaza, minálunk, hiszen ők is jól ismerik nemzeti himnuszunkat a Fradi-mecssekről: ,,áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned halnod kell".

http://propeller.hu/itthon/2790872-veled-vagyunk-hernadi-zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mol-ügy: Blöffgyanús húzással szállt be a harcba a kormány
  2013-10-02 18:48:57, szerda
 
  Mol-ügy: Blöffgyanús húzással szállt be a harcba a kormány

2013. október 02., szerda, 18:07 • Utolsó frissítés: 14 perce
Szerző: hvg.hu


Egyezségi ajánlat és fenyegetés is egyben a magyar kormány közleménye, amellyel a Hernádi Zsolt Mol-vezér ellen kiadott horvát elfogatóparancsra reagált. A kabinet nem kevesebbet vágott a zágrábi kollégák fejéhez, mint hogy ott nem független az igazságszolgáltatás, miközben a horvátok igazából a magyar utat kívánják követni a Mol kiebrudalásával. A befektetők annak örülnének, ha végre nyugvópontra jutna a Mol-INA csörte.

A diplomácia udvarias világában igencsak durvának számító lépésre szánta el magát a magyar kormány: Martonyi János külügyminiszter egy nappal a rendezvény előtt lemondta részvételét a dubrovniki Európai Energiabiztonsági Konferencián, amelyet csütörtökön a horvát külügyminiszter nyit meg, és ahol felszólal a horvát miniszterelnök és a köztársasági elnök is. Ezzel hivatalosan is elmérgesedett a viszony a két ország kormánya közt, pedig Orbán Viktor miniszterelnök június végén még büszkén beszélt arról, hogy Magyarországnak oroszlánrésze volt a horvát EU-csatlakozásban.

A kapcsolatok megromlásának közvetlen előzménye, hogy a zágrábi megyei bíróság pénteken elrendelte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának előzetes letartóztatását, ennek alapján pedig a horvát rendőrség kiadta a nemzetközi és európai körözést a magyar üzletember ellen. A horvát államügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni irodája, az USKOK ugyanis gyanúsítottként kívánja kihallgatni Hernádit a korábbi jobboldali kormányfő, az első fokon korrupció miatt tíz év börtönre ítélt Ivo Sanader ügyében.

Súlyos vádak

A konfliktus gyökere azonban - a magyar kormány szerint legalábbis - mélyebbre nyúlik, a volt miniszterelnök és a Mol-vezér elleni büntetőeljárás valójában ,,egy nagy európai energetikai kirakósjáték része", vagyis igazából a horvát INA olajvállalatról, és annak többségi tulajdonosáról, a Molról szól. Erre utal a magyar kormány szerdán kiadott közleménye, amelyben azt írják: Zágráb ,,gazdaságon kívüli eszközökkel" próbálja megfélemlíteni az ország legnagyobb, stratégiai befektetőjét, és ,,kivásárlás nélkül" visszaszerezni az INA feletti irányítást.
Fotó: Túry Gergely

A kormány közleménye ezzel egyértelműen arra utalt, hogy a horvát igazságügyi hatóságok politikai okból járnak el Hernádi ellen, vagyis nem függetlenek. Ezzel a magyar kormány immár nyíltan azt állítja, hogy egy EU-tagállamban politikai okokból folytatnak büntetőeljárást, és ítélnek el egy volt miniszterelnököt, vagyis nem független az igazságszolgáltatás. Pedig az EU-csatlakozási tárgyalásokat - amelyeknek része az igazságügyi fejezet is - épp a magyar soros elnökség utolsó napján zárták le, mintegy rábólintva, hogy Horvátország mindenben megfelel az európai normáknak.

Ligeti Miklós, a Transparency International (TI) munkatársa szerint horvátországi irodájuk és más civil szervezetek sem kérdőjelezték meg a Sanader elleni eljárás tisztességességét, legfeljebb az időzítését tartották furcsának: az eljárás ugyanis egybeesett a horvát választási kampánnyal. Az USKOK pedig legalább annyira független, mint a magyar ügyészség: az USKOK igazgatóját a horvát főállamügyész nevezi ki, akit pedig a parlament (Sabor) választ. A jelenlegi főügyészt, Mladen Bajićot 2002-ben, a baloldali kormánykoalíció alatt választották meg először, de azóta kétszer is újraválasztották.

A magyar utat járják

Az persze igaz, hogy Horvátországban az egyik legfontosabb politikai kérdés az INA ügye. A 2011 végén hivatalba lépett zágrábi kormány egyértelműen elégedetlen az INA részvényesi szerződésével - amely irányítási jogokat biztosít a 49 százalékos tulajdonos Molnak -, és már régóta tárgyal a Mollal annak módosításáról. A helyzetet bonyolítja, hogy 2011-ben a magyar állam megvásárolta az orosz Szurgutnyeftyegaz Mol-részvénycsomagját, amivel a legnagyobb, 25 százalékos tulajdonossá vált a magyar olajcégben, így a magyar kormának is komoly érdekei fűződhetnek a Mol-INA-kapcsolathoz.

Ivo Sanader a zágrábi bíróságon
Fotó: AFP / Hrvoje Polan

A magyar felháborodás pikantériája, hogy a zágrábi kormány ugyanarra törekszik, mint a budapesti tesz éppen: ki akarja ebrudalni a külföldi befektetőt egy korábban privatizált, stratégiai vállalatból, hogy visszaszerezze az ellenőrzést a cég felett. A magyar energiacégek vezetőit ugyan nem citálták bíróság elé, de a kormány a válságadóval és a rezsicsökkentéssel olyan nyomást gyakorol rájuk, amivel ráveheti a külföldi tulajdonosokat, hogy adják el érdekeltségeiket. Ez már meg is történt az E.ON gázüzletágának esetében, és Orbán Viktor utalt rá, hogy több közszolgáltatót is közösségi tulajdonba vehetnek a közeljövőben. Giró-Szász András kormányszóvivő utóbb ezt úgy magyarázta: az állam megfontolja az egyes szolgáltatóknak a tulajdonuk értékesítésére tett ajánlatát.

A horvát kormánynak is hivatkozási alapként szolgál terveihez a munkahelyek megőrzése mellett a gázüzletág, ezáltal a lakossági gázárak kérdése: 2009-ben eredetileg abban állapodtak meg a felek, hogy az INA átadja az államnak a veszteséges gázüzletágat, és 2014-ig fokozatosan a piaci szintre emeli a gáz nagykereskedelmi árát. Sanader utódja, Jadranka Kosor kormánya azonban 2010 végén elállt az ügylettől, így az INA és a Mol nyakán maradt a gázüzletág.

A magyar kormány, mint a Mol legnagyobb részvényese, szerdán meglebegtette a lehetőségét, hogy mégiscsak megválna az INA-tól. Azt írták, felkérik a Mol menedzsmentjét, hogy vizsgálja felül, és adott esetben készítse elő az INA-részvények eladását ,,a horvát kormány vagy harmadik fél részére". Ez a megfogalmazás egyszerre ajánlattétel és fenyegetés: ajánlat, mert elvben hozzájárul, hogy a horvát állam kivásárolja a Molt az INA-ból, de ha Zágráb nem tenne megfelelő ajánlatot, akkor eladhatják a pakettet például akár az oroszoknak is, amivel a horvátok nem kerülnének közelebb a céljaikhoz.

Taktikai lépés lehet

A hvg.hu által megkérdezett elemző szerint ugyanakkor egyelőre nehezen hihető, hogy a kormány valóban arra kérné a Mol vezetését, hogy adja el az INA részvénypakettjét. ,,A bejelentés inkább taktikai lépésnek tűnik a kormány részéről, tekintve, hogy múlt héten még olyan kormányzati álláspont szivárgott ki, hogy meg kell védeni a Mol elnök-vezérigazgatóját és a vállalatot" - mondta Vágó Attila, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője, aki szerint az INA túlságosan fontos része a Mol-csoportnak ahhoz, hogy ilyen könnyen megváljon tőle, és ez azt is jelenti, hogy a kormánynak is fontos.

A Mol csaknem 2 milliárd dollárt fektetett be INA-részvénypakettbe, amely jelenleg 49,1 százalékos tulajdoni részt biztosít számára a horvát olajcégben (a horvát kormánynak csak 44,84 százalékos részesedése van). Mivel a Mol - a vád szerint a Sanadernek fizetett kenőpénz ellenében - megkapta az INA irányítását, eredményeit beszámíthatja a Mol-csoport eredményébe. A horvátok most ezt a megállapodást kívánják felülvizsgálni (szeretnék a horvát cég háromlépcsős irányítási struktúráját lebontani meg az INA-t rábírni, hogy költsön lényegesen többet beruházásra). Az INA elég nagy tétel a Mol-csoport mérlegében, és a Molnak komoly érvágás lenne, ha meg kellene szabadulnia az INA-pakettől: a Mol üzemi eredményének 30 százalékát az INA eredménye adja, emellett a horvát vállalat a kitermelésben is 40 százalékkal szerepel. Ugyanakkor az INA gázüzletága rendkívüli veszteséget okoz a Mol-csoportnak.

,,Érdemes megnézni, hogy mi történt az INA részvényárfolyamával, amióta a horvátok a részvényesi szerződés felülvizsgálatát kezdeményezték. Az INA piaci értéke körülbelül 50 százalékkal emelkedett. Ma az INA piaci kapitalizációja megegyezik a Moléval, miközben az árbevétele a magyar olajcégnek csak az ötöde" - mondta Vágó Attila. Ugyanakkor a Mol és a kormány kétségkívül komoly kihívás elé néz, ha nem akar lemondani az irányítási jogokról és megválni az INA-pakettől, tekintve, hogy a horvát hatóság szemlátomást minden eszközt bevet annak érdekében, hogy erre a Molt valahogy rábírja.

Mennyiért lehetne eladni?

Az INA értéke a piaci kapitalizációja alapján 7 milliárd dollár körül van, de ez alapján nagyon nehéz megmondani, hogy milyen áron cserélhetne gazdát az INA-csomag, és ki lehet a vevő. ,,Megpróbáltuk értékelni a régióban hasonló tevékenységet folytató társaságok értékeltsége alapján a Mol-csomag értékét. Mivel külső nyomásra adnák el a csomagot, tehát kényszerértékesítésről van szó, beleszámoltunk egy húszszázalékos diszkontot, így az ár valahol 1 milliárd dollár körül lehet" - mondta a hvg.hu megkeresésére Szentirmai Péter, a KBC Securities részvényelemzője.
Fotó: Túry Gergely

Az árat természetesen befolyásolja, hogy a vevő megkapja-e a menedzsmentjogokat, melyek nélkül a csomagnak jóval kisebb az értéke. Mivel a konfliktus a menedzsmentjogok miatt eszkalálódott a Mol és a horvát kormány között, az is komoly politikai kockázatot rejt a vevő számára, és negatívan befolyásolja az árat, ha a menedzsmentjogokkal együtt kapja meg egy harmadik fél a csomagot.

A befektetők vélhetően azt preferálnák, ha a Mol kezében maradna az INA, ugyanakkor a Mol-részvény árazásában komoly bizonytalanságot jelent az egyre élesebb konfliktus. ,,A Mol-részvények árfolyama szerdán 15 havi mélypontra süllyedt. Egy esetleges eladás piaci megítélése attól függhet, hogy a piaci értékítélet alapján fair értéket kapna-e a Mol az INA részesedésért. Ennek függvényében dőlhet el, hogy mennyire érinti a döntés negatívan az olajvállalat részvényeinek az árfolyamát" - tette hozzá Szentirmai Péter.

Szentirmai szerint a bizonytalanságot csak az oldhatja fel, ha sikerül valamilyen egyezségre jutni a horvát kormánnyal. Az elemző szerint nem kizárt, hogy az Orbán-kormányhoz hasonlóan a horvát is a zsebébe nyúl (az Orbán-kormány 1,88 milliárd euróért vette meg a Mol 21,2 százalékos részvénycsomagját az orosz Szurgutnyeftyegaztól, az E.ON gázüzletágáért pedig 870 millió eurót fizetett a német anyavállalatnak - szerk.), vagy esetleg a támogatásával egy harmadik fél jelenik meg az üzletben. A Bloomberg korábban arról írt, hogy a horvátok az orosz Rosznyefttel tárgyalnak, de azt a horvát kormány azonnal cáfolta. A Mollal párhuzamosan az osztrák OMV is pályázott az INA-ra, így az sem keltene meglepetést, ha az OMV újra megjelenne vevőjelöltként.


http://hvg.hu/itthon/20131002_Mol_INA_Hernadi_horvat_magyar_konfliktus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 millió euro....
  2013-10-02 18:45:30, szerda
 
  10 millió euro....

... mintegy 3 milliárd forint..., ennyit kapott, - a horvát bíróság szerint -, Ivo Sanader egykori horvát kormányfő Hernádi Zsolttól a MOL vezérigazgatójától kenőpénzként.

Horvátország:
"Minden ítéletnek van egy üzenete, ennek az, hogy nem érdemes bűnözni, mert a bűncselekményekre fény derül. Ön, mivel magas állami pozíciókat töltött be, amikor bűnözött, az esetét a legalacsonyabb szintű önkormányzati tisztségviselőtől a legmagasabb szintű állami tisztségviselőknek is le kell vonni. Ön a hatalmát a saját törvénytelen gazdagodására használta fel, aminek a súlyos következményeit most viselnie kell." - vonta le a tanulságot a 10 év szabadságvesztésre ítélt Ivo Sanader egykori horvát kormányfő ítéletének az indokolásában Turudic bíró.

A bíróság "kétséget kizáróan" bizonyítottnak látta, hogy Sanader kenőpénzt kapott. 10 millió Eurót. A bíró szerint legitim cél volt a Mol részéről, hogy megszerezze az irányítást, de ezt nem lehet bűncselekményekkel elérni.

"A MOL nem volt az INA megmentője. A horvát kormány mentette meg az INA-t egy éven át egy egymilliárd dolláros hitellel. Nem helytálló a MOL azon érvelése, hogy mivel nem pénzintézet, nem hitelezhetett volna az INA-nak, hiszen egy másik ügyletben a Podravka fűszeripari konszernek nyújtott OTP-hitelkor éppen, hogy a MOL biztosított bankgaranciát." -érvelt a bíró Ivo Sanader tárgyalásán.

A zágrábi bíróság pénteken vizsgálati őrizetbe vételt rendelt el Hernádi Zsolt ellen, azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA vállalat irányításában.

Magyarország:
A magyar kormány a Mol ellen indított támadásként értékeli a Hernádival kapcsolatos vesztegetési vádakat, és meg kívánja védeni a céget és vezetőjét. Közben a Mol jogi igazgatója fenyegetésnek nevezte az elnök őrizetbe vételének elrendelését.

Game over:
Az Interpol kiadta a körözést Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen, az európai elfogatóparancs életbe lépett. A Mol portfóliójának felülvizsgálatára, adott esetben az INA-részvények eladásának előkészítésére kéri fel a Mol menedzsmentjét a magyar kormány.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svéd hivatalos beismerés: az égbolton látható mérgező vegyic
  2013-10-02 18:34:19, szerda
 
  Svéd hivatalos beismerés: az égbolton látható mérgező vegyicsíkok (chemtrails) valódi jelenségek, nem összeesküvés-elmélet
kedd, október 01, 2013 Fényörvény

Azok a hosszú, fehér, el-nem-tűnő ködszerű csíkok, amiket felségjelzés nélküli repülőgépek húznak gyakorta az égboltra, nem a megszokott kondenzcsíkok - mondta Pernilla Hagberg, a Svéd Zöld Párt vezetője. A svéd Katrineholms Kuriren lap tudósítása szerint Hagberg - az első politikai vezető aki szóvá tette az ügyet - nyíltan beismerte hogy ezek a szokatlan felhőfoszlányok, melyek a kondenzcsíkokkal ellentétben nem oszlanak szét, valójában vegyi anyagok, vírusok és fémek mérgező keveréke, amelyeket gyűjtőnéven "chemtrails"-nek, azaz vegyicsíkoknak nevezett.


Hagberg elmondása szerint a permetezés az amerikai CIA (Központi Hírszerző Ügynökség) az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) és a svéd kormány közös erőfeszítése, és célja, hogy aeroszol permetezésével szándékosan módosítsák a légköri körülményeket.

A veszélyes permetkeverék különböző vegyi összetevőket, vírusokat, vírustöredékeket tartalmaz, valamint fémeket, mint például alumínium és bárium, amelyek bizonyítottan felhalmozódnak bolygószerte a vízlelőhelyeken és a talajban. (http://chemtrails.cc/)

A közönséges kondenzcsíkok, melyek pusztán vízpárából állnak, amely a hajtóművet elhagyva gyorsan szertefoszlik, nagyban különböznek a vegyicsíkoktól, amik fokozatosan fehérbe borítják az egész eget. A mellékelt videó, amelyet a FreeTruth Show című YouTube-os rádióműsor állított össze, bemutat pár szemléltető példát ezekről a gyakran látható vegyicsíkokról:
"Nagyszerű látni, hogy egy politikus is felhívta a nyilvánosság figyelmét erre a problémára, és megerősíti a téma hitelességét a főáramú médiában" - írja JG Vibes Hagberg példanélküli nyilvános bevallásáról a The Intel Hub cikkében.

Permetezés a bolygó megmentése érdekében?

Érdekes módon, az ENSZ és a különféle, Bill&Melinda Gates Alapítvány által fizetett társaságok mostanában rákényszerültek arra, hogy elismerjék a permetezés tényét, s hogy a kibocsátott részecskék nem rendes kondenzgőzből származnak. A vegyi permetezés ürügye: ez valamilyen módon megmenti a bolygót a szokatlan politikai irányvonalak igazolására gyakran használt, immár lerágottcsont- áltudományos környezetvédelmi elmélet, az úgynevezett "globális felmelegedés" pusztító hatásaitól.
(globalresearch.ca)

A vegyicsíkok esetében már mindenféle ürügyet kitaláltak, hogy megpróbálják törvényessé tenni az egek mértéktelen szennyezését: napsugarak visszaverése a Föld átlag-hőmérsékletének csökkentéséért, éghajlati minták befolyásolása, hogy ellensúlyozzák a sarki jégsapkák állítólagos olvadását, és még sorolhatnánk. Hagberg úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a következő ciklusra is megválasztják, folytatni fogja az országában folyó vegyi permetezés elleni harcot, mely elmondása szerint a svéd kormány jóváhagyásával működik.

Jó szívvel ajánljuk a "Mi a fenét permeteznek ezek?" című dokumentum filmet, illetve a folytatását, "Mi a fenéért permeteznek ezek?" címűt . A filmek információval szolgálnak a bolygóméretű vegyi permetezés jelenségéről, mindkettő megtekinthető YouTube-on.

Az első, magyar felirattal itt látható: (Jobb alsó sarokban az első gombbal kapcsolható be a felirat)
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=tjdxWrkfJbQ

Forrás: thewatchers.adorraeli.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HÍR – KÖVETKEZMÉNY - HÍRÉRTÉk
  2013-10-02 17:19:59, szerda
 
 
HÍR - KÖVETKEZMÉNY - HÍRÉRTÉK

A HÍR: kocogás közben megöltek, majd megerőszakoltak egy soroksári családanyát.

A KÖVETKEZMÉNY:
Az ismert közszereplő, Schobert Norbi - személyes érintettség okán - Facebook oldalán kommentálta az esetet.

A HÍRÉRTÉK:
A médiában - és főleg a nemzeti radikális oldalon - nem az a hírérték, hogy megöltek egy soroksári családanyát. Hanem, hogy az esetet Schobert Norbi kommentálta.

Mi az, amit eddig is tudtunk? Hogy a közbiztonság teljes hiánya állatokat szült erre a földre. Ezek az állatok pedig falkában ölnek.
És törődünk mi ezzel?

NEM!
Számunkra nagyobb szenzációt, és egyben totális visszaigazolást jelent, hogy Schobert Update Norbert exrendőr fogyipápa a halálbüntetés visszaállítását követeli.

Majd eltelik néhány nap, vagy néhány hét az újabb gyilkosságig, amikor az avíttas tragédiát felváltja a vadonatúj, friss vértől csöpögő hír.

Nem kell ide sem halálbüntetés, sem visszaigazolás, testvérkék! Egyszerűen egy jól működő közbiztonság megteremtése kell! Mert mondjuk, ha csak megerőszakolják a családanyát, akkor lesz halálbüntetés? Nyilván nem. Az elkövetők kapnak 10-12 évet, aminek a kétharmadát leülik, és jó eséllyel 7-8 év börtön után szabadulva ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Közben felnő a családanya kislánya, és most őt erőszakolják majd meg.

A halálbüntetés visszaállításának érveket és ellenérveket ütköztető vitájára bőven ráérünk. Először teremtsünk rendet a káoszból! Ha máshogyan nem megy, ha sem a rendőrség, sem a polgárőrség segítségére nem számíthatunk, szervezzünk 4-5 fős éjszakai őrjáratokat a saját lakókörnyezetünkben! Akár gyalogosan, akár autóval, lépésben haladva! Mobiltelefonnal a kézben, hogy baj esetén azonnal hívhassunk segítséget!
(Én másfél éve, hetente minimum 2 éjszaka ezt teszem. Működik.)
() Varga B. Tamás ()
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mese a nemválasztási költségvetésről
  2013-10-02 17:07:24, szerda
 
  2013.10.02. 14:56 Fabius

Mese a nemválasztási költségvetésről


"Választási költségvetés biztosan nem lesz"

"A kormánynak nem áll szándékában ,,választási ajándékokat" osztogatni"

Hóttziher, hogy nem!

Mondd meg nekik Miskikém te is, apám!



Remélem innentől világos kedvesmindenki, hogy ez itt nem az. Istenuccse. Ez maga a jólét, amiben jobban járnak:

- A tornaterem építés helyett stadionépítésért rajongók,

- a nyugdíjasok,

- a családi adókedvezményt igénybe vevők,

- a gyereket vállaló diákhitelesek,

- a GYEDesek,

- a pedagógusok,

- a közfoglalkoztatásban résztvevők,

- a húsfalók

- és a rezsidémon által üldözött széles néptömeg.

varga mihály.jpg

Hogy a Nagy Jólétben miért kerül ez majd csecsemőtől aggastyánig 1,6 millióba mindenkinek?

Ilyen hülye kérdéseket nem illik feltenni rezsidémon üldözés és nemválasztási-rezsiköltségvetés idején. Ül szépen és nem töpreng azon, honnan a francból lenne itt 2% gazdasági növekedés, ha a cégeket tovább nyomorgatják a társasági adóval és visszaszorítják ez EVA-sokat? Honnan lenne erre pénz, ha a jövedéki adóbevétel jelentőset csökkent a nemzeti trafikmutyi áldásos hatásának következményeként, honnan lenne, ha a Robin Hood és közműadó egy részét elbukják az államosítással, és a tranzakciós illetéket ahogy tudjuk eltrükközzük? Honnan lenne, ha a többnyire hűbéresekből összekovácsolt Költségvetési Tanács szerint is kockázatos ez az egész, mert a frekvenciahasznosítás bevételeit túlbecsülik és a fentiek tükrében áfabevétel növekedéséről és a belső fogyasztás fellendüléséről álmodni is felesleges?

Én érdeklődve várom a módosító javaslatokat, amivel megpróbálnak még ezen a kupacon fazonírozni valamit. És legalább annyira kíváncsi leszek, hogy a vargamiska rúgóláb seriffként rogyadozva a teher alatt egyben tudja-e majd tartani a költségvetést legalább a választásokig? Ugyanis elég vicces lenne, ha a nemválasztási költségvetést rommá kéne módosítani mindjárt januárban. Belátom, a feladat nem kicsi, Misikém, a tavalyi 24 nap alatt döglött meg, az ideinek meg hónapokat kéne kihúznia. Minimum.

http://varanus.blog.hu/2013/10/02/mese_a_nemvalasztasi_koltsegvetesrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 861
  • e Hónap: 4606
  • e Év: 158102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.