Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Döbbenetes fideszes kezdeményezés: imát kell mondani Orbán
  2013-12-10 22:08:09, kedd
 
 
Döbbenetes fideszes kezdeményezés: imát kell mondani Orbán Viktorért?
nepszava.hu|2012. jan 10. 12:38

"Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen. Mindenki a saját eszközével harcol. Vegyük fel a harcot! Minél többször mondjuk el az alábbi keresztény áldó imádságot Orbán Viktorért" - áll annak az imának a bevezetőjében, amelyet Németh Szilárd csepeli polgármester is mindenkinek a figyelmébe ajánl.
A csepeli önkormányzat közpénzen üzemeltetett hivatalos szócsövén, a csepel.hu hírportálon keresztül Németh Szilárd XXI. kerületi fideszes polgármester egy olyan imádság, pontosabban "áldóima" terjesztésére kéri a csepelieket, amelyik Orbán Viktorért szól, s felvezetőjében az ellenzéket vádolják és fenyegetik.

A Népszava érdeklődésére a csepeli önkormányzatnál is megerősítették, hogy az oldalon található imát "komolyan gondolták", és nem hekkelték meg az oldalt. A Csepeli Önkormányzatnál lapunknak azt mondták, hogy valójában nem Németh Szilárd kéri ezt a helyiektől, hanem az áldást mondó plébános. A lejjebb látható printscreenen azonban jól látszik, hogy Németh Szilárd polgármester a következőket írja az ima mellé: "Kérem önöket, tegyék lehetővé, hogy minél több honfitársunk megismerhessék az áldóimát!" Ezt a kérést személyesen alá is írta.

Az önkormányzatnál Ábel Attila alpolgármester azt mondta, nem aggályos, ha pozitív ügyek mellé állnak, s ha valaki Orbán Viktorért vagy az országért imádkozik az pozitív ügy.

Az ima így szól:

Az Úr legyen előtted, hogy az igaz útra vezessen téged,
Az Úr legyen melletted, hogy karjaiba zárjon és oltalmazzon téged.
Az Úr legyen mögötted, hogy megőrizzen téged a gonosz álnokságától.
Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel, és kihúzzon téged a csapdából.
Az Úr legyen benned, hogy vigasztaljon téged, ha szomorúság nehezedik rád.
Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen téged, ha ellenség ront rád.
Az Úr legyen feletted, hogy áldás szálljon rád.

Így áldjon meg téged a jóságos Isten.


Csepel honlapjának címlapján volt a felhívás


A felhívást itt találja.

Az ima szövegét külön is feltették a honlapra.


Döbbenetes fideszes kezdeményezés: imát kell mondani Orbán Viktorért?


Orbán hatalma nem Istentől való

Választott, és nem Istentől kapott hatalom sikeréért is lehet imát mondani, ez Gábor György vallásfilozófus szerint belefér a keresztény hagyományokba. Ám amikor egyetlen emberért, a vezetőért szól az ima, aki a legfőbb jó, és vele szemben áll az ellenzék, mint a legfőbb rossz, az már a diktatúra jele. Gábor lapunknak arról beszélt, hogy demokráciában az igazság nem kizárólag az egyik vagy a másik oldalon van. Az ellenzék is akarhat jót, s hiába a szakrális keret, Magyarországon tudható, hogy Orbán Viktor hatalma nem Istentől való, az ellenzék pedig nem maga a sátán.

A vallásfilozófus visszásnak tartja azt is, hogy az áldóimát nemzetiszín keretben tették közzé a csepel.hu-n. A "katholikos" ugyanis nem nemzeti ügy, Krisztus az egész emberiségnek hozott megváltást. Hozzátette, aki nemzeti ügyet csinál ebből, az maga akarja meghatározni, hogy ebben az országban ki a jó, és kit kell kitaszítani. Pedig a plébánosnak egybe kell tartania a nyáját, akár a jó pásztornak. Ehelyett a plébános azt sugallja, hogy aki keresztényi értékrendben éli az életét, de nem Orbán mellé áll, az nem üdvözülhet. Elképesztő, hogy egy plébános szakrálisan legitimálja a miniszterelnököt, vele szemben pedig a "sátáni" ellenzéket állítja.

A Facebookon az imához már a következőket fűzték:

"Ez egy szent Patriknak tulajdonított, 4. századi áldás, amely viszont egy gyökerű egy régi ír baráti áldással, ami mai napig megvan, nevezetesen:

"Legyen előtted mindig út, fújjon mindig hátad mögül a szél, süsse arcodat a nap, az eső puhán essen földjeidre, és amíg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten!!!" Szóval: Németh úr, Csepel polgármestere hivatkozik egy Amerikába emigrált, erdélyi magyar íróról való megemlékezés kapcsán, ősi ír áldást kérve a Fideszre és Orbán Viktorra a magyar ellenzékkel szemben?"

"Térdre, imához!"

"Ez az év is jól kezdődik. A rekordgyenge forint mögött a szilveszteri buli után józanodó brókerek támadását sejtő Selmeczi Gabriella, a 20 millióért rendelt (mű)alkotásait büszkén mutogató miniszterelnöki megbízott, az Operaház előtti séta helyett alagútra kelő kormánytagok, valamint a portafülke-forradalmárrá avanzsálódott L. Simon László után itt van nekünk Németh Szilárd "imádni való" ötlete" - írja Török Zsolt az MSZP szóvivője, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A politikus álláspontja szerint nagy lehet a baj, ha "a Kedves Vezetőn már csak a fohász segíthet. Igaz, neki sem lehet könnyű, ha ilyen segítői vannak. Valakinek gazdaságpolitikai szakemberek, neki Szilárdan hívő pártkatonák jutnak" - teszik hozzá.

"Javasoljuk, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata mellé függesztessék ki az Áldóimát is, avagy ahogy Szilárd fohászának (egykor liberális elveket valló) címzettje mondta volt: Térdre, imához!" - zárul a közlemény.


http://nepszava.hu/cikk/508949-dobbenetes-fideszes-kezdemenyezes-imat-kell-mondan i-orban-viktorert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üdv a klubban: az unió öt hónappal a csatlakozás után megind
  2013-12-10 22:06:46, kedd
 
  Üdv a klubban: az unió öt hónappal a csatlakozás után megindítja a túlzottdeficit-eljárást Horvátországgal szemben

Túlzottdeficit-eljárás megindítását javasolja Horvátországgal szemben az Európai Bizottság a tagállamok szakminisztereiből álló tanácsnak - közölte kedden a brüsszeli testület.

Horvátország nyáron lépett be az Európai Unióba, és a bizottság már múlt hónapban jelezte: eljárás megindítását javasolja majd, mert Horvátországban mind a költségvetés hiánya, mind az államadósság tartósan átlépi, vagy át fogja lépni a bruttó hazai termék (GDP) 3, illetve 60 százalékában megállapított küszöbértéket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak összejött a 78 aláírás, amivel kezdeményezni lehet az á
  2013-12-10 21:52:48, kedd
 
 
Csak összejött a 78 aláírás, amivel kezdeményezni lehet az áfacsalásokat vizsgáló bizottság felállítását
haszanz

ma 16:09
12 194

Az LMP, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért politikusai, illetve a független Szili Katalin, Ángyán József, Ivády Gábor, Molnár Oszkár és Endrésik Zsolt aláírásával meglett az a 78 aláírás, amivel kezdeményezni lehet az áfacsalásokat vizsgáló parlamenti bizottság felállítását.

Az LMP kezdte el gyűjteni a szignókat, és összejött volna hamarabb is a 78 aláírás, de az MSZP nem akart közös akciót a Jobbikkal. A megoldás végül az lett, hogy a szocialisták a volt jobbikos Endrésik Zsolt aláírása mellé nem tartották kínosnak odaírni a sajátjaikat.

Schiffer András LMP-s társelnök azt mondta: indítványukat országgyűlési határozati javaslatként nyújtják be, de ez még nem jelenti azt, hogy automatikusan létre is jön a szervezet. A Fidesznek számos lehetősége van arra, hogy késleltesse az ügyet vagy valamelyik fázisban leszavazza azt. A bizottság 2002-től vizsgálná az eseményeket.

Az ezermilliárdos áfacsalás ügyével Horváth András, volt NAV-os munkatárs állt a nyilvánosság elé. Őt ma hallgatta volna meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, Varga Árpáddal, a NAV elnökhelyettesével, Papp Károly országos rendőrfőkapitánnyal és Göbölös Lászlóval, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójával együtt.

De nemcsak Horváthot nem hallgatta meg a bizottság, hanem - negyven perces vita után - az egész áfacsalás-ügy lekerült a bizottság napirendjéről. Erre Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja tett javaslatot, mégpedig azért, mert az folyamatban lévő büntetőeljárást érint. Ellenzéki képviselők szerint sem jogi, sem más akadálya nincs annak, hogy tájékozódás céljából zárt ülés keretében meghívottakat hallgassanak meg, és úgy tűnik, mintha a Fidesz takargatni akarna valamit. Ráadásul a bizottság már korábban is tájékozódott olyan ügyekben (Vizoviczki-ügy, bajai videó), amiben büntetőeljárás folyt.

A kormánypártiak végül leszavazták a meghallgatást.

A testület szocialista elnöke, a meghallgatásokat kezdeményező Molnár Zsolt szerint a testület sem a büntetőeljárásról, hanem annak esetleges nemzetbiztonsági kockázatairól szeretne tájékozódni; ha ilyenek nincsenek, azzal meg lehet nyugtatni a közvéleményt. Azt is mondta, hogy a Portik-Laborc-találkozókkal foglalkozó ténymegállapító albizottság ülésére keddre meghívott Szilvásy György volt titokminiszter meghallgatása is elméleti alapon akár 4-5 büntetőeljárást érinthet.

Kocsis Máté kormánypárti képviselőknek és magának Orbán Viktornak a kijelentéseire hivatkozva azt mondta: a Horváth András által megfogalmazott vádak elsősorban az ügyészségre és a rendőrségre tartoznak. Először a hatóságok zárják le a vizsgálatokat, utána lehet levonni a politikai konzekvenciákat.

Horváth András az ülést követően azt mondta: csalódott, hogy elmaradtak a meghallgatások, s hogy nem kapott szót. Ugyanis akkor elmondta volna, hogy két különálló ügyről van szó. Az egyik az, amivel kapcsolatban ő a feljelentést tette, a másik pedig az adócsalási ügyek nemzetbiztonsági kockázata.

Horváth nyilatkozott ma nekünk is azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet szerint az ügyészségi meghallgatásán nem tudott semmilyen bizonyítékot bemutatni. Szerint ez nem így van, és azt próbálják megalapozni, hogy az ügyészség ne indítson nyomozást a feljelentése alapján.


http://444.hu/2013/12/10/csak-osszejott-a-78-alairas-amivel-kezdemenyezni-lehet-a z-afacsalasokat-vizsgalo-bizottsag-felallitasat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: a legkorruptabb kormány volt a 2010 előtti
  2013-12-10 21:18:45, kedd
 
  Hogy a Fidesz-kormány milyen, arról is lehetne néhány regényt írni! Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy olyan törvényt, amelyet a magyar társadalom javára alkotott a kétharmad!
Az egykulcsos adóval a hatalom és holdudvara, valamint a magas jövedelműek gyerekszámtól függően 200-500 ezer forint nettóval jártak jól! Az emiatt kieső adóbevételt a kis jövedelműektől áfa meg béfa formájában elvonták!
Egyik mutyi a másikat éri. Magyarország a korrupciós listán jobban teljesít!
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! Leülhetsz fiam!



Fidesz: a legkorruptabb kormány volt a 2010 előtti

Forrás: MTI | 2013. december 10. kedd 15:52 | Betű méret növelése Betű méret csökkentése

Minden idők legkorruptabb magyar kormányzatának nevezte a 2010 előtti baloldali kabinetet Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága Portik-Laborc-találkozókat vizsgáló albizottságának ülése előtt újságíróknak elmondta: a zárt tanácskozáson ismét kísérletet tesznek Szilvásy György egykori titokminiszter meghallgatására.

A testület kormánypárti tagjai egyebek mellett arra kíváncsiak, Szilvásy György szerint szabályos-e, hogy egy titkosszolgálati vezető egy alvilághoz köthető embert arra kér, járasson le jobboldali politikusokat - közölte Kocsis Máté, utalva Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője 2008-as találkozóira.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette, azt a kérdést is felteszik majd a Gyurcsány-kormány titokminiszterének, hogy milyen információi voltak e találkozókról, és ha volt tudomása róluk, indított-e vizsgálatot, illetve miért maradtak el a következmények. Az is kérdés, hogy a titkosszolgálatok operatív akciójáról volt-e szó vagy politikai megrendelésről - mondta.

Kocsis Máté szavai szerint a "Szilvásy-Portik-Laborc-ügy egy újabb lenyomata" a 2010 előtti kornak, amikor minden idők legkorruptabb kormányzata volt hatalmon.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal április 25-én oldotta fel a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát. A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik és Laborc, két másik ember társaságában. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választást, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kormánypárti tagjainak javaslatára levették a testület keddi napirendjéről az áfacsalási vádakkal kapcsolatos meghallgatásokat. Az ülésen egyébként megjelent mások mellett Horváth András, az adóhatóság volt munkatársa is. Ő volt az, aki a közelmúltban azzal lépett a nyilvánosság elé, hogy szerinte nagyobb cégek több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót.

Kocsis Máté az ügyben megismételte a Fidesz álláspontját, amely szerint először a büntetőeljárást kell lefolytatni, azután lehet az esetleges politikai következtetésekről tárgyalni. Ráadásul az országgyűlési törvény - szocialista javaslatra - kimondja, hogy nem lehet vizsgálóbizottságot létrehozni olyan ügyben, amelyben büntetőeljárás van folyamatban - jegyezte meg.

Hozzátette viszont azt is, hogy hetek óta semmilyen konkrétum nem áll a nyilvánosság rendelkezésére a NAV-ügyben. Nyomatékosította ugyanakkor - ahogyan azt Orbán Viktor miniszterelnök is tette a parlamentben -, hogy az adócsalóknak börtönben a helyük.

A politikus egyúttal kijelentette, hogy a kormányzó pártoknak "az égvilágon semmi közük nincsen a NAV-ügyhöz", aki pedig ezzel ellentétes kijelentést tesz, jogi eljárást kezdeményeznek ellene.

Azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés kedden döntött az amerikai lehallgatási botrány magyarországi szálait vizsgáló parlamenti bizottság létrehozásáról, Kocsis Máté azt mondta: vizsgálni kell többek között azt, hogy hallgattak-e le vezető közéleti személyiségeket Magyarországon külföldi szolgálatok, és ha igen, mire használták ezeket az adatokat. Kérdés továbbá, hogy vannak-e és ha igen, milyen befolyásszerzési kísérletek a magyar közéletben, a gazdasági és politikai életben külföldi érdekcsoportok részéről.

A vizsgálóbizottság legkorábban a jövő hét végén ülésezhet először - tájékoztatott. Arra a kérdésre, hogy például a budapesti amerikai nagykövetségről terveznek-e majd valakit meghallgatni, Kocsis Máté azt válaszolta: ha lesz módja részt venni a testület munkájában,
javasolni fogja, hogy ne csak hazai szervezeteket hívjanak meg, hanem külföldieket is.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/12/10/15/Fidesz_a_legkorruptabb_kormany_volt_a_20 10_elotti.aspx

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyetlen csalás, amiben ott van az egész adóbotrány
  2013-12-10 20:37:44, kedd
 
 
Egyetlen csalás, amiben ott van az egész adóbotrány
Albert Ákos2013. 12. 10. 07:14


Eltűnt milliárdok, papíron utaztatott áruk, nagy lábon élő vállalkozók. Az Origo új részleteket ásott elő abból a hatalmas áfacsalási ügyből, amelynek főszereplői az egyik nagy magyar áruházlánchoz, a CBA-hoz kötődnek.

Impozáns ház áll Győr egyik külvárosi részén, Kismegyeren nem messze a CBA üzletlánc helyi raktárától. 2011-ben egy őszi éjszakán rendőrök és az adóhatóság emberei ütöttek rajta ezen az épületen, és lefoglalták az ott talált számítógépeket.

A ház ifjabb Laki Lászlóé, aki családjával együtt vezető szerepet játszik a CBA regionális tevékenységében. Nem az ő otthona volt az egyetlen célpontja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akciójának, mintegy száz pénzügyi nyomozó csapott le raktárakra és lakóházakra az ország több pontján, nagyjából negyven helyszínen. A cél egy olyan céghálózat felszámolása volt, amely a gyanú szerint közel négymilliárd forint áfát csalt el körbeszámlázással és jogosulatlan áfa-visszaigényléssel.

Az utóbbi hetekben végig a vezető hírek között szerepelt az ehhez hasonló áfacsalások témája. November elején állt ki a nyilvánosság elé egy korábbi NAV-dolgozó, Horváth András, aki szerint évente akár ezermilliárdos kár is érheti az államot az ilyen visszaélések miatt. Azt is állította, hogy a NAV asszisztál ehhez azzal, hogy nem ellenőrzi elég szigorúan ezeknek a csalási láncoknak a szereplőit.

Horváth ugyanakkor csak általánosságban beszélt a jelenségről, bár állítása szerint az ügyészséghez eljuttatott feljelentésében vannak konkrétumok egyedi esetekről is. A NAV visszautasítja Horváth állításait, és rámutat arra, hogy az elmúlt években több áfacsalási ügyet is sikeresen felderítettek. A részletek megismerését ugyanakkor nehezíti, hogy a hatóság az ezekről szóló közleményekben soha nem nevezte meg a csalással gyanúsított embereket, illetve cégeiket.

Lakiék ügye azonban kivétel. A NAV 2011 őszi akciója után a Győr-Moson-Sopron megyei lap, a Kisalföld megtudott részleteket a hivatalos közléseken túl is. A lap leírta, hogy Lakiék cégét érinti a nyomozás, és beszámoltak a cég CBA-s kapcsolatáról is. Az Origo most, az adócsalások körül fellángolt vitában nézett utána az ügynek, és sikerült új részleteket megtudni a szereplőket ismerőkkel folytatott beszélgetések során és eddig a nyilvánosság előtt nem ismertetett hatósági iratok megszerzésével.
Szálak a CBA-hoz

Az adóhatóság szerint a csalás 2008-ban kezdődött, és egészen a 2011. őszi razziákig tartott. A NAV a 2011-es közleményében úgy fogalmazott, hogy egy, a Győrhöz közeli Abdán működő cég ellen indított eljárást. Ez a Portéka ABC Kft. nevű kereskedő cég, amelynek tulajdonosa ifj. Laki László. Többek között az ő kismegyeri házánál jelentek meg 2011 őszén az adónyomozók, és egy, a Portéka ABC cégbírósági iratai között megtalált ügyészségi dokumentum szerint ő a csalási ügy egyik gyanúsítottja is.

A Portéka ABC másik tulajdonosa egy cég, amelyet Delikát Kft.-nek hívnak. Ez ugyanakkor szintén Lakihoz köthető, ugyanis családi vállalkozás, a tulajdonosa idősebb Laki László, aki a két fiával együtt vezeti a céget.

A két cég székhelye ugyanazon az abdai címen található, és bár a 70 éves idősebb Laki László csak közvetve, a Delikáton keresztül tulajdonosa a Portéka ABC-nek, a 2011-es ügyészségi irat szerint érdemben is részt vett a Portéka irányításában az áfacsalás idején. Ez az irat felsorolja több olyan embert, akiknek közük volt a csaláshoz, de gyanúsítottként egyedül ifj. Laki Lászlót nevezi meg, a többi gyanúsítottat nem azonosítja.

A NAV videója a 2011-es akció egyik helyszínéről

http://videa.hu/videok/hirek-politika/husz-ev-borton-adocsalasert-nav-2pAw7vtQEyt gw6Jr?start=4.113

Lakiék ismert vállalkozóknak számítanak a környéken, ők a tulajdonosai a megyében lévő CBA áruházak jelentős részének. Idősebb Laki 1957 óta foglalkozik kiskereskedelemmel, abdai boltját 1987-ben nyitotta meg, majd Győrben terjeszkedett tovább a fiai segítségével. ,,Ízig-vérig kereskedő" - jellemezte az egyik szomszédja.

A Delikát 1998 óta a CBA régiós központja, jelenleg 19 boltjuk van Győr-Moson-Sopron megyében. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a CBA névvel fémjelzett boltok a központi CBA tulajdonában lennék, az áruházlánc ugyanis franchise alapon épül fel. Azaz önálló cégek alkotják, amelyek szerződésben állnak a központi CBA-val. A Delikát Kft.-nek azonban nagyobb szerepe van a rendszerben, mint egy mezei CBA-boltnak. A cég a saját weboldala szerint régiós központként maga is értékesít franchise-jogokat, így jelenleg 25 másik üzlet kapcsolódik rajtuk keresztül a CBA-hoz, valamint egy régiós raktárt is üzemeltetnek. Ebben tárolják a CBA-központtól kapott árukat, és a boltokat, társult üzleteket is innen látják el áruval.

A Laki családnak ezek mellett szorosabb kapcsolata is van a CBA-val. Idősebb Laki László 14 éven keresztül, egészen 2012 februárjáig egyike volt a CBA tulajdonosainak is, jelenleg pedig a fiának, Laki Péternek van tulajdonrésze a cégben. A CBA 31 tulajdonosának egyike, a szavazati joga azonban a taggyűlési jegyzőkönyv szerint nem számottevő. 2007-ben pedig még ifjabb Laki László képviselte a Delikátot egy győri önkormányzati bankautomata-átadáson mint a CBA helyi vezetője.
Szlovákián keresztül Spanyolországig

A nyomozás 2013 szeptemberéig tartott, a NAV ekkor küldte meg a 13 ezer oldalas iratanyagot a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, vádemelési javaslattal. Sem a NAV, sem az ügyészség nem kívánt válaszolni az Origo kérdéseire, de a Portéka ABC cégbíróságon lévő iratai között megtalálható ügyészségi irat részleteket is tartalmaz az áfacsalás menetéről.

A dokumentumból az rajzolódik ki, hogy a csalók egy szándékosan bonyolulttá tett láncolat segítségével követték el a visszaéléseket. Az ügyészség szerint a Portéka ABC 14 milliárd 332 millió forint értékben adott el magyar cégektől beszerzett élelmiszert három szlovák cégnek, a PE-Medion, a Merk Food és a Lacko Karol részére. Az árut ezután a három szlovák cég továbbadta három magyar cég, a Can-Am Euro Kft., a Sweetfood Impex Kft. és a Kola Trade Kft. számára. Ez a három cég aztán az adóbevallása szerint egy olasz és egy spanyol cégnek adta tovább az árut.

Így zajlott az abdai áfacsalás
Forrás: Origo

Valójában azonban az olasz és a spanyol cég semmilyen kapcsolatban nem állt a magyar cégekkel, az áru pedig még Szlovákiába sem jutott el, csak a Can-Am Euro szigetszentmiklósi telephelyére, majd másnap ment is vissza a Portéka ABC-hez Abdára, a Portéka ABC pedig három és fél milliárd forint áfát vont le a körbeszámlázás során. Az irat szerint az összes cég tulajdonosa tisztában volt azzal, hogy bűncselekményben vesznek részt, sőt még annak a három fuvarozócégnek a vezetője is tudott a csalásról, akik az árut szállították Abda és Szigetszentmiklós között.
Elkezdtek dőlni a milliárdok

A csalással gyanúsított cégek éves üzleti beszámolóit átnézve feltűnő, hogy szinte mindegyik milliárdos nagyságú bevételre tett szert onnantól kezdve, hogy a csalás is megkezdődött. A Portéka ABC-nek 2008-ban csak 1,3 milliárd forint volt az éves árbevétele, 2009-ben viszont már 6,7 milliárd forint. A többi cég között is találni hirtelen jött vagyonokat, van, amelyik egy év alatt ötmilliárd forinttal növelte a bevételeit, egy másiknak pedig 2009-ben még négymilliárdos volt a bevétele, a NAV akciója utáni évben viszont már csak kétmilliót keresett.

A nyomozás során egy másik csalásra is rábukkantak a nyomozók. A folyamat szinte teljes mértékben megegyezik az előzővel, azzal a különbséggel, hogy az áru - ami ebben az esetben több százmillió forintnyi étolaj volt - el sem mozdult a Portéka ABC telephelyéről. Ez után 81 millió forint áfát vont le a cég jogosulatlanul.

A Győri Városi Bíróság 2011 decemberében zár alá helyezte a Portéka ABC vagyonát. Ez ellen ifj. Laki László fellebbezett ugyan, de 2012 januárjában a másodfokú bíróság is rábólintott, mondván az elcsalt pénz értékének nagysága és az elkövetési mód, azaz hogy hosszabb időn át és szervezetten történt a csalás, indokolttá teszi a zárolást.

Megkerestük ifjabb Laki Lászlót, de nem kívánt nyilatkozni. Az üggyel kapcsolatban eddig csupán a Kisalföld megyei lapban jelent meg egy állásfoglalás a család részéről még 2011-ben. A Delikát Kft. ügyvezetője, azaz a Laki család valamelyik tagja nyilatkozott névtelenül, és azt mondta, a társaság jóhiszeműen igényelte vissza az áfát abban a tudatban, hogy a termék elhagyja az országot. Hozzátette, hogy mivel az árut a szlovák cégek vitték el, és nem a Portéka ABC, annak az ellenőrzése, hogy az áru valóban elhagyta-e az országot, nem az ő feladatuk volt.

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila e-mailben feltett kérdéseinkre szűkszavúan azt válaszolta, hogy a Portéka ABC Kft. nem partnerük, a Delikát Kft.-vel pedig franchise-szerződéses jogviszonyban vannak. ,,Tudomásunk szerint a Delikát Kft. ellen semmiféle eljárás nem folyt és jelenleg sem folyik" - írta Fodor. Lakiékra nem tért ki a válaszában.

Az adóhatóság ugyan valóban nem a Delikát Kft. ellen indított eljárást, a nyomozás azonban több szálon is érintette a régiós CBA-központi feladatokat ellátó céget. A nyomozók például megpróbálták lefoglalni idősebb Laki László tulajdonrészét a cégben, ám ezt a bíróság végül nem engedélyezte. Akkor még a CBA is úgy látta, hogy lépnie kell az ügyben, ezért bejelentették, hogy átveszik a Delikáttól az alájuk tarozó 19 bolt üzemeltetését, Fodor szerint azért, mert a nyomozás jelentősen megnehezítette a működésüket. De végül csak pár hónapig üzemeltették az áruházakat, aztán visszaadták őket a Delikátnak. ,,Miután a zavartalan működést a régió biztosítani tudta, onnantól kezdve okafogyottá vált a CBA-központ szerepvállalása" - írta Fodor.
15 személyes asztal árulkodik a fényűzésről

A szomszédok szerint Lakiékon látszik, hogy jól keresnek, szép házakban laknak, és jó kocsikkal járnak. Gyakran látják az egyik fiatalabb Lakit, ahogy a terepjáróval befordul a cég udvarába, ami egy szintén általuk üzemeltetett CBA mellett áll.

Ifjabb Laki Kismegyer városrészben él, közel a CBA régiós raktárához. A szomszédja közvetlen embernek ismeri, még römizni is szoktak együtt. Idősebb Lakinak Győr egyik kertvárosi negyedében van egy hatalmas háza. ,,Társasági ház, 15 személyes nagyasztala van" - mondta róla az egyik szomszédja. Ottjártunkkor üres volt, csak két kitömött állat figyelt a kapualjból, a nagy vadász hírében álló idősebb Laki ugyanis éppen nem volt otthon.

A szomszédok szerint nem rázta meg őket az ügy, semmit sem változott a kedélyállapotuk, bár ifjabb Laki egyik szomszédja azt mondta, van, hogy szóba hozza az ügyet, ilyenkor mindig arról beszél, hogy ártatlannak tartja magát.
Üres lakásokat hagytak maguk mögött

A Portéka ABC-n kívül még hat magyar cég vett részt a milliárdos áfacsalásban. Ezek a cégek biztosították a fiktív számlákat a kamu eladásokhoz, de róluk jóval kevesebbet tudni, mint Lakiék vállalkozásairól. Közülük kettő, a Can-Am Euro Kft. és a Sweetfood Impex Kft. is ugyanannak a csepeli vállalkozónak a tulajdona. Mindkét cég felszámolás alatt van, és mindkettő szerepel a NAV-nak a 100 millió forintot meghaladó adótartózással rendelkező cégeket felsoroló listáján.

A Portéka ABC élelmiszer-szállítmánya a Can-Am Euro Kft. szigetszentmiklósi raktárába futott be, hogy aztán egy nap elteltével visszainduljon Abdára. Egy már évek óta a raktárban dolgozó munkás szerint annyi kamion jár az ipari területen fekvő raktárba, hogy számukra semmi különös nem tűnt fel, csak az, amikor megjelentek a rendőrök. ,,Egyszer csak megállt itt egy NAV-os autó, aztán még egy" - mesélte. Lefoglalták a teljes árukészletet, és a cég minden ingóságát. A munkás éppen a NAV akciója előtt pár héttel látta, hogy a cégtulajdonos egy új luxuskocsival érkezett a raktárba, de szerinte azt is elvitte az adóhatóság. A tulajdonos jelenleg egy átlagos és cseppet sem fényűző családi házban lakik Csepelen, az Origónak pedig nem akart nyilatkozni.

Egy napot állt az áru a szigetszentmiklósi raktárban - illusztráció
Forrás: AFP/Ramil Sitdikov

A fényűzés a többi vállalkozásra sem jellemző most. Van olyan cég, amelyik egy pesterzsébeti panelház tizedik emeletén lévő lakásba van bejegyezve, egy másik pedig egy olyan XI. kerületi lakásba, ahol már jó ideje nem lakik senki. A tulajdonos lakcímén azonban csak egy fiatal nőt találtunk, aki szerint a vállalkozó már jó ideje eladta a lakást, és ő nem tudja hová költözött. Pedig az évek során már többször is kapott levelet a NAV-tól, és rendőrök is keresték már a címen.

Megpróbáltunk a nyomára akadni a szállításokat végző fuvarozótársaságoknak is, végül két társaság vezetőjével tudtunk beszélni. Egyikük egy dabasi házban él, ami előtt ottjártunkkor egy megviselt furgon parkolt. Amikor elmondtuk neki, hogy egy áfacsalási üggyel kapcsolatban keressük, amiben érintett a cége, röviden csak annyit mondott, hogy ez elképzelhető, majd egy ,,köszi szépen" kíséretében visszament a házba. Az ügyészségi iratban megemlített másik fuvarozó cég vezetője azt mondta, sosem hallott a Portéka ABC-ről, sem a szigetszentmiklósi raktárról, és arról sem tud, hogy áfacsalással gyanúsítanák.

A NAV 2013. szeptemberi közleménye szerint a nyomozás végére a vagyonelkobzásokból és bankszámlazárolásokból az államot ért négymilliárdos kár jó része megtérült. Az elkövetők bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalás és különösen nagy értékű adócsalás miatt akár húsz év börtönbüntetésre is számíthatnak. A nyomozás során a gyanúsítottak közül nyolcan előzetes letartóztatásba, öten pedig házi őrizetbe kerültek, de ma már mindannyian szabadlábon védekeznek. Egy gyanúsított ellen kellett nemzetközi elfogatóparancsot kiadni, mert a NAV információi szerint Panamában bujkál.


http://www.origo.hu/itthon/20131208-a-negymilliardos-abdai-afacsalas-tortenete.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzent a Teremtő Döbröginek (Avagy folyamatosan növekszik a b
  2013-12-10 20:26:51, kedd
 
  Üzent a Teremtő Döbröginek (Avagy folyamatosan növekszik a birkanyáj létszáma?)

Posted on 2013/12/10 Szerző: Admin
Megvan, miért volt szivárvány Budapest felett. Hogy ez nekünk miért nem jutott eszünkbe?

December elején hatalmas szivárvány jelent meg az égen a főváros fölött, mi is posztoltunk róla egy lenyűgöző képet a Facebook-oldalunkra. Akkor azt hittük, ez egy ilyen politikamentes dolog, de óriásit tévedtünk. Sajnos.

http://www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2013/12/10/orban-viktor-szivarvany.jpg

A Szeretlek Viktor! tumblr blog szúrta ki, hogy valaki rájött a megoldásra. Ha ez nem lenne elég, ezt a gondolatát ráadásul meg is osztotta a miniszterelnökkel. Ez a blog egyébként arra szakosodott, hogy a legelképzelhetetlenebb hozzászólásokat és üzeneteket gyűjti össze Orbán Viktor Facebook-oldaláról, ez mindenképpen TOP10-es.

(hir24)

Bal-Rad komm: Miért nem tudunk mi már csodálkozni az ilyesmiken három Birkamenet után?

http://balrad.wordpress.com/2013/12/10/uzent-a-teremto-dobroginek-avagy-folyamato san-novekszik-a-birkanyaj-letszama/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már a saját emberüknek is sok volt
  2013-12-10 20:20:56, kedd
 
  Ez már a saját emberüknek is sok volt

Posted on 2013/12/09 Szerző: Admin
A Kiskunsági Nemzeti Park védett területeinek használatba adása miatt lemondott a Fideszhez feltétel nélkül lojális igazgató.
A Népszabadság több forrásból megerősített információi szerint távozik a Kiskunsági Nemzeti Park (KNP) igazgatója. Boros Emil és a nemzeti parkokat felügyelő Vidékfejlesztési Minisztérium között ,,feloldhatatlan szakmai nézetkülönbség" alakult ki a nemzeti parki védett földek használatba adásával kapcsolatban.
60000ft/hektár/év támogatás csak a birtoklásért.

Úgy tudjuk, a KNP szerdai állománygyűlésén bejelentett lépés közvetlen előzménye az a néhány héttel ezelőtti találkozó volt, ahol a VM vezetése lényegében a bizalomvesztés tényét közölte az igazgatóval. Az ügy érdekessége, hogy Boros Emil egyszerre volt jó természetvédelmi szakember és a Fideszhez feltétel nélkül lojális köztisztviselő, aki már a kormányváltás után, Fazekas Sándor bizalmát élvezve került a nemzeti park élére, és a közelmúltig különösebb vita nélkül teljesítette a kormányzati elvárásokat. Az utóbbi időben ugyanakkor sorozatosan konfliktusba került a tárcával, elsősorban a nemzeti parki védett területek haszonbérbe, illetve használatba adása kapcsán.

A földhaszonbérletek ügyében - ahogyan arról lapunkban már beszámoltunk - a kormány azt a koncepciót igyekszik érvényesíteni, hogy maximum 50-70 hektáros darabokban adják oda a földeket a helyi gazdáknak, lehetőség szerint minél többnek - egyfajta kárpótlásul amiatt, hogy korábban az állami földbérletpályázatokon a családi gazdálkodók többsége hoppon maradt. Csakhogy a védett gyepek számára a feldarabolás végveszélyt jelent: a szikes rétek ökológiai értéke nagyon magas, eltartóképességük viszont kifejezetten alacsony (azaz nem tesz nekik jót a jelentősebb állatállománnyal járó túllegeltetés, sem az, ha birtokonként önálló itatók, karámok, kerítések létesülnek).

A másik szakmai vitapontot a használatba adott földek jelentik: ezekért még bérleti díjat sem kell fizetni, csupán a kedvezményes földbérletáraknál is alacsonyabb hasznosítási díjat kér az állam, és itt a birtokkorlátok sem érvényesülnek.

A használatba adott földek szinte mindig politikaközeli vállalkozókhoz (nemritkán helyi politikusokhoz) kerülnek - úgy tudjuk, a KNP igazgatójánál is egy ilyen, összesen 2000 hektárnyi területet érintő földjuttatás verte ki a biztosítékot. Egy ekkora földdarabnál önmagában a területalapú uniós támogatás mintegy 120 millió forintot tesz ki évente, akkor is, ha a földterületen semmilyen gazdálkodási tevékenységet nem végeznek.

Értesüléseink szerint Boros Emil jelenleg szabadságon van, a vezetői teendőket átmenetileg Magyar Gábor igazgatóhelyettes látja el.
(NOL)

Bal-Rad komm: “...Egy ekkora földdarabnál önmagában a területalapú uniós támogatás mintegy 120 millió forintot tesz ki évente, akkor is, ha a földterületen semmilyen gazdálkodási tevékenységet nem végeznek... földek szinte mindig politikaközeli vállalkozókhoz (nemritkán helyi politikusokhoz) kerülnek..."

-Ángyán doktor-pedig ő nem volt kismiska-is szembekerült “viszonylagos" tisztessége és igazságérzete okán a döbrögista maffiával. Ettől a horda-mint látjuk-nemigen hatódott meg! A rablás újult erővel dúl tovább!
Lehet tiltakozni!
Oszt' jónapot!


http://balrad.wordpress.com/2013/12/09/ez-mar-a-sajat-emberuknek-is-sok-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dübörög az elszámoltatás: nem elég, hogy felmentették, még k
  2013-12-10 20:09:32, kedd
 
  2013-12-10. 12:20
Dübörög az elszámoltatás: nem elég, hogy felmentették, még kártérítést is kell fizetni Hunvald Györgynek

A Hunvald György egykori szocionista erzsébetvárosi polgármesterrel szemben megfogalmazott gyanú súlyossága megfelelő indok volt ugyan a politikus vizsgálati fogságba helyezéséhez, ám önmagában nem elegendő ahhoz, hogy igazolja, miért kellett Hunvaldot 31 hónapig rács mögött tartani - legalábbis a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi ítélete szerint. Köszönjük!

Hunvald korábban a Mazsihisz főtitkárától kért segítséget ügye elsikálásához - a jelek szerint jó helyen "kopogtatott"
A bíróság szerint ezzel a magyar hatóságok "megsértették" a fővárosi VII. kerület egykori vezetőjének ahhoz fűződő jogát, hogy ésszerű időn belül lefolytassák ellene az eljárást, vagy amíg ez tart, visszanyerhesse szabadságát.
Hunvald György keresetében összesen több mint 32 millió forint kártérítést követelt, ezt a bíróság elutasította, de még így is 2700 euró (mintegy 810 ezer forint) nem vagyoni jellegű kártérítést ítélt meg az egykori polgármesternek.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/121382/#ixzz2n6Cc54ih
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati hatáskörbe kerül az áfacsalás
  2013-12-10 20:00:27, kedd
 
  Kormányzati hatáskörbe kerül az áfacsalás


Mindenki tudja, hogy van áfacsalás. A probléma abból adódik, hogy az elcsalt adó eddig illetéktelen kezekhez került.

Rendelettel alakítja át az áfacsalás jelenlegi rendszerét a kormány, közölte a szóvivő, miután a miniszterelnök is elismerte, hogy van áfacsalás, sőt, arról mindenki tud.

,,Megengedhetetlen, hogy az emberek kárára adócsalók nyerészkednek, 1000 milliárdokkal károsítva a költségvetést. Ennyi pénzből már régen felvirágoztathattuk volna az országot, és most meg is tesszük", tette hozzá a szóvivő.

Éppen ezért 2014. januártól kormányzati hatáskörbe vonják az áfacsalást. A rendelet értelmében áfát csalni csak szakhatósági engedéllyel lehet, ám előzőleg pályázni kell a koncessziókért. A pályázatokat e hét péntekig kell benyújtani, hogy hétvégén el lehessen bírálni őket, valamint azért is, mert a Közlöny hétfői számát - ami a nyertesek névsorát tartalmazza - már elküldték a nyomdába.

A rendelet megvalósításához a kormány a CBA-t kérte fel szakmai partnernek.

A hatékonyabb működés érdekében januárig létrehozzák a száz százalékban állami tulajdonú Nemzeti Számlagyárat is, melyet kormánybiztos felügyel majd.

Forrás: Burundi News

http://avakkomondor.blog.hu/2013/12/10/kormanyzati_hataskorbe_kerul_az_afacsalas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szentségtörés: nincs telt ház Mandela temetésén
  2013-12-10 19:43:22, kedd
 
  2013-12-10. 12:42
Szentségtörés: nincs telt ház Mandela temetésén

Megkezdődött a Nelson Mandela polgárjogi harcost és volt dél-afrikai elnököt búcsúztató gyászszertartás kedden Johannesburgban. A búcsúztatás heves esőben, több mint 90 külföldi vezető, Mandela családja és a Dél-afrikai Köztársaság politikai vezetése részvételével vette kezdetét a Soccer City stadionban, amely a várakozásokkal ellentétben nem telt meg teljesen a ceremóniára.
A szertartás az Isten áldd meg Afrikát kezdetű, xhosza, zulu, szotó, afrikaans és angol nyelvű dél-afrikai himnusszal vette kezdetét, majd zsidó, hindu, muszlim és katolikus vallási elöljárók mondtak imát Nelson Mandela emlékére, jelképezve a Mandela által megálmodott "szivárványnemzet" által megtestesített etnikai, nyelvi és vallási sokszínűséget.
A rossz idő ellenére a stadionban felszabadult volt a hangulat a megemlékezés kezdete előtt, az emberek táncoltak, dudáltak. A konferanszié szerepét betöltő Cyril Ramaphosa, az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANK) kormánypárt alelnöke arra emlékeztetett: az afrikai hagyományok szerint ha esik egy temetésen, az azt jelenti, hogy az égiek tárt karokkal várják az elhunytat a mennyekben.
Az imákat követően a kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus párt vezetői, Mandela egy harcostársa, illetve családtagjai mondtak beszédeket a 95 évesen elhunyt vezető életútját és hagyatékát méltatva.
A stadionban összegyűlt több tízezres közönség ugyanakkor két-három alkalommal is kifütyülte Jacob Zuma dél-afrikai államfőt.
A védelmi minisztérium szerint a helyszínen 11 ezer katona vigyázza a többek között Barack Obama amerikai elnök és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár részvételével zajló megemlékezés biztonságát.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/121383/#ixzz2n6AOVmk9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.