Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
Eckhart Tolle a belső béke megteremtésének Mestere – V
  2013-09-30 22:57:18, hétfő
 
  Eckhart Tolle a belső béke megteremtésének Mestere - Videó interjú

Eckhart Tolle napjaink egyik legmeghatározóbb spirituális tanítója, aki a Most Hatalma című könyvével, amely több mint 5 millió példányban kelt el, hozta el sokak számára a belső béke megteremtésének lehetőségét. Az elme és a gondolatok zaja mögött rámutat arra a csendre, ami mindannyiunk igazi Én-je.

"Aki Te vagy, és a Csend, az egy és ugyanaz"
Eckhart Németországban született, tinédzser éveit Spanyolországban töltötte, majd Angliába ment tanulni és szakmai gyakorlatot szerezni.





Eckhart egész életében szorongott, depressziós volt, többször próbált öngyilkosságot elkövetni. Viszont 29 éves korában az élete hirtelen drámai fordulatot vett. Egyik napról a másikra végtelen örömöt és lelki békét élt meg.
Évekig tartott, míg megtudta mi is történt azon a napon. És még több időbe telt, mire másokat is képes volt megtanítani erre.

Eckhart tanításainak lényege a következő:

“Te nem az elméd vagy, sőt az elméd a legádázabb ellenséged, mert eltakarja a valódi lényedet, és folyamatosan olyan gondolatokat bocsát ki, amely felborítja az életedet. Ha meg szeretnéd tapasztalni a valódi lelki békét, akkor le kell választanod önmagad az elmédről. Hogyan? Úgy, hogy a Mostban élsz, hiszen a múltban való vájkálással csak bűntudatot és önsajnálatot teremtesz, ha pedig állandóan a jövőre gondolsz, az folytonos szorongást és aggodalmakat szül".

A kiadást követő 3-4 hónap múlva az emberek kézről-kézre adták a könyveket, és a barátaiknak, rokonaiknak is vásárolnak belőlük.

A folyamat egyfajta" lavinává" nőtte ki magát, és egyre csak növekedett az olvasók száma. Sokak számára sorsfordító volt a könyv elolvasása.

Az Eckhart Tolleval készült videó interjút itt nézhetitek meg:
Link


Forrás:filantropikum.com

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Életek óta futom a köröket
  2013-09-30 22:50:59, hétfő
 
  Életek óta futom a köröket

Ha tudnád hány kört futottál már le ugyanazzal a problémával, amivel most is élsz. Ha tudnád hány kört futsz még le, ugyanezekkel a feladatokkal, akkor lehet MOST leülnél elgondolkodni, hogy “normális vagyok én???"

Igen, normális vagy, hisz nem vagy tudatában annak, ami körülvesz, mert olyan frappánsan ki lett találva ez a “felejtősdi", hogy majdnem minden ember elfelejti miért is jött ide, mit is élt már meg itt a Földön és mi lesz még, mik a határok, mit lehet letenni és mit nem. Szerencsére nem mindenki felejtett el mindent, van, aki nyomokban, foszlányokat fel tud hozni és van, aki tisztán érzékeli életei sorát.





Kettéválasztanám a test emlékeit és a lélek emlékeit, ugyanis nem ugyanarról beszélünk. A test, lélek, szellem hármasáról nyilván te is hallottál már. De vajon belegondoltál már abba, hogy a sok emlék és információ honnan jön, hol raktározódik, és amikor emlékszünk, akkor az honnét jön felszínre? Mesélek erről egy kört, hiszen már elég régóta kutatom a témát ahhoz, hogy ki merjek jelenteni 99,99%-os tényeket. A maradékot meghagyom a bizonytalankodóknak

A rengeteg kezelés és tudatalatti nyomozás során rájöttem arra, hogy a lélekben tárolódnak azok az információk, melyek időtlenek és testtől függetlenek, helytől és személytől függetlenek. Ezek olyan információk, melyek akár több száz vagy ezer életet is magában foglalhatnak (ki mennyit élt). Tehát amennyiben korábbi évszázadok vagy évezredek információit szeretnénk elővenni (azaz előző életeket), akkor a lélek bugyraiban érdemes kutakodni.

Ám itt van a testünk is, amelybe szépen beleköltözött a lélek a fogantatáskor. Mit tárol a test és mire emlékszik? A testünk minden olyan információt tárol, amit jelen életünkben átéltünk, tehát megtapasztaltunk. Ezen kívül olyan információkat is megjegyez és használ, melyet más emberek fizikai testben átéltek. Ezért is van az, hogy érzékenyebb emberek képesek mások érzéseit, rezgéseit, vagy akár tapasztalatait is felvenni, magukévá tenni hamar.

Amíg a test információit és az emlékláncolatokat vissza lehet könnyen fejteni az őseinkre (apa, anya, nagyszülők, dédszülők, ükszülők, stb.) - addig a lélek információinak láncolata már nem kötődik testhez, vérhez és időhöz. Vannak a Földön olyan lelkek, akik csak 100 vagy 400 évente születtek újjá testben. Ráadásul mindig más kontinensen.

Egy valami, ami összeköti a lélek és test információit, emlékeit és az életfeladatot. Ez nem más, mint a KÖRÖK. Mindenki futja a köröket. Van, aki ezt ördögi körnek nevezi, hisz úgy érzi nincs kiút. Van, aki tudja, hogy ez egy spirális út, ahol látszólag körbe-körbe futkosunk, de mégis mindig más szinten, emelkedve vagy éppen süllyedve. Te felismerted már ezeket a köröket? Akár csak ebben az életedben?

Tisztában vagy azzal, hogy miket művelsz és ezeket miért éppen úgy? Megfigyeltem, hogy minden embernek van egy csak rá jellemző története, történetsora, köre. Mondok egy példát. Anna felkeresett engem és elmesélte, hogy minden alkalommal, amikor összejön egy férfival, akkor a megismerkedésük és összemelegedésük után 3 hónappal a férfit elhívják külföldre kiküldetésbe dolgozni és ő nem mehet velük. Egy ideig még húzzák, nyújtják a rétestésztát, aztán szakítás a vége. Aztán pihenés, önmarcangolás és nagy levegő, majd új férfi. Ismerkedés, összemelegedés és távolság. Ez a kör folyamatosan játszódott az életében, de olyan szinten, hogy ezt jelenleg 5 alkalommal eljátszotta már 10 év alatt. Megkerestük ennek az okát a jelen életében és a korábbi életében is feltárás alatt van.

Rájöttem arra is, hogy az emberek nagy többsége ezt nagyon régről hozza és mintha a lelkeknek az lenne a dolga, hogy EGY NAGY FELADATOT rengeteg oldalról körbejárjon, csiszoljon, tanuljon, egészen addig, ameddig sikerül majd neki ebből a körből kilépnie. Ehhez kell az, hogy felismerje és beismerje: “futom a köröket" - majd kell hozzá az is, hogy kutassa, vizsgálja, tudatosítsa és változtasson. Ez a belső munka szép feladat és úgy érzem megérett rá az emberiség, hogy el is induljon tömegesen ez az átalakulás.

Mit szólsz ehhez? Magadra ismertél? Tudtál ezekről?

Hamarosan folytatom a történetet azzal, hogy miképp lehet hatni a fizikai és lelki problémákra pozitívan a belső munkával, ezen kívül akár fizikai-genetikai változásokat hogyan lehet elérni.

Addig is szép napot kívánok! Nem szégyen megosztani és továbbadni Köszönöm!

Takács János István
Weboldal: Tudatalatti Detektív

Forrás:filantropikum.com


 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Gondolatfoszlányok őszi kirándulás alatt
  2013-09-30 22:46:53, hétfő
 
  Gondolatfoszlányok őszi kirándulás alatt

Most már tudom. A természet az, ami megihlet. Otthon, a betonfalak között csak a mindennapi gondokra tudok összpontosítani, de ahogy a természetbe kerülök, elindul bennem valami, amit nem is tudom, hogyan írhatnék le: kezdetben valami kellemes nyomást érzek a szív tájékán, mélyről felszabadul egy sejtés, hogy történni fog valami, majd szinte elemi erővel előtörnek az érzelmeim. Nem csoda, annyira szép az erdő, a hegyek, különösen ilyenkor, ősszel.





Fotó: Flickr.com


A domináns szín még mindig a zöld, de már itt-ott sárga és rozsdabarna koronájú fák kandikálnak ki az erdőből. Útközben eleredt az eső, de ez nemhogy rontott volna a kilátáson, hanem még sejtelmesebb szint kölcsönzött mindennek, ahogy a fák közül körözve felszállt a pára és úgy 10-05 méterrel az út fölött megállt és kíváncsian fürkészte az arra járó autókat. Gyerekkoromban (akkor is sokat kirándultam) úgy gondoltam, hogy ilyenkor, eső után kijönnek a kis erdei manók a barlangjukból, odúikból és szivarra gyújtanak, karikákat eresztenek, örvendenek annak, hogy felfrissült az erdő.

Annyira megkapó volt a látvány, hogy hangosan felkiáltottam: ,,Istenem, milyen szép vagy!".

Magam is elcsodálkoztam azon, mit mondtam. Isten szép? De hisz sose láttam. Vagy mégis? De hamar rájöttem, hogy a szívem mélyéből felszakadt csodálat tulajdonképpen valódi érzéseimet tükrözi, nem véletlen elszólás. Ugyanis, úgy gondolom, úgy érzem, hogy Isten valóban ott van mindenben: a sárguló erdőben, az egyenes derekú fenyőkben, a csipkés szélű kiálló sziklákban, a kanyargó folyóban, a hajladozó fűszálakban, és persze ott van valahol mélyen bennünk is. Mindegyikünkben. Nyelvtől, vallási beállítottságtól, becsületességtől, tudástól, gazdagságtól függetlenül. Ott van bennünk. Vagy mi vagyunk Benne. Nézőpont kérdése. Ezért van az, hogy a keleti népek mindenkit meghajlással köszöntenek, mert mindenkiben (még a tolvajban is) meglátják a benne lakozó Istent. Gyerekkorom vallásóráin Istent mindig szakállas öreg bácsiként írták le, emiatt nem is igazán tudtam elfogadni, hogy valóban létezik, hisz sosem láttam Őt a felhők mögül kikandikálni, belesni este a hálószobába, hogy jól mondom-e az imát, de még a templomban sem láttam a vasárnapi Istentiszteleten. Csak később, jóval később döbbentem rá egy pompás virágokkal teli tisztáson, hogy Istent nem a Földön kívül kell keresnem, hanem itt, mindenben és mindenkiben, és akkor már azt is megértettem, miért mondják azt Róla, hogy mindent lát, mindent tud rólunk, és azt is, hogy mindent megbocsát, ha képesek vagyunk mi is megbocsátani önmagunknak. Ő a lelkiismeretünk, a tanácsadónk (Akit persze nem mindig hallgatunk meg), az őrzőangyalunk, Ő az, aki mindenhova elkísér és meghallgat. Persze a válasza nem mindig tetszik, de akkor is Ő nem bosszúálló Isten, mint az Ótestamentumban, hanem szerető, gondoskodó Atya, ahogyan Jézus mondta. Mert hol is tartanánk már a rengeteg háború, levegő- és vízszennyezés, szintetikus élelmiszerek világában, ha Valaki féltő szeretettel nem vígyázna arra, nehogy mindent visszafordíthatatlanul elrontsunk.

A fennkölt látvány hatására ösztönösen is lassítottam, hogy tovább gyönyörködhessek a tájban. Nagy sebesen haladtak el balomon az autók, és azon tűnődtem, vajon ők nem látják ezt a csodát? Őket nem érintette meg a másodpercenként változó természet arca? Mind sietünk, rohanunk a pénz, a siker után, és halogatjuk azokat a dolgokat, amelyeket valóban meg szeretnénk tenni. De vajon lesz-e holnap, amikor majd magammal is törődhetek? Lesz-e annyi erőm, hogy egyszer ezt a mókuskereket megállítsam és azt tegyem, csakis azt, amit szeretnék, amiről úgy gondolom, hogy testemnek, lelkemnek jót tenne? Sosem tudhatjuk, mit hoz a következő perc, és minden egyes elhalasztott kívánságunk, vágyunk ott maradhat megvalósítatlan álomként az éterben.

Ilyen gondolatok jártak a fejemben, mikor elértem a Borszék előtti erdőt. Eszembe jutott, hogy pár évvel ezelőtt, egy nyári zápor után jártam itt utoljára. Akkor a nap is kisütött, és megvilágította az erdő mélyéből felszálló párapamacsokat. Az apró vízszemcséken megtört a fény, és a szivárvány színeiben tündökölt a kis ködgomolyag, olyan volt, mintha megannyi tündér táncolt volna a tisztáson. Megálltam, kiszálltam az autóból, és meglepetésemre a tündérek a patak csobogásának a ritmusára táncoltak, a dobpergést pedig a fákról lehulló vízcseppek szolgáltatták. Mintha megállt volna az idő, a tánc egyre lassúbbá vált, a patak vizének hangja visszhangozni kezdett és a faágak is a lágy ritmusra hajladoztak. Egy közeledő autó tülkölése elriasztotta a tündéreket és eltűnt a varázs. Érdekes, annyi mindent elfelejtettem, talán fontos dolgokat is, de ennek a pár percnek az emléke annyira élénken megmaradt, most is vissza tudom idézni, 8-9 év távlatából, a fenyőtüskéken csillogó vízcseppeket, a napsütötte mély völgyet és a rózsaszínű bárányfelhők mögül felragyogó napsugarakat. Az ilyen élmények örökre megmaradnak, talán a síron túl is. Az biztos, hogy felhalmozott ,,kincseinket", házat, pénzt, hírnevet nem visszük magunkkal, de szerintem ezeket az erős érzéseket, emlékeinket igen. Talán tudásunknak is egy részét, azt, ami valóban fontos, és amit bármikor fel tudunk idézni.

Az ősz, vidám színei ellenére valahogy a közeledő elmúlásra emlékeztet, talán emiatt ennyire borongósak a gondolataim is. A természet is megöregszik, és nemsokára téli álmát alussza. De a téli pihenő után újra ébred, újra kivirágzik, és ez reményt ad számunkra is, hogy az elmúlás után valamikor majd újrakezdhetjük és megvalósíthatjuk elszalasztott álmainkat. Mert akkor hátha könnyebb lesz. Akkor majd lehet okosabbak leszünk és nem szalasztjuk el a lehetőséget. De vajon valóban lesz újrakezdés? Vajon érdemes addig várni? Miért nem teszem meg most, amikor itt vagyok és megtehetem? Talán azért, mert félek élni, és emiatt mindenféle kifogást kitalálok, hogy elodázhassam az életemet. Ehelyett mások életét próbálom élni azzal, hogy az ő elvárásaiknak próbálok megfelelni. A szüleimét, tanáraimét, barátaimét. Nem azért születtem, hogy az ÉN életem éljem?

Szerencsémre megérkezem és nem kell válaszolnom a bensőmből fakadó kérdésekre. Még egy kis időre elodázhatom az élet oly fontos kérdéseit, hogy vajon miért is születtem, mi az életfeladatom és hova megyek majd, ha világomnak vége szakad. Lesz-e számonkérés? És lesz-e újrakezdés, ahogyan minden reggel új nap indul, minden tél után újra feléled a természet és elölről kezd mindent?

Kovács Judit

Forrás:filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Immunrendszer erősítő mini bomba az áfonya
  2013-09-30 22:42:19, hétfő
 
  Immunrendszer erősítő mini bomba az áfonya

A legújabb kutatások alapján az áfonya az immunrendszer erősítők egyik legnagyszerűbb képviselője.




Fotó: Kyle McDonald

Az Oregoni Állami Egyetem kutatói 446 különböző összetevőt vizsgáltak és arra jutottak, hogy csak kettő erősíti az immunrendszert: a vörös szőlőben található resveratrol és a pterostilbene, ami az áfonyában található.

A szőlőben található resveratrolt eddig is sok kutatásban vizsgálták, de az áfonyában találhato anyagot még nem.

Forrás:filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Így tegyünk el homoktövist mézben!
  2013-09-30 22:36:20, hétfő
 
  Így tegyünk el homoktövist mézben!

A méz és a homoktövis kombinációja mondhatni felér egy gyógyszertár árukínálatával, tegnap már írtunk a homoktövis bámulatos hatásáról, amelyet itt olvashatjátok el, ma a homoktövis mézben való elkészítését ismertetjük.





Hogyha egy kicsit is úgy érezzük, hogy kerülget a hűlés, vagy nem bírjuk elviselni a hűvösebb időjárást, borzongunk a reggelektől, este pedig semmi energiánk nincsen, vagy csak fel akarjuk tölteni magunkat vitaminnal, gyorsan szerezzünk be legalább egy kiló homoktövist. Ha pedig nincsen semmilyen panaszunk, csak esetleg fogyni szeretnénk, akkor is fogyaszthatunk homoktövist, hiszen nagyon erős zsíroldó hatása van.

Az alábbiakban nézzük, hogyan tehetünk el télire mézben homoktövist.

Hozzávalók: Minimum egy kiló homoktövis, méz

Elkészítés: A narancssárga bogyókat mossuk jól meg, csepegtessük le egy szűrőn, tisztítsuk meg, hogyha esetleg még szár, levél vagy tüske darabkák vannak közötte. A befőttes üvegeket előzőleg jól mossuk ki, ki is főzhetjük, így csírátlanítjuk. Kanalazzuk bele a homoktövist, úgy, hogy az üvegek körülbelül félig legyenek, majd öntsük fel mézzel, míg tele nem lesznek. Körülbelül két hétig érleljük a hűtőben, és már fogyaszthatjuk is. Reggelente egy kávéskanállal üres gyomorra az egész napot bearanyozza. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, akkor legalább három evőkanállal fogyasszunk el belőle, de kiegészíthetjük homoktövis szörppel és olajjal is.

Forrás:twice.hu/receptek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tízszer több C-vitamin van a homoktövisben, mint a citromban
  2013-09-30 22:30:22, hétfő
 
  Tízszer több C-vitamin van a homoktövisben, mint a citromban

Erdélyben ilyenkor, egészen a fagyok beálltáig a piacok igazi színfoltját képezik az aranysárga homoktövis bogyók. Sokszor túlzásnak tartjuk, hogy milyen drágán értékesítik, főleg a belőle elkészült termékeket, de, hogyha egyszer is látnánk, hogy bizony nem is olyan könnyű leszedni, akkor még jobban értékelnénk.





Ha nyár végén a tengerre indulnánk autóval, ne hagyjuk ki, vásároljunk belőle: ahogy elhagyjuk Bodzavásár (Buzau) városát, az út mentén találhatjuk a homoktövis-árusokat. Olcsó és száz százalékig bió. Az azért megjegyezném, hogy, amit mi drágállunk, és alkudozni próbálunk érte, azt ők egy szúrós ágról kisollóval, bogyónként vágják le.

Ha tudunk, szerezzünk be minél több aranybogyót, mivel télen a C-vitamin szükségletünket teljes mértékben fedezni tudjuk. Értékességét Tibetben már a 18. században felfedezték, a gyógymódok nélkülözhetetlen kelléke volt: az egészség tárának is hívják. A vadontermő változata védett, de vannak már direkt homoktövis ültetvények is. Ha kertünk van, próbálkozhatunk mi magunk is a homoktövis termesztéssel.

Mivel gyógyhatása ezerféle, most csak a legfontosabbakról tennénk említést. A legendák szerint már Dzsingisz Kán katonái is fogyasztották az értékes bogyókat, hogy növeljék erejüket. A bogyóit préselhetjük ivólének, keverhetjük gyümölcssalátákba, joghurtba, eltehetjük mézben vagy csak egyszerűen le is fagyaszthatjuk.

Fogyasztása hatékonynak bizonyult a gyulladáscsökkentésben, ajánlott a gyomor és bélpanaszok esetében is, emésztésre, és mivel sok benne az E-vitamin nagyon sok kozmetikai szer alapanyagát képezi. Ajánlott influenzás időszakban, általános legyengülés esetén, és műtétek után is fogyasztani.

Mivel fokozza az anyagcserét, segít az optimális testsúly megtartásában is. Ajánlott fogyókúra esetén is, mivel feltölti a szervezetet vitaminnal, emellett pedig erősíti a kötőszövetet, megakadályozza a narancsbőr kialakulását.

Forrás:twice.hu/eletmod
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Citromos-fokhagymás elixír
  2013-09-30 22:26:06, hétfő
 
  Citromos-fokhagymás elixír

Ezt a kombinált elixírt a német természetgyógyászat már nagyon régóta ismerik. A fokhagymát az érelmeszesedés kezelésére használják.





Tudományos kutatások valóban alátámasztották, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a koleszterin szintet a vérben. Ugyanakkor ősidők óta használják a fokhagymát fertőzésekben, megfázásos, hűléses kórképekben. A fokhagymával kombinált citrom erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet, C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A citromrostok pedig növelik a máj enzimkészletét.

Hozzávalók:

■4 fej bio fokhagyma (kb. 40 szik)
■4 bio citrom héjastól
■2 liter víz
Elkészítés:

Vágjuk a citromokat és fokhagymát (pucolás után) apró darabokra. Adjunk hozzá 2 liter vizet és lassan főzzük fel a keveréket. Mihelyt elkezd főni, azonnal vegyük le a lángról és hagyjuk természetesen kihűlni. Mikor elérte a szobahőmérsékletet szitán szűrjük át és töltsük üvegekbe. A szűrőben maradó rostot dobjuk el. Hűtőben tároljuk az elixírt.





Napi egy kupicás pohár elixír fogyasztása javasolt, 2 órával a fő étkezés előtt, ezt legalább 3 hétig, majd 1 hét szünet és ismét 3 hét fogyasztás frissen készített elixírből.

Fogyasztás előtt rázzuk fel a keveréket.

Forrás:filantropikum.com


 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A gyömbér – 5 érv, amiért érdemes fogyasztani
  2013-09-30 22:20:54, hétfő
 
  A gyömbér - 5 érv, amiért érdemes fogyasztani

Már bebizonyították, hogy a gyömbér csodát tesz az emésztőrendszerrel, gyulladáscsökkentő hatással bír, és növeli a szervezet ellenállóképességét. Összességében, ez a növény valóságos elixír, ugyanis számos betegségre jelent gyógyírt, ezáltal pedig jó hatással van az egészségre.

Legutóbbi kutatások szerint, a gyömbérben olyan alkotóelemek is megtalálhatók, amelyek a rák ellen nyújtanak védelmet. Most pedig a kutatók azt tanulmányozzák, menyire vethető be a növény a bélrendszert és a petefészket érintő daganatos betegségek gyógyításában.





Vegyük hát alaposan szemügyre, és fedjük fel a titkait! Szóval, miért is ajánlott gyömbért fogyasztanod?

1. Mert segít az emésztésben
Az Ayurveda-i szakértők szerint, az egészséges emésztés megóvja a szervezetet a krónikus betegségektől. A gyömbér egyike a legerősebb fegyvereknek, ami az emésztés ráncbaszedését illeti. A fogyasztása által olyan enzimek szabadulnak fel, amelyek serkentik és javítják a lebontási folyamatot, és segítik a tápanyagok felszívódását. A gyömbér ajánlott a kemoterápiás betegeknek, és az étvágytalanoknak is, mivel fokozza az éhségérzetet, így jobb étvággyal láthatunk neki az evésnek.

2. Enyhíti a reggeli hányingert, terhes nők esetén
Kutatások bizonyították, hogy egy csésze gyömbértea csodákra képes a reggeli kellemetlen közérzet és hányinger enyhítésében, amelyek főként állapotos nők esetében jelentkeznek. Hatékony és biztonságos ellenszer, amely nem veszélyezteti a terhességet. Nemcsak a reggeli rosszullétek esetében hat, hanem a gyakori hányingert is képes kordában tartani, illetve a jóllakottság okozta telített érzést is megszünteti egy csészényi langyos gyömbértea. Miért? Mert megnyugtatja a gyomrot, és beindítja az emésztést.

3. Megszünteti a hasi fájdalmakat és eloszlatja a gázokat
Tökéletes orvosság abban az esetben, ha hasi fájdalom, görcsök és puffadás kínoz.

4. Gyulladáscsökkentő hatású
A gyömbérnek gyulladáscsökkentő szerepe is van. A gyömbér képes megnyugtatni a gyulladt területeket, és javítja a vérkeringést. Kutatásokkal bizonyították, hogy a növény annyira hatékony volt, akárcsak az ibuprofen, viszont nem okozott mellékhatásokat a gyomorban.

5. Erősíti az immunrendszert
Az Ayurveda orvosi tudomány szerint, a gyömbérnek szervezet-felmelegítő hatása van, ami hozzájárul a toxinok kiürítéséhez, főként a tüdőből és a homloküregben. A rendszeres gyömbérfogyasztás által megtisztíthatjuk a nyirokrendszert, megelőzve ezáltal bizonyos fertőzéseket, elsősorban azokat, amelyek a légzőszerveket támadják meg. Meghűléskor a gyömbérnek alap-orvosságnak kellene lennie, ugyanis hamar megszünteti a megfázással járó kellemetlen tüneteket.

Forrás:http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Hogyan méregtelenítsünk egy pohár vízzel?
  2013-09-30 22:09:45, hétfő
 
  Hogyan méregtelenítsünk egy pohár vízzel?

A méregtelenítés nem csak tavasszal fontos. Időközönként nem árt a szervezetnek a teljes méregtelenítés. Azonban mielőtt a szaküzletekbe szaladnánk, és méregdrága készítményeket vásárolnánk meg, nézzünk szét a kamrában.





A konyhában minden megtalálható a méregtelenítéshez. A legegyszerűbb módja a mérgek könnyű kitisztításának a víz. A nagy mennyiségű vízfogyasztás ugyanis segíti a szervezetet a méregtelenítésben. De, hogy még hatásosabb legyen a módszer, íme, pár olyan adalékanyag amit, ha beleteszünk a napi vízbe biztosak lehetünk a siker felől.

Citrom: A citromos víz remek méregtelenítő szer. A citromlé pedig tisztítja és lúgosítja a szervezetet. Elég egy friss karika citrom a nagypohár vízbe. Ezért igyál meleg vizet citrommal?

Menta: A menta édes ízt kölcsönöz a víznek, ezért nem kell fölösleges cukrot beletegyünk. Továbbá jótékonyan hat a gyomorra és serkenti az emésztést.

Uborka: Nem csak egy zöldség, mert pár szelettel remek pluszhidratálást érhetünk el, illetve gyulladáscsökkentő hatása sem elhanyagolható.

Gyömbér: A pikáns fűszer tisztítja a szervezetet és az emésztőrendszert egyaránt. Csupán egy pár nagyon vékony szelet szükséges a vízbe annak érdekében, hogy elérjük a megfelelő hatást. Ezek mellett íme 5 érv, amiért érdemes gyömbért fogyasztani.

Forrás:filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Így csökkentheted az érelmeszesedés kialakulásának kockázatá
  2013-09-30 22:06:24, hétfő
 
  Ahogy a legtöbb betegség a szívérrendszeri betegségek kialakulása is több tényező együttes következménye, de úgy tűnik, hogy a koleszterinnek van az egyik legjelentősebb szerepe.





A koleszterinről, mint gyűjtőfogalomról sokat lehet hallani, azonban a legtöbb írás hiányos, mivel nem helyez hangsúlyt a koleszterinnek a különböző élettani funkcióira. Ez kulcsfontosságú mivel csak ez által érthetjük meg a betegség kialakulásának folyamatát illetve, ez által tudatosíthatjuk, mit tehetünk a megelőzés érdekében.

A laborokban mért koleszterin szint valójában a szervezetben keringő teljes koleszterinre vonatkozik, ami önmagában nem szolgál számunkra hasznos információval, hiszen ez az érték magába foglalja úgy a “jó", mint a “rossz" koleszterint. De hogyan tud eligazodni egy laikus az orvosi és labordiagnosztika világában? Antalffy Tibor ,,Szeretném, ha sokáig dobognál" könyve egyszerű és mindenki számára érthető módon igazít el a szívérrendszer egészségének a világában.

Mit is jelent a jó és a rossz koleszterin fogalma?
Mivel a zsír vízben nem oldódik, ezért a vérben sem tud keringeni. Hogy mégis szállítódni tudjon, ezért összekapcsolódik egy fehérje vegyülettel, lipoproteineket alkotva. A lipoproteinek a zsírtartalmuk függvényében és sűrűségük alapján osztályozhatóak: LDL (lowdensity lipoprotein ) és HDL (high density lipoprotein).

Az LDL lesz a bűnbak, azaz a rossz koleszterin, mert ez lerakódik az erek falában és zsíros rögöket és érelmeszesedést okoz. A HDL lesz a jó koleszterin, mivel ez érfalba lerakódott zsírt visszatoloncolja a májba. Az érelmeszesedés azért alakul ki, mert a rossz koleszterinből több van, mint a jóból, ezért az erek falában lerakódó zsír mindig többletben van.

A legújabb nézőpontok szerint nem is annyira a magas LDL hanem az alacsony HDL szint az, amiért aggódnunk kellene.

A HDL az érelmeszesedést gátló “antiaterogén" koleszterin rész, amely ha eléri a 1,5 mmol/l értéket a férfiaknál, illetve 1,7 mmol/l-et a nők esetében, akkor jó védettséggel rendelkezel az érelmeszesedéssel szemben. De viszont a 1,0 mmol/l illetve 1,2 mmol/l érték alatt már biztosra vehető hogy beindul a meszesedés.





A rizikó megítélése
Az érelmeszesedés kialakulásának rizikóját az aterogén indexel számíthatjuk ki, amely a teljes koleszterin és a HDL (jó koleszterin) aránya.

Ez az érték egészséges embernél 4,5 alatt kell legyen. Minél kisebb ez az érték annál inkább védettséget élvez az illető személy az érelmeszesedéssel szemben.

Életvitel: a szívérrendszer tehermentesítés
A gyógyszeres kezelés eldöntése mindig szakember feladata, aki a beteg aktuális állapota és a labordiagnosztika alapján eldönti a kezelés irányát. De a gyógyszer önmagában korántsem megoldás. Az életvitelnek és étkezésnek jut a legfontosabb szerep.

A szívérrendszert tehermentesíteni kell minden olyan rizikófaktortól, amely hozzájárul az érelmeszesedéshez.

■Az aktív dohányzás abbahagyása és a passzív dohányzás elkerülése.
■A tömény erős kávé magas koffein tartalma a tanulmányok szerint növeli a rossz koleszterin értékeit. Csökkentsük a koffein bevitelt.
■A testsúly és a koleszterin szint között szoros összefüggés van. A testsúly csökkenése így értelemszerűen a koleszterin csökkenéséhez vezet
■A zsíros ételek valóságos koleszterin bombák, kerüljük ezeket. A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek ajánlása szerint az egészséges ember napi koleszterin bevitele legyen 300 mg alatt, míg szívbetegek esetében gyakorlatilag ez nulla kell legyen!
■Míg a telített zsírsavak károsak, addig a telítetlen zsírsavak jótékonyan fejtik ki a hatásukat. Az Omega 3 zsírsavak csökkentik a rossz koleszterint és növelik a jó koleszterint. Fontos megjegyezni, hogy a jó koleszterin értékének a növekedéséhez türelemmel kell lennünk, hónapok is eltelnek, míg a metabolikus folyamatok során sikerül elérni HDL növekedését.
■A főétkezések előtt együnk gyümölcsöt (soha ne fogyasszunk teli gyomorra gyümölcsöt, mert a pangás miatt beindul a gyümölcs fermentációja). Naponta kerüljön az asztalra saláta vagy főzelék. Ez elősegíti a rostokban gazdag anyagok bevitelét
■Említettük, hogy az érelmeszesedés kialakulása multifaktoriális folyamat. Az egyik legfontosabb tényező a koleszterin mellett a stressz. Így a megfelelő étrendhez megfelelő életvitelt kell társítani és kerülni minden olyan élethelyzetet, amely feszültséghez, szorongáshoz, idegeskedéshez vezet.

Forrás:filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.