Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Gyógyítsuk házilag a kéz ízületi gyuladását
  2014-02-08 18:25:02, szombat
 
 
Az ízületi gyulladás a csontozatot támasztó porcok funkcióját változtatja meg. Egy elég gyakran előforduló betegség, és bizony nagyon meg tudja keseríteni mindennapjainkat. Mivel kezeink, mozgásunk, fogásunk, tapintásunk nap mint nap nélkülözhetetlen jó, hogyha védjük és óvjuk őket.

Nézzünk 4 otthoni praktikát az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére.

MÉZ ÉS FAHÉJ

Minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el egy evőkanál mézben elkevert fél kávéskanál fahajat. A méz fertőtlenít a fahéj pedig antioxidáns, keverékük segít ellazítani, megnyugtatni az izmokat.

OLÍVAOLAJ

Az olívaolaj főzéshez, étkezéshez való használata is igencsak jó hatással van az ízületi gyulladás enyhítésére, hiszen a benne található speciális vegyület megakadályozza a gyulladást okozó enzimek termelődését. Helyileg is alkalmazhatjuk: melegítsünk fel egy kanál olívaolajat és cseppentsünk bele levendula illóolajat, majd masszírozzuk bele a gyulladt kézfejbe. Nyugtató, lazító hatása van.

BURGONYA

Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Egy-két jól megmosott burgonyát héjastól vágjunk vékony szeletekre, majd egy éjszakán át áztassuk vízben. Majd reggel szűrjük le, és igyuk meg a levet éhgyomorra. Fogyasszuk a levet napi szinten, csökkenti a fájdalmat és rugalmasabbá teszi az ízületeket. Csírázott burgonyát ne használjunk, és cukorbetegek kerüljék ezt a módszert.

FOKHAGYMA

A benne található allicin segít megakadályoznia betegség tüneteit okozó mikroorganizmusok fejlődését. Rendszeres fogyasztása ajánlott akár főve, akár nyersen, de emellett a következő tinktúra kiváló szer az ízületi gyulladás csökkentésére. Néhány gerezd szétzúzott fokhagymát mustárolajon melegítsünk fel, majd várjuk meg míg langyos lesz, és kezdjük el vele óvatosan masszírozni az ízületeket.

FORRÁS: TWICE.HU
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Életadó virág
  2014-02-08 17:29:07, szombat
 
 
Az ember egykedvűen ballagott haza az orvostól. Kezeit zsebrevágva, nem nézett se jobbra, se balra, csak maga elé meredt szomorúan. Egyedül volt, nem tartozott senkihez, nem tartozott felelősséggel senki iránt. Ezért vette tudomásul olyan lakonikus nyugalommal a diagnózist: nem gyógyítható.

Nem fájt neki semmi, csak rótta az utcákat, a szemerkélő esőben, hideg, alattomos szélben. Épp csak a komfortérzet miatt hajtotta fel a gallérját. Vagy tán csak megszokásból. Hiszen már úgysem számított semmi. Gondolatai sem voltak... már nem.

Befordult az ismerős sarkon, gépiesen, megszokott módon. Semmi nem változott reggel óta, amikor elindult. Szürkeség, beton, pocsolyák....ahogy mindig is. Nem mindíg volt ilyen. Ó dehogy. Valamikor régen szebb volt számára minden. Voltak érzelmei, boldog napjai, nevetés...béke, nyugalom. Ez már egy ideje a múlté...megfakult, ő meg belefásult.

Nem is izgatta magát a kialakult helyzet miatt, hiszen vesztenivalója nem volt már egy ideje. Tudomásul vette az állapotát, küzdeni nem akart, nem volt ereje hozzá. Persze nem dobja el az életét, azért bolond nem volt sosem, de megbékélt valahogy. Ment, lassan, fejét lehajtva, szemben a széllel. Szürke-szürke-szürke. Lépésre-lépés.

Hirtelen megállt...valami megbontotta a sötét egyhangúságot. Mivel eddig is a földet bámulta a lába előtt, észre kellett hogy vegye. A virágot..... Azt a virágot. Ami még reggel nem volt sehol. Hogy is lett volna, hiszen csupa beton minden. Kicsi volt, és napsárga. Hihetetlen módon vakított a szürkeség közepén. Meglepődött...nagyon régen nem látott ilyen szépet. Pedig semmi különös, csak egy napsárga kis foltocska... egy betonrepedésben. Hogyan? Mióta? Miért? Kérdések sorjáztak a fejében, miközben szinte megbabonázva nézte az árva kis életet. Közben pillanatonként meghökkent saját magán is. Régóta nem érdekelte szinte semmi, és most egyszerre itt áll, és nézi ezt a pici csodát...És kérdések fogalmazódnak meg benne. Furcsa érzés volt...megint érezni. Érdeklődni valami iránt, szépnek látni valamit. Már el is felejtette szinte hogy milyen az. Nem tudott szabadulni. A virág tisztasága, léte, kisugárzása fogva tartotta. Lehajtotta a gallérját, leguggolt a növényke elé...észre sem vette hogy az eső már elállt. Úgy általában semmit nem érzékelt most maga körül. De talán mégis: melegedett. Amit még nem tudott az az, hogy nem az idő, hanem ott bent valami. Kinyújtotta az ujjait, óvatosan megérintette a virág szirmait, nem tudta miért teszi, csak érezte hogy meg kell tennie. Puha volt és meleg. Meglepően szokatlan ez egy virágtól. És ez a melegség lassan felkúszott a férfi kezén. Nem értette mi történik. Egy virág csak, nem is valami ritkaság vagy bódító illatú csoda...és mégis más. Megállította, mozdulatra, gondolatokra kényszerítette...és nem eresztette tovább. Úgy érezte tennie kell valamit, mert a növényke itt menthetetlenül elpusztul, lehet hogy még ma. Nem tudta volna megmagyarázni hogy miért teszi, hogy mit akar, csak vitte valami sosem volt érzés...a virág élni akarása teljesen letaglózta, magával ragadta. Pár lépésre volt csak otthonról, mégis rohant. Szerszámok, kapkodás...aggódás, türelmetlenség...már arra sem volt ideje hogy meglepődjön önmagán. Kimelegedett, megcsillant a szeme, arcába új szín költözött. Félt hogy elkésik, pedig a virágnak szüksége van rá! Honnan ez a bolondság? Mit csinálok? Ötlött fel benne egy pillanatra. De már futtában csak. Vitték a lábai, a szíve...azok az érzések amiket már rég eltemetett magában.

Lélekszakadva ért vissza az utcára...a virág várta. Kinyílva, ragyogóbban mint valaha. Mintha mosolyogna...gondolta a férfi. És visszamosolygott. Fogta a szerszámait, és óvatosan nagy figyelemmel kiszabadította a növényt a beton fogságából. Az arca elé emelte, és a virág hálásan hozzá hajolt. Felvitte a lakásba, és helyet, meg fészket csinált neki egy régi cserépben, amiben eddíg a tollait, ceruzáit tartotta. Holnap veszek egy szebbet, gondolta, de valahogy érezte hogy a virágnak ez egy csöppet sem fontos. Elrendezte a földet, óvatosan beletette a növénykét és helyet csinált az ablakban egy védett helyen. Érje a nap, de a szél ne bántsa...gondosan, óvatosan. Ha már itt volt, rendet csinált. Pedig ki tudja már mikor utoljára. De most kellett, mégsem láthatod ezt nap mint nap....motyogta magában. Széthúzta a függönyt teljesen...beáramlott a fény. A virág felragyogott...ahogy még soha egyetlen virág sem amit eddig a férfi életében látott. Odaszögezte a férfi tekintetét...és ő végtelen nyugalommal és szeretettel nézte a kis növényt. Órákon át. Beszélgettek, szavak, hangok nélkül, csak az érzékek nyelvén. Estére a virág nevet is kapott....Évának nevezte a férfi, mint az első nőt a földön, hiszen legalább akkora jelentőséggel bírt már az életében...mint Éva az emberiség történetében. És valahogy illett is Hozzá. És úgy is érezte hogy Ő az első... Az ember hosszú-hosszú évek óta nyugodtan és pihentetően aludt. Elkerülték a rémei, a fájdalmai. Reggel kipattant a szeme és a virágot kereste a tekintetével...ami nem volt nehéz, hiszen még elalvás előtt abba az irányba fordította az ágyát. Igen!! Ott volt...várta hogya férfi felkeljen, és addig a reggeli napfényben illegette a szirmait...szerette a napot. A férfi megnyugodott...elmosolyodott és a székhez lépett ahová este a ruháit hajtogatta. Végigkutatta a zsebeit és megtalálta a gyűrött papírt amit még tegnap adtak neki az orvosnál...Kisimítgatta, elolvasta újra.. egy név és egy telefonszám...egy új lehetőség, egy komolyabb esély....

Felemelte a telefont...tárcsázott.....

Most már élni akart....volt kiért...
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Házasság hete
  2014-02-08 17:14:30, szombat
 
  Mi is a Házasság hete?

Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban. A megvalósításhoz egy szervezőbizottság állt össze. Látásunk szerint a házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára.

A házasságban a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat.

Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

A mostani Házasság hete országos rendezvény-sorozat 2014. február 9 és 16. között kerül majd megrendezésre, immár hetedik alkalommal.

Az idei mottó: "Aki keres, azt megtalálják". Vagyis az idei Házasság hete fő témája: hogyan lehet az egymásra találást segíteni.

Soron következő központi rendezvényeink
2014. 2. 9. Nyitó Istentisztelet - a ,,házasság hete" országos megnyitója - Helyszín: Sárospataki Református Templom, időpont: 10.00-11.00
2014. 2. 9. Nyitó Istentisztelet - Közvetítés az Európa Rádióban - Helyszín: , időpont: 11.00
2014. 2. 10. Pársalgás Extra: Hogyan keressünk és ki lesz az igazi? - Helyszín: Aranytíz Kultúrház, időpont: 18.00-19.15
2014. 2. 11. Pálhegyi Ferenc előadása: Párválasztás hosszú távra - Helyszín: TIT Stúdió, időpont: 18.00
2014. 2. 12. Arcok álarcok nélkül - hogyan tartjuk meg a hűséget, és hogyan tart meg minket a hűség? - Helyszín: ELTE Aula, időpont: 18.00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esti ima
  2014-02-08 10:15:50, szombat
 
  Imádlak Istenem és szeretlek tiszta szívemből!
Köszönöm, hogy megteremtettél,
hogy katolikus kereszténnyé tettél,
s hogy ezen a napon megtartottál.
Bocsásd meg a nap folyamán elkövetett rosszat,
s ha valami jót cselekedtem fogadd el azt.
Őrizz engem a pihenés alatt és szabadíts meg a veszélyektől.
Kegyelmed legyen mindig velem és szeretteimmel!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 798
  • e Hónap: 7170
  • e Év: 57961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.